Niedzwiecki / druhowie zastepowi

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Niedzwiecki / druhowie zastepowi

Post autor: bobby-x »

Witam

Widzę, że w bazie Marek Niedźwiecki ma do ogólnej liczby prowadzenia notowań 1117 wliczone numerowane notowania okolicznościowe. Czemu Rafał Turowski nie ma wliczonego takiego numerowanego notowania okolicznościowego - not 674 - pods 1994 roku?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: Niedzwiecki / druhowie zastepowi

Post autor: JaceK »

No a jakie są ostateczne wytyczne? Nie ma problemu doliczyć komuś dodatkowe notowanie -- tylko trzeba to jednoznacznie opisać, i podać jakie obowiązują zasady. Wspominałem o tym niejednokrotnie.
Awatar użytkownika
bobby-x

Ale to mnie pytasz jakie są wytyczne. To bardziej ja bym prosił o podanie wytycznych do "prowadzących". Jesli chcę wyjaśnić czemu mam inaczej ilość prowadzących to się gubię bo nie wiem jakie są założenia w bazie.

po 1380 notowaniach

bez emisji
baza 28
u mnie 27
roznica notowania 1331 - u mnie Balonik jako prowadzący a nie bez emisji
OK - wiadomo z czego wynika rożnica
Tu jest inny mały problem skoro godzinne prowadzenie Balonika zaliczamy do "bez emisji" to wtedy żeby być konsekwentnym należałoby 20-25 minutowe przedstawienie przez Niedźwiedzia notowania nr 50 zaliczyć chyba tym bardziej do "bez emisji" - jeśl ikryterium jest "czas" prowadzenia notowania

Baron - (tu będzie problem kiedy Balonikowi zaśpiewamy sto lat, tydzień wcześniej czy później)
baza 76
u mnie 77
roznica notowania 1331 - u mnie Balonik jako prowadzący a nie bez emisji

Majewski
baza 4
u mnie 3
rożnica notowania 447 - u mnie Sito

Rogowiecki
baza 31
u mnie 30
rożnica notowania 177 - nie wliczam Rogowieckiego

Turowski
baza 7
u mnie 8
notowanie 674 (pods 1994 roku) w bazie wliczone Niedźwieckiemu, u mnie Turowskiemu
tego nie rozumiem, czy to błąd czy jakaś inna interpretacja?

Jeśli Turowski prowadził 674 (jesli by zmienić w bazie) to wtedy Niedźwiedź w bazie będzie miał 1116 a u mnie jest 1117.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Świetnie! Ja też się pogubiłem, zwłaszcza, że jak do tej pory dostawałem ,,po łbie'' zarówno jeśli poprawkę wprowadziłem, jak i wzbraniałem się przed jej wprowadzeniem — dlatego prosiłem o jakieś ,,namacalne'' dowody rzeczowe. Po litanii poprawek jakie zostały uzgodnione na łamach forum, dalej jest rozbieżność w podsumowaniu ogólnym. I stwierdziłem, że nie mam siły prosić Cię dłużej o materiały jakie posiadasz (i byłeś kiedyś skłonny je udostępnić)... po co jeszcze raz do tego wracamy?

Sam zadawałem pytania, czy skrótowe przedstawienie wydania uznać za ,,prowadzenie'' czy ,,bez emisji'' — jak odszukam właściwy post, to podeślę stosowny link.

Jeśli przeglądając archiwum przytrzymasz kursor nieco dłużej nad nazwiskiem prowadzącego — otrzymasz informację, które to kolejne notowanie dla tegoż prezentera. Mimo tego, nie udało się ustalić, na którym notowaniu mamy rozbieżności. Koniecznie chcesz żeby było dokładnie tak jak w ,,twojej'' wersji, w książce.

Co więcej mogę jeszcze zrobić? Tylko proszę... bez kolejnej nic nie wnoszącej kłótni.
herMMan

Post autor: herMMan »

JaceK pisze:Tylko proszę... bez kolejnej nic nie wnoszącej kłótni.
Przychylam się do prośby JacKa i proponuję posłuchać sobie fragmentu wspomnianego wcześniej podsumowania 1994 roku z Rafałem Turowskim w roli prowadzącego: mój chomik/folder LP'3/plik --6--/
:)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Też tego słuchałem, mam zapisane w zeszycie, że to Rafał Turowski (zaznaczam, że nei dysponuję skanem).
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

OK! rozumiem zatem, że w świetle zaistniałych faktów, notowanie 674 (podsumowanie 1994 roku) zaliczamy Rafałowi Turowskiemu.
(...) Baron - (tu będzie problem kiedy Balonikowi zaśpiewamy sto lat, tydzień wcześniej czy później)
Myślę, że nie będzie problemu...
Jeśli Turowski prowadził 674 (jesli by zmienić w bazie) to wtedy Niedźwiedź w bazie będzie miał 1116 a u mnie jest 1117.
Widzisz do czego prowadzą wszystkie poprawki... zastanawiamy się dalej, gdzie są rozbieżności. I bardzo dobrze! Ustalmy jedną, właściwą wersję, i tego się trzymajmy.
Awatar użytkownika
bobby-x

Widzę w Twoich archiwach fragment 447 notowania , czy możesz napisać na forum kto je prowadził, zanim znajdę login do chomika, zresztą pamiętam jaki mam limit.

Myślałem, że będą jakieś problemy ze ściągnięciem plików, limity, itp ale wszystko ładnie się zapisało na dysku. Dzięki za dowody dźwiękowe, wszystko mi się potwierdziło.
Ostatnio zmieniony czw lip 17, 2008 6:55 am przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bobby-x

JaceK pisze:Co więcej mogę jeszcze zrobić? Tylko proszę... bez kolejnej nic nie wnoszącej kłótni.
Dlaczego myślisz o Bobbym i jakiejś kłotni, czy masz jakąś awersję do mojej osoby, chciałem po kilku miesiącach niesprawdzania "prowadzących" o ile różnią się moje notatki od tych zawartych w bazie, zresztą jak piszesz konsultowanej przez forowiczów, którzy posiadają ogromną wiedzę, jak i archiwalia dźwiękowe odnośnie listy. Tylko chcę sprawdzić dlaczego na ja mam inaczej (może źle) w stosunku do bazy. Nic więcej.
Awatar użytkownika
bobby-x

JaceK pisze:Myślę, że nie będzie problemu...
Na razie problem jest bo jeśli byśmy chcieli zrobić zlot na setne wydanie Balonika to mamy tydzień różnicy.
Awatar użytkownika
bobby-x

JaceK pisze:Jeśli przeglądając archiwum przytrzymasz kursor nieco dłużej nad nazwiskiem prowadzącego — otrzymasz informację, które to kolejne notowanie dla tegoż prezentera. Mimo tego, nie udało się ustalić, na którym notowaniu mamy rozbieżności. Koniecznie chcesz żeby było dokładnie tak jak w ,,twojej'' wersji, w książce.
Nie chcę aby informacje w bazie pokrywały się dokładnie z informacjami w książce. Książka jest wersją papierową dawno temu wydaną, w której już niczego nie zmienimy, a internetowa baza za to ma tę przewagę nad papierem, że zawsze można ją modyfikować. Ja tylko zastanawiałem się czemu mam inaczej. Tylko tyle. Z tego wątku wyszło chyba, że Turowski powinien mieć jednak 8 a nie 7 list. Muszę jeszcze poszukać czemu mamy rozbieżności (może ja mam źle - jak kiedyś pisałem, "moi" prowadzący są ustaleni z dokładnością do kilku notowań).
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

bobby-x pisze:Dlaczego myślisz o Bobbym i jakiejś kłotni, (...)
Źle to odczytałeś. Ja przeczytałem kilka historycznych wątków poruszających tematy błędów i nieścisłości w Archiwum, i dlatego poprosiłem, by dyskusja nie skończyła się ,,trzaśnięciem drzwiami''... nic więcej :) Miło, że weryfikujesz dane w bazie — im więcej ludzi korzysta z tego i porównuje ze swoimi notatkami, tym większy pożytek z tego co robimy. W aktualnej wersji aplikacja jest nieco mulasta (przerost prezentowanych informacji nad możliwościami przyjętego układu graficznego i technologii). W nowej wersji jest zdecydowanie szybciej. Prace trwają...

PS. Bobby, na przyszłość łącz swoje kolejne posty w jeden, dłuższy... to taka uwaga ogólna: forum działa sprawniej, jeśli jest mniej ,,rozczłonkowane''.

dodane:
bobby-x pisze:
JaceK pisze:Myślę, że nie będzie problemu...
Na razie problem jest bo jeśli byśmy chcieli zrobić zlot na setne wydanie Balonika to mamy tydzień różnicy.
Może tutaj jest ślad — notowania bez emisji, mylnie przypisane któremuś prowadzącemu...
grzes

Post autor: grzes »

bobby-x pisze:
JaceK pisze:Z tego wątku wyszło chyba, że Turowski powinien mieć jednak 8 a nie 7 list. Muszę jeszcze poszukać czemu mamy rozbieżności (może ja mam źle - jak kiedyś pisałem, "moi" prowadzący są ustaleni z dokładnością do kilku notowań).
Według moich notatek Turowski faktycznie ma 8 notowań. Jestem tego "prawie" pewny bo wtedy słuchałem i notowałem co tydzień
Awatar użytkownika
bobby-x

To już 30.08 o 16:30, pamiętam słuchaczu z Mazur, może w Mucznem zaintonujemy "100 lat" lub "Baśka miała fajny biust..." :know:
grzes

bobby-x pisze:To już 30.08 o 16:30, pamiętam słuchaczu z Mazur, może w Mucznem zaintonujemy "100 lat" lub "Baśka miała fajny biust..." :know:
Dziękuję za pamięć i przekaże. Ale podejrzewam, że za ten drugi utwór dostanie ci Się od Baśki przy następnym spotkaniu :D
Awatar użytkownika
bobby-x

No to muszę unikać Baśki.

Sito
baza 15
bobby 14

Niedźwiedź
baza 1116
bobby 1117

rożnica wynika z notowania 796, u mnie Niedźwiecki, w bazie Sito (ktoś ma źle, nie wiem kto?).

Po 1380. notowaniu suma wszystkich prowadzących w bazie wynosi 1358 u mnie też 1358. Jednak nie jest to ten sam wynik. U mnie Rogowiecki 30, w bazie 31 (różnica 177 notowania). U mnie Cesco Van Gool 1 (lista z Aliną) w bazie brak. Ale to już są zdecydowanie kwestie interpretacji a nie blędów w przypisaniu prowadzących.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

bobby-x pisze:rożnica wynika z notowania 796, u mnie Niedźwiecki, w bazie Sito (ktoś ma źle, nie wiem kto?).
To już było poruszane kto prowadził notowania — nie uzyskaliśmy konsensusu.
bobby-x pisze:Po 1380. notowaniu suma wszystkich prowadzących w bazie wynosi 1358 u mnie też 1358. Jednak nie jest to ten sam wynik.
No to szukamy dalej...
bobby-x pisze:U mnie Rogowiecki 30, w bazie 31 (różnica 177 notowania).
Zgadzam się — poczytaj Prowadzący..., tu jest chyba najwięcej o rozbieżnościach przy tym nazwisku. Ostatecznego ustalenia nie ma, a podejrzane są notowania 285 i 286: jedno z nich jest nadmiarowo przypisane Rogowieckiemu — które?
bobby-x pisze:U mnie Cesco Van Gool 1 (lista z Aliną) w bazie brak. Ale to już są zdecydowanie kwestie interpretacji a nie blędów w przypisaniu prowadzących.
Tak, to kwestia interpretacji... też było poruszane.
Awatar użytkownika
Arkano
Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe

Post autor: Arkano »

bobby-x pisze:notowania 796, u mnie Niedźwiecki
U mnie przy not. 796 też jest MN, P. Sito jest przy następnym notowaniu.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Z tego co pamiętam, grzesost też ma podobną notatkę, czyli 797 — Paweł Sito. Czy są jeszcze jakieś głosy za? lub przeciw?
grzes

bobby-x pisze:No to muszę unikać Baśki.
To ci się raczej nie uda. Jedym słowem masz przechlapane :mrgreen:
Awatar użytkownika
DarekM
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)

Post autor: DarekM »

JaceK pisze:Z tego co pamiętam, grzesost też ma podobną notatkę, czyli 797 — Paweł Sito. Czy są jeszcze jakieś głosy za? lub przeciw?

Mam identycznie.
grzes

DarekM pisze:
JaceK pisze:Z tego co pamiętam, grzesost też ma podobną notatkę, czyli 797 — Paweł Sito. Czy są jeszcze jakieś głosy za? lub przeciw?

Mam identycznie.
Dobrze Jacku pamiętasz wtedy też jeszcze notowałem i mam P.Sito
grzes

bobby-x pisze:No to muszę unikać Baśki.

Sito
baza 15
bobby 14

Niedźwiedź
baza 1116
bobby 1117

rożnica wynika z notowania 796, u mnie Niedźwiecki, w bazie Sito (ktoś ma źle, nie wiem kto?).

Po 1380. notowaniu suma wszystkich prowadzących w bazie wynosi 1358 u mnie też 1358. Jednak nie jest to ten sam wynik. U mnie Rogowiecki 30, w bazie 31 (różnica 177 notowania). U mnie Cesco Van Gool 1 (lista z Aliną) w bazie brak. Ale to już są zdecydowanie kwestie interpretacji a nie blędów w przypisaniu prowadzących.
No to główkujmy dalej ja mam 796 Marek (tego jestem pewny), A Sito jeśli liczyć prowadzenie 254 notowania z P.Bożeną. To ma jako osobne prowadzenie 13 notowań + 1 notowanie z Bożeną Sitek. I tu się wkrada "wątek Ku3y", ale ja to interpretuję jako duet, a nie rozbicie notowania na dwóch współprowdzących.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Temat pozostaje otwarty? Czekamy nadal na ustalenia kto? kiedy? ewentualnie z kim?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: Niedźwiecki / druhowie zastępowi

Ponownie przypominam powyższą kwestię... bo z tego co widać, nie zostało to zamknięte -- nie pamiętam, jakie liczby zostały podane przez Balonika na otwarcie 1400 notowania. To kiedy będzie 100 Balonikowa?
ODPOWIEDZ