a ja spadam i do jutra mam nadzieję, bo będę "w gościach"

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Zacny zestaw. Tylko utwory dobre i świetne.fajnex pisze:Najwyższe skoki do góry
1. +47 CZESŁAW NIEMEN — Bema pamięci żałobny rapsod
2. +39 THE ROLLING STONES — (I Can't Get No) Satisfaction
3. +27 BLACK SABBATH — Paranoid
4. +25 PROCOL HARUM — A Whiter Shade of Pale
4. +25 LED ZEPPELIN — Since I've Been Loving You
5. +19 MAREK GRECHUTA — Korowód
Zgadzam się w 100%, choć pewnie róznie oceniamy, które są dobre, a które świetne.kajman pisze:Zacny zestaw. Tylko utwory dobre i świetne.
Sorry, ale nie zgodzę się z Tobą. Czasami trzeba napisać coś bez sensu, dla luzu. Ktoś mógłby zapytać czy Twój komentarz ma sens i po co go piszesz. Tak samo można powiedzieć o tym moim komentarzu.ku3a pisze:czy ten post ma jakikolwiek sens? czy coś dodaje? czy chodzi tylko o to, żeby nabić post?opiłek żelaza pisze:Co się stało? Sam zostałem? Nie uciągnę tej jednej strony...
ja bym takie posty w ogóle kasował.
Ale jemu raczej chodziło o to, żeby nabić 100 stron niż sobie posty. Ot, magoia niektórych liczb.ku3a pisze:sorry, ale posty pisane tylko po to, by nabić liczbę postów na swoim liczniku albo w wątku nadają się do natychmiastowego wykasowania.
Wydaje mi się, że to pytanie bardziej pasuje do 101 miejsca Lao Che (szkoda, że nie 100, wtedy to by się działo...). Z drugiej strony, faktycznie może być różnie, czego świadectwem są wyniki "Trudno nie wierzyć w nic" czy "Do kołyski". Ale z trzeciejCosmos1999 pisze:Rozwazmy teoretyczne pytanie: na ktorym miejsu na Topie bylby utwor Comy gdyby nie wydala w tym roku albumu 'Zero Osiem Wojna'?
Odpowiedz (oczywiscie czysto spekulujac ale wg mnie bardzo prawdopodobna) bylaby: nie ma utworu zespolu Coma wsrod propozycji do Listy.
Nalezy zadac pytanie co jest wlasciwym (o ile tylko takie istnieje) kryterium dla Utworu bycia kandydatem do Listy.
Wydaje sie, ze PONADCZASOWOSC i niezaleznosc od 'konunktury/mody/etc' panujacej w danej chwili.
Z pewnoscia nie powinna to byc KROTKOTERMINOWE zawirowanie uwagi skierowane na dany np. zespol (np przed wydanie dobrej plyty).
Czy za rok nie bedziemy sie wstydzic tego naszego tegoroczego wyboru? Kto za rok bedzie pamietal, ze Coma byla na Topie.... i co to byl za utwor?
Hmmm? Chyba "Hipertrofia"Cosmos1999 pisze:Rozwazmy teoretyczne pytanie: na ktorym miejsu na Topie bylby utwor Comy gdyby nie wydala w tym roku albumu 'Zero Osiem Wojna'?
Propozycję wpisania "Leszka" do topu wpłynęla od nas forowiczów. Nie wiem czy wpisano by ten kawałek do zestawu, gdyby nie nasza inicjatywa. Być moze zostałoby dodane, ale myślę, że forowicze mieli duży na to wpływ.Cosmos1999 pisze: Odpowiedz (oczywiscie czysto spekulujac ale wg mnie bardzo prawdopodobna) bylaby: nie ma utworu zespolu Coma wsrod propozycji do Listy.
Lubie Ządę sylwestrowego. Wprawdzie przy nim odleciałem w błogi sen, ale pamietam Pearl Jam...prz_rulez pisze:To ja w przerwie między topami spytam się, jak się wam podobała audycja Tomka Żądy dzisiaj w nocy?
jasne ze bylo...JaceK pisze:Przepraszam... bo nie słyszałem kawałka dzisiejszego WszechTOP-owania... było raz chociaż o Forum?
(mowa o The End) Miałem okazję poznać większość textów Morrisona i mało który nie jest świetny.Aro pisze:Rozwala mnie ten utwór muzycznie , ale tekstowo to juz majstersztyk
(to o "Bema Pamięci Rapsod") Ja akurat uważam, że najlepszy, a z drugą częścią zdania zgadzam się w pełni. Poza tym Asnyka też lubię bardziej od tej dwójki, ale to już inna epoka.Mash pisze:Jeden z lepszych polskich utworów w historii. A Norwid na głowę bił Mickiewicza i Słowackiego, ot co.
Ja też tak uważam i słyszę to z jego ust treci raz i dziwi mnie, że chociaż raz tego nie zagra.Yacy pisze:Co dziwnego po raz drugi zgadzam sie z Piotrem M. Rapsod po angielsku jest lepszy od polskiego!!! Przeważnie wolę polskie wersje a to wyjątek potwierdzający regułe
Raczej zapałki są podobne do "Since.."Pucek pisze:A wiec 'Since I've been loving you'. Metz mówił do czego to nie jest podobne i skąd wzięte a ja... od lat kojarze ten utwór jako baaaaaaaaaardzo podobny do 'Trzy zapałki' TSA.
Eee tam, idzie się przyzwyczaić.kajman pisze:No faktycznie wydaje mi się, że niekoniecznie bardzo typowy.Neo01 pisze:Kajman, masz baardzo ciekawy gust...
Spod palców wyjął mi to zdanie panie Sebastianie.Sporo było postów zabawnych, ale zdecydowanie za dużo zbędnych. Przez to czytanie staje się męczące.
Matt Pokora lub też M. Pokora - ja nie uważam, żeby był specjalnie wstrząsający. Wstrząsające jest to, że chłopak ma polskie korzenia, a zna tylko kilka słówzbyszu pisze:Ale wczesniej np. Mat Pocora (nie wiem czy dobrze zapisałem). Wstrząsajace
No to teraz zupelnie nie pochwalę sie co gra - a to jest nr 2 w 2008 roku!!! Ale jest coś takiego: "tatatadam tatatadam tatatadam...interety tatatatadam filozofy tatatadam". Cóz to?prz_rulez pisze:Matt Pokora lub też M. Pokora - ja nie uważam, żeby był specjalnie wstrząsający. Wstrząsające jest to, że chłopak ma polskie korzenia, a zna tylko kilka słówzbyszu pisze:Ale wczesniej np. Mat Pocora (nie wiem czy dobrze zapisałem). Wstrząsajace
Herbatkę to Ku3a zwykle robi sobie podczas Shine on.Martyr pisze:jaka szkodaku3a pisze:cholera, a ja mam zablokowane przejścieto jeszcze można do kuchni na herbatke!
To kibicujemy tym samym utworom.Wedness pisze:Dzisiaj słuchalam z przerwami, ale widze ze Coma się pojawila. Czy moze ktos powiedziec na ktorym miejscu?
Jutro kibicuje Child In Time i Shine On You Crazy Diamond wg mnie najlepsze.
Wrzucaj.fajnex pisze:Czy chcecie jeszcze jaką statystykę
Czyżby chodziło o "Infinity 2008" The Guru Josh Project?zbyszu pisze:No to teraz zupelnie nie pochwalę sie co gra - a to jest nr 2 w 2008 roku!!! Ale jest coś takiego: "tatatadam tatatadam tatatadam...interety tatatatadam filozofy tatatadam". Cóz to?