Ten utwór znam na pamięćAro pisze: Genesis - The Musical Box

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Ten utwór znam na pamięćAro pisze: Genesis - The Musical Box
super, swego czasu było u mnie w dziesiątceAro pisze:Kazik Staszewski - Krzesło łaski
A to można dawać utwory, które były na LP3?Artur pisze:3. Siekiera - "Nowa Aleksandria" - trochę nietypowy utwór jak na ten zespół, chociaż na płycie znajduje się jeszcze w podobnym klimacie "Czerwony pejzaż", a wszystko z najlepszej moim zdaniem polskiej płytu punkowej pn. "Nowa Aleksandria", no może "Legenda" Armii jest ciut lepsza.
Ale buba już zmieniamRobinson pisze:A to można dawać utwory, które były na LP3?Artur pisze:3. Siekiera - "Nowa Aleksandria" - trochę nietypowy utwór jak na ten zespół, chociaż na płycie znajduje się jeszcze w podobnym klimacie "Czerwony pejzaż", a wszystko z najlepszej moim zdaniem polskiej płytu punkowej pn. "Nowa Aleksandria", no może "Legenda" Armii jest ciut lepsza.
zgadza się - świetna!!!Artur pisze:A wszystko to wstukiwałem przy moim najnowszym zakupie muzycznym tzn płycie z muzyką z filmu Janosik - rewelacja.
Ja miałem przygotowany Angel, szkoda, ze sie spóźniłemArtur pisze:No to teraz mam dylemat bo miałem zamiar wrzucić utwór tego zespołu, co prawda inny ale skoro jest już jeden....Nad Mylene Farmer tez się zastanawiałem, chciałem wrzucic ten z odpalanym silnikiemneon.ka pisze:to moje propozycje będą takie:
3. Saybia - The Second You Sleep.
http://www2.polskieradio.pl/trojka/lp3/ ... e_top.aspxŁucek pisze: 1.T Rex - Children of the Revolution
ha, wspaniale!Adameks pisze:Muzyka końca lata - Maria i Józef - Był żabi na liście, chociaż w poczekalni to dość długo, ale moim zdaniem ta piosenka jest dużo lepsza.
a byłam niemal pewna, że będzie David Knopfler.ku3a pisze:Moją trójkę stanowią:
No i sie porobiło. Kult i Kazik . Pieknie. A utwor tez uwielbiam w wersji Kultowej nawet bardziej .ku3a pisze: Moją trójkę stanowią:
Forum internetowe - Kult
Ach, wiem - Kult? Kult mało znany? Może lepiej jakiś utwór mniej znanej grupy? Ale co ja poradzę, że tak wiele nagrań Kultu uwielbiam. Ta dodatkowo, za każdym razem gdy jej słucham, przypomina mi o naszym forum i o toczonych przez nas czasem dyskusjach. Z płyty "Salon Recreativo", rok 2001.
neon.ka pisze:a byłam niemal pewna, że będzie David Knopfler.
No więc przyznaję się, że ja nie kojarzę tego utworu. Przynajmniej nie po tytule. Może jak usłyszę, to się okażę, że znam, ale tego nie wiem.Miszon pisze:Co do Lenny'ego, to chyba nawet bardzo znany. Zastanawiam się, czy ktoś z obecnego tu grona nie kojarzy tego utworu (co podważałoby sens jego wstawienia do NL).
Zwykle bawiliśmy się w 10-tki, a nie trójki.Miszon pisze:A nie bawimy się w badanie, ile trwają nasze "trójki"?
Ja.Miszon pisze:Co do Lenny'ego, to chyba nawet bardzo znany. Zastanawiam się, czy ktoś z obecnego tu grona nie kojarzy tego utworu (co podważałoby sens jego wstawienia do NL).
Moja tym razem będzie krótka: około 15 minut, a ile dokładnie to będę wiedział za czas jakiś.Miszon pisze:A gdybym wrzucał trzy utwory: 23:56 (czyli pewnie jeden z najwyższych "wyników")
No ten drugi na pewno BARDZOabd3mz pisze: Nie mam pojęcia jak bardzo znane to są utwory.
wszystkie to coveryabd3mz pisze:Zagadka: co łączy te utwory?