jingiel starej LP3, chyba Satriani, jaki tytuł? help :)

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

Celine

jingiel starej LP3, chyba Satriani, jaki tytuł? help :)

Post autor: Celine »

Bardzo proszę o pomoc, jak w tytule. Szukam już cały dzień i zdaje się, że nie usnę, jak nie znajdę :(
Pzdr! Celine
Awatar użytkownika
tst72

Re: jingiel starej LP3, chyba Satriani, jaki tytuł? help :)

Post autor: tst72 »

Znam prawie wszystkie utwory Satcha, ale ni w ząb nie kojarzę, aby kiedykolwiek na LP3 pojawiał się dżingiel wykorzystujący dźwięki grane przez Satrianiego. Jeżeli to był naprawdę on, to sprecyzuj swoje pytanie, a być może będę mógł pomóc.
Przede wszystkim jaki to był dżingiel? Spokojny? Dynamiczny? Kiedy się pojawiał na liście? Stara lista, to dla Ciebie lista sprzed ilu lat (dla mnie stara LP3 to ta z lat osiemdziesiątych)? Czekam na szczegóły :) .
Jeszcze jedno. Listy nie słucham już od co najmniej kilku lat, bo... muzyka nie ta :? , więc mogłem coś przeoczyć.

P.S.
W necie są utwory Satrianiego (w postaci plików audio i/lub wideo) "wrzucone" przez internautów również na polskie ogólnodostępne serwisy, których nazw nie podam, bo nie wiem, czy pozwala na to regulamin Forum. A najbardziej znanym (dla szerokiej publiczności) utworem Satrianiego jest "Summer Song", którego fragmenty zostały wykorzystane przed laty w reklamie produktu firmy Sony. W jednej z prywatnych rozgłośni radiowych grano często motyw ze "Speed Of Light" (gościł w filmie "Super Mario Bros.").
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Re: jingiel starej LP3, chyba Satriani, jaki tytuł? help :)

Post autor: danco28 »

Zapewne chodzi o końcowy fragment utworu "The Ascent" i początkowy "Your Name (Has Slipped My Mind Again)" zespołu Ultravox. Te i inne "jinglowe" utwory można znaleźć u mnie w "kąciku listowym". :D
ODPOWIEDZ