Nieszczęśliwa Siódemka
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Re: Nieszczęśliwa Siódemka
Jest dokladnie tak jak pisze Ku3a. Ja juz wczesniej tez pisalem, ze N20 to nie to samo co miejsca 51 - 70, a i kolejnosc, ktora podaje Ku3a nie musi byc taka sama jak w przypadku miejsc numerowanych.
Zapewne padnie pytanie o miejsce podwojne szczesliwej trzynastki podanej na stronie Trojki to juz przy okazji podam, ze to miejsce 55.
Zapewne padnie pytanie o miejsce podwojne szczesliwej trzynastki podanej na stronie Trojki to juz przy okazji podam, ze to miejsce 55.
Katie tak poleciała?
I nawet tu brak promowanego...

I nawet tu brak promowanego...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
A ja myślałem że Tic Tac Sound wleci od razu do trzydziestki a nie ma ich nawet tu.
Prawdopodobnie nie umieszczono jej w N20, ponieważ usunęli ją z zestawu. Tak samo mogło być z Kravitzem.TomaszBr pisze:Katie tak poleciała?![]()
Rewelacji nie ma, ale są dwa utwory na dobrym poziomie: Lena Romul i Lady Pank. Ten drugi na tyle wysoko, że promocja może przynieść powodzenie.
Nieszczęśliwa dwudziestka 1577:
1. PIXELATED Mika Urbaniak
2. YOU'RE A LIE Slash
3. BLACK LILY Gazpacho
4. CZERWONA FLAGA (ALE JA SIĘ KĄPIĘ) Jazzpospolita
5. FREEDOM TIME Lady Pank
6. TAKI SAM Ira
7. BLOOD FOR POPPIES Garbage
8. HAPPY PILLS Norah Jones
9. SAMBA Z KALENDARZA Dorota Miśkiewicz
10. UKOCHANA ŻEGNAM CIĘ Janusz Radek
11. ŚMIERĆ POETY Jacek Bończyk
12. KOCHAJ, NICZEGO NIE CHCĘ Renata Przemyk i Sokół Orkestar
13. OBOK MAM Quidam
14. SISTER HEROINE Beth Hart feat. Slash
15. CZARY MARY Kukiz i Piersi
16. TAKI PAN Poluzjanci
17. BEZNADZIEJA Zemollem Session
18. SAIL Macy Gray
19. MGŁA NAD MIASTEM Ela Mielczarek
20. EVERY BODY AND SOUL Mietek Szcześniak
1. PIXELATED Mika Urbaniak
2. YOU'RE A LIE Slash
3. BLACK LILY Gazpacho
4. CZERWONA FLAGA (ALE JA SIĘ KĄPIĘ) Jazzpospolita
5. FREEDOM TIME Lady Pank
6. TAKI SAM Ira
7. BLOOD FOR POPPIES Garbage
8. HAPPY PILLS Norah Jones
9. SAMBA Z KALENDARZA Dorota Miśkiewicz
10. UKOCHANA ŻEGNAM CIĘ Janusz Radek
12. KOCHAJ, NICZEGO NIE CHCĘ Renata Przemyk i Sokół Orkestar
13. OBOK MAM Quidam
14. SISTER HEROINE Beth Hart feat. Slash
15. CZARY MARY Kukiz i Piersi
16. TAKI PAN Poluzjanci
17. BEZNADZIEJA Zemollem Session
18. SAIL Macy Gray
19. MGŁA NAD MIASTEM Ela Mielczarek
20. EVERY BODY AND SOUL Mietek Szcześniak
- tadzio3
- Kontakt:
Zemollem Session jeszcze w Nieszczęśliwej, ale chyba już ostatni raz.
Bardzo mnie cieszy pojawienie się w nieszczęśliwej Macy i Mietka. Co do Doroty to wypowiem się, jak uda mi się ją poznać (piosenkę, nie Dorotę).
to chyba cos dla mnie ....
bardzo mi sie podoba pomysl na Nieszczesliwa Siodemke 

moze to niewlascwe miejsce, ale , szykuje sie dllllluuuga noc z trojka:)
Nieszczęśliwa dwudziestka 1578:
1. CZERWONA FLAGA (ALE JA SIĘ KĄPIĘ) Jazzpospolita
2. TAKI SAM Ira
3. SISTER HEROINE Beth Hart feat. Slash
4. HAPPY PILLS Norah Jones
5. UKOCHANA ŻEGNAM CIĘ Janusz Radek
6. DETAILY Vypsana Fixa
7. SLOW IT DOWN Amy Macdonald
8. MASTERPIECE Madonna
9. BLACK LILY Gazpacho
10. TIC-TAC SOUND Holly Blue & Soundpetersburg
12. ANGELICA FAITH Santana
13. FREEDOM TIME Lady Pank
14. CZARY MARY Kukiz i Piersi
15. BEZNADZIEJA Zemollem Session
16. KIEDYKOLWIEK Marek Andrzejewski
17. SAIL Macy Gray
18. HARDKOR I DISKO Sofa
19. MELODIA ULOTNA Mela Koteluk
20. WHERE CAN I BUY HAPPINESS? Charlie Winston
1. CZERWONA FLAGA (ALE JA SIĘ KĄPIĘ) Jazzpospolita
2. TAKI SAM Ira
3. SISTER HEROINE Beth Hart feat. Slash
4. HAPPY PILLS Norah Jones
5. UKOCHANA ŻEGNAM CIĘ Janusz Radek
6. DETAILY Vypsana Fixa
7. SLOW IT DOWN Amy Macdonald
8. MASTERPIECE Madonna
9. BLACK LILY Gazpacho
10. TIC-TAC SOUND Holly Blue & Soundpetersburg
12. ANGELICA FAITH Santana
13. FREEDOM TIME Lady Pank
14. CZARY MARY Kukiz i Piersi
15. BEZNADZIEJA Zemollem Session
16. KIEDYKOLWIEK Marek Andrzejewski
17. SAIL Macy Gray
18. HARDKOR I DISKO Sofa
19. MELODIA ULOTNA Mela Koteluk
20. WHERE CAN I BUY HAPPINESS? Charlie Winston
I znowu są różnice w porównaniu ze Szczęśliwą 13 na stronie Trójki. Z niej by wynikało, że tuż za poczekalnią są Quidam i Garbage. Potem jest 9 pierwszych utworów z tutejszej N20 w takiej samej kolejności, brakuje Holly Blue & Soundpetersburg, a kolejne dwa już się zgadzają. Komu wierzyć?
Jeśli jednak wiążąca ma być dwudziestka podana przez ku3ę, to cieszy mnie pojawienie się TIC-TAC SOUND. Kto wie, może rzeczywiście ta promocja tuż po dodaniu była przedwczesna? Teraz bez wątpienia przyniosłaby lepsze efekty...
W ogóle zaskakujący był awans Lady Pank po promocji zaledwie o 3 miejsca. SISTER HEROINE awansowała o 9 (wg strony Trójki) lub o 11 (wg Forum) pozycji, ale to i tak dość słabo w porównaniu z poprzednimi skokami po promocjach (Unisonic, Vypsana, Zemollem, Jack White). Czyżby ostatnio na listę głosowało więcej słuchaczy, niż w poprzednich tygodniach?
Pozytywne akcenty to też pojawienie się Sofy oraz Meli Koteluk.
Jeśli jednak wiążąca ma być dwudziestka podana przez ku3ę, to cieszy mnie pojawienie się TIC-TAC SOUND. Kto wie, może rzeczywiście ta promocja tuż po dodaniu była przedwczesna? Teraz bez wątpienia przyniosłaby lepsze efekty...
W ogóle zaskakujący był awans Lady Pank po promocji zaledwie o 3 miejsca. SISTER HEROINE awansowała o 9 (wg strony Trójki) lub o 11 (wg Forum) pozycji, ale to i tak dość słabo w porównaniu z poprzednimi skokami po promocjach (Unisonic, Vypsana, Zemollem, Jack White). Czyżby ostatnio na listę głosowało więcej słuchaczy, niż w poprzednich tygodniach?
Pozytywne akcenty to też pojawienie się Sofy oraz Meli Koteluk.
Dzieki gżegoż.
Bardzo fajne podsumowanie! Rzeczywiscie zaskakuja drastyczne rozbieznosci co do Quidam, Garbage i Holly Blue & Soundpetersburg. Chcialbym wierzyc, ze ten ostatni dostal sie w koncu do nieszczesliwej, ale jak tu nie wierzyc oficjalnej stronie Trojki, gdzie go pominieto?
Jak super, ze Madonna zanurkowala do dolu. Mam nadzieje, ze to trwaly trend.
I Renata Przemyk (KOCHAJ, NICZEGO NIE CHCĘ) zostala usunieta z listy, a Jacek Bonczyk kisi sie tam jeszcze dluzej i dlaczego tam ciagle jest? Albo jakies Edyty Gorniak wisza na liscie do glosowania juz ponad pol roku, a i tak nawet sie nie zalapaly nawet do nieszczesliwej. Starociom bez osiagniec powiedzialbym "bye".
Bardzo fajne podsumowanie! Rzeczywiscie zaskakuja drastyczne rozbieznosci co do Quidam, Garbage i Holly Blue & Soundpetersburg. Chcialbym wierzyc, ze ten ostatni dostal sie w koncu do nieszczesliwej, ale jak tu nie wierzyc oficjalnej stronie Trojki, gdzie go pominieto?
Jak super, ze Madonna zanurkowala do dolu. Mam nadzieje, ze to trwaly trend.
I Renata Przemyk (KOCHAJ, NICZEGO NIE CHCĘ) zostala usunieta z listy, a Jacek Bonczyk kisi sie tam jeszcze dluzej i dlaczego tam ciagle jest? Albo jakies Edyty Gorniak wisza na liscie do glosowania juz ponad pol roku, a i tak nawet sie nie zalapaly nawet do nieszczesliwej. Starociom bez osiagniec powiedzialbym "bye".
nigdy nie było powiedziane, że na stronie Trójki utwory są ułożone wg jakiejś kolejności, a wręcz brak numerków powinien jednoznacznie pokazywać, że kolejność jest przypadkowa (choć jak widać część jest w kolejności).gżegoż pisze:I znowu są różnice w porównaniu ze Szczęśliwą 13 na stronie Trójki. Z niej by wynikało, że tuż za poczekalnią są Quidam i Garbage. Potem jest 9 pierwszych utworów z tutejszej N20 w takiej samej kolejności, brakuje Holly Blue & Soundpetersburg, a kolejne dwa już się zgadzają. Komu wierzyć?
nie wiem co z HB&S. ja publikuję to, co sam dostaję.
- Piotr
Widzisz Ku3a, nie dosc, ze dostaja nieszczesliwa dwudziestke, to jeszcze narzekaja. To moze zaniechac publikacji i niech sie wszyscy zadowola tym co na stronie Trojki jest czarno na bialym wypisane?
I zrob tu komus dobrze…
I zrob tu komus dobrze…
Nie narzekają, tylko zwracają uwagę na różnice. Dlaczego każde wskazanie że coś się nie zgadza od razu jest odbierane jako narzekanie?
Przy takim podejściu z Waszej strony strach tu będzie cokolwiek napisać. Raczej powinniście być wdzięczni za to że zwracamy uwagę na wątpliwości, a nie straszyć zaprzestaniem publikacji N20
Na pewno fani Quidamu i Garbage chcieliby wiedzieć, czy ich utwory są tuż za poczekalnią czy poniżej 70. miejsca, bo to jednak ogromna różnica. Totalnie nie rozumiem tej tendencji do obrażania się o byle co 

Ja jestem ślepy, bo nie widzę tu narzekania. To Ty cały czas narzekasz.Piotr pisze:Widzisz Ku3a, nie dosc, ze dostaja nieszczesliwa dwudziestke, to jeszcze narzekaja. To moze zaniechac publikacji i niech sie wszyscy zadowola tym co na stronie Trojki jest czarno na bialym wypisane?
I zrob tu komus dobrze…
O właśnie. Chętnie bym się dowiedział jak to z tym Garbage jest, a na pewno nie mam zamiaru krytykować kogokolwiek przy tym. Narzekać na Kubę tym bardziej.gżegoż pisze:Nie narzekają, tylko zwracają uwagę na różnice. Dlaczego każde wskazanie że coś się nie zgadza od razu jest odbierane jako narzekanie?Przy takim podejściu z Waszej strony strach tu będzie cokolwiek napisać. Raczej powinniście być wdzięczni za to że zwracamy uwagę na wątpliwości, a nie straszyć zaprzestaniem publikacji N20
Na pewno fani Quidamu i Garbage chcieliby wiedzieć, czy ich utwory są tuż za poczekalnią czy poniżej 70. miejsca, bo to jednak ogromna różnica. Totalnie nie rozumiem tej tendencji do obrażania się o byle co
- Piotr
Jakbyscie uwaznie czytali watek to nie uszloby waszej uwadze, ze to co na stronie Trojki to zupelnie cos innego niz podaje Ku3a i prosimy tego nie zestawiac ze soba w celach porownawczych.gżegoż pisze:Nie narzekają, tylko zwracają uwagę na różnice. Dlaczego każde wskazanie że coś się nie zgadza od razu jest odbierane jako narzekanie?Przy takim podejściu z Waszej strony strach tu będzie cokolwiek napisać. Raczej powinniście być wdzięczni za to że zwracamy uwagę na wątpliwości, a nie straszyć zaprzestaniem publikacji N20
Ja sie "gżegożu" nie obrazam bo nie mam o co sie obrazac, ani na Ciebie, ani na TomaszaBr, ani na pozostalych
- Piotr
Calkiem mozliwe, ale tak naprawde to sie okaze w ciagu trzech najblizszych dni kto tu narzeka lub tez bedzie sie chcial dowiedziec jak to jest naprawde.TomaszBr pisze:Ja jestem ślepy, bo nie widzę tu narzekania. To Ty cały czas narzekasz.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Piotr pisze:Widzisz Ku3a, nie dosc, ze dostaja nieszczesliwa dwudziestke, to jeszcze narzekaja. To moze zaniechac publikacji i niech sie wszyscy zadowola tym co na stronie Trojki jest czarno na bialym wypisane?
I zrob tu komus dobrze…
To i ja jestem zakręcony...Piotr pisze:Miejsce 60miszony pisze:Słuchajcie, a co się stało z Masterpiece Madonny ? przecież to był jej najlepszy kawałek od dawna. Nie wierzę że wypadła
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Tak!!! I wtedy będzie święty spokójPiotr pisze:Widzisz Ku3a, nie dosc, ze dostaja nieszczesliwa dwudziestke, to jeszcze narzekaja. To moze zaniechac publikacji i niech sie wszyscy zadowola tym co na stronie Trojki jest czarno na bialym wypisane?
I zrob tu komus dobrze…

Cholera, aż się boję pisać, widząc, jak bez powodu atmosfera staje się coraz bardziej gęsta
Zaznaczam zatem, że, podobnie jak TomaszBr,
) nie kumam.
Powtarzam: ja nie chcę ani narzekać, ani tym bardziej kogokolwiek krytykować, tylko w końcu poznać odpowiedzi na powyższe pytania
A pisząc o tendencji do obrażania się o byle co, nie miałem na myśli tylko tej sytuacji. W pewnym miejscu można było dzięki uprzejmości jednej osoby przesłuchiwać utwory z zestawu do głosowania, ale jak jeden z Forumowiczów zwrócił na coś uwagę, to tamta osoba od razu się obraziła, "wzięła zabawki" i już tego nie umożliwia. Innemu użytkownikowi nie podobały się niektóre komentarze dotyczące koncertu Edyty Bartosiewicz i dlatego zadeklarował, że już nie będzie się udzielał na forum. Teraz ja zwróciłem uwagę na różnice między N20 z forum i (umownie) N13 ze strony Trójki, no i od razu taki nieprzyjemny komentarz:
To wszystko razem nie wygląda najlepiej i może sugerować, że atmosfera na forum i wokół niego nie jest najlepsza. A przecież chyba jest (powinno być?) inaczej, o czym mogą świadczyć choćby Wasze pełne entuzjazmu opinie o ostatnim zlocie. Po co więc obrażać się o byle co albo na siłę prowokować konflikty?

tylko zwyczajnie zależy mi na wyjaśnieniu wątpliwości.nie mam zamiaru krytykować kogokolwiek przy tym. Narzekać na Kubę tym bardziej,
To czym w takim razie tak naprawdę jest N20? Chyba większość z nas odczytuje ją właśnie jako pozycje 51-70. Zresztą w lutym sam ku3a pisał:Piotr pisze:Ja juz wczesniej tez pisalem, ze N20 to nie to samo co miejsca 51 - 70
to jest 20 piosenek które znalazły się za Poczekalnią
to są pozycje 51-70
Proszę wyjaśnij, o co tu chodziło, bo (nie wiem, może to z powodu upałuPiotr pisze:a i kolejnosc, ktora podaje Ku3a nie musi byc taka sama jak w przypadku miejsc numerowanych

ku3a pisze:nigdy nie było powiedziane, że na stronie Trójki utwory są ułożone wg jakiejś kolejności, a wręcz brak numerków powinien jednoznacznie pokazywać, że kolejność jest przypadkowa (choć jak widać część jest w kolejności).
To może najprościej: czym w takim razie jest to, co jest publikowane pod poczekalnią na stronie Trójki? Bo na razie wychodzi na to, że czymś zbliżonym do N13 (czyli miejsc 51-63), ale nie do końca.Piotr pisze:to co na stronie Trojki to zupelnie cos innego niz podaje Ku3a
Powtarzam: ja nie chcę ani narzekać, ani tym bardziej kogokolwiek krytykować, tylko w końcu poznać odpowiedzi na powyższe pytania

No widzisz: ja nie narzekałem, a Ty stwierdziłeś, że narzekam, a teraz Ty twierdzisz, że się nie obrażasz, a ja właśnie w ten sposób odebrałem Twoją wypowiedź. Czyli wychodzi na to, że ciężko się nam nawzajem zrozumiećPiotr pisze:Ja sie "gżegożu" nie obrazam bo nie mam o co sie obrazac, ani na Ciebie, ani na TomaszaBr, ani na pozostalych

A pisząc o tendencji do obrażania się o byle co, nie miałem na myśli tylko tej sytuacji. W pewnym miejscu można było dzięki uprzejmości jednej osoby przesłuchiwać utwory z zestawu do głosowania, ale jak jeden z Forumowiczów zwrócił na coś uwagę, to tamta osoba od razu się obraziła, "wzięła zabawki" i już tego nie umożliwia. Innemu użytkownikowi nie podobały się niektóre komentarze dotyczące koncertu Edyty Bartosiewicz i dlatego zadeklarował, że już nie będzie się udzielał na forum. Teraz ja zwróciłem uwagę na różnice między N20 z forum i (umownie) N13 ze strony Trójki, no i od razu taki nieprzyjemny komentarz:
Wcześniej jak danco28 zgłaszał dużo poprawek do Archiwum, to nieraz zamiast wdzięczności spotykały go przykrości i pretensje. O drobniejszych sprawach już nie chcę wspominać.Piotr pisze:Widzisz Ku3a, nie dosc, ze dostaja nieszczesliwa dwudziestke, to jeszcze narzekaja. To moze zaniechac publikacji i niech sie wszyscy zadowola tym co na stronie Trojki jest czarno na bialym wypisane? I zrob tu komus dobrze…
To wszystko razem nie wygląda najlepiej i może sugerować, że atmosfera na forum i wokół niego nie jest najlepsza. A przecież chyba jest (powinno być?) inaczej, o czym mogą świadczyć choćby Wasze pełne entuzjazmu opinie o ostatnim zlocie. Po co więc obrażać się o byle co albo na siłę prowokować konflikty?

A tu o co chodzi? Mógłbyś wyjaśnić, bo brzmi tajemniczo i... groźniePiotr pisze:Calkiem mozliwe, ale tak naprawde to sie okaze w ciagu trzech najblizszych dni kto tu narzeka lub tez bedzie sie chcial dowiedziec jak to jest naprawde.TomaszBr pisze:Ja jestem ślepy, bo nie widzę tu narzekania. To Ty cały czas narzekasz.

- Piotr
Ok. To moze w cyklu kilku odpowiedzi postaram sie wam nieco rozjasnic to i owo.
Na pierwszy ogien to moze pozycje numerowane i nienumerowane znajdujace sie na oficjalnej stronie Trojki. Pozycje 1-30 to wiadomo, ze jest to zestawienie wlasciwe/zasadnicze czy jak tam je chcecie nazwac.
Pozycje 31-50 to tak zwana poczekalnia.
Teraz pozycje nienumerowane. Sa to utwory, ktore zajely miejsca 51-63. Nie sprawdzam czy kolejnosc wypisana na stronie jest wlasciwa, ale jesli juz ktos chce wiedziec - a przeciez sa tacy, nieprawdaz? - to powinni zapamietac adres podawany czesto na antenie Trojki: ALP3.pl. Tam przy danym notowaniu jest taka zakladka o nazwie tracklist. Tam mozecie zapoznac sie z oficjalna kolejnoscia pozycji 51-63.
Mam nadzieje, ze ten nurtujacy was problem oficjalnych kolejnosci tym samym zostal rozwiazany, a watpliwosci rozwiane.
cdn...
Na pierwszy ogien to moze pozycje numerowane i nienumerowane znajdujace sie na oficjalnej stronie Trojki. Pozycje 1-30 to wiadomo, ze jest to zestawienie wlasciwe/zasadnicze czy jak tam je chcecie nazwac.
Pozycje 31-50 to tak zwana poczekalnia.
Teraz pozycje nienumerowane. Sa to utwory, ktore zajely miejsca 51-63. Nie sprawdzam czy kolejnosc wypisana na stronie jest wlasciwa, ale jesli juz ktos chce wiedziec - a przeciez sa tacy, nieprawdaz? - to powinni zapamietac adres podawany czesto na antenie Trojki: ALP3.pl. Tam przy danym notowaniu jest taka zakladka o nazwie tracklist. Tam mozecie zapoznac sie z oficjalna kolejnoscia pozycji 51-63.
Mam nadzieje, ze ten nurtujacy was problem oficjalnych kolejnosci tym samym zostal rozwiazany, a watpliwosci rozwiane.
cdn...
- Piotr
Teraz to co podaje Ku3a na forum czyli Nieszczesliwa Dwudziestka.
Ku3a publikuje to co dostaje z tzw gory czyli najczesciej od Helen. I w zaleznosci od momentu, w ktorym dane dostaje to w takiej nieszczesliwej moga byc utwory, ktore np. za dzien, dwa wyleca z zestawu do glosowania lub nie ma tych co to juz wylecialy ale sa na miejscach numerowanych 51-63 na trakliscie i widnieja na miejscach nienumerowanych na oficjalnej stronie Trojki.
I tu wlasnie ponawiam prosbe, abyscie tego co na miejscach nienumerowanych i tego co numerowane na trakliscie ze strony ALP3.pl nie porownywali z tym co publikuje na forum Ku3a, nie analizowali kolejnosci, nie przypisywali miejsc. To jest po prostu Nieszczesliwa Dwudziestka.
Ku3a publikuje to co dostaje z tzw gory czyli najczesciej od Helen. I w zaleznosci od momentu, w ktorym dane dostaje to w takiej nieszczesliwej moga byc utwory, ktore np. za dzien, dwa wyleca z zestawu do glosowania lub nie ma tych co to juz wylecialy ale sa na miejscach numerowanych 51-63 na trakliscie i widnieja na miejscach nienumerowanych na oficjalnej stronie Trojki.
I tu wlasnie ponawiam prosbe, abyscie tego co na miejscach nienumerowanych i tego co numerowane na trakliscie ze strony ALP3.pl nie porownywali z tym co publikuje na forum Ku3a, nie analizowali kolejnosci, nie przypisywali miejsc. To jest po prostu Nieszczesliwa Dwudziestka.