XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Re: XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016 - wyniki
Nie skreślajcie zespołu przez to nagranie. Mają bardzo wiele lepszych, a to lubię, bo nie słuchając radia na co dzień mam z nim kontakt tylko raz w roku.
Tylko to jakaś dziwna wersja jest, czy się mylę?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 107, 05.05.1984
Witam wszystkich. Siedzę sobie po cichu od rana, ale przy niektórych piosenkach aż ręce świerzbią żeby coś napisać. The Cure, Depeche, Radiohead - wspomnienia z młodości i utwory warte jeszcze wyższych pozycji. Ale pewnie tak możnaby napisać o wszystkich tz tego topu...
Z tych Scorpionów najbardziej lubię przejście perkusyjne i mostek. Wolę choćby Still loving you.
Fajna niespodzianka w postaci "Wind of Change". Ale wersja jakaś inna od tej oryginalnej?
- zielonakoniczynka
ja akurat tych konkretnych nie znoszębarb42 pisze:Panie Piotrze, bo skorpionów Scorpionsy nie mrowią - prawda Zielonakoniczynko?

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
Obawiam się, że to jest jakaś inna wersja - przynajmniej tak ze słuchu mi wynika.krzysiek83 pisze:Nie skreślajcie zespołu przez to nagranie. Mają bardzo wiele lepszych, a to lubię, bo nie słuchając radia na co dzień mam z nim kontakt tylko raz w roku.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Nie pierdzielFOXD pisze:Oj nie, i zepsuta godzinka marnymi Scorpionami

Scorpions to nowość

Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 2:35 pm przez jollyroger72, łącznie zmieniany 1 raz.
CO XD
nie żebym jakoś wybitnie hejtował, mam jakieś sentymenty, ale jednak zupełnie z tzw. tylnej części ciała to wjechało
nie żebym jakoś wybitnie hejtował, mam jakieś sentymenty, ale jednak zupełnie z tzw. tylnej części ciała to wjechało
Scorpions w tym utworze to górne stany ale jednak przeciętności.
18-18-6.
18-18-6.
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Wind of change - polityczna piosenka roku. Nic dziwnego, że jest tu, gdzie jest. Mam mokre policzki....
- krzysiek83
100% racjisaferłel pisze:Bo w "Creep" słychać jeszcze pierwotny, surowy i nieopanierowany rock n roll ala Rolling Stones, yeah! A nie jakieś tam wydumane, zawiłe intelektualnie i obrośnięte elektroniczna pleśnią chansony.albarn pisze:Nie rozumiem fenomenu Creep. Lubię ten numer, ale... Chyba jacyś bardzo nieliczni osobnicy najbardziej cenią ten początkowy okres kariery Radiohead, generalnie najwyżej ceni się OK Computer i Kid A, a jednak nigdy nie przebija się np. Karma Police, tylko Creep właśnie. Jak to wyjaśnić?
podoba mi się Twoje określenie elektronicznej pleśni, zawłaszczę je na potrzeby starć z Brianami i Lemisławami (ten to zapił dopiero, bo się nie zameldował jeszcze

Serio nowość? Jakaś dziwna wersja też chyba, solówka brzmi inaczej niż znam i są dodatkowe gitary "ogniskowe".wzorowezero pisze:O kurde... Skorpiony! NOWOŚĆ!!!
A Scorpions skąd się tu wzieli? Nie było ich w 100. Czy to największy skok?
a czasem nie jest to nowość w top 100 ?jollyroger72 pisze: No i kto się pomylił w statystykach? Bobby czy ku3a? Scorppions to szósty powrót do Top100.
Dziękuję za taką koszmarną "odskocznię"jollyroger72 pisze:Nie pierdzielFOXD pisze:Oj nie, i zepsuta godzinka marnymi ScorpionamiPo Radioheadach miła odskocznia
![]()

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
W sensie, że ten utwór nigdy wcześniej nie był na Topiekrysiron pisze:Serio nowość? Jakaś dziwna wersja też chyba, solówka brzmi inaczej niż znam i są dodatkowe gitary "ogniskowe".wzorowezero pisze:O kurde... Skorpiony! NOWOŚĆ!!!
Witam.
Cudownie się słucha dzisiejszego topu!
Obudziło mnie dzisiaj The Moody Blues. I w końcu myślę, że czas się tutaj zameldować, że słucham
Pozdrawiam wszystkich przeziębionych słuchających, bo my dziś właśnie z bakcylami słuchamy

Obudziło mnie dzisiaj The Moody Blues. I w końcu myślę, że czas się tutaj zameldować, że słucham

Pozdrawiam wszystkich przeziębionych słuchających, bo my dziś właśnie z bakcylami słuchamy

- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Czy tym razem Balonik też odklepie top jak pods 2015 roku bez choćby podania kolumny "last year" czy lat na topie?
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Proszę bardzo, ale odkąd to przeciwko Lemisławowi trzeba wojować elektroniczną pleśnią? Jeszcze miałem w zanadrzu "porastające elektronicznym grzybem", ale w zasadzie to synonimiczne określenie.krzysiek83 pisze: podoba mi się Twoje określenie elektronicznej pleśni, zawłaszczę je na potrzeby starć z Brianami i Lemisławami (ten to zapił dopiero, bo się nie zameldował jeszcze)
Kocham Skorpionów, ale mój głos poszedł na When the smoke is going down. Potem jest Steel loving you, Wind of change daleko dalej...
- krzysiek83
jakaś "eskowa" wersja, taki utwór jeszcze słodzić... IGi? można wyjść na fajeczkękrysiron pisze:Serio nowość? Jakaś dziwna wersja też chyba, solówka brzmi inaczej niż znam i są dodatkowe gitary "ogniskowe".wzorowezero pisze:O kurde... Skorpiony! NOWOŚĆ!!!
Nigdy nie byli w 100 z tym kawałkiemslamowir pisze:A Scorpions skąd się tu wzieli? Nie było ich w 100. Czy to największy skok?

Nooo Iggy ratuje sytuację

Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 2:35 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Też to zauważyłem. Bardzo podobna, ale trochę inna.1981 pisze:Fajna niespodzianka w postaci "Wind of Change". Ale wersja jakaś inna od tej oryginalnej?
Zgadzam się z tą opinią, ale mam wrażenie że tak naprawdę to Ty się z nią nie zgadzasz.saferłel pisze:Bo w "Creep" słychać jeszcze pierwotny, surowy i nieopanierowany rock n roll ala Rolling Stones, yeah! A nie jakieś tam wydumane, zawiłe intelektualnie i obrośnięte elektroniczna pleśnią chansony.
Iggy niezły, ale bez rewelacji.
18-19-6.
Ale ja jeszcze nie mam dzieci :<krzysiek83 pisze:starć z Brianami i Lemisławami (ten to zapił dopiero, bo się nie zameldował jeszcze)
ps fakt, trza Lemka jakoś przywołać, zaraz "Familiada" przecie (w sumie mówił, że nie wie, czy da radę odpowiadać na pytania, ale oby jednak)