SMOLIK

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

SMOLIK

Post autor: Miszon »

Wszędzie jest dobrze, ale przy utworze "50 tysięcy 881" nie wiadomo dlaczgo widnieje zapis:
ANDRZEJ SMOLIK
Oczywiście imię zbędne.
NIe wiem też dlaczego raz jest ANDRZEJ SMOLIK & ARTUR ROJEK, a raz (inny utwór) ANDRZEJ SMOLIK FEAT. ARTUR ROJEK
NIe kojarzę tego nagrania z "&", więc nie wiem jak to było, ale tak czy inaczej przy tym drugim imię jest zbędne.
słoik

Re: SMOLIK

Post autor: słoik »

Jeszcze jeden piękny dzień to utwór nagrany z okazji igrzysk olimpijskich w Atenach, nie pochodzi z żadnej z płyt Smolika więc Artur Rojek występuje w nim "na równych prawach". Ostatnio po meczu z IrlandiąTrójka nadała ten utwór w Budziku. Także w "Nie liczy się nic" występuje ANDRZEJ Smolik, to też nie pochodzi z jego płyty solowej płyty. A tak przy okazji "The iris sleeps under the snow" zapisano pod Nosowska, Smolik. Ten przecinek jakoś dziwnie wygląda. Jakby ktoś miał namiary na EPkę Ścianki to może to wyjaśni.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Re: SMOLIK

Post autor: Miszon »

No ale tam, gdzie są płyty Smolika to zgadzamy się, że bez imienia? Bo to chyba analogiczna sytuacja jak z Nosowską albo Santaną (tzn. Smolik to zespół).

Sprawdzę dziś wieczorem, czy mam w Warszawie tą Ściankę, to się okaże.
ODPOWIEDZ