Nasi kandydaci do zestawu
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Re: Nasi kandydaci do zestawu
No proszę - gdyby nie Midlake i SoS, to wyszłoby, że samych klasyków polecamy (aczkolwiek to pierwsze moim zdaniem nie nadaje się na Listę). Szkoda, chociaż sam też głosowałem na jednego klasyka.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:

Small Mountain - Midlake (3:39)
[muzyka: Tim Smith, słowa: Tim Smith]
Bella Union, 2010
mógłbyś rozwinąć swoją myśl? DziękiMiszon pisze:aczkolwiek to pierwsze moim zdaniem nie nadaje się na Listę

- tadzio3
- Kontakt:
Udało się z dwom utworami
So Far From The Clyde - Mark Knopfler (5:59)
[muzyka: Mark Knopfler, słowa: Mark Knopfler]
Mercury, 2009
Na progu życia - Turbo (5:25)
[muzyka: Turbo, słowa: Tomasz Struszczyk]
Metal Mind Productions, 2009

So Far From The Clyde - Mark Knopfler (5:59)
[muzyka: Mark Knopfler, słowa: Mark Knopfler]
Mercury, 2009
Na progu życia - Turbo (5:25)
[muzyka: Turbo, słowa: Tomasz Struszczyk]
Metal Mind Productions, 2009
Ostatnio zmieniony wt maja 18, 2010 10:29 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 4 razy.
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
A Song For A Son - The Smashing Pumpkins (06:02)
[muzyka: Billy Corgan, słowa: Billy Corgan]
Rocket Science, 2010
[muzyka: Billy Corgan, słowa: Billy Corgan]
Rocket Science, 2010
Gorączka w Muszynie - Sami o Sobie (02:51)
[muzyka: Zbigniew Tkaczyk, słowa: Adam Ziemianin]
Dalmafon, 2009
[muzyka: Zbigniew Tkaczyk, słowa: Adam Ziemianin]
Dalmafon, 2009
I'm Slowly Turning Into You - The White Stripes (05:32)
[muzyka: The White Stripes, słowa: Jack White]
XL Recordings, 2010
[muzyka: The White Stripes, słowa: Jack White]
XL Recordings, 2010
- Miszon
- Kontakt:
Nie przypominam sobie podobnego kawałka i moim zdaniem nie spełnia warunku "listowości". Nie mówię, że złe, bo 4/5 dałem jak widzę w NL, ale nie zapamiętałem tego kawałka powiem szczerze.Yacy pisze:mógłbyś rozwinąć swoją myśl? DziękiMiszon pisze:aczkolwiek to pierwsze moim zdaniem nie nadaje się na Listę
- Yacy
- Kontakt:
ale ja brałem pod uwagę warunek "trójkowości", a nie "listowości". tylko o tym pierwszym pisał abd3mz...Miszon pisze:nie spełnia warunku "listowości"

- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Wow!
Dziękuję wszystkim, którzy zagłosowali na zaproponowany przeze mnie utwór. Nie spodziewałem się takiego zainteresowania, tym bardziej, że dodałem go ostatniego dnia.
Super, że The Smashing Pumpkins i The White Stripes też przeszły
dane "Mój Bóg":
Mój Bóg - Ira (3:50)
[muzyka: Sebastian Piekarek , słowa: Wojciech Byrski]
UMP Universal Music Polska, 2009

Super, że The Smashing Pumpkins i The White Stripes też przeszły

dane "Mój Bóg":
Mój Bóg - Ira (3:50)
[muzyka: Sebastian Piekarek , słowa: Wojciech Byrski]
UMP Universal Music Polska, 2009
to jeszcze tylko Porcupine Tree
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
A moim zdaniem właśnie idealnie się nadaje i wieszczę temu utworowi spore powodzenie, czego na pewno nie powiedziałbym o wielu innych propozycjach, szczególnie tych które zostały już zaniesione.Miszon pisze:No proszę - gdyby nie Midlake i SoS, to wyszłoby, że samych klasyków polecamy (aczkolwiek to pierwsze moim zdaniem nie nadaje się na Listę.
- Yacy
- Kontakt:
mam podobne zdanie. prawie... prawie, ponieważ spełnione muszą zostać jeszcze przynajmniej dwa warunki: 1. musi zostać przesłuchany, 2. musi zostać dorzucony do zestawu. A jeszcze jednak warunek nr 3. musi być grany w Trójce...Neo01 pisze:A moim zdaniem właśnie idealnie się nadaje i wieszczę temu utworowi spore powodzenie

I Drive The Hearse - Porcupine Tree (06:43)
[muzyka: Steven Wilson, słowa: Steven Wilson]
Roadrunner Records, 2009
Wyniki bardziej mi się podobają niż w 1 turze
Roadrunner Records, 2009
Wyniki bardziej mi się podobają niż w 1 turze

skoro mamy już wszystkie dane to...
Czas rozpocząć trzecią turę.
Każdy może zgłosić 2 utwory, które spełniają zasady, a następnie wrzucić je do odpowiedniego folderu.
hasło to mój nick.
Jeżeli ktoś kolejny raz proponuje ten sam utwór to niech napisze kiedy poprzednio go proponował. Dzięki temu nie będzie musiał go jeszcze raz wrzucać na chomika.
Można zgłaszać utwory do wtorku do 21:00
odpowiadając na Wasze sugestie, na każdej nowej stronie będę wklejał powyższe informacje. Tym razem zostanie też wydłużona do dwóch tygodni tura głosowania. Przypomnę jeszcze o tym w odpowiednim momencie.
Czas rozpocząć trzecią turę.
Każdy może zgłosić 2 utwory, które spełniają zasady, a następnie wrzucić je do odpowiedniego folderu.
hasło to mój nick.
Jeżeli ktoś kolejny raz proponuje ten sam utwór to niech napisze kiedy poprzednio go proponował. Dzięki temu nie będzie musiał go jeszcze raz wrzucać na chomika.
Można zgłaszać utwory do wtorku do 21:00
odpowiadając na Wasze sugestie, na każdej nowej stronie będę wklejał powyższe informacje. Tym razem zostanie też wydłużona do dwóch tygodni tura głosowania. Przypomnę jeszcze o tym w odpowiednim momencie.
No to skoro tak niewiele brakowało to zgłaszam ponownie:
Czas zmartwychwstania - Bez Jacka & Chór Voce Angeli & Krakowska Orkiestra Kameralna
Druga propozycja jest bez szans, więc zamiast niej proponuję utwór z mojej płyty roku 2009. Z niepokojem sprawdzałem czy nie został przekroczony limit czasu, ale płyta została wydana w czerwcu więc:
Luciforms - The Mars Volta
Czas zmartwychwstania - Bez Jacka & Chór Voce Angeli & Krakowska Orkiestra Kameralna
Druga propozycja jest bez szans, więc zamiast niej proponuję utwór z mojej płyty roku 2009. Z niepokojem sprawdzałem czy nie został przekroczony limit czasu, ale płyta została wydana w czerwcu więc:
Luciforms - The Mars Volta
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
Nie mogłem tego pliku odsłuchać w poprzednim katalogu i tak samo jest w aktualnym. Jego szans to raczej nie zwiększa.kajman pisze:Czas zmartwychwstania - Bez Jacka & Chór Voce Angeli & Krakowska Orkiestra Kameralna
pobieranie jest darmowe.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Również ogromnie się z tego powodu cieszęmateusz15 pisze: Super, że The Smashing Pumpkins i The White Stripes też przeszły![]()

No i dziękuję wszystkim, którzy oddali głosy na moje propozycje - Hackett prawie się dostał, tak więc przechodzi dalej

Z " Born To Be Wild " niestety muszę zrezygnować, bo raczej nie ma szans - na jego miejsce zgłoszę utwór z najnowszej płyty Juliette Lewis - bo nie tylko Amy Macdonald, Katie Melua i Florencja potrafią pięknie śpiewać

No i jeszcze mam takie delikatne zapytanie - w zeszłym tygodniu nie chciałam się wtrącać do dyskusji, ale przyznam że mnie to też lekko ugryzło. Jestem wdzięczna że mogę brać udział w takim konkursie, kiedyś nawet nie pomyślałabym o tym że jakaś moja propozycja będzie miała realne szanse zaistnieć na LP3 - jak już ktoś wcześniej zauważył, maile nic nie dają

Nie wiem, może już sobie to wcześniej z zarządcami Listy wyjaśniliście i tym razem wezmą tylko 8 propozycji - jeśli tak to pytania nie było.
Ja miałem podobnie z Astrą, ale akurat miałem inne dojścia.Arkano pisze:Nie mogłem tego pliku odsłuchać w poprzednim katalogu i tak samo jest w aktualnym. Jego szans to raczej nie zwiększa.kajman pisze:Czas zmartwychwstania - Bez Jacka & Chór Voce Angeli & Krakowska Orkiestra Kameralna
Z jednej strony bardzo się cieszę, ale z drugiej możesz wybrać utwór, który nie należy do moich najilubieńszych. Wprawdzie cała płyta jest świetna, ale są utwory świetne, świetniejsze i najświetniejsze. Sam w przyszłości miałem ochotę jeden zgłosić, ale akurat ten utwór raczej nie miałby szans (może u nas, ale nie w Trojce).lady pisze:Z " Born To Be Wild " niestety muszę zrezygnować, bo raczej nie ma szans - na jego miejsce zgłoszę utwór z najnowszej płyty Juliette Lewis - bo nie tylko Amy Macdonald, Katie Melua i Florencja potrafią pięknie śpiewać![]()
- Miszon
- Kontakt:
Ja proponuję:
Hell's Bells - Cary Ann Hearst
Salvation - Scanners
Oba nie mają szans na przejście skoro takie giganty przechodzą, oba z 2010, info o obu mam (o tym drugim nie było łatwo. To zresztą jest chyba zawsze największym problemem, bo w necie ciężko znaleźć takie informacje, nawet artyści ich nie podają na stronach swych), oba są za free do ściągnięcia z netu.
Hell's Bells - Cary Ann Hearst
Salvation - Scanners
Oba nie mają szans na przejście skoro takie giganty przechodzą, oba z 2010, info o obu mam (o tym drugim nie było łatwo. To zresztą jest chyba zawsze największym problemem, bo w necie ciężko znaleźć takie informacje, nawet artyści ich nie podają na stronach swych), oba są za free do ściągnięcia z netu.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
" Hard Lovin Woman " ... pasi ?kajman pisze:Z jednej strony bardzo się cieszę, ale z drugiej możesz wybrać utwór, który nie należy do moich najilubieńszych.

To mój numer 2 czyli jak najbardziej.
czy ten plik jest w porządku? bo ja słyszę jakieś trzaski m.in. 1min53s i 2min10s...Yoda pisze:I Drive The Hearse - Porcupine Tree (06:43)
Roadrunner Records, 2009
czy plik w takiej wersji ma pójść do Trójki? nikt tego nie zauważył przy przesłuchiwaniu?
- Miszon
- Kontakt:
Faktycznie, są trzaski w okolicach 1:51 - 53 i 2:10-11.