gazeta.pl pisze:
- Uwierzcie, że jest możliwe, żeby Polska była nasza, żeby była dla nas. Że możemy skończyć z tym łajdactwem, z tymi kłamstwami - mówił tam Sobala.
Słuchacze i dziennikarze chcieli odwołania
O odwołanie Sobali apelowali dziennikarze oraz słuchacze Trójki. Związek zawodowy dziennikarzy i pracowników programu III prowadził negocjacje z zarządem radia. Związek chciał odwołania dyrektora i zdjęcia z anteny wprowadzonych przez niego audycji.
Słuchacze Trójki organizowali liczne protesty przeciwko Sobali i upolitycznianiu stacji.
Karnowski za Sobalę?
Za rządów Sobali na antenie Trójki pojawił się m.in. Michał Karnowski, którego brat kieruje "Wiadomościami TVP". Jak pisze "Gazeta Wyborcza", nieoficjalnie mówi się, że Trójką miałby pokierować właśnie Michał Karnowski. Ale - jak dowiedzieli się dziennikarze "GW" - Michał Karnowski miał odmówić.
Źródło: Tokfm.pl
Aktualności (Około) Trójkowe
- nemo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham
Re: Sobala out!
aktualizacja - jest już ciąg dalszy tego artykułu:
Ostatnio zmieniony śr maja 26, 2010 10:05 pm przez nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
A z jakiej ekipy? Póki radio będzie publiczne póty będą przeróżne ekipy przejmowały media.sheridans1 pisze:Prawdę pisząc cieszę się i już.Byle nie przyszedł ktoś z tej ekipy.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Hurra!!!Niech wraca Magda!!!
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Najpierw się ucieszyłam... a potem lekko przestraszyłam, bo niestety rzadko bywa tak, by po złym było lepsze, natomiast najczęściej zdarza się, że po złym może być jeszcze gorzej. Miejmy nadzieję, że tak nie będzie w tym przypadku.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
przyjechałem od Mamy
włączyłem telegazetę i się uśmiechnąłem
Sobala out!!! A tu czytam, że Karnowski mógłby być...
mimo wszystko się cieszę i wierzę w Michała! Wierzę, że ma dość rozumu by się nie pchać tam, gdzie go nie chcą

Małgorzata Spór dźwignęła przekazanie takiej informacji.

- tadzio3
- Kontakt:
Prawda. Na pewno przyjdzie ktoś z ekipy o podobnych poglądach politycznych. Sobala po prostu od początku wzbudzał za duże kontrowersje i musiał zostać odwołany.
Mam jednak nadzieję, że będzie to osoba która jest związana z Trójką czynnie (czyli ktoś z obecnie pracujących), ale nie tych, których wziął Sobala.
Myślę, że może być tylko lepiej
Już w Trójce słyszę redaktorzy jakby bardziej mają szczęśliwy głos
Mam jednak nadzieję, że będzie to osoba która jest związana z Trójką czynnie (czyli ktoś z obecnie pracujących), ale nie tych, których wziął Sobala.
Myślę, że może być tylko lepiej

Już w Trójce słyszę redaktorzy jakby bardziej mają szczęśliwy głos

- krzysiek83
Póki jej partia nie odbije radia Magda nie wróci przecież...zbyszu pisze:Hurra!!!Niech wraca Magda!!!
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
A jakie ma być - prywatne? Chodzi właśnie o to żeby było PUBLICZNE, a nie POLITYCZNE, jak np. teraz. I jakoś dziwnie głównie dwie opcje się do tego pchają ostatnimi czasy...krzysiek83 pisze:A z jakiej ekipy? Póki radio będzie publiczne póty będą przeróżne ekipy przejmowały media.sheridans1 pisze:Prawdę pisząc cieszę się i już.Byle nie przyszedł ktoś z tej ekipy.

Nie ma co się cieszyć będzie gorzej nadchodzi Michał K.
http://media2.pl/media/64813-radiowa-tr ... awicy.html
http://media2.pl/media/64813-radiowa-tr ... awicy.html
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Słyszałem o 9. Faktycznie, duet prowadzący spisał się bardzo profesjonalnie.abd3mz pisze:Małgorzata Spór dźwignęła przekazanie takiej informacji.
- KonradKombajn
- Kontakt:
a ja znalazlem taki komentarz:
"o tym, że 90% mediów jest w rekach lewicy, jakoś nikt nie mówi. Gdy któreś mediów wyłamuje się z lewicowości (do prawicowości jeszcze daleko) powstaje wrzask o zawłaszczaniu przez prawicę (?) mediów. Przypomina mi to bajkę jak facet biegnie przez wieś i krzyczy "łapcie złodzieja". O względnej normalności będziemy mogli mówić, gdy przynajmniej 50% mediów wyrwie się ze szponów lewaków"
i sie z nim calkowicie zgadzam. polacy chyba z natury sa lewicowi, bo jakos jak oni rzadza mediami to nikomu nie przeszkadza. najlepiej by bylo skupic sie na samej muzyce, programach itd. niestety tak sie nie da. pana skowronskiego wiele osob krytykowalo, jednak potrafil on jakos przywrocic normalnosc w trojce.
"o tym, że 90% mediów jest w rekach lewicy, jakoś nikt nie mówi. Gdy któreś mediów wyłamuje się z lewicowości (do prawicowości jeszcze daleko) powstaje wrzask o zawłaszczaniu przez prawicę (?) mediów. Przypomina mi to bajkę jak facet biegnie przez wieś i krzyczy "łapcie złodzieja". O względnej normalności będziemy mogli mówić, gdy przynajmniej 50% mediów wyrwie się ze szponów lewaków"
i sie z nim calkowicie zgadzam. polacy chyba z natury sa lewicowi, bo jakos jak oni rzadza mediami to nikomu nie przeszkadza. najlepiej by bylo skupic sie na samej muzyce, programach itd. niestety tak sie nie da. pana skowronskiego wiele osob krytykowalo, jednak potrafil on jakos przywrocic normalnosc w trojce.
- Yacy
- Kontakt:
tak jak PiSałem - mam nadzieję, że faktycznie odmówił tym bardziej, że na http://www.press.pl pojawiła się taka informacja:kocik89 pisze:Nie ma co się cieszyć będzie gorzej nadchodzi Michał K.
Michał Karnowski chce mieć własne radio informacyjne w Warszawie
Michał Karnowski, publicysta ”Polski” i prowadzący ”Salon polityczny Trójki”, złożył w KRRiT wniosek o koncesję na rozpowszechnianie programu radiowego w Warszawie.
- Chciałbym stworzyć radio typu news & talk, z muzyką jazzową – mówi Michał Karnowski. – Popularność choćby radia Tok FM świadczy o tym, że w Warszawie jest miejsce na niszową stację tego typu. Mam pomysł na radio niezależne, poważne, inne niż stacje komercyjne, dlatego postanowiłem spróbować – dodaje.
O możliwość nadawania programu o charakterze wyspecjalizowanym ze względu na tematykę lub adresata (KRRiT nie określiła w tym konkursie tematyki) na częstotliwości 87,8 MHz w stolicy (moc nadajnika 0,1 kW) ubiega się łącznie 12 podmiotów. Oprócz Karnowskiego wnioski złożyły firmy: Bajka – Fundacja na Rzecz Rozwoju Dzieci, Grupa Radiowa Agory, Hobby.net z Legionowa, Multimedia z Krakowa (Grupa RMF FM), Polish Sports Network z Lublina, Projekt Inwestycyjny z Warszawy (związana z Agorą), Radio Językowe z Lublina, Radio Top z Kielc, Zet Premium (Eurozet), Spółdzielnia Socjalna Interpoland z Słupska, Music Media House z Warszawy.
a jest też takie info:
Michał Karnowski nie chce być dyrektorem Trójki
Wczoraj zarząd Polskiego Radia odwołał Jacka Sobalę, ze stanowiska dyrektora Trójki, powierzając czasowo jego obowiązki Wojciechowi Jerzemu Poczachowskiemu, członkowi zarządu odpowiedzialnemu m.in. za Program III. Zarząd poszukuje nowego szefa anteny. Wśród kandydatów wymieniany jest m.in. Michał Karnowski. Jednak, wbrew temu co napisaliśmy wcześniej, publicysta ”Polski” nie jest zainteresowany tym stanowiskiem. ”Z różnych powodów, przede wszystkim innych zaawansowanych planów zawodowych, nie jestem obecnie zainteresowany pełnieniem jakichkolwiek stanowisk kierowniczych” – zapewnia Michał Karnowski.

- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Rewolucje "Na lato" w Trójce. Jedna z nich - szczególnie smaczna 
A teraz jeszcze Dave Matthews Band w ABC Listy - lubie takie Radio!!!

A teraz jeszcze Dave Matthews Band w ABC Listy - lubie takie Radio!!!
- Yacy
- Kontakt:
to ja pozwolę sobie wkleić propozycje zmian letniej ramówki, bo może nie wszyscy zaglądają np. na http://www.press.pl :
Letnia ramówka Trójki według propozycji odwołanego dyrektora
Latem ramówka Programu III Polskiego Radia może się poważnie zmienić. Jak bardzo – zdecyduje zarząd Polskiego Radia, prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Propozycje większości zmian zgłosił Jacek Sobala, odwołany w ubiegłym tygodniu ze stanowiska dyrektora anteny. Wiążą się one z przerwą w pracach parlamentu i urlopami dziennikarzy. Przewidziano m.in. zawieszenie kilku audycji: ”Trójkowego znaku jakości” (nadawanego w piątki od 12.05 do 14), ”Śniadania w Trójce” (soboty, 9.05–11), ”Za a nawet przeciw” (od poniedziałku do piątku w godz. 12.05–13 – zawieszenie na czas urlopu autora Kuby Strzyczkowskiego, czyli od 25 lipca do 25 sierpnia). W paśmie 12–15 pojawić się ma za to cykl ”Na lato” (z 15-minutową ”Powtórką z rozrywki”), który na zmianę mają prowadzić Wojciech Mann i Marek Niedźwiecki. Jak ustalił ”Presserwis”, rozważana jest też likwidacja (w lipcu, po drugiej turze wyborów prezydenckich) audycji publicystycznej ”Trójka po trzeciej”, która pojawiła się za rządów Sobali.
W przypadku pasma nocnego rozważane są trzy warianty. Pierwszy nie zmienia nic, ale z powodu oszczędności dziennikarze mieliby otrzymać latem niższe honoraria za prowadzone programy. Drugi wariant zakłada, że od północy do godz. 5 powtarzane będą audycje: ”Za a nawet przeciw”, ”Akademia rozrywki”, popołudniowe ”Zapraszamy do Trójki” oraz ”Sjesta”. Trzecia opcja to wprowadzenie letniego pasma ”Wybieraj i słuchaj” od poniedziałku do czwartku (muzykę wybieraliby słuchacze przez stronę WWW), a w piątki – audycji ”Bezkontraktowcy”, interaktywnej listy nagrań polskich wykonawców bez kontraktów płytowych (emitowane byłyby te spośród utworów prezentowanych na stronie internetowej, na które słuchacze wysłaliby najwięcej SMS-ów).
Letnia ramówka Trójki według propozycji odwołanego dyrektora
Latem ramówka Programu III Polskiego Radia może się poważnie zmienić. Jak bardzo – zdecyduje zarząd Polskiego Radia, prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Propozycje większości zmian zgłosił Jacek Sobala, odwołany w ubiegłym tygodniu ze stanowiska dyrektora anteny. Wiążą się one z przerwą w pracach parlamentu i urlopami dziennikarzy. Przewidziano m.in. zawieszenie kilku audycji: ”Trójkowego znaku jakości” (nadawanego w piątki od 12.05 do 14), ”Śniadania w Trójce” (soboty, 9.05–11), ”Za a nawet przeciw” (od poniedziałku do piątku w godz. 12.05–13 – zawieszenie na czas urlopu autora Kuby Strzyczkowskiego, czyli od 25 lipca do 25 sierpnia). W paśmie 12–15 pojawić się ma za to cykl ”Na lato” (z 15-minutową ”Powtórką z rozrywki”), który na zmianę mają prowadzić Wojciech Mann i Marek Niedźwiecki. Jak ustalił ”Presserwis”, rozważana jest też likwidacja (w lipcu, po drugiej turze wyborów prezydenckich) audycji publicystycznej ”Trójka po trzeciej”, która pojawiła się za rządów Sobali.
W przypadku pasma nocnego rozważane są trzy warianty. Pierwszy nie zmienia nic, ale z powodu oszczędności dziennikarze mieliby otrzymać latem niższe honoraria za prowadzone programy. Drugi wariant zakłada, że od północy do godz. 5 powtarzane będą audycje: ”Za a nawet przeciw”, ”Akademia rozrywki”, popołudniowe ”Zapraszamy do Trójki” oraz ”Sjesta”. Trzecia opcja to wprowadzenie letniego pasma ”Wybieraj i słuchaj” od poniedziałku do czwartku (muzykę wybieraliby słuchacze przez stronę WWW), a w piątki – audycji ”Bezkontraktowcy”, interaktywnej listy nagrań polskich wykonawców bez kontraktów płytowych (emitowane byłyby te spośród utworów prezentowanych na stronie internetowej, na które słuchacze wysłaliby najwięcej SMS-ów).
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Pasma powtórkowe i mniejsze pensje za audycje nocne -
.
Bezkontraktowcy -
(ale nazwa fatalna)
Wybieraj i słuchaj - nie brzmi to za dobrze, pachnie komputerem, zależałoby jakby to w praktyce wyglądało.

Bezkontraktowcy -

Wybieraj i słuchaj - nie brzmi to za dobrze, pachnie komputerem, zależałoby jakby to w praktyce wyglądało.
Z takimi prowadzącymi może być...Yacy pisze:W paśmie 12–15 pojawić się ma za to cykl ”Na lato” (z 15-minutową ”Powtórką z rozrywki”), który na zmianę mają prowadzić Wojciech Mann i Marek Niedźwiecki.

tak... a z drugiej strony - niższa pensja albo w ogóle out na całe wakacje...Miszon pisze:Pasma powtórkowe i mniejsze pensje za audycje nocne -.

to mogłoby być ciekaweMiszon pisze:Bezkontraktowcy -(ale nazwa fatalna)

no!no!no! z komputera to ja sobie sam mogę w domu puścić i nie muszę za to smsa wysyłać...Miszon pisze:Wybieraj i słuchaj - nie brzmi to za dobrze, pachnie komputerem, zależałoby jakby to w praktyce wyglądało.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
ja zrozumiałem, że to na bezkotraktowców trzeba by wysyłać smsy...ku3a pisze:no!no!no! z komputera to ja sobie sam mogę w domu puścić i nie muszę za to smsa wysyłać...Miszon pisze:Wybieraj i słuchaj - nie brzmi to za dobrze, pachnie komputerem, zależałoby jakby to w praktyce wyglądało.
Ogólnie jakoś dziwnie.

- Yacy
- Kontakt:
jak podaje press.pl
Nie będzie konkursu na dyrektora Trójki
Zarząd Polskiego Radia nie ogłosi konkursu na dyrektora Programu III Polskiego Radia, po tym jak pod koniec maja odwołał z tego stanowiska Jacka Sobalę.
- Konkursu nie będzie, bo jego ogłoszenie nie wynika z żadnych przepisów – mówi Radosław Kazimierski, rzecznik Polskiego Radia. - Zarząd szuka kandydata na stanowisko dyrektora Trójki i chce go wyłonić jak najszybciej. Nie ma terminów w tej sprawie - dodaje.
Obecnie bezpośredni nadzór nad anteną pełni Wojciech Jerzy Poczachowski, wiceprezes Polskiego Radia. Jacek Sobala, który został odwołany z powodu konfliktu z zespołem, przebywa na zwolnieniu lekarskim.
Nie będzie konkursu na dyrektora Trójki
Zarząd Polskiego Radia nie ogłosi konkursu na dyrektora Programu III Polskiego Radia, po tym jak pod koniec maja odwołał z tego stanowiska Jacka Sobalę.
- Konkursu nie będzie, bo jego ogłoszenie nie wynika z żadnych przepisów – mówi Radosław Kazimierski, rzecznik Polskiego Radia. - Zarząd szuka kandydata na stanowisko dyrektora Trójki i chce go wyłonić jak najszybciej. Nie ma terminów w tej sprawie - dodaje.
Obecnie bezpośredni nadzór nad anteną pełni Wojciech Jerzy Poczachowski, wiceprezes Polskiego Radia. Jacek Sobala, który został odwołany z powodu konfliktu z zespołem, przebywa na zwolnieniu lekarskim.
- Yacy
- Kontakt:
Odwołano Grzegorza Hoffmanna z funkcji Kierownika Muzycznego PR3???!!!
Tak piszą na forum Trójki. Czy ktoś coś słyszał?
Tak piszą na forum Trójki. Czy ktoś coś słyszał?
- krzysiek83
Mniej alternatywy na antenie może będzie? Eeee... Impossible 
Chociaż może jeszcze istnieją sympatycy progowych czy metalowych klimatów na świecie?
Bo red. Ossowski to zawstydzająco mało jak na Trójkę.

Chociaż może jeszcze istnieją sympatycy progowych czy metalowych klimatów na świecie?

Bo red. Ossowski to zawstydzająco mało jak na Trójkę.
"Trójka z nocnymi powtórkami.
Radiowa Trójka rezygnuje z nocnych, autorskich audycji m.in.
prowadzonych przez Piotra Kosińskiego i Hirka Wronę. – Jest mi po
ludzku przykro, że nikt z radia mnie o tym nie poinformował –
powiedział Wirtualnemedia.pl Hirek Wrona."
...Buuuuu. Najlepsze trójkowe audycje były właśnie w nocnym paśmie...
Studio el-muzyki, Nocna Polska, Czarna noc, Mikrokosmos, Dobronocka, MO, Noc muzycznych pejzaży, Ciemna strona mocy...
Czym jeszcze zaskoczą nas trójkowe władze?
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tr ... powtorkami
Radiowa Trójka rezygnuje z nocnych, autorskich audycji m.in.
prowadzonych przez Piotra Kosińskiego i Hirka Wronę. – Jest mi po
ludzku przykro, że nikt z radia mnie o tym nie poinformował –
powiedział Wirtualnemedia.pl Hirek Wrona."
...Buuuuu. Najlepsze trójkowe audycje były właśnie w nocnym paśmie...
Studio el-muzyki, Nocna Polska, Czarna noc, Mikrokosmos, Dobronocka, MO, Noc muzycznych pejzaży, Ciemna strona mocy...
Czym jeszcze zaskoczą nas trójkowe władze?

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tr ... powtorkami
- Yacy
- Kontakt:
jotem3 pisze:Radiowa Trójka rezygnuje z nocnych, autorskich audycji m.in. prowadzonych przez Piotra Kosińskiego