Krzak "Kim jesteś", Sztywny PA Nieprzemakalni
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
Krzak "Kim jesteś", Sztywny PA Nieprzemakalni
1) W '82 na liście był utwór grupy Krzak: wg archiwum "Kim jesteś". W '83 wyszła płyta "Krzak'i" na której jest tytuł "Kim jesteś - listonoszem?". Taki tytuł jest na LP http://www.archiwumrocka.art.pl/galerie ... abelA.html jak i na późniejszych wydaniach kompaktowych. Krótszej wersji tytułu na oficjalnej stronie zespołu nie znalazłem.
No chyba, żeby to było jakieś inne nagranie...
2) "Nieprzemakalni (I)" czy "Nieprzemakalni"? Na oficjalnej stronie Szpala o numerku pierwszej wersji nie ma ani słowa. Ale na oryginalnej "Europie i Azji" http://www.archiwumrocka.art.pl/galerie ... abelA.html stoi jak byk. I dla mnie ta wersja powinna być w archiwum.
3) W tytule "I Don't Wan't to Be a Hero" o jeden apostrof za daleko (ten z want)
4) ORAN JUICE JONES - te kwadraciki na kreseczki, chociaż sam nie wiem czy pojedyncze, czy podwójne...
2) "Nieprzemakalni (I)" czy "Nieprzemakalni"? Na oficjalnej stronie Szpala o numerku pierwszej wersji nie ma ani słowa. Ale na oryginalnej "Europie i Azji" http://www.archiwumrocka.art.pl/galerie ... abelA.html stoi jak byk. I dla mnie ta wersja powinna być w archiwum.
3) W tytule "I Don't Wan't to Be a Hero" o jeden apostrof za daleko (ten z want)
4) ORAN JUICE JONES - te kwadraciki na kreseczki, chociaż sam nie wiem czy pojedyncze, czy podwójne...
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Re: Krzak "Kim jesteś", Sztywny PA Nieprzemakalni
Zmieniać na "Kim jesteś - listonoszem?". Jesli zasada archiwum listy jest wg LP, późniejszych kompaktów itp to zmieniać, nie ma sprzeciwówArkano pisze:1) W '82 na liście był utwór grupy Krzak: wg archiwum "Kim jesteś". W '83 wyszła płyta "Krzak'i" na której jest tytuł "Kim jesteś - listonoszem?". Taki tytuł jest na LP jak i na późniejszych wydaniach kompaktowych. Krótszej wersji tytułu na oficjalnej stronie zespołu nie znalazłem.

Sugestie? Inne nagranie to nie jest ale inna wersja bardzo możliwe. A co jeśli Niedźwiedź grał tą pierwszą wersję, która leży sobie na taśmie w archiwum trójkowym (może nagrana w Trojce - tzw wersja radiowa), która do tej pory nie ukazała się na żadnym nośniku ani LP, ani singlu winynowym, ani CD ani singlu kompaktowym ...

Ostatnio zmieniony wt lip 15, 2008 9:53 am przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
To samo ma się do tego:bobby-x pisze: W 1380 notowaniu zespół RIVERSIDE ma przypisane ZG i zespół HATIFNATS tak samo, chyba są to polskie kapele.
HATIFNATS: to zespół, który istnieje od 2006 r. Mariusz (perkusja), Adam (gitara basowa) i Michał (wokal i gitara) połączyli swoje siły dzięki ogłoszeniom zamieszczanym na forach muzycznych. Zespół gra alternative i indie.
47 43 2 IOWA SUPER SOCCER - The River ZG -4 43 1 0 0
oraz tego:
22 14 5 RENTON - Walk Aside ZG -8 14 1 3 12

Aż się boję szukać w starszych notowaniach.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Bardzo mnie cieszy ta wypowiedź — jest bardzo zbieżna z moją hipotezą, którą już nieraz tutaj wygłaszałem: na bieżącą listę szły nieraz tytuły robocze, które później albo nie funkcjonowały wcale, albo były modyfikowane. Dlatego w bazie mam przewidziane opcję dla różnych wersji tytułów (na razie tytuł oficjalny i tzw. tytuł na LP3). Aktualnie w Archiwum wyświetla się nieco głupio, ale w przyszłych modyfikacjach na pewno to poprawię.bobby-x pisze:Sugestie? Inne nagranie to nie jest ale inna wersja bardzo możliwe. A co jeśli Niedźwiedź grał tą pierwszą wersję, która leży sobie na taśmie w archiwum trójkowym (może nagrana w Trojce - tzw wersja radiowa), która do tej pory nie ukazała się na żadnym nośniku ani LP, ani singlu winynowym, ani CD ani singlu kompaktowym ...![]()
![]()
![]()
Co do RIVERSIDE i HATIFNATS — słusznie! ale nie mieszajcie tematów... pogubimy się w tych zgłoszeniach. Przyjęliśmy wszak zasadę: jedna poprawka — jeden post (nie zawsze to przestrzegamy, trudno). Ale proszę, nie dokładajmy dodatkowych sugestii do postów z kompletnie innym tytułem przewodnim.
Za uwagi i komentarze bardzo dziekuję! Faktycznie... mój błąd!
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
przepraszam za pomieszanie wątków - faktycznie mogłem zacząć nowy temat.
Jeśli można przenieść odpowiedz Hermana to chyba sprawa wątków się uporządkuje.
Jeśli można przenieść odpowiedz Hermana to chyba sprawa wątków się uporządkuje.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Nie ma problemu... uwaga na przyszłość
dobrze jest pamiętać o porządku.
Za pozostałe poprawki wielkie dzięki

Te kwadraciki są w rzeczywistości apostrofami (podwójnymi kreseczkami) -- tak jest w bazie, i tak wyświetla się w mojej przegladarce. Istotnie, niektóre przeglądarki nie pokazują tych ,,kreseczek'', gdyż mają kłopot z kodowaniem UTF8.Arkano pisze:4) ORAN JUICE JONES - te kwadraciki na kreseczki, chociaż sam nie wiem czy pojedyncze, czy podwójne...
Za pozostałe poprawki wielkie dzięki
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
tu klik można obejrzeć okładki Johnny Hates Jazz: płyty "Turn Back the Clock" albo z the best. W Want nie ma nigdzie apostrofa.Arkano pisze:3) W tytule "I Don't Wan't to Be a Hero" o jeden apostrof za daleko (ten z want)
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
To jaką ostatecznie wersję przyjmiemy za poprawną?Arkano pisze:(...) można obejrzeć okładki Johnny Hates Jazz: płyty "Turn Back the Clock" albo z the best. W Want nie ma nigdzie apostrofa.