Polecamy(Niech każdy z nas coś poleci)

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Chyba byś nie chciał, żebym już umierał? :wink:

Ciężko Cię zrozumieć, ale i tak sympatyczny jesteś.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Dlaczego nie jestem zaskoczomy...?
prz_rulez
Kontakt:

Dlaczego ze mną igrasz :?: :wink:
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

prz_rulez

sympatyczny jestes, ale czy koniecznie ostatnie slowo musi nalezec do ciebie? czy wnosi to cos do dyskusji? merytorycznej dyskusji?

chyba nie bardzo... chyba lepiej odpowiadac, gdy ma sie cos konkretnego do powiedzenia, a nie byle cos odpowiedziec
prz_rulez
Kontakt:

Dobra...

Nie wiem, czy już ktoś o tym pisał, ale polecam Loituma - Leva's Polka. Bardzo zabawny utworek :) A ostatnio wykorzystany do "porowej" animacji....
;)
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

Polecam zespół Junior Boys. Nagrali dwie płytki: "Last exit" z 2004 i "So this is goodbye" wydaną dosłownie paręnaście tygodni temu. Fantastyczny, bardzo elektroniczny chillout. Znając gusta Trójkowiczów myślę że mógłby się spodobać.
Awatar użytkownika
jaszczomp

Post autor: jaszczomp »

Dlaczego na liście nie ma (a nie ma?) Elektrycznych Gitar? Kiedyś to byłoby nie do pomyślenia. Wydali nową płytę - znakomitą moim zdaniem a tu - cisza...
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Dziś piosenką dnia w Trójce bedzie Kasia Stankiewicz :):):):):) "4 ręce" - już sie nie mogę doczekać, aby usłyszeć. Moze poczekac do godz. 4.00 rano, kiedy będzie pierwsza emisja? ;-)

Polecam sobie ją w ciemno. Po "Extrapopie" nie mogłem sie doczekać na jej kolejna propozycję.

Do nasłuchania po godz. 4; 7; 9; 13; 16 i 18.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Każdy coś poleca to może ja też?
Jeśli ktoś lubi folkowe klimaty polecam zespół Blackmore's Night (Ritchie Blackmore z Deep Purple ze swoją żoną). Bardzo przyjemnie się tego słucha.
Jeśli ktoś lubi trochę ostrzejsze granie to polecam zespół Nightwish. Mnie kupili fenomenalnym coverem piosenki "High hopes". Piękne gotycke klimaty z panią i panem na vocalu.
Awatar użytkownika
jackal

Campari pisze:
coś bardziej melancholijnego?
Antony And The Johnsons, bardzo polecam, jego wibrato i tajemniczość wokół jego osoby i płci dodaje smaczku muzyce
Ja dodam jeszcze Cocorosie - dwie siostry śpiewające muzykę szalenie trudną do sklasyfikowania, można powiedzieć że z gatunku szeroko rozumianej alternatywy...Razem z ww. Antonym dały przepiękny koncert w moim Poznaniu na ubieglorocznym Malta Festivalu

Dla miłośników muzyki z pogranicza jazzu i elektroniki - Cinematic Orchestra, zespół, który wsławił się nagraniem ścieżki dźwiękowej do niemego filmu Dzigi Wiertowa z 1929 "Człowiek z kamerą". Efekt piorunujący! Bardzo piękna, wyrafinowana muzyka. Na koncertach grają z wokalistą o barwie głosu zbliżonej do Chrisa Martina

Coś z nowoczesnego popu: Belgowie z Vive La Fete: grają na modłę lat 80, ich muzyka towarzyszy m.in. paryskim pokazom mody, wspaniała, niezwykle zmysłowa muzyka, głównie za sprawą Els - wokalistki o wyglądzie zawodowej modelki i bardzo intrygującym głosie.

Polecam też bardzo niedoceniony polski zespół Komety - miejski rock, muzyka dla wielu może wydawać się naiwna za to niesamowicie wpada w ucho. Liderem zespołu jest Lesław, dawny wokalista Partii.

I, podobnie jak Campari polecam Bloc Party bo to naprawdę kawał świetnego, energetycznego indie z ciemnoskórym Kele Okereke na wokalu (udzielał się m.in. w "Believe" grupy Chemical Brothers)
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

A ja polecam polską kapelę Dick4Dick. Nieźle odjechani goście (w pozytywnym sensie ;) ), texty mają... hmmm... dość kontrowersyjne (tytuły mówią wszystko), ale widać (słychać raczej), że członkowie :lol: grupy świetnie się bawią muzyką, łącząc elementy elektroniki, rocka, kiczu lat 80-tych i sam nie wiem czego jeszcze.

Link do całej płytki, udostępnionej za darmo na stronie D4D: http://www.dick4dick.net/audio.php
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja z kolei polecam Bena Foldsa. Mam jego płytkę "Rockin' the suburbs" z 2001 roku i jest naprawdę fajna. CO prawda to tylko poprock, ale chciałbym, żeby każdy poprock był taki!
Awatar użytkownika
jackal

Podpisuję się wszystkimi kończynami pod Dick4Dick :) aha - koniecznie sprawdźcie ich na koncercie!! Robią wrażenie :)
Awatar użytkownika
jackal

Do rekomendacji dołączam poznański zespół MUCHY - indie rock z prawdziwego zdarzenia, grany i hołubiony często chociażby w Offensywie Stelmacha. Uwaga - trudna dostępność, gdyż jest to zespół bez wydanej płyty - mają na swoim koncie jedynie ep-kę "Galanteria". Za to na youtube znajdziecie teledysk do, moim zdaniem najlepszej piosenki Much - "Najważniejszego dnia".
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

MUZYKA KOŃCA LATA. tak piszą o sobie na swojej stronie:
"muzyka końca lata - wesela chrzciny pogrzeby, pierwsze macanie pocałunek wyznanie, przejście trudnej gry komputerowej, strzelenie gola w osiedlowym meczu, nauczenie psa jakiejś sztuczki... naszą muzyką możemy uczcić każde z tych wydarzeń. śpiewamy o różnych małych historiach z naszych okolic"
www.mkl.art.pl
polecam
a tutaj maly przykladzik ich grania - z audycji Mariusza Owczarka utwór MARIA I JÓZEF
http://rapidshare.com/files/13400881/11 ... _J_zef.mp3
pozdrawiam
jacek
ku3a

Post autor: ku3a »

Rowniez polecam Muzyke Końca Lata!
"Maria i Jozef" doskonale sobie radzi na mojej prywatnej liscie przebojow. Dzieki Jacku za udostepnienie tej wersji. Dotychczas mialem tylko wersje koncertowa w ktorej pewien fragment nie za bardzo mi sie podoba, a wersje podstawowa slyszalem tylko kilka razy u M. Owczarka. Moze dzisiaj znowu pusci :-).
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ku3a pisze:Rowniez polecam Muzyke Końca Lata!
"Maria i Jozef" :-).
Już wrzucam sobie ich do mojej "Nieszczęsliwej" ;-)

Powoli dochodze do siebie po Roku 1955 Metza. Rewelacyjna robota

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

zbyszu pisze:
ku3a pisze:Rowniez polecam Muzyke Końca Lata!
"Maria i Jozef" :-).
Już wrzucam sobie ich do mojej "Nieszczęsliwej" ;-)

Powoli dochodze do siebie po Roku 1955 Metza. Rewelacyjna robota

Do nasłuchania
aja mam nadzieję że nic sie nie wydarzylo i po powrocie do domu zdąże odsłuchać Metza przed lp3. Zobaczymy...
ODPOWIEDZ