Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
no to moze znajdzie sie na Topie nareszcie "Sympathy for the devil" , bo akurat ten utwor nadal pozostaje w cieniu przeciętnego Satisfaction .
Podejrzewam, że niestety nie, choć to utwór rewelacyjny. Numer 1 w głosowaniu i 18 w moim SSTWC.
No cóż, ja w tym przypadku akurat uważam, że Donovan (którego lubię) to Woźniakowi do kolan nie dorasta. Dużo bardziej oryginalny, większy rozmach i pomysłowość. A jego druga płyta to po prostu cudo (Zegarmistrz jest z pierwszej).
Witam wszystkich w Nowym Roku wg kalendarza gregoriańskiego Satisfaction - wielki skok ale to w końcu chyba najsłynniejszy riff i wielka historia więc miejsce "wysokie" się należy. A teraz "Zegarmistrz" - cudowny utwór...
fastred pisze:Słuchajcie, u mnie około północy w całej okolicy jakieś błyski, fajerwerki chyba były. Włączam TV, a tam też co godzinę na innym kanale fajerwerki. Czyżby cały świat się cieszył, że wreszcie mamy ten 15. top wszechczasów? Ale chyba moja teoria upada, bo przy okazji śpiewali Golcowie, Abba i inne "gwiazdki"... Czy u was podobnie było?
A! To dlatego tak błyskało. Widzisz... a mnie się nie chciało wstawać z łóżeczka...
A teraz jeden z najpiękniejszych utworów polskojęzycznych...
"Jutro będę duży... Dzisiaj jestem mały...
Miło, że ludzie zaczynają się znowu do niego przekonywać.
fastred pisze:Słuchajcie, u mnie około północy w całej okolicy jakieś błyski, fajerwerki chyba były. Włączam TV, a tam też co godzinę na innym kanale fajerwerki. Czyżby cały świat się cieszył, że wreszcie mamy ten 15. top wszechczasów?
Witam wszystkich... Wczoraj tylko słuchałem (z małą przerwą na wysłanie maila z przewidywanym miejscem 65.) dziś jest też chwila czasu żeby cos napisać... Ciekawe ile dziś będzie stron na forum? Dopiero przed chwilą skończyłem czytać to co wczoraj napisaliście A Wieża dostała mój głos! Świetna piosenka !!!
Jeżeli chodzi o zabełtać, to z drugiej strony wzbudziło burzę w środowiskach intelektualnych i zarzuty o kaleczenie języka polskiego.
Dwie świetne polszczyzny koło siebie. To mi się bardzo podoba.
JaceK pisze:,,Zegarmistrz światła''... spadek 10 pozycji. Dla mnie szkoda! Znam jeszcze przeróbkę tego utworu w wykonaniu ś.p. Jacka Zwoźniaka. Majstersztyk! choć nurt raczej kabaretowy i prześmiewczy...
Jacek Zwozniak genialny jest. Ale tego kawalka nie znam. Znasz tytul tej przerobki? Chetnie gdzies sie z nia zapoznam.
witam serdecznie!
Nareszcie dotarłem do kompa!
Jestem na bieżąco z Topem, ale w samochodzie ...
Zresztą chyba dzisiejsza część leci z puszki co? Też już to ktoś zauważył?