Tadeusz Nalepa

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
bartekp

Tadeusz Nalepa

Post autor: bartekp »

jeszcze nikt nie pisał ale pewnie już wszyscy wiecie - nie żyje
dzisiejszy minimax w całości poświęcony Nalepie
wielki muzyk, który, jak to ujął red. Królikowski zmienił w Polsce muzykę bigbeatową w rocka, to on "uchylił" okno na świat, jako pierwszy w tym kraju grając prawdziwą muzę blues-rockową
wiele pięknych płyt, cudownych koncertów już się nie powtórzy
najważniejsze postacie polskiej muzyki lat 70-tych już są po tamtej stronie granicy życia - Niemen, Grechuta, Nalepa, dla mnie to koniec pewnej epoki
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

koniec epoki... to prawda... taka kolej rzeczy....ważne, że została kupa muzyki... Nalepa był jednym z tych którzy spowodowali, że można mówić o Polsce tamtych czasów, że nie była zaściankiem świata... dzisiaj w Trójce rzez cały dzień muzyka PANA TADEUSZA....
kajman

Re: Tadeusz Nalepa

Post autor: kajman »

bartekp pisze:jeszcze nikt nie pisał ale pewnie już wszyscy wiecie - nie żyje
Tak, przeczytałem, że kolejny wielki muzyk, jeden z największych w historii polskiego rocka i przede wszystkim bluesa odszedł za wcześnie.
bartekp pisze:najważniejsze postacie polskiej muzyki lat 70-tych już są po tamtej stronie granicy życia - Niemen, Grechuta, Nalepa, dla mnie to koniec pewnej epoki
Nie tylko oni. Odeszło więcej, chociażby równie wielki, chociaż zdecydowanie mniej znany Andrzej Zaucha.
ASTRONOM

Post autor: ASTRONOM »

red.c
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2015 10:12 pm przez ASTRONOM, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hmm... niby wiedziało się, że choruje cięzko, ale jednak jakoś się trzymał przez tyle lat, więc czemu nie więcej...
Czy nagrywał ktoś może niedzielny minimax? Bo ja włączyłem mniej więcej około 21.30, od razu zwęszyłem, żę coś jest nie tak, bo gadają o kimś (nie wiedziałem, że Nalepa umarł), niestety, po kilku minutach zorientowałem się, co się stało... :cry: .
choroszcz

Post autor: choroszcz »

w dwojce w poniedzialek pokazali film o Nalepie -mam pytanko , czy jego zona Grazyna wystepowala razem z nim, po kiedys ogladajac koncert mialem takie wrazenie-swoja droga mial sporo mlodszą żone
tijger

Post autor: tijger »

choroszcz pisze:w dwojce w poniedzialek pokazali film o Nalepie -mam pytanko , czy jego zona Grazyna wystepowala razem z nim, po kiedys ogladajac koncert mialem takie wrazenie-swoja droga mial sporo mlodszą żone
też kojarzę ten koncert, to tak zdaje się na początku lat '90 i zdaje się już jego syn na wiosełku pomiatał także
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

choroszcz pisze:w dwojce w poniedzialek pokazali film o Nalepie -mam pytanko , czy jego zona Grazyna wystepowala razem z nim, po kiedys ogladajac koncert mialem takie wrazenie-swoja droga mial sporo mlodszą żone
Owszem, występowała. A młodsza - też prawda. W wieku jego syna ;).
W poniedziałek w "Dużym Formacie" do GW był reportaż o nim.

Za to na stronach Trójki można pobrać wspomnienia o Nalepie z niedzielnego minimaxu (no i jest też podcast do minimaxów!).
ODPOWIEDZ