XV Top Wszechczasów-Głosowanie

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Re: XV Top Wszechczasów-Głosowanie

Post autor: tadzio3 »

bobby-x pisze:Na Polibudzie słuchaczka zwróciła uwagę na to że nie ma w zestawie Marka Knopflera - What It Is,
Zdecydowanie brakuje, bądź tez naszego zwycięzcy forumowego "Sailing To Philadrlphia". Z resztą dla mnie brakuje również wielkich solistów Pink Floyd Davida Gilmoura (On An Island) oraz Rogera Watersa (Tide Is Turning, bądź Perfect Sense)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Yacy jakis czas temu pisze:A mi zostało 411!!! I jak wybrać z tego 20-kę? ;-)
Podszedłem do wyboru "20" raz jeszcze od początku... Tym razem zostały mi ... 482 utwory :roll: !!! Ja nie wiem jak to zrobić... :know:
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Ja wezmę pierwszą 20 z mojego Topu Wszechczasów, która jest w zestawie, bo przy takim rozdrobnieniu mogą być niespodzianki.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

no to sie zawziąłem i mam 31 utworów! Ale teraz musze sobie dac ze 2-3 dni spokoju ;-0
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

Yacy pisze:no to sie zawziąłem i mam 31 utworów!
gratuluję i zazdroszczę. ;]

ja dziś wzięłam się ostro do roboty i zostało mi jedynie... 65 utworów. :lol:
w sumie to i tak sukces, z obowiązkowych 142 wyłoniłam obowiązkowsze 65 i mam zamiar odrzucić już "tylko" te ~15 utworów, a potem ułożyć top 50 [co będzie karkołomnym zadaniem, wiem.] i niech się sama z tego wyłoni najobowiązkowsza dwudziestka. ;)
ale na dziś już koniec z topem, bo jeszcze trochę, a odpadnie mi głowa. :shock:
grzes

Post autor: grzes »

Po 15 Stelmi powiedział, że: top będzie na antenie 31 grudnia. 1 i 2 stycznia od godziny 15 do 19. Najpierw będzie Metz, Stelmi i zakończy Baron. Jeśli dobrze zrozumiałem
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

grzesost pisze:Po 15 Stelmi powiedział, że: top będzie na antenie 31 grudnia. 1 i 2 stycznia od godziny 15 do 19. Najpierw będzie Metz, Stelmi i zakończy Baron. Jeśli dobrze zrozumiałem
3 dni! :shock: To dobrze, że 2 stycznia wziąłem sobie urlop. Tylko cała impreza się rozwlecze znowu. :(
grzes

3 dni! :shock: To dobrze, że 2 stycznia wziąłem sobie urlop. Tylko cała impreza się rozwlecze znowu. :(
Ja chyba będę miał wolne. A jak nie, to pojadę do pracy na 6, a nie na 7. Z jednej strony dobrze, a z drugiej źle. Już kiedyś w sylwestra siedziałem do 22 przy radiu. Teraz małżonka może mieć "drobne" pretensje :D :wink:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Z tego co zrozumiałem dziś, to w Sylwestra od 15:00 do 19:00, a 1 i 2 stycznia też po 4 godziny.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Lipa. Takie rozdrabnianie to już kompletnie mało ciekawie. Rozbija cały nastrój. Wolałem te 9-14 w Markomanii, mimo że tylko 50-kę nadawali.
nie wspominam nawet, że w takim razie pewnie usłyszę tylko tą środkową część...
ku3a

Post autor: ku3a »

w wątku dotyczącym komentowania 1401 notowania pojawiła się kontynuacja dyskusji topowej. odpowiadam na post Bobbiego (jeden i drugi).
bobby-x pisze:
ku3a pisze:
bobby-x pisze:Do D. z tym całym topem.
Bobby, zastanów się trochę! w zestawie jest 1500 utworów! zapewniam Cię, że jakby było 15000, to też byś znalazł 50 wartych Twoim zdaniem dodania :roll: :? .
Niekoniecznie masz rację, jeśli wywaliłbym 19 Beatlesów (ograniczenie max do 10), i z kilkunastu innych kapel wywalił po kilka "mało znaczących" utworów to wcale nie wyszłoby 15 000, ilość pozostała by ta sama lub max byłoby 1500 - 2 000. Stawiałbym na większe urozmaicenie wykonawców ze zmniejszeniem ilości utworów jednego artysty.
ale nie o to mi chodzi, żebyś Ty wybrał 15000 utworów i wtedy był usatysfakcjonowany, że wszystko jest, tylko że jakby wybrała je Trójka Piotrów, to i tak by zawsze czegoś brakowało.
większe urozmaicenie wykonawców, za dużo Beatlesów... Ty wyrzuciłbyś jakieś tam 19 ich utworów, a ktoś inny inne 19 i wtedy kolejna dyskusja czemu zostały właśnie te, a nie inne. A czemu zostały z tych lat, a nie z innych; a czemu z tych płyt, a nie z innych; a czemu największe przeboje, a nie najlepsze utwory; a czemu najlepsze utwory, ale nie największe przeboje itd. Powtarzam - moim zdaniem nigdy nie uda się osiągnąć takiego stanu, żeby ogół był usatysfakcjonowany, więc równie dobrze Stelmi mógłby sobie dać już spokój, ale mimo to on wciąż nad tym pracuje...
bobby-x pisze:Wydaje mi się, że Beatlesi polecą na łeb na szyję w dół w Topie (a szkoda) bo już widziałem w odpowiednim wątku jak Ktoś z nas pisał że skoro jest tyle utworów kapeli X to tym razem zagłosuje na te utwory które mają teoretycznie mniejsze szanse. To samo zrobią słuchacze.
każdy robi co chce i niech potem nie narzeka.
ja zagłosuje na 20 najwyżej notowanych utworów z mojego prywatnego zestawienia wszech czasów które znalazły się w zestawie.
bobby-x pisze:Oj może ktoś przesunie kilka ostatnich postów do wątku topowego.
mogę co najwyżej stworzyć z nich nowy wątek.
bobby-x pisze:
Robinson pisze:Bobby byłby usatysfakcjonowany dopiero wtedy, gdyby się głosowało mailem na DOWOLNE propozycje.
Ale to trzeba by posadzić kilka dodatkowych osób na etacie w Trójce, którzy by te maile czytali, weryfikowali poprawność tytułów i wykonawców, zliczali wyniki, itd. :D
- głosowanie mailem - NIE!
- głosowanie formularzem na propozycje do topu - TAK!
po raz kolejny powtarzam... - to w praktyce sprowadziłoby się do tego samego. tak samo maile, jak i tego typu formularz, trzebaby sprawdzać ręcznie, każdy jeden wpis.
bobby-x pisze:- w dzisiejszym rozwoju techniki komputerowej i internetowej - pewnie nie ma z tym problemu!
póki co programy obsługujące formularze piszą ludzie, a nikt nie przewidzi wszystkich pomysłów jakie przyjdą do głowy osobom siedzącym po drugiej stronie kabla, tak żeby obsługę formularza w pełni zautomatyzować.
bobby-x pisze:i bardzo osobiste
* Dyers Eve - Metallica
* Konfrontacje - Kaliber 44
* Jestem Bogiem - Paktofonika
no właśnie...
każdy z setki aktywnych forowiczów mógłby podać przynajmniej 3 bardzo osobiste dla niego utwory, które uważa że koniecznie powinny być w zestawie. Pewnie część by się powtórzyła, ale większość osób w trzech utworach by się nie zmieściła, więc mamy kilkaset kolejnych propozycji. A jak coś by nie zostało dodane, to już mielibyśmy nieusatysfakcjonowanych. Nie da się wszystkich.
bobby-x pisze:Znowu chodzi mi po głowie pomysł aby od połowy stycznia popracować nad literkami do 16 topu, podobnie jak w polskim - jedna literka jeden tydzień, tak do końca wakacji.
to bardzo dobry pomysł.
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

No to ja zagłosuję teraz.

Oto głosy:

1. Vogue - Madonna
2. Dziwny jest ten świat - Czesław Niemen
3. Hunting High And Low - A-Ha
4. Freedom 90 - George Michael
5. Crazy - Seal
6. High Hopes - Pink Floyd
7. Bohemian Rhapsody - Queen
8. Billie Jean - Michael Jackson
9. Strawberry Fields Forever - The Beatles
10. Dni, których nie znamy - Marek Grechuta
11. Wieża radości, wieża samotności - Sztywny Pal Azji
12. Break On Through - The Doors
13. A to co mam - Kasia Kowalska
14. Smooth Operator - Sade
15. Karuzela z madonnami - Ewa Demarczyk
16. Losing My Religion - R.E.M.
17. One - U2
18. Personal Jesus - Depeche Mode
19. The Final Countdown - Europe
20. Twist In My Sobriety - Tanita Tikaram
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

1981 pisze:1. Vogue - Madonna
tak wysoko :shock:
u mnie też chyba do Top 20 trafi :mrgreen:
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

tak więc 8)
1.Animal Instinct - The Cranberries
2.Bohemian Rhapsody - Queen
3.Don't Cry - Guns'N'Roses
4.Friday I'm In Love - The Cure
5.High Hopes - Pink Floyd
6.Yesterday - The Beatles
7.Wuthering Heights - Kate Bush
8.Zombie - The Cranberries
9.Imagine - John Lennon
10.Enter Sandman - Metallica
11.Livin' On A Prayer - Bon Jovi
12.Vogue - Madonna
13.Sen - Edyta Bartosiewicz
14.Like A Prayer - Madonna
15.Ironic - Alanis Morissette
16.Kiss From A Rose - Seal
17.It's Oh So Quiet - Bjork
18.Dziwny jest ten świat - Czesław Niemen
19.Breathless - The Corrs
20.All Good Things - Nelly Furtado

20 TO ZDECYDOWANIE ZA MAŁO :!: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

No dobra Kubo zostawmy tę dyskusję nad kształtem Topu, do kiedy można głosować na top forumowy, bo na trójkowy to pewnie do 30-31 grudnia, pewnie zamkną głosowanie 2 godziny przed emisją, jak rok temu. Ja chyba nie zagłosuję na 20 najwyższych moich utworów znajdujących się w propozycjach, mam w tym ból gowy i nawet nie zacząłem się jeszcze zastanawiać. Chyba zagłosuję na 3-5 kapel których utwory są w zestawie (pójdę na łatwiznę), czy ważny będzie głos na przykład na 20 Beatlesów czy na 10 Oasisówi i 10 Pink Floydów? Czy punktacja jest następująca: za 1 msc - 20 pkt, za 20 msc - 1 pkt
Czy u nikogo Metallica nie znalazła sie na pierwszym?
Awatar użytkownika
Gary

Punktacja jest taka jak w Twoim pytaniu Bobby. Ale można równie dobrze zagłosować na 1 utwór i umieścić go dajmy na to na 15 miejscu. :)

Mi pozostało w grze jeszcze 207 utworów (w tym 5 Metallic) i zupełnie nie mam pojęcia co będę miał na 1 miejscu... :know:
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Gary pisze: i zupełnie nie mam pojęcia co będę miał na 1 miejscu... :know:
Listopad sie juz skończył i pada jakby nieco mniej... Ale czy to coś zmienia :mrgreen:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Teraz ja (z komentarzem):

Przyjąłem zasadę 1 wykonawca = 1 utwór. Inaczej w życiu bym nie zmieścił się choćby w 50-ce. Gwiazdką zaznaczyłem utwory na które głosuję po raz pierwszy "legalnie" (tzn. są w zestawie i na nie głosuję)
1. Dire Straits - Brothers in arms - odkąd pamiętam (czyli od 1995r.) prawie zawsze na pierwszym (poza trzema latami). Nawet wtedy, kiedy z tego mruczenia Knopflera nic nie rozumiałem poza "there is so many different words, so many different songs" i myślałem, że to piosenka o braciach syjamskich i m.in. nietolerancji ("arm" to ramię to nie? Czyli tytuł "Bracia w ramionach" ;) ) :lol:
Później seria 3 ulubionych zespołów reprezentowana przez wybrany 1 utwór:
2. The Beatles - All you need is love * - skoro nie ma w zestawie żadnego z 3 ich utworów, któe miałyby pewny głos, to głosuję na to. Dotąd 3-krotnie głosowałem na kartce pocztowej (ostatnio w 2005 lub 2004)
3. Pink Floyd - The great gig in the sky* - po wielu latach wreszcie w zestawie i trzeba to uczcić :D. Głosowałem na to jeszcze w 1999 (czyli moim drugim głosowaniu na Top) i od tego czasu co roku za wyjątkiem poprzedniego roku i jeszcze któregoś. Dlatego wygryzło w tym roku "High hopes"
4. Queen - Bohemian rhapsody - od zawsze w mojej 10-ce, nawet 3-krotnie na pierwszym (1997, 1998 i bodajże 2003)
5. Metallica - Nothing else matters - najbardziej świąteczna piosenka w zestawie, przynajmniej dla mnie ;). Od 2001r. weszło do 10-ki i odtąd zawsze w niej
6. Nirvana - Smells like teen spirit - najlepsze pogo świata (chyba że przegrywa z RATM)
7. Guns'n'Roses - November rain - musiało być, jak (prawie) zawsze. I jeszcze to VIDEO - ciary
8. Hey - Teksański*- i znowu głos "na zespół". Chociaż nie tylko, bo zawsze na to głosuję na kartce (poza rokiem 2006 lub 2005)
9. Louis Armstrong - What a wonderfull world - co tu dużo gadać - aż chce się żyć :D
10. Sinead O'Connor - Nothing compares 2 U - odkąd kilka lat temu w Manniaku przeczytałem tekst do tego utworu zawsze głosuję. Dobrze, że Prince to "oddał". Przepięknie zaśpiewała, te emocje, te słowa. Po raz pierwszy chyba u mnie w 10-ce

To była ścisła czołówka. Troszkę dalej:

11. King Crimson - Starless* - gdyby to był głos na zespół, byłoby wyżej. Ale że jakoś wolę KC w całości, niż po utworach, to na właśnie tym miejscu
12. Led Zeppelin - Since I've been lovin' you* - w zestawie od zawsze, mój głos dopiero teraz. Od kilku lat (5?) powoli przebijało się do czołówki. Najlepszy bluesrock świata. Gdyby nie Top, być może bym go nie znał
13. Simon&Garfunkel - Bridge over troubled water - jeden z moich ulubionych zespołów dzieciństwa. Piękny tekst, piękna muzyka, piękne wykonanie. Szkoda, że jakoś mało doceniany w Polsce... W mojej 20-ce na pewno kilkanaście razy, w 10-ce ze 3-4
14. The Cranberries - Zombie - ostatnie kilka lat spada, a z 5 lat temu było spokojnie w 10-ce
15. Kult - Komu bije dzwon* - świetny tekst. Z mojego najlepszego Kultu z "kultowego" okresu życia. Wreszcie w zestawie, a wcześniej kilka lat głosowałem na kartce (pierwszy raz ok. 2002-3). Wygryzło "Do Ani", które miało głos chyba zawsze od 2002r. (netowo lub kartkowo, ale jakoś tam miało)
16. Coma - Leszek Żukowski* - je pierdzielę, ta litania przez pierwsze kilka minut, a później ryk "NICZEGO NIE BĘDZIE ŻAL" i CIARY...włosy stają dęba... I jeszcze to VIDEO. Od 2006 głosy na kartkach.
17. Jane's Addiction - Three days* - równie wielki utwór jak powyższy. I to mega solo! Od 2003 zawsze głosy na kartkach. Mimo, że nie wiem o czym śpiewają ;)

O ostatnie 3 miejsca rozgorzała NIEMAMOWITA walka. Wyszło tak:

18. Rage Against the Machine - Killing in the name of*- patrz miejsce szóste :). Tylko wścieklej tańczone. To akurat totalny debiut, bo nawet na kartce nie dostało wcześniej głosu. Mistrzowie riffu. Poza tym skoro nie ma nic sensownego z "Blood Sugar Sex Magic" RHCP no to oni reprezentują prawdziwą energię w 20-ce :)
19. Myslovitz & Marek Grechuta - Kraków* - nie ma "Kantaty" Grechuty, a Myslovitz też lubię bardzo, dlatego tak "na składkę" wyszedł właśnie ten kawałek w 20-ce. Od 2006 głos na kartce
20. Kasia Kowalska - A to, co mam...* - taką Kasię lubię, liryczną i akustyczną. Świetna robota Amiriana. Chyba od pierwszego zagłosowania punktowało na kartce

nieszczęśliwa 13:
Najpierw "ofiary" poszerzenia zestawu, czyli rzeczy które wypadły z 20-ki po niekiedy wielu latach:
The Mamas&the Papas - California dreamin' - to akurat dopiero parę lat temu dodano, także za wiele szans na głos nie miało. Ale na kartkach od 2005 głosy.
John Lennon - Imagine - od ZAWSZE w 20-ce, co więcej - od zawsze w 10-ce :!: (najwyżej na 3, najniżej na 8)
Jimmi Hendrix - Hey Joe - jak wyżej, poza 10-ką może ze 3 razy, najwyżej na 6

a dalej:

Dżem - List do M. - no na razie się nie udało
Eva Cassidy - Autumn leaves - po raz pierwszy w ogóle brałem pod uwagę, chociaż zdaję się, że w 2001 było na 21-22.
Steve Hackett - In memoriam - od 2005 głosowane na kartce
Kobranocka - Kocham Cię jak Irlandię - jak wyzej, tyle że od 2002 (ale nie w każdym roku, tak pół na pół mniej więcej)
Breakout - Na drugim brzegu tęczy - gdyby można było głosować na sam wstęp, spokojnie byłoby w 20-ce. Ale i tak od kilku lat coraz wyżej.
The Beatles - While my guitar gently weeps - ostatnie parę lat miało głos przez net bo nic ciekawszego ich nie było. Tym razem wypadło.
Elvis Presley - Jailhouse rock - debiutuje tak wysoko, naprawdę mało brakło, aby weszło do puli
Aya RL - Księżycowy krok - rok temu debiut w głosowaniu na kartce, ogólnie coraz wyżej (ale 4 lata temu w ogóle tego nie znałem, więc szans mało miało na głos)
Dave Brubeck Quintet - Take five - nie wiem czy Quintet czy Quartet, ale coś jazzowego musiało być blisko. W dodatku bardzo często "przerabiany" utwór (patrz temat "Stawki większej niż życie")
Obywatel GC - Nie pytaj o Polskę - dla Republiki zabrakło miejsca z powodu braku zdecydowania głosującego. Ale dla jednego z najmniej polsko brzmiących utworów o tak polskim tekście się znalazło
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

1.Frozen - Madonna (1)
2.Never Let Me Down Again - Depeche Mode (N)
3.Riders On The Storm - The Doors (2)
4.Again - Archive (4)
5.Running Up That Hill - Kate Bush (7)
6.Come As You Are - Nirvana (5)
7.Walking In My Shoes - Depeche Mode (N)
8.All Is Full Of Love - Bjork (3)
9.Eroll - Wilki (N)
10.Out Of Time - Blur (N)
11.Enjoy The Silence - Depeche Mode (6)
12.Smells Like Teen Spirit - Nirvana (10)
13.Summertime - Janis Joplin (12)
14.Venus In Furs - The Velvet Underground (N)
15.The End - The Doors (13)
16.Teardrop - Massive Attack (N)
17.A to co mam - Kasia Kowalska (N)
18.Oceans - Pearl Jam (N)
19.Killing In The Name - Rage Against The Machine (N)
20.Lipstick On The Glass - Maanam (N)

pożegnałem:
High Hopes - Pink Floyd (8)
Light My Fire - The Doors (9)
Moja i twoja nadzieja - Hey & Edyta Bartosiewicz (11)
Money - Pink Floyd (14)
Wehikul czasu - Dzem (15)
Wonderful Life - Black (16)
Dziewczyna bez zeba na przedzie - Kult (17)
Piece Of My Heart - Janis Joplin (18)
Californication - Red Hot Chili Peppers (19)
Nie pytaj o Polske - Obywatel G.C. (20)

tuż za 20 znalazły się (kolejność przypadkowa)
King - T. Love
Knives Out - Radiohead
Crucify - Tori Amos
Don't Panic - Coldplay
In Memoriam - Steve Hackett
Kombinat - Republika
Light My Fire - The Doors
Mimo wszystko - Hey
Moja i twoja nadzieja - Hey & Edyta Bartosiewicz
New Day For You - Basia
One - Metallica
Paryż - Moskwa 17.15 - Obywatel G.C.
grzes

U mnie Bobby nie patrz na kolejnoś. Jest b.przypadkowa. A wielu utworów nie ma
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

aj, pewnie za tydzień ułożyłabym to trochę inaczej, a za dwa jeszcze inaczej...
Bardzo dziękuję Robinsonowi za wykaz propozycji w odpowiedniej :-) kolejności - bardzo mi się przydał!!!

moja pierwsza 30 + poczekalnia w kolejności alfabetycznej.

1. Dire Straits - Brothers In Arms
2. Archive - Again
3. Myslovitz - Długość dźwięku samotności
4. Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It For You
5. Czesław Niemen - Dziwny jest ten świat
6. Wilki - Eli Lama Sabachatni
7. Perfect - Niewiele ci mogę dać
8. Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U
9. Elton John - Sacrifice
10. Jon & Vangelis - I'll Find My Way Home
11. Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale
12. U2 - With Or Without You
13. Obywatel G.C. - Nie pytaj o Polskę
14. U2 - One
15. Aya RL - Skóra
16. Aerosmith - Crazy
17. Edyta Bartosiewicz - Ostatni
18. Dionne Warwick - That's What Friends Are For
19. Ira - Nadzieja
20. Coma - Leszek Żukowski

21. Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia
22. Czesław Niemen - Sen o Warszawie
23. Queen - These Are The Days Of Our Lives
24. Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności
25. INXS - By My Side
26. John Lennon - Imagine
27. Travis - Sing
28. Guns'N'Roses - November Rain
29. A-Ha - Stay On These Roads
30. Joe Dassin - Et Si Tu N'Existais Pas

Beverley Craven - Promise Me
Bob Marley - No Woman, No Cry
Breakout - Kiedy byłem małym chłopcem
Coldplay - In My Place
Dżem - Sen o Victorii
Hey - Mru mru
Lady Pank - Zawsze tam gdzie ty
Lombard - Przeżyj to sam
Metallica - Whiskey In The Jar
Nirvana - The Man Who Sold The World
O.M.D. - Maid Of Orleans
Republika - Moja krew
The Beatles - Let It Be
Awatar użytkownika
Gary

Po długim przeciąganiu liny z samym sobą wyszło co następuje:

1. 1 November Rain - Guns'N'Roses
2. 2 Since I've Been Loving You - Led Zeppelin
3. 8 Parents - Budgie
4. 4 July Morning - Uriah Heep
5. 6 The Unforgiven - Metallica
6. N Starless - King Crimson
7. 3 Hotel California - Eagles
8. 5 The Unforgettable Fire - U2
9. 11 Whole Lotta Love - Led Zeppelin
10. 9 Bema pamięci żałobny rapsod - Czesław Niemen
11. 10 Comfortably Numb - Pink Floyd
12. N Without You I'm Nothing - Placebo & David Bowie
13. 14 Californication - Red Hot Chili Peppers
14. N Love Comes Tumbling - U2
15. N The Man Who Sold The World - Nirvana
16. N Space Oddity - David Bowie
17. 15 Seven Nation Army - The White Stripes
18. N New Year's Day - U2
19. N Karma Police - Radiohead
20. N Leszek Żukowski - Coma

:( :( :( a dalej z ciężkim sercem musiałem odmówić głosu:

21. 7 Again - Archive
22. N In Memoriam - Steve Hackett
23. 24 Sunday Morning - The Bolshoi
24. 12 Shine On You Crazy Diamond - Pink Floyd
25. N No Quarter - Led Zeppelin
26. 13 Private Investigations - Dire Straits
27. 17 Come As You Are - Nirvana
28. 18 Creep - Radiohead
29. N Until It Sleeps - Metallica
30. 21 Bohemian Rhapsody - Queen

31. 25 Child In Time - Deep Purple
32. 16 Stairway To Heaven - Led Zeppelin
33. N Master Of Puppets - Metallica
34. N Centrala - Brygada Kryzys
35. 62 The End - The Doors
36. 22 Epitaph - King Crimson
37. 30 Nothing Else Matters - Metallica
38. 29 Smells Like Teen Spirit - Nirvana
39. 19 Trudno nie wierzyć w nic - Raz Dwa Trzy
40. 23 Midnight Summer Dream - The Stranglers
41. 36 Still Got The Blues - Gary Moore
42. 28 Zombie - The Cranberries
43. 20 One - Metallica
44. 22 High Hopes - Pink Floyd
45. 39 Dziwny jest ten swiat - Czesław Niemen
46. N If You Tolerate This Your Children Will Be Next - Manic Street Preachers
47. 74 Lullaby - The Cure
48. 80 Don't Cry - Guns'N'Roses
49. N Innuendo - Queen
50. N Break On Through - The Doors

(Miejsce, miejsce w poprzednim głosowaniu)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

A dzisiaj usłyszałem ciekawie zrobiony dżingiel Topu - We will rock you + Kayleigh. TO pierwsze trochę przyśpieszono, ale pasuje ładnie :).
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Achch już nie mogę doczekać się Topu! Ciekawe czy w setce pojawi się np. Nelly Furtado albo Faithless :P
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

To moja lista na dzień, w którym zagłosowałem (oczywiście ujęte tylko numery zaproponowane przez Piotrów). Dziś pewnie inaczej bym zagłosował... Głosowałem zdecydowanie na piosenki, a nie na zespoły. Więc moje ulubione zespoły nie są w zbyt dużej ilości.

1. List do M. - Dżem
2. Comfortably Numb - Pink Floyd
3. One - Metallica
4. Child In Time - Deep Purple
5. I Talk To The Wind - King Crimson
6. Epitath - King Crimson
7. High Hopes - Pink Floyd
8. Wehikuł czasu - Dżem
9. Don't Cry - Guns'N'Roses
10. Dziecko - Edyta Bartosiewicz
11. Whole Lotta Love - Led Zeppelin
12. Bema pamięci żałosny rapsod - Czesław Niemen
13. Korowód - Marek Grechuta
14. Wieża radości, wieża samotności - Sztywny Pal Azji
15. The power of love - Frankie goes to Hollywood
16. If you tolerate this - Manic Street Preachers
17. Paw - Dżem
18. Never let me down again - Depeche mode
19. Telefony - Republika
20. Dni których nie znamy - Marek Grechuta

Niestety tuż za nimi znalazły się:
21. Innuendo - Queen
22. Time - Pink Floyd
23. Zombie - The Cranberries
24. Polska - Kult
25. Pride - U2
26. November rain - Gunsn roses
27. Obcy astronom - Republika
28. Hey Jude- The Beatles
29. Jaskółka uwięziona - Stan Borys
30. Wish you were here - Pink Floyd
31-32.The show must go on - Queen
31-32. Kombinat - Republika
33. 21st Century schizoid man - King Crimson
34. Hey Joe - Jimi Hendrix
35. Do Ani - Kult

A nieco dalej:
36. Baranek - Kult
37. Kashmir - Led Zeppellin
38. Perfect strangers - Deep Purple
39. Ostatni - Edyta Bartosiewicz
40. Sen - Edyta Bartosiewicz
41. Ordinary world - Duran duran
42. One - U2
43. Dziewczyna o perłowych włosach - Omega
44. Nothing else matters - Metallica
45. Walking in my shoes - Depeche Mode
46. Biała flaga - Republika
47. Night in white satin - The moody blues
48. Rough boy - ZZ Top
49. Children of the Revolution - T. Rex
50. Smells like teen spirit - Nirvana...
ODPOWIEDZ