Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...
Wyniki mi też średnio się podobają. [Ale może dzięki temu mają większe szanse, żeby znaleźć się w zestawie.] Muszę się zastanowić czy będę głosował na Normalsów. [Ale to dopiero jak się pojawią.]
SummerMovedOn pisze:Oto 2 nowe punkty w regulaminie:
Może dopisz je do pierwszego postu.
SummerMovedOn pisze:-Można kilka razy zgłaszać tę samą propozycję (oczywiście o ile nie została wcześniej wybrana)
Proponuję, żeby można było ograniczoną ilość zgłaszać dany utwór. Najlepiej 2 razy, a max 3. Żeby się nie stało tak, że to co odrzuciliśmy kilka razy przechodzi do zestawu propozycji z braku świeżych utworów.
Namawiam do przedstawiania utworów wykonawców, których nie było na LP3. [Myślę, że w grę wchodzi tylko ten rok.]
Wyniki dużo lepsze niż 2 tygodnie temu. Trzy piosenki mi się podobają, jedna jest "neutralna".
abd3mz pisze:Proponuję, żeby można było ograniczoną ilość zgłaszać dany utwór. Najlepiej 2 razy, a max 3. Żeby się nie stało tak, że to co odrzuciliśmy kilka razy przechodzi do zestawu propozycji z braku świeżych utworów.
Jestem za, ale przeciw. Przede wszystkim nikt mi nie zabroni proponowania utworu, który lubię i którego w zestawie LP3 do tej pory nie było (bo o to przecież chodzi w naszej akcji), nawet jeśli ciągle przepada w głosowaniu na forum.
Ale - jeśli taki utwór był już w zwycięskiej czwórce i zgłoszony Balonikowi przepadł, to wtedy nie powinien już być proponowany (ewentualnie jeszcze jeden raz np. bo 2-tygodniowej przerwie).
Dane dla ku3y: Fake Empire - The National (3:27)
[muzyka: The National, słowa: Matt Berninger]
Beggars Banquet Records, 2007
ku3a pisze:przyznam że (co może niektórych zdziwi) miałem nadzieję, że "Nie ma mowy" nie wejdzie do czwórki, bo to jest dla mnie zbyt osobiste, żeby wchodzić na listę przebojów, nawet trójkową...
przepraszam. Masz i...
Szczerze mówiąc to nie mam jak zdobyć danych dot. kompozytora i autora tekstu. No i zobaczyłem, że piosenka liczy sobie już 2 lata, więc jej szanse są jeszcze mniejsze.
przypominam, że dziś wieczorem będę zgrywać płytkę dla Balonika i do tego czasu potrzebuję mieć wszystkie dane o zwycięskiej czwórce, a na razie pełne dane są tylko o jednym utworze.
Dzięki wielkie, Robinson Właśnie wróciłem i miałem się za to zabierać, ale widzę, że mnie uprzedziłeś
abd3mz pisze:Wyniki mi też średnio się podobają. [Ale może dzięki temu mają większe szanse, żeby znaleźć się w zestawie.] Muszę się zastanowić czy będę głosował na Normalsów. [Ale to dopiero jak się pojawią.]
SummerMovedOn pisze:Oto 2 nowe punkty w regulaminie:
Tego się obawiałem, że czasami takie szczegółowe dane jak autor tekstu i muzyki mogą być trudne do zdobycia.
I co w takiej sytuacji? Mniejsza ilość utworów idzie do Balonika?
Utwory z miejsc poniżej 4 mają szansę?
Pozdrawiam
ku3a pisze:chyba można przyjąć, że autorem słów i muzyki jest Tom Anselmi, jak myślicie?
postaram się jeszcze poszukać Normalsów, ale z polskimi może być trudniej
Po prostu napisz podobnie czyli text i muzyka Normalsi (lub ktoś od nich, kto firmiował poprzednie nagrania) i OK.
Ku3a, dlatego ja nie podawałem,że Tom Anselmi, bo nie byłem pewien. Ale faktycznie na tej stronie jest to właściwie napisane Żeby nie było [w końcu to moja propozycja] to uzupełnię ją w moim poście i "w razie czego" odpowiedzialność biorę na siebie