Nasi kandydaci do zestawu

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Nasi kandydaci do zestawu

Post autor: Yacy »

Neo01 pisze:A tak na marginesie to nie widzę na gryzoniu pliku ze zwycięzcą NL a chciałbym bardzo zagłosować :)
jest w poprzednim katalogu. A z tego co zrozumiałem to nie mamy wrzucać po raz drugi. Sebastian sam będzie przerzucał "powtórki". Chyba...
kajman

Post autor: kajman »

Neo01 pisze:A tak na marginesie to nie widzę na gryzoniu pliku ze zwycięzcą NL a chciałbym bardzo zagłosować :)
Swoją drogą o sile zestawu zgloszonych poprzednio propozycji świadczy to, że zwycięzca NL się nie załapał.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

No więc zgłaszam poprawnie:
Nomads - Steve Hackett
Born To Be Wild - Krokus
ku3a

Post autor: ku3a »

kajman pisze:To jeżeli ma być dziesięć, to niech przechodzi 10 z naszych propozycji. A jako dodatkowe dwa trzeba było dorzucić miejsca 9 i 10. A jeżeli ma być osiem plus po jednej propozycji od jeszcze dwóch osób, to może te propozycje się pominie, bo po co tracić na nie głosy, skoro i tak będą.
załamka.
jakbym chciał, to bym mógł co tydzień przynosić tylko od siebie po kilka propozycji. i żaden regulamin nie będzie mi tego regulować.
napisałem tutaj jakie utwory zgłosiliśmy z Sebastianem, żeby nikt nie zgłosił tych samych.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

kajman pisze:Swoją drogą o sile zestawu zgloszonych poprzednio propozycji świadczy to, że zwycięzca NL się nie załapał.
to jest spowodowane przede wszystkim zupełnie innym sposobem wyłaniania zwycięzców ;-) no i innym "zestawem" głosujących :-P

mam już kolejnego kandydata. trochę się waham, bo... chociaż płyta z tamtego roku to... pierwszy singel był w zestawie, ale bez sukcesów na lp3, na forumowej całkiem nieźle... drugi singel był w lutym, ale np. ja dowiedziałem się o tym przed momentem... inne utwory pojawiają sie na naszych prywatnych listach, ostatnio szczególnie jeden :-) i chyba w Trójce nie ma szans na kolejny utwór, mimo że to grupa bardzo związana z Trójką. Chociaż chyba bardziej kiedyś niż dziś... Jeszcze pomyślę...
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Moim zdaniem ku3a nieelegancko się tą wypowiedzią zachowałeś wobec nas, forowiczów.
ku3a

bo?
chyba logiczne, że jak jestem na Liście prawie co tydzień to przy okazji mogę o różnych rzeczach porozmawiać i np. podpytywać się czy coś tam wejdzie do zestawu. czasem pytam o to, o co Wy prosicie, a czasem pytam się o coś od siebie. a zamiast się pytać mógłbym również przynosić od razu te utwory, gdyby ich nie znano. czy nie mogę tego zrobić?
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Przecież wiadomo, że możesz robić co chcesz... Ale niektórzy mogą dziwić się dlaczego jesteście uprzywilejowani przy procesie zgłaszania piosenek - Ty i abd3mz.
Piszę to jako obserwator, który niczego ni zgłaszał więc jest bezstronny :P
Myślę, że po prostu taka tradycja się utarła i w ten sposób będzie się to teraz odbywać i od tej pory wszyscy, którzy uczestniczą w zabawie będą się z tym automatycznie zgadzać. Nie dziw się, że zaskoczyło to osoby, które nie wiedziały, że przyznacie sobie dzikie karty w tej zabawie, to dla nich nowość.
Tyle o tym myślę.
ku3a

nie spodziewałem się takiej Hiszpańskiej Inkwizycji. w poprzedniej edycji zabawy też tak robiłem i jakoś nie było problemów.
owszem, mogę zanieść płytę z 8 utworami i razem z nią płytę z czymś od siebie, ale zaniosłem jedną z dziesięcioma.
kajman

krzysiek83 pisze:Przecież wiadomo, że możesz robić co chcesz... Ale niektórzy mogą dziwić się dlaczego jesteście uprzywilejowani przy procesie zgłaszania piosenek - Ty i abd3mz.
Piszę to jako obserwator, który niczego ni zgłaszał więc jest bezstronny :P
Myślę, że po prostu taka tradycja się utarła i w ten sposób będzie się to teraz odbywać i od tej pory wszyscy, którzy uczestniczą w zabawie będą się z tym automatycznie zgadzać. Nie dziw się, że zaskoczyło to osoby, które nie wiedziały, że przyznacie sobie dzikie karty w tej zabawie, to dla nich nowość.
Tyle o tym myślę.
Ja pozwolę sobie się z tym nie zgodzić. Owszem nie mam nic przeciwko temu, żeby ku3a i/lub abd3mz zgłaszali i zanosili ile chcą utworów (ja też mogę wysłać maila lub coś w tym rodzaju), ale uważam, że nie powinni tego robić w ramach naszej akcji. Tzn. sądzę że powinno być wiadome co jest efektem głosowania na nasze propozycje a co nie jest.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Sorry, ale to jakaś paranoja. Jak napisał ku3a, może zanosić 2 płyty, jedną z 8 swoimi propozycjami, a drugą z 8 z głosowania. Ale równie dobrze może zanieść jedną z tyloma ile się zmieści oprócz tych naszych. Czy to jakaś różnica?
Uważam, ze to wysoce nieeleganckie stawiać sprawę tak jak niektórzy tutaj. Jeszcze może zabronicie ku3ie w ogóle chodzić na Listę, bo za często bywa w studio?
kajman

Tam zdarzyło się to chyba raz i był to jeden utwór zamiast innego utworu. Teraz jest to pierwsza edycja wznowionej zabawy i do tego były to dwa utwory. Stało się, zrobiliście to co zrobiliście, ale ja się poczułem bardzo głupio. Przyznam się, że wtedy mi się wydawało, że te dwa utwory były w naszym zestawie do głosowania (pewnie dlatego, że je wcześniej znałem), ale teraz sprawdziłem i ich nie znalazłem.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

kajmanie, ale ku3a wcale nie musiał napisać, że dołączył te kawałki...
kajman

Miszon pisze:1. Sorry, ale to jakaś paranoja. Jak napisał ku3a, może zanosić 2 płyty, jedną z 8 swoimi propozycjami, a drugą z 8 z głosowania. Ale równie dobrze może zanieść jedną z tyloma ile się zmieści oprócz tych naszych. Czy to jakaś różnica?
2. Uważam, ze to wysoce nieeleganckie stawiać sprawę tak jak niektórzy tutaj. Jeszcze może zabronicie ku3ie w ogóle chodzić na Listę, bo za często bywa w studio?
1. Dla mnie to bardzo duża różnica, bo mi zależy na tym, żeby osoby słuchające tej płyty wiedziały które utwory są rezultatem naszej akcji, a które nie.
2. To jest zupełnie co innego.
kajman

Miszon pisze:kajmanie, ale ku3a wcale nie musiał napisać, że dołączył te kawałki...
Masz rację, nie musiał. I fakt, że o tym napisał świadczy o jego dobrej woli. Zresztą nigdy nie podejrzewałem go (a właściwie ich) o złą. Ale nie dyskutujemy o tym, co ujawnił tylko o tym co zaniósł.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Miszon pisze:Sorry, ale to jakaś paranoja. Jak napisał ku3a, może zanosić 2 płyty, jedną z 8 swoimi propozycjami, a drugą z 8 z głosowania. Ale równie dobrze może zanieść jedną z tyloma ile się zmieści oprócz tych naszych. Czy to jakaś różnica?
Uważam, ze to wysoce nieeleganckie stawiać sprawę tak jak niektórzy tutaj.
Podpisuję pod tą wypowiedzią.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Jak dla mnie - koniec tematu, bo nie widzę możliwości zrozumienia się w tej sprawie. Przykro mi, ale tak to widzę.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Grycek pisze:
Miszon pisze:Sorry, ale to jakaś paranoja. Jak napisał ku3a, może zanosić 2 płyty, jedną z 8 swoimi propozycjami, a drugą z 8 z głosowania. Ale równie dobrze może zanieść jedną z tyloma ile się zmieści oprócz tych naszych. Czy to jakaś różnica?
Uważam, ze to wysoce nieeleganckie stawiać sprawę tak jak niektórzy tutaj.
Podpisuję pod tą wypowiedzią.
właściwie też nie mam nic do dodania... tylko to, że jestem bardzo zaskoczony postami Krzyśków. BARDZO!!!
ku3a

kajman pisze:Tam zdarzyło się to chyba raz i był to jeden utwór zamiast innego utworu.
nie był zamiast, tylko dodatkowo. Normalsi wypadli niezależnie od tego.
i nie zdarzyło się raz.
kajman pisze:Teraz jest to pierwsza edycja wznowionej zabawy i do tego były to dwa utwory.
wtedy było to 25% wszystkich utworów, teraz 20%.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Tzn. moim zdaniem ku3a nie masz co się tłumaczyć. Przy tak skrajnej różnicy zdań raczej ciężko wypracować kompromis.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

W zasadzie zgadzam się z kajmanem. Mój post miał być delikatnym sposobem napisania co myślę... Ale to odnosiło się do przyszłości. Je śli chodzi o to co się stało... To niefortunnie się stało i to nie było ok. Tyle ode mnie. Ale nie chcę żeby jakaś wojna o to wybuchła :(
kajman

Mi się wypdaje, że nie ma sensu kontynuować tej dyskusji. Tylko może następnym razem zanośmy na jednej płytce utwory z naszych propozycji, a na innej inne utwory. Lub przynajmniej w jakiś wyraźny sposób zaznaczmy, które utwory są efektem naszej zabawy.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

A czy to jakaś różnica dla słuchającego? :know:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

The Hope that House Built - Future Of The Left

Zgłaszam jeszcze raz, bo już za kilka tygodni nie będzie można zgłosić tego utworu.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Jak dla mnie to nawet nie chodzi o to co się stało, ale bardziej o styl w jaki się o tym mówi. Szczerze przyznam że poczułem się potraktowany przez niektóre wypowiedzi jak forowicz niższej kategorii. I mam coraz mniejszą chęć na uczestniczenie w tej zabawie :|.
A tak w ogóle to w pełni zgadzam się z kajmanem odnośnie sposobu prezentacji poszczególnych propozycji.
ODPOWIEDZ