leszekno pisze:(Objazdowe) nieme kino na liście było w wersji live z płyty "Live" z 1982 r. (do dziś nie ma reedycji CD tej płyty). Owszem, Marek puścił ten utwór raz czy dwa razy w tej wersji studyjnej z płyty "UNU", ale tylko wyjątkowo.
-> skok do postówbobby-x pisze:Prawidłowym zapisem na liście było NIEME KINO - PERFECT a nie (OBJAZDOWE) NIEME KINO czy OBJAZDOWE NIEME KINO. Wyrażenie NIEME KINO sugeruje tak jak napisałeś, że to była wersja LIVE (...)
Czy wszystko jasne? Dla mnie tak...
Zapis: PERFECT - (Objazdowe) Nieme kino = wersja studyjna z płyty "Unu" (1982) - TEJ NIE BYŁO NA LIŚCIE (zagrana była tylko okazyjnie)
Zapis: PERFECT - Nieme kino = wersja koncertowa z płyty "Live" (1983) - TA BYŁA NA LIŚCIE
Zatem zapis w archiwum: PERFECT - Nieme kino
Kombinacja: tytuł listowy <-> zapis oficjalny w tym przypadku odpada, bo chodzi o dwie RÓŻNE wersje tego nagrania. Jeden tytuł (dłuższy) oznacza wersję studyjną, a drugi (krótszy) oznacza wersję koncertową.
Poprawka podobna do DŻEM - Kim jestem <-> DŻEM - Kim jestem - jestem sobie. Dwa różne tytuły oznaczają dwie RÓŻNE wersje nagrania. (tam już jest wszystko OK)