To się łączy ze sobą: Paweł Homa odchodzi z Trójkiabd3mz pisze:Radiowy Magazyn Wypoczynkowy
Aktualności (Około) Trójkowe
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
- KonradKombajn
- Kontakt:
Panie Pawle, niech się Pan trzyma. Wierzę w powrót...

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
dokładnie tak samo myślałem, że jednak zostaje... szkoda. na powrót raczej nie ma co liczyć, bo to nie jest decyzja [przynajmniej nie wyłącznie] obecnej dyrekcji Trójki, a szefostwa PR.
Z ostatnich odejść to dla mnie największa strata...
Z ostatnich odejść to dla mnie największa strata...
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
I tu się zgadzam.
Puk, puk…Kto tam ? Fachowcy !
Od poniedziałku 12 kwietnia na antenę Trójki wracają kultowi „Fachowcy”.
Autorami a równocześnie głównymi bohaterami „Fachowców” są Stefan Friedmann i Janusz Kofta. Skeczy w wykonaniu Majstra i Docenta będzie można posłuchać w Akademii Rozrywki od poniedziałku do czwartku o godzinie 13:45.
Od poniedziałku 12 kwietnia na antenę Trójki wracają kultowi „Fachowcy”.
Autorami a równocześnie głównymi bohaterami „Fachowców” są Stefan Friedmann i Janusz Kofta. Skeczy w wykonaniu Majstra i Docenta będzie można posłuchać w Akademii Rozrywki od poniedziałku do czwartku o godzinie 13:45.
- Yacy
- Kontakt:
uff... już się przestraszyłem, że będzie jakiś remake 

ekstra! "Fachowcy" i "Dialogi na cztery nogi" to kultowe rzeczy
.
może dobry moment, żeby znowu wrócić do książki
.

może dobry moment, żeby znowu wrócić do książki

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Trójka, prawicowy głos w twoim domu
Katarzyna Hejke, szefowa związanego z PiS "Nowego Państwa", autorka lustracyjnych tekstów w "Gazecie Polskiej", będzie gospodynią programu "Klub Trójki".
Katarzyna Hejke, szefowa związanego z PiS "Nowego Państwa", autorka lustracyjnych tekstów w "Gazecie Polskiej", będzie gospodynią programu "Klub Trójki".
- Miszon
- Kontakt:
TO bardziej takie okołoradiowe, niż okołotrójkowe, ale:
Polskie Radio chce stworzyć swoją telewizję (?) - http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,774 ... rgach.html
Hmm... SAD... nie mam za dobrego mniemania o nich...
Polskie Radio chce stworzyć swoją telewizję (?) - http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,774 ... rgach.html
Hmm... SAD... nie mam za dobrego mniemania o nich...
- KonradKombajn
- Kontakt:
Jonasz nie Janusz

- tadzio3
- Kontakt:
Pytanie może nie na miejscu, ale czy ktoś ma nagranie "Śniadania w Trójce" z dnia dzisiejszego?
- nemo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham
Jak najbardziej na miejscu, Piotrze.
Ja też słuchałam tylko urywka... to będzie bardzo ważne i cenne nagranie dla niejednej osoby.. jeśli tylko ktoś je utrwalił..
Ja też słuchałam tylko urywka... to będzie bardzo ważne i cenne nagranie dla niejednej osoby.. jeśli tylko ktoś je utrwalił..
Wczoraj to wyglądało tak w Trójce:
Zmiany w ramówce Programu III
W związku z tragicznymi wydarzeniami w Smoleńsku Program III zmienił ramówkę.
Tuż po dziewiątej dotarła do studia Trójki informacja o katastrofie samolotu prezydenckiego. Natychmiast zmieniono temat audycji "Śniadanie w Trójce". Muzyka została dostosowana do sytuacji, nadawano utwory instrumentalne i klasyczne. Z anteny zniknęły reklamy i autoreklamy.
Gośćmi w programie Beaty Michniewicz byli wtedy Rafał Grupiński, Jarosław Kalinowski, Ryszard Kalisz, Paweł Kowal oraz Witold Waszczykowski. Od 10:00 wydarzenia komentowali publicyści: Piotr Gabryel, Janusz Rolicki, Andrzej Stankiewicz i Piotr Zaremba.
Po 11:00 Program III zaczął nadawać według specjalnej ramówki. Słuchacze mogli wysłuchać relacji na żywo z miejsca katastrofy przekazywanych przez wysłannika Trójki - Ernesta Zozunia oraz korespondenta Polskiego Radia Włodzimierza Paca. Do 15:00 program poprowadzi Krysian Hanke a następnie Marcin Zaborski z Jerzym Sosnowskim..
Od 18:30 transmisja Mszy Świętej z Katedry Polowej Wojska Polskiego w Warszawie. Od północy specjalną audycję muzyczną poprowadzi Grzegorz Zembrowski.
http://polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=153568
Zmiany w ramówce Programu III
W związku z tragicznymi wydarzeniami w Smoleńsku Program III zmienił ramówkę.
Tuż po dziewiątej dotarła do studia Trójki informacja o katastrofie samolotu prezydenckiego. Natychmiast zmieniono temat audycji "Śniadanie w Trójce". Muzyka została dostosowana do sytuacji, nadawano utwory instrumentalne i klasyczne. Z anteny zniknęły reklamy i autoreklamy.
Gośćmi w programie Beaty Michniewicz byli wtedy Rafał Grupiński, Jarosław Kalinowski, Ryszard Kalisz, Paweł Kowal oraz Witold Waszczykowski. Od 10:00 wydarzenia komentowali publicyści: Piotr Gabryel, Janusz Rolicki, Andrzej Stankiewicz i Piotr Zaremba.
Po 11:00 Program III zaczął nadawać według specjalnej ramówki. Słuchacze mogli wysłuchać relacji na żywo z miejsca katastrofy przekazywanych przez wysłannika Trójki - Ernesta Zozunia oraz korespondenta Polskiego Radia Włodzimierza Paca. Do 15:00 program poprowadzi Krysian Hanke a następnie Marcin Zaborski z Jerzym Sosnowskim..
Od 18:30 transmisja Mszy Świętej z Katedry Polowej Wojska Polskiego w Warszawie. Od północy specjalną audycję muzyczną poprowadzi Grzegorz Zembrowski.
http://polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=153568
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Jerzy Sosnowski na swojej stronie:
"Po dwóch audycjach, które miałem okazję poprowadzić w mijający, tragiczny weekend - pierwszą z Marcinem Zaborskim w sobotę, drugą sam w niedzielę - wracam w nadchodzącym tygodniu na antenę Trójki (to już oficjalna informacja). Do usłyszenia zatem."
"Po dwóch audycjach, które miałem okazję poprowadzić w mijający, tragiczny weekend - pierwszą z Marcinem Zaborskim w sobotę, drugą sam w niedzielę - wracam w nadchodzącym tygodniu na antenę Trójki (to już oficjalna informacja). Do usłyszenia zatem."
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Zwykle był podcast, ale nie wiem czy będzie tym razem. Może w rozpoczynającym tygodniu się pojawi?tadzio3 pisze: czy ktoś ma nagranie "Śniadania w Trójce" z dnia dzisiejszego?
odpowiedź pana Jerzego do komentarza jednego z czytelników blogakrzysiek83 pisze:Jerzy Sosnowski na swojej stronie:
Panie Piotrze, zadaje Pan bardzo trafne pytania, tak trafne, że często nie da się na nie odpowiedzieć, nie mówiąc za dużo. Z irenistyczną (pacyfistyczną?) interpretacją sytuacji na Myśliwieckiej bym się w każdym razie raczej nie spieszył. Ale może minione miesiące nauczyły mnie przesadnego pesymizmu. Zobaczymy.
Podobnie jak wszyscy Państwo, nie życzyłem sobie w najmniejszym stopniu tak okrutnych okoliczności powrotu na antenę. Moje poglądy są bez zmian, ale majestat śmierci sprawia, że widać, jak malutkie są nasze spory. Które to zdanie nie oznacza twierdzenia, że w tych sporach racje były rozłożone inaczej, niż były. Poza tym zginęli tam ludzie rozmaitych poglądów i charakterów. Mnie, o czym mówiłem na antenie, strasznie żal Tomka Merty. Przepraszam, że tak familiarnie określam wiceministra kultury, ale znaliśmy się wiele lat, byliśmy po imieniu i pod takim właśnie określeniem mam go zanotowanego w spisie telefonów; muszę ten numer wykreślić, ale ciągle jeszcze tego nie robię.
Bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiam - JS
- Yacy
- Kontakt:
na stronie Trójki jest już zapis Śniadania w Trójce
http://polskieradio.pl/trojka/sniadanie/?id=152948
http://polskieradio.pl/trojka/sniadanie/?id=152948
- Miszon
- Kontakt:
No właśnie chwilę włączyłem radio będąc na mieście i zastanawiałem się, czy to jakieś przesłyszenie.krzysiek83 pisze:Jerzy Sosnowski na swojej stronie:
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Damian Kwiek, Tomasz Jeleński, Paweł Homa, Dariusz Pieróg... Aż boję się nawet zastanawiać, kto będzie następny.
Dziwi mnie także to, że reszta dziennikarzy nie reaguje - przecież to są ich wieloletni koledzy.
Dziwi mnie także to, że reszta dziennikarzy nie reaguje - przecież to są ich wieloletni koledzy.
- tadzio3
- Kontakt:
Cóż oni jednak mogą zrobić
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Właśnie najgorsza jest chyba ta bezsilność. Tu aż się gotujesz w środku ze złości, ale jako słuchacz zrobić można niewiele.
- tadzio3
- Kontakt:
Ale sami koledzy redaktorzy nie mogą za wiele zrobić. Mogą strajkować, w solidarności odchodzić z pracy, lecz w tej strukturze w jakiej są państwowe media ich staranie niczego nie dają. Póki nie będzie jakiejś nowej ustawy medialnej nic się raczej nie zmieni.
Na czas żałoby narodowej zostały wstrzymane wszelkie działania protestacyjne.