HASANOGA - Maleo Reggae Rockers

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

HASANOGA - Maleo Reggae Rockers

Post autor: tadzio3 »

Może to jest złe miejsce na taki post, bo błąd pojawia się w zestawie do głosowania w nazwie zespołu. Poprawną nazwą jest Maleo Reggae Rockers a nie Maleo Reagge Rockers. Rzadko kiedy pojawia się błąd w nazwie zespołu, a częściej w nazwie piosenki. Myślełem że z czasem ktoś zauważy i zmieni to, ale widzę, że nadal tak jest. A to nie jest przecież amatorski nieznany zespół, żeby popełniać w nim leterówki. Ktoś będzie chciał znaleźć informacje w intenecie, wpisujac złą nazwę nic nie znajdzie.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: HASANOGA - Maleo Reggae Rockers

Post autor: JaceK »

tadzio3 pisze:Może to jest złe miejsce na taki post, bo błąd pojawia się w zestawie do głosowania w nazwie zespołu. Poprawną nazwą jest Maleo Reggae Rockers a nie Maleo Reagge Rockers. (...)
No niestety, na to wpływu nie mamy. Ale jeśli podobny błąd zauważysz na stronach Archiwum, niezwłocznie poinformuj, i jeśli rzeczywiście pisownia nazwy zespołu, wykonawcy czy tytułu będzie niepoprawna, zostanie poprawiona.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

To szkoda, ze nie macie na to żadnego wpływu, bo taki błąd na poważnej liście krajowej jest co najmniej mówiąc nieładny.
Jakiś czas temu piosałem maila do Niedzwiedzia w tej sprawie, ale najwyraźniej nie został odczytany, bo nic się nie zmieniło, dlatego piszę tutaj. Dziwnie wyglądałoby jakby ktoś z zespołu zauważył, ze w propozycjach do listy widnieje błąd w nazwie jego grupy.
W archiwum podobnych błędów nie znalazłem, czyli nie ma, albo są, tylko o nich nie wiem.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

tadzio3 pisze:To szkoda, ze nie macie na to żadnego wpływu, bo taki błąd na poważnej liście krajowej jest co najmniej mówiąc nieładny.
Jakiś czas temu piosałem maila do Niedzwiedzia w tej sprawie, ale najwyraźniej nie został odczytany, bo nic się nie zmieniło, dlatego piszę tutaj.
Sam sobie odpowiedziałeś... a Archiwum w żaden formalny sposób nie jest związane z Polski Radiem. Nigdy nie miało, a wszelkie próby ,,zalegalizowania'' istnienia trafiały w próżnię! Ale to stare czasy i stare dzieje...
W archiwum podobnych błędów nie znalazłem, czyli nie ma, albo są, tylko o nich nie wiem.
Prędzej to drugie! Wcześniej czy później jeśli na coś trafisz — daj znać!
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

No i w końcu zmienili. Jeszcze raz wysłałem maila i tym razem został przeczytany. Nawet tutaj na forum (przy wykazie utworów do głosowania)jest śmieszna sytuacja, że piosenka widnieje jako nowość i zarazem jako spadek z zestawu do głosowania.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

tadzio3 pisze:...jest śmieszna sytuacja, że piosenka widnieje jako nowość i zarazem jako spadek z zestawu do głosowania.
No jak moze byc i nowoscia i wypadkiem. Wypadkiem jest "bledna nazwa" a nowoscia "prawidlowa nazwa".
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

No właśnie wiem, ale na pierwszy rzut oka śmiesznie to wyglądało, bo komputer generuje mechanicznie każde zmiany w zestawie.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

Zimne oko skryptu wychwyci w mig takie male, subtelne roznice i wyswietla wyniki na stronie. Niestety nie mam zadnego wplywu na poprawnosc wprowadzonych do bazy danych Trojki wpisow nazw wykonawcow i ich utworow.
ODPOWIEDZ