XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016 - wyniki
"Innuendo", bardzo szanuję
MatematycznieNicoletta pisze:czekaj czekaj ... Waters zjada Gilmoura czy większy Gilmour znaczy lepszy?bo różnie można to interpretować

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
No, najlepszy Queen, razem z "I'm Going Slightly Mad", z czasów, gdy udało im się chwilowo wyrwać z kleszczy pink-rocka.zielonakoniczynka pisze:<3 Jeden z moich najważniejszych kawałków <3
obiecałam sobie, że nie narzekam, że coś jest za nisko, więc nie narzekam, tylko słucham
Dla Ciebie to pewnie jakieś minimum 60 lat musi minąć żeby na to miano zasłużyć.lady pisze:PopieramNicoletta pisze:moim zdaniem nazywanie piosenek z 2011 roku hitem wszechczasów to lekkie nadużycie jednak.
Wszech czasy ... 4 lata to nie są wszech czasy.
ale to taka moja prywatna opinia.
Teraz mój piąty głos (ale tak na styku był, bo to 98 miejsce).
17-16-6.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Czy ja dobrze słyszałem, Baron z Katowic?
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Jak na razie najlepsze nagranie jakie dzisiaj słyszymy.
Szkoda, że na płycie to rodzynek, zupełnie odstający klimatem od reszty.
Szkoda, że na płycie to rodzynek, zupełnie odstający klimatem od reszty.
Chyba najlepszy kawałek z tej płyty. Ale w tym roku moje głosy dostały Rapsodia i Radio Ga Ga...
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Yes, sirbobby-x pisze:Czy ja dobrze słyszałem, Baron z Katowic?

Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 2:11 pm przez jollyroger72, łącznie zmieniany 1 raz.
Innuendo - najlepszy utwór Queen - WCIĄŻ NIEDOCENIANY! To jest po prostu niesprawiedliwe! Powinien być zawsze w TOP 20! Minimum! Mój nr 1! Bezwzględnie!

Raczej nie chce odejść, ale szykują się zmiany w mediach publicznych i kto wie czy Trójki to także nie doktniegżegoż pisze:A chce odejść?slamowir pisze:Wspaniała Diva na koniec audycji Marka. Oby nie był to ostatni TOP z jego udziałem. Niedzwiedziu zostań z nami!!!Sorry, ale jestem bardzo nie w temacie :/

- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
My śpiewaliśmy Queen, m.in. Innuendo właśnie, ale nie obeszło się bez Cygańskiej rapsodii, co nie Ruces?Brian pisze:HELLO FROM THE OTHER SIDE
fun fact: wczoraj na Sylwestrze śpiewaliśmy "Sound of Silence" wiadomego duetu i idealnie pasowało pod Adelę, tylko było lepsze
Nie psujmy sobie humorów - dzisiaj jest święto muzyki, na pohybel politykom i politykierom.FOXD pisze:Raczej nie chce odejść, ale szykują się zmiany w mediach publicznych i kto wie czy Trójki to także nie doktniegżegoż pisze:A chce odejść?slamowir pisze:Wspaniała Diva na koniec audycji Marka. Oby nie był to ostatni TOP z jego udziałem. Niedzwiedziu zostań z nami!!!Sorry, ale jestem bardzo nie w temacie :/
Może być jazda jak za czasó 2005-2007 i niejakiego Sobali
60 lat nie, ale tak 5-10 lat karencji jeśli chodzi o TWC byłoby w sam raz na obiektywną ocenękajman pisze:Dla Ciebie to pewnie jakieś minimum 60 lat musi minąć żeby na to miano zasłużyć.lady pisze:PopieramNicoletta pisze:moim zdaniem nazywanie piosenek z 2011 roku hitem wszechczasów to lekkie nadużycie jednak.

August pisze: i Radio Ga Ga...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Najnowsze, na które zagłosowałam mają gdzieś około 30.kajman pisze:Dla Ciebie to pewnie jakieś minimum 60 lat musi minąć żeby na to miano zasłużyć.
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
no właśnie to chyba dlatego, że nie ma definicji wszech czasów. SJP podaje: "ktoś (coś) wszech czasów - ktoś oceniany, coś oceniane bardzo wysoko na przestrzeni dziejów".FOXD pisze:To co powiesz o 2012 roku, kiedy ten koszmar Adelowy pierwszy raz poajwił sie na TWC ?;)Nicoletta pisze:August pisze: moim zdaniem nazywanie piosenek z 2011 roku hitem wszechczasów to lekkie nadużycie jednak.
Problemem nie tylko są głosują (trudno o racjonalnośc i wielu), ale także redaktorzy, bo wrzucają takie kawałki do zestawu
Na przestrzeni dziejów ... jak doczytałam "wielu lat" wielu "okresów" . Więc ... no nie, to nie są piosenki wszechczasów. Ale za 10-14 lat mogą już nimi być.
- zielonakoniczynka
Fajnie, że pan Baron wrócił - rok temu go nie było na Topie, chyba z powodu choroby ciężkiej.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
Colę z wódką dać spada... Znaczy się "Master of Puppets"
A daje kopa

- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
niekoniecznie. Ale kajman ... wszech czasy to nie 4 lata.kajman pisze:Dla Ciebie to pewnie jakieś minimum 60 lat musi minąć żeby na to miano zasłużyć.lady pisze:PopieramNicoletta pisze:moim zdaniem nazywanie piosenek z 2011 roku hitem wszechczasów to lekkie nadużycie jednak.

Najmocniejsza jak do tej pory godzina - wybór bardzo trudny, ale mniej więcej wygląda to tak:
TOP IV godziny:
1 Procol Harum A WHITER SHADE OF PALE
2 Adele SOMEONE LIKE YOU (live)
3 Peter Gabriel & Kate Bush DON'T GIVE UP
4 Czesław Niemen SEN O WARSZAWIE
5 Kult DO ANI
6 Guns N' Roses DON'T CRY
7 Budka Suflera JOLKA, JOLKA PAMIĘTASZ
8 Pearl Jam JEREMY
9 Metallica ENTER SANDMAN
10 Joy Division LOVE WILL TEAR US APART
TOP IV godziny:
1 Procol Harum A WHITER SHADE OF PALE
2 Adele SOMEONE LIKE YOU (live)
3 Peter Gabriel & Kate Bush DON'T GIVE UP
4 Czesław Niemen SEN O WARSZAWIE
5 Kult DO ANI
6 Guns N' Roses DON'T CRY
7 Budka Suflera JOLKA, JOLKA PAMIĘTASZ
8 Pearl Jam JEREMY
9 Metallica ENTER SANDMAN
10 Joy Division LOVE WILL TEAR US APART
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Po 30 latach wciąż dobrze brzmi. "Master Of Puppets" 

Sąsiedzi słuchają równieżwzorowezero pisze:Colę z wódką dać spada... Znaczy się "Master of Puppets"A daje kopa

Wydaje mi się, że wielu mniej zorientowanych słuchaczy myśli, że głosuje na oryginał (i dlatego co roku jest tak wysoko), a potem w trakcie audycji się dziwi, co to za dziwną wersję puściliwzorowezero pisze:Może po prostu nie byłoby różnicy, gdyby utożsamić wersję live z oryginałem (oryginał też według mnie jest okej, żeby nie było)? W sensie, że mogliby puścić nawet i oryginał, bo "najpewniej głosującym będzie obojętne, jaka to jest wersja, tym bardziej, że raptem kilka miesięcy dzieli od oryginału do wersji na żywo)? A zapis byłby niezmienny? A w głosowaniu usunąć z napisu "live"?
Jestem ciekawy, jaki by to efekt wywołało...

Teoretycznie najłatwiejszym sposobem na przekonanie się, którą z wersji wolą słuchacze, byłoby wrzucenie obu do zestawu i sprawdzenie, która okazałaby sie lepsza w głosowaniu

Kolejny żużelek Mety i mój głos (10/100) 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
ALE TERAZ LECI GIGANT.