Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Mash pisze:Po raz kolejny napiszę, że jakaś piosenka Varius Manx w Polskim Topie powinna być Choćby jako ostatni polski zespół, grający muzykę popularną "na poziomie". Choćby właśnie "Piosenka księżycowa"
tu sie zgadzam. Tez lubie ich piosenki i głosowałam nawet na kilka w topie. Niestety zapewne zabrakło im punktów
1. PERFECT — Autobiografia
2. DŻEM — List do M.
3. CZESŁAW NIEMEN — Dziwny jest ten świat
4. REPUBLIKA — Biała flaga
5. MAREK GRECHUTA — Dni, których nie znamy
6. OBYWATEL G.C. — Nie pytaj o Polskę
7. KULT — Arahja
tadzio3 pisze:Z normalnego topu, gdzie mamy ledwie ok 20 piosenek tym razem zabrakło:
Urszula — Dmuchawce, latawce, wiatr
Varius Manx — Piosenka księżycowa
Wilki — Son of the Blue Sky
cky pisze:spadek dżemu rozczarowujący. Za rok musi być o wiele lepiej ! Jak dla mnie ten zespół jest na podium polskiej muzyki. Szkoda, że już bez Ryśka.
trudno dorównać komus takiemu jak Rysiu R., ale Maciej Balcar całkiem, całkiem się spisuje...
Chyba jednak Czesław N. pierwszy będzie... - - coś tak czuję
Mash pisze:Po raz kolejny napiszę, że jakaś piosenka Varius Manx w Polskim Topie powinna być Choćby jako ostatni polski zespół, grający muzykę popularną "na poziomie". Choćby właśnie "Piosenka księżycowa"
tu sie zgadzam. Tez lubie ich piosenki i głosowałam nawet na kilka w topie. Niestety zapewne zabrakło im punktów
Skoro jest Lao Che...
Tym bardziej dla osób wychowanych w latach 90-ych. Dla mnie to wprawdzie dzieciństwo, nierozerwalnie związane z Varius Manx właśnie.
1. KULT — Arahja
2. MAREK GRECHUTA — Dni, których nie znamy
3. CZESŁAW NIEMEN – Dziwny jest ten świat
4. REPUBLIKA – Biała Flaga
5. DŻEM — List do M.
6. PERFECT – Autobiografia
7. OBYWATEL G.C. — Nie pytaj o Polskę
1. CZESŁAW NIEMEN —Człowiek jam niewdzięczny
2. MAREK GRECHUTA – Kantata
3. KULT – Krew Boga
4. REPUBLIKA – Moja Krew
5. PERFECT – Pepe wróć
6. DŻEM — Modlitwa III - Pozwól Mi
7. OBYWATEL G.C. — Podróż do ciepłych krajów
to jeszcze się pożegnam i do poczytania za 7 miesięcy
wyniki "mogą być" kilka plusów, kilka minusów, ale generalnie w normie!
mnie chyba najbardziej cieszy powrót I NIKOMU... Kobranocki. A smuci wypadek najlepszej Comy... Wiem, że wyniki ubiegłoroczne były ponad ich siły, ale że wypadnie akurat najlepsza...
"Dziwny jest ten świat" ma jeszcze wersję włoską (tak jak z Akwarelami gitarowe solo wykonuje Tomasz Jaśkiewicz), rzadko nadawaną a znakomitą wersję angielską, kilka wersji solowych i orkiestrowych. Duże wrażenie robi na mnie wersja z koncertu Czesława Niemena z .. Perfectem, którą już prezentował w Trójce Piotr Kaczkowski. Gdyby nadać to podczas TOP-u, to Perfect byłby jedną nogą na miejscu pierwszym. Tylko w ten sposób mogą osiągnąć szczyt