kajman pisze:O widzę, że zaspałem, bo już 3 kawałki poleciały bez oceny. No to po kolei:
A tak na temat Hometown glory, to w Izraelu na 8, więc chyba przynajmniej tam to przebój.
Trafiłeś jak kulą w płot bo jak płot bo jak dla Ciebie Kate Perry jest na 1 to tak też jest na jeden, a raczej na pierwszym miejscu.
Dlatego o poziomie tej listy i różnych dziwach na niej nie będe się wypowiadał bo to żaden wyznacznik.
Vedder na 5 (Bardzo mi przypomina wczesnego Dylana, ale jest od niego słabszy).
Strachy na 4. Akurat w tym przypadku zepsuli świetną piosenkę Malarzy i Żołnierzy.
Voo Voo zdecydowanie co najmniej 7 (chociaż do 8 już bardzo blisko). Ale jak się wspomni genialne Jak gdyby nigdy nic..., no ale takie utwory to niektórym nawet by się nie marzyły.
witam. po raz pierwszy udało mi się usiąść do kompa podczas listy, więc może pokomentuję chociaż ostatnią godzinę. o ile Junior się nie obudzi... wtedy mój "pierwszy raz" może okazać się bardzo krótki...
#10 W życiu bym nie pomyślał, że ta piosenka zajdzie tak wysoko. Debiut w top30 wydawał mi się mało prawdopodobny a tu 10. miejsce Ogólnie piosenka przeciętna (by nie powiedzieć słaba).
kajman pisze:O widzę, że zaspałem, bo już 3 kawałki poleciały bez oceny. No to po kolei:
A tak na temat Hometown glory, to w Izraelu na 8, więc chyba przynajmniej tam to przebój.
Trafiłeś jak kulą w płot bo jak płot bo jak dla Ciebie Kate Perry jest na 1 to tak też jest na jeden, a raczej na pierwszym miejscu.
Dlatego o poziomie tej listy i różnych dziwach na niej nie będe się wypowiadał bo to żaden wyznacznik.
O poziomie listy w Izraelu? Poziom listy w Izraelu jest taki jak na większości list czyli mierny. A dziwnych rzeczy tam nie zauważyłem. A że Katie Perry tam na pierwszym to nic dziwnego, bo chyba na wielu listach na świecie jest wysoko.
A od kiedy to dobre utwory są na listach przebojów. Zawsze stanowiły na niej mniejszość. LP3 jest chłubnym wyjątkiem i dlatego jej słucham.
Akurat teraz oceniam strefę koszmaru, bo Verve i Gabrysia na 1 (Verve na mocniejszą z tych dwóch), a Lao na 0.
Na szczęście teraz już leci przyzwoity Sojka (na mocną 5).
SummerMovedOn pisze:#11 Cały album świetny, ale niestety "Love is noise" jest na nim najsłabszym utworem. Mam nadzieję, że "Rather be" poradzi sobie równie dobrze.
jakoś wątpię, gdyby tak miało być, to już powinna być na pl3. a to prawda, że jest dużo lepsza od LIN
SummerMovedOn pisze:#11 Cały album świetny, ale niestety "Love is noise" jest na nim najsłabszym utworem. Mam nadzieję, że "Rather be" poradzi sobie równie dobrze.
jakoś wątpię, gdyby tak miało być, to już powinna być na pl3. a to prawda, że jest dużo lepsza od LIN
Wiem, że to mało realne. Pewnie nawet nie dostanie się do top30. Ale marzyć zawsze można...
Chyba wcale sobie nie poradzi, skoro już 2-3 tygodnie nie może chociaż do poczekalni wejść. Ja szczerze mówiąc nawet nie kojarze jak to leci. Za to kojarzę znakomite "Sit and wonder" ale to z pewnością miałoby jeszcze mniejsze szanse na sukces.