Zastana czołówka Listy

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Zastana czołówka Listy

Post autor: Miszon »

To tylko tak dla przypomnienia, bo mówiłem o tym na zlocie :).

Sądziłem, że jest błąd w formule liczącej w tworzącej się wersji archiwum. Zastaną czołówkę liczy patrząc tylko na skład utworów, niekoniecznie na ich miejsca (czyli np. 5 tygodni 3 utwory są w czołówce, ale zmieniają się między sobą miejscami).

Otóż okazało się, że jednak nie miałem racji, tylko źle zrozumiałem, to co pokazuje baza :). Przynajmniej ta obecna, bo jak jest w tej nowej, któa ma być, to w tej chwili nie sprawdzę. Chodzi o to, że baza pokazuje OSTATNIE notowanie, w jakim występuje taka sytuacja i trzeba patrzyć na notowania PRZED nim. Ma to sens, faktycznie, ale może lepsza byłaby informacja "zakresowa", czyli np. 340-343. A nie tylko 343, jak jest obecnie.

edit:
Chociaż jak sobie przypominam, to nowa baza pokazywała kolejność 1. Hey, 2. Bartosiewicz. Także i tak było źle jak by nie patrzeć. Licząc od 652 to źle, bo te piosenki zmieniały się miejscami, a licząc wstecz do 652 też źle, bo to "Sen" był przez te 4 notowania na pierwszym, a nie "Ja sowa".
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: Zastana czołówka Listy

Post autor: JaceK »

Tak, wiem, pamiętam... popracuję nad tym. Chwilowo jestem urlopowany komputerowo... ale wrócę wkrótce do tematu! Dzięki za uwagi jakie poczyniliście na Zlocie — faktem jest, że nie wszystkie błędy potrafię sam wychwycić. No ale od czego mam Was, ,,pozytywnie zakręconych wokół LP3''... jestem pod wrażeniem Waszej spostrzegawczości i niesamowitej pamięci!
ODPOWIEDZ