Aktualności (Około) Trójkowe
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
Wakacje na dwóch kółkach 2010
To nasz jubileusz! Już po raz 40. Trójka organizuje największą w Polsce radiową akcję sportowo-turystyczną dla dzieci i młodzieży „Wakacje na dwóch kółkach”.
To nasz jubileusz! Już po raz 40. Trójka organizuje największą w Polsce radiową akcję sportowo-turystyczną dla dzieci i młodzieży „Wakacje na dwóch kółkach”.
ciesze się, że raport o stanie świata wraca
zapowiada się długa radiowa sobota

zapowiada się długa radiowa sobota

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
za www.press.pl
Trzech słuchaczy III Programu Polskiego Radia od wczoraj wieczorem koczuje w przyczepie kempingowej ustawionej naprzeciwko siedziby Trójki przy ul. Myśliwieckiej w Warszawie.
Domagają się rezygnacji lub odwołania dyrektora anteny Jacka Sobali. Sprzeciwiają się upolitycznieniu stacji i żądają usunięcia dokonanych przez Sobalę zmian kadrowych i w ramówce anteny. – Dyrektor Sobala nie sprawdził się ani jako dyrektor Radia Bis, ani jako dyrektor Programu I Polskiego Radia, powinien ustąpić ze stanowiska. Zależy nam, żeby Trójka była znów radiem obiektywnym politycznie – mówi Piotr Jedliński, organizator pikiety. Jak podkreśla, nie jest członkiem Komitetu Miłośników Trójki, który w styczniu br. protestował przeciwko zmianom w stacji i odwołaniu z funkcji dyrektora anteny Magdaleny Jethon.
Jacek Sobala o pikiecie dowiedział się od ”Presserwisu”: - Trójki słucha 2 mln 600 tys. osób. Nie wiem, w jakim stopniu osoby protestujące pod siedzibą radia reprezentują słuchaczy – mówi tylko.
Przyczepa kempingowa z protestującymi ma stać przy ul. Myśliwieckiej do najbliższej soboty 8 maja br. Tego dnia protestujący chcą zorganizować manifestację. ”Zapraszamy wszystkich, którzy uważają obecność Jacka Sobali w Trójce za nieporozumienie oraz tych, którzy chcą dać wyraz niezgodzie na traktowanie słuchaczy jak bezwolne lemingi przez Zarząd Polskiego Radia” – poinformowali organizatorzy na stronie internetowej Ratujmytrojke.pl.
Trzech słuchaczy III Programu Polskiego Radia od wczoraj wieczorem koczuje w przyczepie kempingowej ustawionej naprzeciwko siedziby Trójki przy ul. Myśliwieckiej w Warszawie.
Domagają się rezygnacji lub odwołania dyrektora anteny Jacka Sobali. Sprzeciwiają się upolitycznieniu stacji i żądają usunięcia dokonanych przez Sobalę zmian kadrowych i w ramówce anteny. – Dyrektor Sobala nie sprawdził się ani jako dyrektor Radia Bis, ani jako dyrektor Programu I Polskiego Radia, powinien ustąpić ze stanowiska. Zależy nam, żeby Trójka była znów radiem obiektywnym politycznie – mówi Piotr Jedliński, organizator pikiety. Jak podkreśla, nie jest członkiem Komitetu Miłośników Trójki, który w styczniu br. protestował przeciwko zmianom w stacji i odwołaniu z funkcji dyrektora anteny Magdaleny Jethon.
Jacek Sobala o pikiecie dowiedział się od ”Presserwisu”: - Trójki słucha 2 mln 600 tys. osób. Nie wiem, w jakim stopniu osoby protestujące pod siedzibą radia reprezentują słuchaczy – mówi tylko.
Przyczepa kempingowa z protestującymi ma stać przy ul. Myśliwieckiej do najbliższej soboty 8 maja br. Tego dnia protestujący chcą zorganizować manifestację. ”Zapraszamy wszystkich, którzy uważają obecność Jacka Sobali w Trójce za nieporozumienie oraz tych, którzy chcą dać wyraz niezgodzie na traktowanie słuchaczy jak bezwolne lemingi przez Zarząd Polskiego Radia” – poinformowali organizatorzy na stronie internetowej Ratujmytrojke.pl.
- nemo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham
a wczoraj się właśnie zastanawiałam, czy w tej przyczepie przypadkiem nie koczuje LLUCKY 

- Yacy
- Kontakt:
Ale ja dalej nie wiem czy On jest jednym z tych trzech słuchaczy? Czy tylko pomaga w organizacji? Mam nadzieję, że zajrzy tu i napisze
Ale wg mnie Llucky może być nawet Pierwszym z tych trzech

Ale wg mnie Llucky może być nawet Pierwszym z tych trzech

- nemo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham
Myślę ze tak, skoro tutaj: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 4&start=25 pisze, że zaprasza.. 

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Koncert był ciekawy i zainteresuję się tym nieznanym mi do tej pory zespołem.
Ciekaw jestem co powie o Bono red. Mann skoro ma grać swoje ulubione ich utwory
Ciekaw jestem co powie o Bono red. Mann skoro ma grać swoje ulubione ich utwory

w innym wątku była już o tym mowa
tutaj jest też wypowiedź dyrektora Sobali
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... obala.html
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Hołdys bawi się w politykę to niech się bawi.
Gdyby chciał prowadzić audycję to by się zgodził i dołączył choćby do Wagli, których jakoś jeszcze słyszę w Trójce i mimo że są obcy ideowo dyrektorowi. Chyba nie boli ich przesiadywanie na Myśliwieckiej...?
Gdyby chciał prowadzić audycję to by się zgodził i dołączył choćby do Wagli, których jakoś jeszcze słyszę w Trójce i mimo że są obcy ideowo dyrektorowi. Chyba nie boli ich przesiadywanie na Myśliwieckiej...?
Czytam sprzeczne, bardzo niepokojące informacje, na temat jednego z bohaterów Kuźni. Na razie stanęło na dementowaniu.
edit: a informacje obie jakby oficjalne, jedna ze strony artysty, druga ze strony wytwórni.
edit: a informacje obie jakby oficjalne, jedna ze strony artysty, druga ze strony wytwórni.
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Krzysiek83 - napisałeś to, co mi chodziło po głowie, ale mnie wyprzedziłeś. Uważam, że ludzie z branży muzycznej, mimo wszystko nie powinni mieszać się do polityki. Jakiejkolwiek strony by nie popierali.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A tu echa wypowiedzi Sobali:mefiu pisze:w innym wątku była już o tym mowa
http://wyborcza.pl/1,75478,7888713,Nasz ... obali.html
Ciekawe, że tak uczepili się obaj rozmówcy słowa "egzegeza"...

- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Red. Piotr Stelmach został ojcem! Na świat przyszła dziś jego córka - Hania. Gratulacje!:-)
Można by powiedzieć: nareszcie.
Można by powiedzieć: nareszcie.

- Yacy
- Kontakt:

Gratulacje!!!

Podobno Pan Dyrektor został odwołany.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Możę przytoczmy tą ważną informację:
Zarząd Polskiego Radia odwołał wieczorem dyrektora III Programu PR Jacka Sobalę - powiedział prezes publicznego radia Jarosław Hasiński.
Do czasu powołania nowego dyrektora p.o. szefem Trójki został członek zarządu Polskiego Radia Wojciech Poczachowski.
W poniedziałek szefowa SDP Krystyna Mokrosińska zwróciła się do KRRiT o pilne zajęcie stanowiska w sprawie wystąpienia szefa radiowej Trójki Jacka Sobali na koncercie ku czci ofiar katastrofy smoleńskiej, który miał "charakter wiecu wyborczego".
"Skargi członków SDP"
Mokrosińska podkreśliła, że do SDP wpłynęły skargi członków stowarzyszenia - pracowników Polskiego Radia - "w związku z wystąpieniem dyrektora radiowej Trójki na wiecu o charakterze poparcia wyborczego dla jednego z kandydatów na prezydenta".
Jak pisała "Gazeta Wyborcza", Jacek Sobala wystąpił podczas koncertu upamiętniającego ofiary katastrofy pod Smoleńskiem. Według "GW", koncert miał charakter wiecu wyborczego, a Tomasz Sakiewicz, redaktor naczelny "Gazety Polskiej", która organizowała wydarzenie, nie ukrywał, że chodzi o poparcie dla Jarosława Kaczyńskiego.
Źródło: Tokfm.pl
-
Sobala out!
Prawdę pisząc cieszę się i już.Byle nie przyszedł ktoś z tej ekipy.
Re: Sobala out!
Ależ to oczywiste, że przyjdzie ktoś bardziej lub mniej z tej ekipy, stanowisko dyrektora jest aktualnie polityczne, a nielogiczne byłoby gdyby ktoś przyszedł z tamtej ekipy.sheridans1 pisze:Prawdę pisząc cieszę się i już.Byle nie przyszedł ktoś z tej ekipy.
Byleby tylko nie przeciagał/a struny i potrafił/a ułożyć się z pracownikami.