Komentarze do 15. Topu Wszechczasów (31.12.2008-02.01.2009)

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Komentarze do 15. Topu Wszechczasów (31.12.2008-02.01.2009)

Post autor: Yacy »

Stelmi w radyjku świetnie przygrywa :-)

a ja spadam i do jutra mam nadzieję, bo będę "w gościach" :-)
kajman

Post autor: kajman »

fajnex pisze:Najwyższe skoki do góry
1. +47 CZESŁAW NIEMEN — Bema pamięci żałobny rapsod
2. +39 THE ROLLING STONES — (I Can't Get No) Satisfaction
3. +27 BLACK SABBATH — Paranoid
4. +25 PROCOL HARUM — A Whiter Shade of Pale
4. +25 LED ZEPPELIN — Since I've Been Loving You
5. +19 MAREK GRECHUTA — Korowód
Zacny zestaw. Tylko utwory dobre i świetne.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Zajrzałem w swoje głosy i muszę stwierdzić, że póki co jestem strasznie zadowolony:

04 Bema pamięci żałobny rapsod - Czesław Niemen /napisałem, że jest stanowczo za nisko... jeszcze, jeszcze do góry poproszę! :lol:/
07 Love Will Tear Us Apart - Joy Division
13 Innuendo - Queen

zobaczymy jeszcze, gdzie będą Kashmir i SOYCD... ;-)

ciekawostką jest fakt, że moje 39. miejsce w głosowaniu było wspólne z 39. miejscem Topu :-D
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:Zacny zestaw. Tylko utwory dobre i świetne.
Zgadzam się w 100%, choć pewnie róznie oceniamy, które są dobre, a które świetne. :wink:
kajman

ku3a pisze:
opiłek żelaza pisze:Co się stało? Sam zostałem? Nie uciągnę tej jednej strony...
czy ten post ma jakikolwiek sens? czy coś dodaje? czy chodzi tylko o to, żeby nabić post?
ja bym takie posty w ogóle kasował.
Sorry, ale nie zgodzę się z Tobą. Czasami trzeba napisać coś bez sensu, dla luzu. Ktoś mógłby zapytać czy Twój komentarz ma sens i po co go piszesz. Tak samo można powiedzieć o tym moim komentarzu.
EDIT: Kolejne natomiast uważam już za nacięgane. Raz można i w zasadzie wystarczy.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 2009 8:21 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
ku3a

Post autor: ku3a »

sorry, ale posty pisane tylko po to, by nabić liczbę postów na swoim liczniku albo w wątku nadają się do natychmiastowego wykasowania.
kajman

ku3a pisze:sorry, ale posty pisane tylko po to, by nabić liczbę postów na swoim liczniku albo w wątku nadają się do natychmiastowego wykasowania.
Ale jemu raczej chodziło o to, żeby nabić 100 stron niż sobie posty. Ot, magoia niektórych liczb.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Durnota z tym nabijaniem postów, czy zakładek. Ileż straconych sekund na czytanie tego typu postów. A zakładek tak dużo, że to ma znaczenie. Od ponad godziny czytałem i to bardzo szybko posty z dzisiejszego dnia i można czasem się zirytować, że ktoś pisze tylko dlatego by dociągnąć do setnej zakładki. Nie dzisiaj ludzie... I tak z chęcią bym podzielił ten wątek na dni, bo tak po prostu nie sposób jest czytać.

A teraz Owczarek mówi o swojej płycie roku "Gospel". Nie tylko pewnie Jego. I leci 101 miejsce naszego topu.
Awatar użytkownika
Cosmos1999

Coma (itp.) a Top Wszechczasow...

Post autor: Cosmos1999 »

Rozwazmy teoretyczne pytanie: na ktorym miejsu na Topie bylby utwor Comy gdyby nie wydala w tym roku albumu 'Zero Osiem Wojna'?
Odpowiedz (oczywiscie czysto spekulujac ale wg mnie bardzo prawdopodobna) bylaby: nie ma utworu zespolu Coma wsrod propozycji do Listy.

Nalezy zadac pytanie co jest wlasciwym (o ile tylko takie istnieje) kryterium dla Utworu bycia kandydatem do Listy.

Wydaje sie, ze PONADCZASOWOSC i niezaleznosc od 'konunktury/mody/etc' panujacej w danej chwili.

Z pewnoscia nie powinna to byc KROTKOTERMINOWE zawirowanie uwagi skierowane na dany np. zespol (np przed wydanie dobrej plyty).

Czy za rok nie bedziemy sie wstydzic tego naszego tegoroczego wyboru? Kto za rok bedzie pamietal, ze Coma byla na Topie.... i co to byl za utwor?

PS:
1. Coma na LP3 ale nie do Topu Wszechczasow.
2. Bardzo dziekuje red. Metzowi za prowadzenie dzsiejszej listy - bylo doskonale 'wielowymiarowe'...
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

To ja w przerwie między topami spytam się, jak się wam podobała audycja Tomka Żądy dzisiaj w nocy? Pewnie wiele osób kręciło nosem, ale miło było usłyszeć taką dynamiczną mieszankę w Trójce! (Aż mi się "Sobota w stylu pop" przypomniała...). No i dzięki niej przekonałem się w końcu do "The One" z Bedingfieldem na wokalu :)
prz_rulez
Kontakt:

Re: Coma (itp.) a Top Wszechczasow...

Cosmos1999 pisze:Rozwazmy teoretyczne pytanie: na ktorym miejsu na Topie bylby utwor Comy gdyby nie wydala w tym roku albumu 'Zero Osiem Wojna'?
Odpowiedz (oczywiscie czysto spekulujac ale wg mnie bardzo prawdopodobna) bylaby: nie ma utworu zespolu Coma wsrod propozycji do Listy.
Nalezy zadac pytanie co jest wlasciwym (o ile tylko takie istnieje) kryterium dla Utworu bycia kandydatem do Listy.
Wydaje sie, ze PONADCZASOWOSC i niezaleznosc od 'konunktury/mody/etc' panujacej w danej chwili.
Z pewnoscia nie powinna to byc KROTKOTERMINOWE zawirowanie uwagi skierowane na dany np. zespol (np przed wydanie dobrej plyty).
Czy za rok nie bedziemy sie wstydzic tego naszego tegoroczego wyboru? Kto za rok bedzie pamietal, ze Coma byla na Topie.... i co to byl za utwor?
Wydaje mi się, że to pytanie bardziej pasuje do 101 miejsca Lao Che (szkoda, że nie 100, wtedy to by się działo...). Z drugiej strony, faktycznie może być różnie, czego świadectwem są wyniki "Trudno nie wierzyć w nic" czy "Do kołyski". Ale z trzeciej ;) Leszek zadebiutował jednak wyżej... No cóż, zobaczymy.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Re: Coma (itp.) a Top Wszechczasow...

Post autor: tadzio3 »

Cosmos1999 pisze:Rozwazmy teoretyczne pytanie: na ktorym miejsu na Topie bylby utwor Comy gdyby nie wydala w tym roku albumu 'Zero Osiem Wojna'?
Hmmm? Chyba "Hipertrofia" :STOP:
Cosmos1999 pisze: Odpowiedz (oczywiscie czysto spekulujac ale wg mnie bardzo prawdopodobna) bylaby: nie ma utworu zespolu Coma wsrod propozycji do Listy.
Propozycję wpisania "Leszka" do topu wpłynęla od nas forowiczów. Nie wiem czy wpisano by ten kawałek do zestawu, gdyby nie nasza inicjatywa. Być moze zostałoby dodane, ale myślę, że forowicze mieli duży na to wpływ.
ku3a

Post autor: ku3a »

no właśnie.
a nasze propozycje były robione grubo przed tym jak Coma wydała nowy album.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Przepraszam... bo nie słyszałem kawałka dzisiejszego WszechTOP-owania... było raz chociaż o Forum?
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

prz_rulez pisze:To ja w przerwie między topami spytam się, jak się wam podobała audycja Tomka Żądy dzisiaj w nocy? :)
Lubie Ządę sylwestrowego. Wprawdzie przy nim odleciałem w błogi sen, ale pamietam Pearl Jam...

PS. Ok, przyznam sie - podsluchuje teraz Przebój Roku RMF FM. Przed chwila A Fine Frenzy - teraz Madonna - czyli da sie przezyć. Ale wczesniej np. Mat Pocora (nie wiem czy dobrze zapisałem). Wstrząsajace :lol:
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

JaceK pisze:Przepraszam... bo nie słyszałem kawałka dzisiejszego WszechTOP-owania... było raz chociaż o Forum?
jasne ze bylo...
w poboznych zyczeniach zeby bylo
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Wszystko przeczytane.
Sporo było postów zabawnych, ale zdecydowanie za dużo zbędnych. Przez to czytanie staje się męczące... :roll:

Dobranoc i do jutra.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

uff, przebrnąłem. :)

Aro pisze:Rozwala mnie ten utwór muzycznie , ale tekstowo to juz majstersztyk
(mowa o The End) Miałem okazję poznać większość textów Morrisona i mało który nie jest świetny. :wink:

Mash pisze:Jeden z lepszych polskich utworów w historii. A Norwid na głowę bił Mickiewicza i Słowackiego, ot co.
(to o "Bema Pamięci Rapsod") Ja akurat uważam, że najlepszy, a z drugą częścią zdania zgadzam się w pełni. Poza tym Asnyka też lubię bardziej od tej dwójki, ale to już inna epoka. :wink:
Yacy pisze:Co dziwnego po raz drugi zgadzam sie z Piotrem M. Rapsod po angielsku jest lepszy od polskiego!!! Przeważnie wolę polskie wersje a to wyjątek potwierdzający regułe
Ja też tak uważam i słyszę to z jego ust treci raz i dziwi mnie, że chociaż raz tego nie zagra. :roll: Podobnie mogliby choć raz "Hotel California" zagrać w genialnej wersji unplugged. :)
Pucek pisze:A wiec 'Since I've been loving you'. Metz mówił do czego to nie jest podobne i skąd wzięte a ja... od lat kojarze ten utwór jako baaaaaaaaaardzo podobny do 'Trzy zapałki' TSA.
Raczej zapałki są podobne do "Since.." :wink:
kajman pisze:
Neo01 pisze:Kajman, masz baardzo ciekawy gust...
No faktycznie wydaje mi się, że niekoniecznie bardzo typowy.
Eee tam, idzie się przyzwyczaić. :mrgreen: :wink:
Sporo było postów zabawnych, ale zdecydowanie za dużo zbędnych. Przez to czytanie staje się męczące.
Spod palców wyjął mi to zdanie panie Sebastianie. :)
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

z opóźnieniem, ale żegnam się ładnie.
w pewnym momencie zrezygnowałam z czytania na bieżąco, bo zbyt szybko tu się działy różne rzeczy :-).
do jutra.

zasmucił mnie bardzo spadek Myslovitz... a bardzo ucieszył skok Procol Harum. No i najwyższa nowość!!!!!!!! Tak, tak, tak! I tekst, i melodia... mnie w każdym razie przechodzą ciarki.
a te skoki:
1. +47 CZESŁAW NIEMEN — Bema pamięci żałobny rapsod
5. +19 MAREK GRECHUTA — Korowód
zdecydowanie przeciwko mnie.
przy okazji - jest jeszcze jeden duży skok nie uwzględniony przez fajnexa:
54 86 2 AC/DC — Highway to Hell
i on też mnie zdenerwował.

a przy okazji - zauważyłam mały błąd na stronie archiwum w części wprowadzonego tegorocznego topu - Whole lotta love nie awansowało w porównaniu z zeszłym rokiem z 74 miejsca, tylko pozostało na 29.
prz_rulez
Kontakt:

zbyszu pisze:Ale wczesniej np. Mat Pocora (nie wiem czy dobrze zapisałem). Wstrząsajace :lol:
Matt Pokora lub też M. Pokora - ja nie uważam, żeby był specjalnie wstrząsający. Wstrząsające jest to, że chłopak ma polskie korzenia, a zna tylko kilka słów :P
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

prz_rulez pisze:
zbyszu pisze:Ale wczesniej np. Mat Pocora (nie wiem czy dobrze zapisałem). Wstrząsajace :lol:
Matt Pokora lub też M. Pokora - ja nie uważam, żeby był specjalnie wstrząsający. Wstrząsające jest to, że chłopak ma polskie korzenia, a zna tylko kilka słów :P
No to teraz zupelnie nie pochwalę sie co gra - a to jest nr 2 w 2008 roku!!! Ale jest coś takiego: "tatatadam tatatadam tatatadam...interety tatatatadam filozofy tatatadam". Cóz to?
Awatar użytkownika
Wedness

Post autor: Wedness »

Dzisiaj słuchalam z przerwami, ale widze ze Coma się pojawila. Czy moze ktos powiedziec na ktorym miejscu?
Jutro kibicuje Child In Time i Shine On You Crazy Diamond wg mnie najlepsze.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Martyr pisze:
ku3a pisze:cholera, a ja mam zablokowane przejście :mrgreen:
jaka szkoda :P to jeszcze można do kuchni na herbatke! :mrgreen:
Herbatkę to Ku3a zwykle robi sobie podczas Shine on. :P Czyli pewnie gdzieś tak między 16 a 17. W sam raz na podwieczorek. :lol:
Wedness pisze:Dzisiaj słuchalam z przerwami, ale widze ze Coma się pojawila. Czy moze ktos powiedziec na ktorym miejscu?
Jutro kibicuje Child In Time i Shine On You Crazy Diamond wg mnie najlepsze.
To kibicujemy tym samym utworom. :)
Z tym że ja jeszcze dokładam do tego Epitaph.
fajnex pisze:Czy chcecie jeszcze jaką statystykę :?:
Wrzucaj. :)
I popraw sobie skopiowane z archiwum nazwy wykonawców tych utworów:
WAILERS — No Woman, No Cry
BROTHER AND THE HOLDING COMPANY — Summertime
prz_rulez
Kontakt:

zbyszu pisze:No to teraz zupelnie nie pochwalę sie co gra - a to jest nr 2 w 2008 roku!!! Ale jest coś takiego: "tatatadam tatatadam tatatadam...interety tatatatadam filozofy tatatadam". Cóz to?
Czyżby chodziło o "Infinity 2008" The Guru Josh Project? ;-)
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Witam serdecznie wszystkich po dość długiej nieobecności.

Życzę wszystkim szczęścia i pomyślności w tym nowym roku.
Oby nigdy nam nie zanikł sygnał Trójeczki.

Od razu zapytam, czy może gdzieś na forum umieszcza ktoś w jednym poście pełne zestawienie topu?
Bo w tym temacie po przejrzeniu 100 stron znalazłem tyko to:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... start=1375

A przydało by się gdzieś w pierwszych postach takie zestawienie.
Czy mógłby ktoś?
ODPOWIEDZ