Stare -> Nowe Archiwum

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Stare -> Nowe Archiwum

Post autor: Miszon »

to ni tyle poprawka, co pytanie.
Czy w nowym archiwum przewiduje się kiedyś wrzucenie rzeczy, które były w starym typu "Ranking wykonawców", "Zespół/wykonawca + liczba utworów", Staże piosenek/wykonawców, albo inne rzeczy typu np. bieżące podsumowanie Poczekalni, czy parę ciekawych rzeczy wyliczanych tutaj na życzenie forumowiczów w dziale Statystyki?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: Stare -> Nowe Archiwum

Post autor: JaceK »

Krótko: tak!
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Super :).

A można wiedzieć, jaki jest przewidywany harmonogram uczynienia tego (czyli krótko: ile +/- to potrwa)?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Pytanie, który ranking:
(...) w starym typu "Ranking wykonawców"
masz na myśli?

Tego typu ranking jest bardzo trudny do wykonania z przyczyn merytorycznych -- jakiemu wykonawcy przypisać dany utwór jest względnie łatwo, jeśli on sam (wykonawca lub zespół) wykonuje to co mamy na liście. Ale przypadki tzw. konstelacji wykonawców, duetów, fikcyjnych tworów wykonawczych (np. el-dojpa pisana za każdym razem inaczej) -- zawsze będą budziły kontrowersje, i będą przyczynkiem do ostrych (miejscami!) polemik...

Masz jakiś pomysł, jak należy te kwestie uporządkować, żeby było jednoznacznie? Ja testuję pewną metodę, ale uprzedzam, że wyniki na pewno nie są 100% jednoznaczne, a ich znaczenie jest kwestią interpretacji (podobnie jak większość statystyk).

Kiedy...? +/- niewabem...

Natomiast
Staże piosenek/wykonawców
--- staże piosenek są przecież dostępne, zbiorcze zestawienia utworów danego wykonawcy również... czy czegoś jeszcze brakuje? (podaj link z Archiwum do którego się odnosisz)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Na przykład te rankingi:
[edit: usunięto nieaktywne, błędne linki]
Wiem, że z tym ostatnim jest spory problem, ale jestem za opcją "rozszerzającą" (czyli wliczenie duetów oraz wykonań gościnnych, ale jakiś sensownych, a nie że zamruczał coś przez 10 sekund ;) ).
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Na tej wersji archiwum są ewidentne błędy we wszystkich statystykach! Jedynie zapisy utworów pokrywają się z kolejną wersją na http://www.lp3.pl -- informacja o tym jest na pierwszych stronach tego ,,antyku''. Czy mam zablokowac te wyliczenia, żeby ludzkości nie mieszać w głowach?
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

To że babole są, to wiem, także tym się nie przejmuje. Ale jednak jest tam parę wyliczeń, których nie ma w nowym i dlatego też pytałem się, czy kiedyś wejdą też do niego.
A wyliczenia można zostawić jeszcze na jakiś czas, dopóki nowe archiwum jest dopracowywane.
Awatar użytkownika
Arkano
Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe

Post autor: Arkano »

W TWC widzę od miesięcy tylko notowanie z 1983. To tylko chwilowe? :wink:
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Arkano pisze:W TWC widzę od miesięcy tylko notowanie z 1983. To tylko chwilowe? :wink:
oops! awaria... nie zauważyłem... takie awarie proszę meldować możliwie szybko... Naprawione!

Sorry za tą wpadkę... :oops:
ODPOWIEDZ