Dobry wieczór.
Szanowni Państwo.
Jestem fanem zespołu Maanam.
Nie żyłem w latach 80-tych.
Wiem, że może jestem za młody trochę, ale Lista Przebojów Trójki jest moją pasją.
Patrzyłem na forum i nikt jeszcze jakoś nie poruszał tego tematu. Patrzyłem w archiwum, ale tam czasy trwania utworów są podane gdzieś tylko do początku 1983 roku, a potem już ich nie ma .
Czy może ktoś z użytkowników forum pamięta albo wie w jakich wersjach grano przeboje Maanamu:
- Paranoja jest goła (1982) w wersji z albumu "O!" nagranego w lutym 1982 czy w innej?
- España Forever (1982) - w wersji ze składanki "Ballady" i "Złota Kolekcja" 4.30 czy w jakiejś innej?
- Pałac na piasku (1982) w wersji z albumu "O!" czy w innej?
- Raz-dwa-raz-dwa (1983) w wersji demo ze składanki "Gold" z 2000 roku czy w tej z albumu "Nocny Patrol'' z 1983 roku?
- Eksplozja (1983, 1984) w wersji demo ze składanki "Gold" z 2000 roku czy w tej z albumu "Nocny Patrol" z 1983 roku?
- Zdrada (1984) w wersji demo czy z albumu "Nocny Patrol"?
- To tylko tango (1984) w wersji demo ze składanki "Gold" czy z albumu "Nocny Patrol"?
- Krakowski spleen (1984) w wersji demo ze składanki "Gold" czy z albumu "Nocny Patrol"?
- Jestem kobietą (1984) w wersji demo ze składanki "Gold' czy z albumu "Nocny Patrol"?
- Simple Story (1984) w wersji z albumu "Mental Cut" , "Wet Cat" czy w jakiejś innej?
- Lucciola (1984) w polskiej wersji z albumu "Mental Cut", w zagranicznej z albumu "Wet Cat" z 1985 roku?
- Kreon (1985) w wersji polskiej z albumu " Unikaty" czy z albumu "Mental Cut" albo w angielskiej z albumu "Wet Cat"?
- Lipstick on the glass (1985) w polskiej wersji z albumu "Mental Cut" czy z wersji angielskiej z albumu "Wet Cat" z 1985 roku? Czy to prawda, że najpierw na Liście Przebojów Trójki grano wersję angielską, a dopiero po jakimś czasie wersję polską?
W ogóle to utwór zadebiutował wydaje mi się w TVP 1 w Telewizyjnej Liście Przebojów - 6 kwietnia 1985 roku w wydaniu z propozycjami jako "Szminka na szklance". Tak samo w "Radiowej Piosence Tygodnia" w Programie 1 Polskiego Radia latem 1985 roku piosenka występowała pod tym tytułem.
- "Anioł (Miłość to wieczna tęsknota)" w wersji z albumu "Derwisz i anioł" z 1991 roku czy w innej?
- "Wyjątkowo zimny maj" w wersji z albumu "Derwisz i anioł" z 1991 roku czy w innej?
- "Bez ciebie umieram" (1993) w wersji z albumu "Róża" czy w innej?
W jakiej wersjach były grane przeboje Bajmu - "Płynie w nas gorąca krew" (1985), "Dwa serca, dwa smutki" (1985) oraz "Diament i sól"? W wersjach z albumu "Chroń mnie" czy w innych? :
W jakiej wersji były grane utwory zespołu Papa Dance - Te głupie strachy z 1985 roku oraz Naj story z 1986 roku?
Wersje piosenek zespołów Maanam, Bajm, Papa Dance na LP3.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003