Przyjaciele Karpia

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Przyjaciele Karpia

Post autor: Yacy »

w związku z wątkiem założonym przez abd3mz odnośnie Topu Karpi, coś takiego wpadło mi w oko. W archiwum lp3 różne wersje Karpia wykonywane są po różnymi nazwami:

1. Przyjaciele Karpia - Idą święta ( 2000)
2. Przyjaciele Karpia II - Krok po kroczku (2001)
3. Przyjaciele Karpia III - Niech nam dzwoni (2002)
4. Przyjaciele Karpia IV - Karp IV - Restauracja (2003)
5. Przyjaciele Karpia V - Marsz karpiowy (2004)
6. Przyjaciele Karpia 2005 - Piosenka dla karpia (2005)
7. Przyjaciele Karpia VII - Karp Siódmy Wspaniały (2006)
8. Przyjaciele Karpia - Karp 07 (2007) - nie wiem czemu tu nie ma kolejnego nr? Przecież to zupełnie inny skład.

9. Przyjaciele Karpia ??? - Karp '08 (2008)
a tegoroczny jeszcze nie wiadomo pod jaką nazwą się pojawi. Nie mam w tej chwili płyty pod ręką, a na merlin.pl i empik.pl jest nazwa Dziennikarze Trójki ? Jeśli tak jest na płycie to tak będzie w archiwum? Dla mnie to powinna być jedna i ta sama nazwa po prostu Przyjaciele Karpia :P

Edit :
dodam, że na większości płyt z Karpiem nie jest napisany wykonawca Przyjaciele Karpia.
W tym roku również - napisano:
wykonawcy: 35 dziennikarzy Trójki oraz gość specjalny i tu następuje wymiana nazwisk. A na lp3 jest wykonawca Przyjaciele karpia ;-)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: Przyjaciele Karpia

Post autor: JaceK »

No to mija nam przeszło tydzień jak zadano pytanie, i nie mamy komentarzy -- jak widać Karp weszedł w nową ,,starą indiańską'' tradycją... i chyba tak pozostanie. Więc jak najbardziej jestem za ujednoliceniem nazwy tego wirtualnego tworu, jakim są Przyjaciele Karpia. Sugerowałbym jednak podawać przy każdej wersji skład owej grupy ,,Przyjaciół''. Tutaj prośba: czy ktoś dysponuje informacją o składzie pierwszych wykonań Karpia? Posiadam ostatnie, o co nie było bardzo trudno, ale do tych najstarszych nie mogę dotrzeć.

,,Thanks from the mountain''... jak mawiają polo-angole!
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

musiałbym poszperać i może bym znalazł coś u siebie, ale tu są wszystkie potrzebne informacje ;-) i jestem właściwie pewien, że Trójkofan ma na 100% pewne składy ;-)
http://www.trojkofan.trojka.info/karp.html
ewentualnie mogę to spróbować zweryfikować, ale to gdzieś około weekendu.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

O! to nawet pełne teksty są! Będzie można zweryfikować z tym co posiadam. Brakowało mi pierwszego (autorstwa Strzyczkowskiego, miałem zapisane tylko fragmenty, no i tradycyjny refren!), natomiast nie znalazłem u siebie notatek ze składem pierwszych czterech... proszę o ewentualną weryfikację tego co publikuje Trójkofan.
słoik

Post autor: słoik »

A ja mam nagraną wersję pierwszego Karpia z debiutu na Liście. Jest ona o tyle niezwykła, że podczas prezentacji Niedźwiedź mówi, kto aktualnie wystepuje, więc mogę sobie posłuchać tekstów w stylu "a teraz Studio Nagrań czyli Jerzy Kordowicz" albo "noooo, cały Andrut" albo gdy zagłusza świszczeniem swoje partie.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

słoik pisze:A ja mam nagraną wersję pierwszego Karpia z debiutu na Liście.
mi niestety wcięło tę wersję ... :-(
a może mógłbyś ją umieścić na jakimś chomiku? Myślę, ze to by był super prezent dla forowiczów ;-)
dziekuję ;-)
słoik

Post autor: słoik »

Mam ją jeszcze na kasecie magnetofonowej i nawet jeśli jest możliwość umieszczenia jej w sieci to moje skromne umiejętności techniczne mi to uniemozliwiają.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja też to mam nagrane. Tez na kasecie. W dodatku nie całe, bo strony mi brakło i kilkanaście/dziesiąt sekund nie ma.

A co do tego Topu - mozna gdzieś tych Karpie posłuchać sobie? Bo już nie bardzo wiem który jest który, kojarzę w tej chwili tylko dwa pierwsze, ostatni (bo był inny i dobry) oraz teksty z różnych kilku (np. to o łosiu, albo Anatolija Karpiowa, czy też lub czasopism :lol: ).
ODPOWIEDZ