...Płacimy ten Abonament Radiowy czy nie?

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
tak jak ja!saferłel pisze:Tak jak jaDomi001 pisze:Ja słyszałam o Topie w zeszłym roku, ale dziś słucham (ostatnią, 3 część). I mam 16 lat.
Ja zacząłem słuchać w wieku 14.
Wierz mi, ja naprawdę nie słucham utworów, bo są modne, tylko dlatego, że są w nich zawarte jakieś emocje.Condratovitzsch pisze: I tym sposobem przestałbym słuchać Topu. Bo to by znaczyło, że z wyznacznika tego, co dobre i ponadczasowe, stałby się wyznacznikiem tego co modne. A nie o to tutaj chodzi.
Liczę na to!saferłel pisze: Tak wysoko debiut Comy w tym roku pozwala dać nadzieje jej fanom na naprawdę porządny wynik na rok.
Nie chcę Cię mieć na sumieniuuzi pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
"nie strasz, nie strasz, bo się... wiesz..."
Nie nie, nie o to mi chodzi. Ja ubolewam nad tym, że w Top 100 nie ma Andrews Sisters ani jakiegoś utworu muzyki poważnej. Są utwory, które się (moim zdaniem) zbytnio nie postarzały, a są takie, co... No cóż. Poza tym niektóre były nagrane w innym celu niż ja uważam, że utwory powinny być nagrywaneopiłek żelaza pisze:Jeśli według Ciebie nie ma miejsca na stare rzeczy, to jaki to Top Wszechczasów?, to wtedy zrobiłaby się zwykła lista przebojów...
Ja też przepraszam sąsiadów, księdza i wszystkich w pobliżu 30 km ode mnie teraz!!!!!!!!!!!Aro pisze:No dla mnie to jest najbardziej psychodeliczny rock wszechczasów i genialnie zbudowany utwór ....Przepraszam wszystkich sąsiadów![]()
Dzięki. A już myślałem że się zaczniecie nabijać tak jak to inni mają w zwyczaju.nietoperek pisze:nie no to ja gratuluję i tylko się cieszyć, że są młodzi którzy się znają na muzyce ;] respect!Kertoip pisze: Ja jestem... - tylko się nie śmiejcie - 95
Błądmkonst pisze: A tak swoją drogą to myślałem, że top jest atrakcją raczej dla moich roczników.
Chyba ARTrocka jak już, bo to właśnie ALTrocka brakuje w topie, tego z lat 80 czy 90. Nie ma nic z półki w stylu Sonic Youth, Radiohead, żądnego shoegazu, nie ma żadnej psychodelli z lat 80 czy 90. Już wczoraj pisałem o braku kilku innych ważnych przedstawicieli kilku nurtów. Tym topem rządzą stare klasyczne rockowe kawałki sprzed kilku dekad, ale to chyba dobrze oddaje gusta Polaków. Bliżej im do takich numerów niż do grania z lat 80 czy 90 i przypisanego im oblicza chociażby muzyki rockowej.opiłek żelaza pisze:prz_rulez pisze:Jeśli według Ciebie nie ma miejsca na stare rzeczy, to jaki to Top Wszechczasów?, to wtedy zrobiłaby się zwykła lista przebojów...prz_rulez pisze:Oczywiście, że nie pasuje tu Leszek... Pogadamy za 15 lat...
Ale za 15 lat Epitaph to dopiero będzie brzmiało archaicznie. No, chyba, że ktoś zrobi jakieś "oczyszczenie"No, chyba, że mi się gusta zmienią, stanę się spokojnym, uporządkowanym fanem altrocka.
I co z tego, że legenda, kiedy muzycznie cienkie, szczególnie jak na PF. Porównaj to sobie np. z Shine.prz_rulez pisze:Czemu wy tak nie lubicie "Another Brick In The Wall"? Toż to legenda przecież
No dobra już się nie licytujcie. Ja mam do dzisiaj okładkę od kasety magnetofonowej z 8 notowania lp3tadzio3 pisze:ja w wieku chyba 12 lat, ale to było prawie 11 lat temusaferłel pisze:Tak jak jaDomi001 pisze:Ja słyszałam o Topie w zeszłym roku, ale dziś słucham (ostatnią, 3 część). I mam 16 lat.
Ja zacząłem słuchać w wieku 14.
Patrz mój poprzedni postkajman pisze:I co z tego, że legenda, kiedy muzycznie cienkie, szczególnie jak na PF. Porównaj to sobie np. z Shine.prz_rulez pisze:Czemu wy tak nie lubicie "Another Brick In The Wall"? Toż to legenda przecież
To w końcu na ten top wchodzą LEGENDY czy DOBRE MUZYCZNIE KAWAŁKIkajman pisze:I co z tego, że legenda, kiedy muzycznie cienkie, szczególnie jak na PF. Porównaj to sobie np. z Shine.prz_rulez pisze:Czemu wy tak nie lubicie "Another Brick In The Wall"? Toż to legenda przecież
A ja chciałbym dokładnie na odwrót.GregF pisze:A teraz prosiłbym dokładnie w tej kolejności: 4. Led Zeppelin, 3. King Crimson, 2. Deep Purple, 1. Dire Straits.
Chciałem napisać old rockasaferłel pisze: Chyba ARTrocka jak już, bo to właśnie ALTrocka brakuje w topie, tego z lat 80 czy 90. Nie ma nic z półki w stylu Sonic Youth, Radiohead, żądnego shoegazu, nie ma żadnej psychodelli z lat 80 czy 90. Już wczoraj pisałem o braku kilku innych ważnych przedstawicieli kilku nurtów. Tym topem rządzą stare klasyczne rockowe kawałki sprzed kilku dekad, ale to chyba dobrze oddaje gusta Polaków. Bliżej im do takich numerów niż do grania z lat 80 czy 90 i przypisanego im oblicza chociażby muzyki rockowej.
No to posłuchaj. Odlecisz. Może nie za pierwszym razem, ale po którymś tam tak. Ja gdzies po dwóch altach od poznania tego natrafiłem na taki moment, że utwór mną zawładnął.Paffciek pisze:Znowu nie znami znowu się muszę wsłuchać
Sięgną, sięgną.ksch pisze: BiA nie wypadli z pierwszej dwójki, ale szczytu pewnie też nie sięgną... /
masz rację, teraz Braciauzi pisze:Dziecko! cudowny utwór, należy się to podium.
no to teraz Bracia i mogę uznać początek roku za udany.
chociaż w sumie to nie pogniewam się jeśli będzie na 1...
To ja zacząłem TOPu słuchać w wieku 10 lat i teraz też się kończy mój czwarty TOP.Condratovitzsch pisze:Ja też zacząłem w wieku 16 lat. A teraz kończy się już czwarty mój Top. Ale ten czas leci...Domi001 pisze:Ja słyszałam o Topie w zeszłym roku, ale dziś słucham (ostatnią, 3 część). I mam 16 lat.
Tylko pogratulować, że rośnie kolejne pokolenie prawdziwych melomanów muzycznych!Kertoip pisze:Dzięki. A już myślałem że się zaczniecie nabijać tak jak to inni mają w zwyczaju.nietoperek pisze:nie no to ja gratuluję i tylko się cieszyć, że są młodzi którzy się znają na muzyce ;] respect!Kertoip pisze:Ja jestem... - tylko się nie śmiejcie - 95