Jak już tak rozmawiamy, to jeszcze jeden "utwór" mnie razi - "Piosenka góralska" Big Cyca - takie to średnie raczej. Zamiast tego proponowałbym wielki hit początku lat 90-tych - "Ballada o smutnym skinie" - chyba wszyscy pozytywnie kojarzą

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Rozumiem listę wykonawców, których nie warto zgłaszać, ale absolutnie nie rozumiem obecności w niej pani Eli. To wykonawca bardzo ważny, wręcz kultowy w środowiskach studenckich w l. 70-tych (dodatkowo nagminnie śpiewany na imprezach, rajdach - ówczesne śpiewniki były nią zapchane).bobby-x pisze:Artystów i kapele "mało-trójkowe", "mało-przebojowe" darowabym sobie, np.:
Adamiak, Elżbieta
No akurat z tym się nie zgadzam. Po pierwsze Piosenka góralska była wielkim hitem na LP3, po drugie nigdy nie słyszałem o żadnym Smutnym skinie.Neo01 pisze:Jak już tak rozmawiamy, to jeszcze jeden "utwór" mnie razi - "Piosenka góralska" Big Cyca - takie to średnie raczej. Zamiast tego proponowałbym wielki hit początku lat 90-tych - "Ballada o smutnym skinie" - chyba wszyscy pozytywnie kojarzą
Te absolutnie tak. Tych Bómów nie znam, EB już ma sporo w zestawie a i tak sobie nie radzą.kajman pisze: Adamiak, Elżbieta - Jesienna zaduma
Bemibem - Podaruj mi trochę słońca[/b]
Blackout - Anna
Adamiak, Elżbieta - Stało się życie (też przebój)
No cóż, cieszy mnie poparcie. Może się uda, a w przypadku Adamiak będę się cieszył nawet z 1. Co do Bem, to raczej optowałbym za pierwszym, ale skoro jest wsparcie, to może i tak jest lepiej.Miszon pisze:Te absolutnie tak. Tych Bómów nie znam, EB już ma sporo w zestawie a i tak sobie nie radzą.kajman pisze: Adamiak, Elżbieta - Jesienna zaduma
Bemibem - Podaruj mi trochę słońca
Blackout - Anna
Ja tu się nie wtrącam w ten wątek, ale raczej trzymajmy się tych literek.adamDD pisze:Wiem, że przyjdzie jeszcz czas na literę R, ale mam pewną uwagę co do propozycji Republiki, która mam nadzieję uwżględnicie.
Zdecydowanie się z tym zgadzam, ale poczekajmy z tym do litery "R".adamDD pisze:Może niektóre z nich wypadną drogą selekcji naturalnej - konkurencja z Moja krwią i Raz na milion lat…
No właśnie tych 2 ostatnich nie było w propozycjach z zeszłego roku, a zdecydowanie powinny sie znaleźć. Myślę, że dla wieli osób, nie tylko fanów Republiki, to 2 wspaniałe nagrania i wielkie przeboje, a w propozycjach z zeszłego TOP-u mogłyby (a nawet powinny) zastąpić Sam na linie i Republikę.
Fajnie, że bierzesz udział w zabawie. Czytaj proszę listę utworów już zaproponowanych, jak już coś jest nie pisz tego w swoich propozycjach po raz drugi. Staramy trzymać się też zasady takiej - jeśli dany wykonawca ma juz dużo propozycji staramy się jego oferty nie powiększać, np. Budka. Im wiecej utworów jednego artysty tym mniejsze jego szanse na wejście do setki ponieważ głosy sie bardziej rozkładają.bjcs pisze:Azyl P. - Kara śmierci - to jest
Bajmu już nie dopisujemy wiecej
Bajm - Małpa i ja
Bajm - Różowa kula
Bank - Powiedz mi coś o sobie - to jest
Biliński, Marek - Dom w dolinie mgieł - OK dopisane
Budki nie dopisujemy więcej
Budka Suflera - Cień wielkiej góry
Budka Suflera - Cisza jak ta
Budka Suflera - Czas ołowiu
Budka Suflera - Kolęda rozterek
Budka Suflera - Noc komety
Budka Suflera - Ratujmy, co się da
Budka Suflera - To nie tak miało być
Szkoda, że sie nie "wtrącasz" czy po prostu brakuje Ci casu, kruca fix?abd3mz pisze:Ja tu się nie wtrącam w ten wątek, ale raczej trzymajmy się tych literek.
Też żal mi było to zamieniać więc dam 4 utwory Bic Cyca i już.kajman pisze:No akurat z tym się nie zgadzam. Po pierwsze Piosenka góralska była wielkim hitem na LP3, po drugie nigdy nie słyszałem o żadnym Smutnym skinie.
Proponuj, proponuj Kajmanie, bardzo dobrze czyta się Twoją argumentację. Po literce Z, zbiorę propozycje w całość i jeszcze przeanalizujemy cały zestaw. Jeśli pozwolisz dopiszę Twoje wygrubione propozycje plus Bóm Wakacje w Rzymie razy 2.kajman pisze:Ja nie zrażając się tym, że już ponoć nie można zgłaszać propozycji dodam swoje 3 grosze:
Adamiak, Elżbieta - Jesienna zaduma
Bajm - Żal prostych słów
Bemibek - Sprzedaj mnie wiatrowi
Bemibem - Podaruj mi trochę słońca
Blackout - Anna
Breakout - Co się stało kwiatom?
Wypisałem 6 utworów, które uważam za obowiązkowe. I to nie ze względu na moje preferencje, bo z chęcią bym dorzucił:
Anawa - Nie przerywajcie zabawy (największy ich przebój z Zauchą na wokalu)
Bartosiewicz, Edyta - Dziecko
Boom - Miłość (bardzo popularny utwór do wiersza Baczyńskiego)
Bóm Wakacje w Rzymie - Pierwszy lub Dziewiąty
plus wspomnianą Małpę Bajmu, kilka Bem w różnych zestawach, Studnię bez wody Blackoutów, jeszcze z dwa Borysy...
No niestety brakuje...bobby-x pisze:Szkoda, że sie nie "wtrącasz" czy po prostu brakuje Ci casu, kruca fix?abd3mz pisze:Ja tu się nie wtrącam w ten wątek, ale raczej trzymajmy się tych literek.