Od kiedy głosujemy przez internet?

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Od kiedy głosujemy przez internet?

Post autor: pbd2 »

Bo już zapomniałem, a mnie to ciekawi, zastanawiam się, czy można to zobaczyć przeglądając notowania (czy np. gwałtowny spadek ilości nowości zaczął się od tamtej pory) - od którego dokładnie notowania głosuje się na LP3 przez internet?
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Conajmniej od 97-98 roku, ja już na początku 99' roku głosowałem przez internet na LP3, ale to jeszcze nie było wtedy takie popularne.
ku3a

Post autor: ku3a »

Przynajmniej od notowania 787 z 28.02.1997. Wtedy w Poczekalni zadebiutowalo "Falling In Love (Is Hard On The Knees)". Pamietam jak bylem w laboratorium komputerowym na wydziale, chcialem zaglosowac na Liste i zobaczylem, ze w zestawie jest nowy Aerosmith. Zaglosowalem na to w ciemno, nie slyszac ani razu tej piosenki.
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

a ja pamietam historie z "Jesli wiesz co chce powiedziec" Nosowskiej. Przejrzyjcie, jak w pewnym momencie wspielo sie na 2. miejsce - to zasluga glosowania przez Internet. Marek powiedzial wtedy na antenie, ze w Internecie glosowala rekorodowa liczba sluchaczy na ten wlasnie utwor.

Skadinad to jest rowniez propozycja do poprawek w archiwum: to jest szyld Nosowska - nie Kasia Nosowska
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Pamiętam, ze jak były poczatki głosowania internetowego, to pan Marek przez jakiś czas przed pierwszym miejscem czytał pierwszą dziesiątkę najlepszych utwórów z głosowania internetowego.
Ja przez internet zagłosowałem pierwszy raz w roku 2001 tuz po tym jak założyłem pierwsze konto mailowe. Pamiętam, że głosowałem min. na Smolika, Kazika, Placebo
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Moje pierwsze głosy przez internet były moimi pierwszymi głosami w ogóle. Miałem wtedy ograniczony dostęp do internetu i pamiętam, że mama wydrukowała mi i mojemu bratu zestaw do głosowania u siebie w pracy. Dzięki temu szybko przeprowadziliśmy procedurę głosowania. Nie pamiętam ile głosów mi wtedy przypadło, ale chyba mniej niż 5 (wtedy jeszcze można było oddać tylko jeden głos z jednego komuptera).

Wtedy w internecie listy były prezentowane na żółtym tle. Musiało być to któreś z notowań z początku października 1997 (pierwsze miejsce - "Candle In The Wind" Elton John: 818 albo 819. Miałem wtedy 8 lat.
JC

Post autor: JC »

Niedawno Pan Marek podawał tą informację i mówił, że przez Internet głosowanie na listę jest od 1995 r.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

JC pisze:Niedawno Pan Marek podawał tą informację i mówił, że przez Internet głosowanie na listę jest od 1995 r.
Strona trójkowa www.radio.com.pl/trojka została otwarta dokładnie 1 kwietnia 1996 r.
Ja pierwszy raz głosowałem przez Internet i to przy 1-szej mojej styczności z tym wynalazkiem około 1000 notowania w 2001 r. Pamiętam, że głosowałem na 2 piosenki U2, Malcziki i Natalię w Brooklynie. Reszty piosenek nie pamiętam.[/b]
Awatar użytkownika
Konrad
Listy Przebojów Trójki słucham od: 544

Post autor: Konrad »

Przez internet można głosować od 1996 roku :)
ODPOWIEDZ