Nowe utwory do glosowania
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Nowe utwory do glosowania
JUŻ SĄ NOWE UTWORY DO GLOSOWANIA!!!!!!!!!!
Zaraz napiszę jakie
Zaraz napiszę jakie
-
All Is Full Of Love - Bjork
Almaz - Randy Crawford
Amazing - Aerosmith
Babe - Styx
Beck - Loser (chyba powinno być odwrotnie)
Bitter Sweet Symphony - The Verve
Broken Heroes - Saxon
Calling You - Jevetta Steele
Classic - Adrian Gurvitz
Close My Eyes Forever - Lita Ford & Ozzy Osbourne
Do kolyski - Dzem
Empty Rooms - Gary Moore
Follow You Follow Me - Genesis
I Just Don't Know What To Do With Myself - The White Stripes
I've Had The Time Of My Life - Bill Medley & Jennifer Warnes
Killing Me Softly - The Fugees
More Than A Feeling - Boston
Never Tear Us Apart - INXS
Paint It Black - The Rolling Stones
Passenger - Iggy Pop
Proud Mary - Creedance Clearwater Revival
Rock The Casbah - The Clash
Separate Ways - Journey
Seven Nation Army - The White Stripes
Silent Lucidity - Queensryche
The Boys Are Back In Town - Thin Lizzy
The Logical Song - Supertramp
W domach z betonu nie ma wolnej milosci - Martyna Jakubowicz
Where The Wild Roses Grow - Nick Cave & Kylie Minogue
Whiskey In The Jar - Thin Lizzy
You In The Night - Fashion
Opócz tego można dwukrotnie
glosować na
C'est la vie - Emerson , Lake an Palmer
If you leave me now - Chicago
Wspomnienie - Czeslaw Niemen
Almaz - Randy Crawford
Amazing - Aerosmith
Babe - Styx
Beck - Loser (chyba powinno być odwrotnie)
Bitter Sweet Symphony - The Verve
Broken Heroes - Saxon
Calling You - Jevetta Steele
Classic - Adrian Gurvitz
Close My Eyes Forever - Lita Ford & Ozzy Osbourne
Do kolyski - Dzem
Empty Rooms - Gary Moore
Follow You Follow Me - Genesis
I Just Don't Know What To Do With Myself - The White Stripes
I've Had The Time Of My Life - Bill Medley & Jennifer Warnes
Killing Me Softly - The Fugees
More Than A Feeling - Boston
Never Tear Us Apart - INXS
Paint It Black - The Rolling Stones
Passenger - Iggy Pop
Proud Mary - Creedance Clearwater Revival
Rock The Casbah - The Clash
Separate Ways - Journey
Seven Nation Army - The White Stripes
Silent Lucidity - Queensryche
The Boys Are Back In Town - Thin Lizzy
The Logical Song - Supertramp
W domach z betonu nie ma wolnej milosci - Martyna Jakubowicz
Where The Wild Roses Grow - Nick Cave & Kylie Minogue
Whiskey In The Jar - Thin Lizzy
You In The Night - Fashion
Opócz tego można dwukrotnie

C'est la vie - Emerson , Lake an Palmer
If you leave me now - Chicago
Wspomnienie - Czeslaw Niemen
-
wykorzystując notowania 12 topów zrobilem podsumowanie 12 topów:
Podsumowanie 12 topów
Podsumowanie 12 topów(alfabetycznie)
Podsumowanie 12 topów
- tadzio3
- Kontakt:
I co sądzicie o nowych propozycjach? Moim zdaniem niektóre są troszeczkę na wyrost np Seven Nation Army - The White Stripes, Loser - Beck (Beck to zespół) lub Killing Me Softly - The Fugees oraz jeszcze parę. Kilku z tych "nowości' nie było nigdy na trójkowej liście, a większość piosenek może pochwalić się co najwyżej 15 tyg. starzem i miejscem w środku 30.
Po za tym rzeczywiście śmieszne błędy z tymi powtórzeniami.
A tak w ogóle to chyba poodchodziły niektóre propozycje z listy, bo np przed chwilą zauważyłem że nie ma juz piosenki "Zanim zrozumiesz" Varius Manx
Po za tym rzeczywiście śmieszne błędy z tymi powtórzeniami.
A tak w ogóle to chyba poodchodziły niektóre propozycje z listy, bo np przed chwilą zauważyłem że nie ma juz piosenki "Zanim zrozumiesz" Varius Manx
-
"Calling You" Jevetty Steeli brzmi bardzo "markowo", więc nie zdziwilbym się gdyby pan Marek ją na silę wcisnąl(lub sluchacze smooth jazz cafe).
Killing Me Softly - The Fugees to dla mnie zupelne nieporozumienie(chyba,że ściągam ciągle wersję przerobioną) , wolę orginalną wersję(tylko nie pamiętam kto ją wykonywal).
Zanim pójdziesz - Varius Manx na pewno nie bylo przez ostatnie 3 lata na liście do glosowania.
Killing Me Softly - The Fugees to dla mnie zupelne nieporozumienie(chyba,że ściągam ciągle wersję przerobioną) , wolę orginalną wersję(tylko nie pamiętam kto ją wykonywal).
Zanim pójdziesz - Varius Manx na pewno nie bylo przez ostatnie 3 lata na liście do glosowania.
- tadzio3
- Kontakt:
Z pewnością ściągasz właściwa wersję, bo tak po prostu słabiutko brzmi. A orginalna wersję śpiewała Robrta Flack- trochę lepsza wersja, ale też nie nadaje się na tak doborową listę wszech czasów.Grycek pisze: Killing Me Softly - The Fugees to dla mnie zupelne nieporozumienie(chyba,że ściągam ciągle wersję przerobioną) , wolę orginalną wersję(tylko nie pamiętam kto ją wykonywal).
"Zanim zrozumiesz" NA PEWNO w tamtym roku był w propozycjach. Miałem niedawno zapisaną stronę na której są piosenki do głosowanai na bierzące (12) notowanie i była.Grycek pisze:Zanim pójdziesz - Varius Manx na pewno nie bylo przez ostatnie 3 lata na liście do glosowania.
Wracając do "nowości" to trochę się roczarowałem. Kilka piosenkek jest spoko, ale większość nie bardzo. Kilku nawet nie słyszałem. Rozumiem, że każda z nich może być dla kilku indywidualnych osób czymś szczególnym i mieścić się w tej 20 najpiękniejszych utworów wszech czasów, ale nie sądzę, żeby odnosiły one sukcesy na topie. Każda z piosenek propozycji powinna być chociaż trochę komercyjna w sensie socjologicznym, czyli podatna na głosowanie ogółu słuchaczy, powinna być znana przynajmniej słuchaczom Trójki. Oczywiście większość znam bo słyszałem, ale nigdy bym nie pomyślał, że staną w jednym rzędzie z piosenkami typu "Stairway to Heven" czy "Brothers In Arms"
Tak jak Pan Marek wspominał w czasie ostatniego topu, gdyby nie było propozycji do głosowania samemu trudniej byłoby uzbierać tą najlepszą 20, to nie sądzę, żeby komuś do głowy przyszedł np kawałek grupy Beck, albo inne "wykopane z pod ziemi" piosenki.
-
Na pewno nie bylo bo mam w exelu zapisane listy do glosowania z ostatnich dwóch lat.tadzio3 pisze: "Zanim zrozumiesz" NA PEWNO w tamtym roku był w propozycjach. Miałem niedawno zapisaną stronę na której są piosenki do głosowanai na bierzące (12) notowanie i była.
W tym roku na 100% nic nie wypadlo bo zgadza mi się ilość utworów po dodaniu nowych utworów i utworów powtórzonych.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Fajnie, ale... chcesz być bardziej użyteczny, wystaw to albo w html, albo pdf, albo ostatecznie w pliku tekstowym. Są wśród nas tacy ,,upośledzeni'' (mówię o sobie!), którzy na codzień nie używają M$oftu z RichmondGrycek pisze:wykorzystując notowania 12 topów zrobilem podsumowanie 12 topów:

Poproszę... grzecznie!
-
Niestety nie wiem,jak.JaceK pisze:Fajnie, ale... chcesz być bardziej użyteczny, wystaw to albo w html, albo pdf, albo ostatecznie w pliku tekstowym. Są wśród nas tacy ,,upośledzeni'' (mówię o sobie!), którzy na codzień nie używają M$oftu z RichmondGrycek pisze:wykorzystując notowania 12 topów zrobilem podsumowanie 12 topów:
Poproszę... grzecznie!
-
Oto są. Podsumowania w pdfie.
Podsumowanie 12 topów
Chcialbym podziękować Piotrowi Szrubie za przerobienie dokumentów z exela na pdf.
Podsumowanie 12 topów
Chcialbym podziękować Piotrowi Szrubie za przerobienie dokumentów z exela na pdf.
tadzio3 pisze:Najlepiej piosenka "Calling You" Jevetty Steeli, która była tylko 3 tygodnie w poczekalnie i spadała- dotarła "aż" do 43 miejsca. Nie sądzę, ażeby piosenki, które miały mierne powodzenie w czasie gdy były na liście, mogły coś zdziałać na topie wszech czasów.
Creep - Radiohead, Pride - U2 i wiele innych znajdujących się w czołówce topu na liście sprawowało się "CHENKO". Np. One - U2 dotarł jedynie do 3 miejsca, a na topie jest wyżej niż np. Anita Lipnicka, która była na nim 9 razy, a w TOP 100 (na szczęście) jej nie ma. Mi tam brakuje piosenek Linkin Park, kilku U2 i Led Zeppelin. Nie ograniczajmy się tylko do piosenek z listy, bo niektóre stają się przebojami dopiero po latach (np. High hopes - Pink Floyd.
- tadzio3
- Kontakt:
Oczywiście zgadzam sie z tym, ale One - U2 wcale nie spisywał sie cienko. To że był "tylko" na 3 miejscu to dlatego, że w tym czasie był nawał przebojów ze slynnego 91 roku, czyli piosenki Queena, Metallicy, Gunsów, Pearl Jam i kilku innych znakomitych wykonawców. Tylko jedna piosenka mogła być na 1 miejscu w danym tygodniu. A U2 dzisaj szczególnie jest popularne dlatego piosenka One jako reprezentantka spisuje się doskonale na Tope. Natomiast na liście trójkowej także była bardzo długo i jest na wysokim miejscu w podsumowaniach wszystkich list. Radiohead rzeczywiście był niziutko (podobnie Nirvana) ale to podobna sytuacja. Wciąż ten 91-92 rok. W każdym razie były w 30 i radziły przyzwoicie, a popularność zespołów dzisiaj wciąż rośnie.Gary pisze:Creep - Radiohead, Pride - U2 i wiele innych znajdujących się w czołówce topu na liście sprawowało się "CHENKO". Np. One - U2 dotarł jedynie do 3 miejsca, a na topie jest wyżej niż np. Anita Lipnicka, która była na nim 9 razy, a w TOP 100 (na szczęście) jej nie ma. Mi tam brakuje piosenek Linkin Park, kilku U2 i Led Zeppelin. Nie ograniczajmy się tylko do piosenek z listy, bo niektóre stają się przebojami dopiero po latach (np. High hopes - Pink Floyd.
Bardziej chodziło mi o piosenki, które nie dość, że na liście trójkowej spisywały sie gorzej niz przeciętnie, a nawet miernie (nie wychodząc z poczekalni, lub byc kilka tyg. w 30 i spaść) to dzisiaj właściwie nic nie znaczą. Skoro wtedy słuchacze listy nie mieli ochoty głosowac na te piosenki wybierając spośród zwykłych pios. z danego tygodnia, to dlaczego ci sami teraz mają głosować mając najpiękniejsze utwory wszech czasów? Rozumiem kilka przypadków piosenek które "urosły" dzięki późniejszej popularności zespołu albo jakims szczególnym wydarzeniu, lub piosenki które po latach naprawdę znakomicie brzmią, ale to są pojedyńcze przypadki, a nie powszechcna zasada.
Dlatego niektóre propozycje mnie śmieszą.
PS. Do dziś nie rozumiem dlaczego "High Hopes" nigdy nie był na liście
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Co do gustów, nie ma się co spierać.
Przykład Robbiego moze był malo fortunny, (moze lepsza będzie niejaka Titiyo z "Come along") ale chodziło mi jedynie, ze nie mozna porównywać i oceniać ważnosci piosenki wg. kryterów osiagniec na LP3.
A czy ci sami słuchacze? Tego nie wiemy, musieli byśmy przeprowadzić paskudne badania fokusowe.
Do nasłuchania
Przykład Robbiego moze był malo fortunny, (moze lepsza będzie niejaka Titiyo z "Come along") ale chodziło mi jedynie, ze nie mozna porównywać i oceniać ważnosci piosenki wg. kryterów osiagniec na LP3.
A czy ci sami słuchacze? Tego nie wiemy, musieli byśmy przeprowadzić paskudne badania fokusowe.
Do nasłuchania
[PS. Do dziś nie rozumiem dlaczego "High Hopes" nigdy nie był na liście
Nie było dlatego, że jest za długie. Dwa lata temu była świetna piosenka zespołu polskiego COMA pt "Leszek Żukowski". Ale pech chciał, a raczej na współczesne wymogi radia ta piosenka (ponad 8 minut) jest za długa, a moim zdaniem gdyby ją skrócić straciłaby na wartosci. to nie 1992 r. kiedy pozwalano sobie na "November rain" na liście. W tym roku wychodzi nowa płyta Guns N' Roses mam nadzieję, że jeżeli nagrają jakiś przebój tej miary to będzie krótszy, bo inaczej to na liście nie ma szans.
Nie było dlatego, że jest za długie. Dwa lata temu była świetna piosenka zespołu polskiego COMA pt "Leszek Żukowski". Ale pech chciał, a raczej na współczesne wymogi radia ta piosenka (ponad 8 minut) jest za długa, a moim zdaniem gdyby ją skrócić straciłaby na wartosci. to nie 1992 r. kiedy pozwalano sobie na "November rain" na liście. W tym roku wychodzi nowa płyta Guns N' Roses mam nadzieję, że jeżeli nagrają jakiś przebój tej miary to będzie krótszy, bo inaczej to na liście nie ma szans.
- tadzio3
- Kontakt:
Wydaje mi sie jenak że jednak nie jest już taka niezależna. Niektóre propozycje są nakładane przez wytwórnie płytowe, które chcą promować swoje utwory, a niektóre są pomijane, bo nic nie zyskają dając daną piosenkę pod głosowanie. Oczywiście są wyjatki, bo Marek Niedzwicki wciąż ma dużo do powiedzenia.