VI Polski Top Wszech Czasów (01-03.05.2013)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
-
Re: VI Polski Top Wszech Czasów (01-03.05.2013)
Szkoda Obywatela G.C. W domu śpiewam go i Republikę w rocznicę urodzin i śmierci Ciechowskiego.
Ostatnio zmieniony czw maja 02, 2013 6:31 pm przez jedrzej2012, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lemmy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: jakiegoś czasu
Jaki obywatel?FOXD pisze:Obywatel G.G. także w dół, szkoda.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Gżegorż nie przejmuj się , ja już też przywykłem....gżegoż pisze:Nie zdzierżęsłoik pisze:Na przykład "Dni, których nie znamy"miszony pisze:O kolejny udany utwór, zresztą który utwor Grechuty jest słabyEmilko droga, przywołaj swojego lubego do porządku!
![]()
No chyba, że chciałeś napisać, iż co prawda Dni... są beznadziejnie słabe, ale w wykonaniu niejakich (bądź też nijakich) Przyjaciół Trójki![]()
Zresztą przeciwko Hydro też bluzgaliście, ale do tego już przywykłem i zawsze sobie wtedy przypominam nieśmiertelną frazę Panie przebacz im, bo nie wiedzą, co czynią...
z 43 miejsca rok temu , wątpie , choć to jest top i wszystko jest możliweGary pisze:a może "Spadam" wypadło i będą 2 nowości?

W tym, co napisałem, to jak najbardziej poważnie.FOXD pisze: a tak poza tym to Ty tak na poważnie z tymi przemyśleniami?
Palec mi się omsknął na klawiaturceLemmy pisze:Jaki obywatel?FOXD pisze:Obywatel G.G. także w dół, szkoda.

Gdyby Ciechowski żył, to Śmierć pewnie nie byłaby nawet w zestawie, a jeżeli już to pewnie kończyłaby setkę, ale trzecią lub czwartą. To kompletnie nieprzebojowy utwór moim zdaniem (chociaż uważam, że rewelacyjny).GregF pisze:Idąc tym tropem, wysoko powinna się znaleźć także "Śmierć na 5", a jest dopiero pod koniec Top 100.słoik pisze:Pewnie gdyby Ciechowski żył, tego utworu (słusznie) nie byłoby w topie.
To moim zdaniem nieco za bardzo przejmujesz komentarzami innych.gżegoż pisze:W tym, co napisałem, to jak najbardziej poważnie.FOXD pisze: a tak poza tym to Ty tak na poważnie z tymi przemyśleniami?
33. Coma - ZAPRZEPASZCZONE SIŁY WIELKIEJ ARMII ŚWIĘTYCH ZNAKÓW , 5 w góre
No proszę jaki niespodziewany skok Comy w górę 

Słyszę to raz na rok, ale niespecjalnie za tym tęsknię.krzychu78 pisze:33. Coma - ZAPRZEPASZCZONE SIŁY WIELKIEJ ARMII ŚWIĘTYCH ZNAKÓW
To byłby zdecydowanie bardziej śmieszny żart niż wszelkie żarty, skecze i dowcipy, które stworzył Halama.gżegoż pisze:Ciekawe, co by było (tzn. jak zareagowałby kajman), gdyby za niedługo prowadzący pozwoliłby sobie na żart i powiedziałby: Wcześniej Państwu nie wspominałem, że mamy jeszcze jedną wysoko notowaną, dość zaskakującą nowość. A więc na 35. miejscu Grzegorz Halama Oklasky - Ja wiedziałem, że tak będzie. Po czym rzeczywiście z głośników poleciałoby Szliśmy sobie kiedyś z panią na wycieczkę, pani mówi weźcie ze sobą śpiworki...![]()
![]()
- radzio89
- Kontakt:
Jest i Coma ... Cieszę się !
-
Ten utwór ma odwrotny trend w stosunku do 18 TWC dla utworu "Polska" Kult.
To jest utwór który miał najwyższą pozycję w 18 TWC z tego co zostało usunięte w 19 TWC.
To jest utwór który miał najwyższą pozycję w 18 TWC z tego co zostało usunięte w 19 TWC.
Znalazłoby się sporo, z tego co najmniej jeden na jego wczesnych płytach.miszony pisze:O kolejny udany utwór, zresztą który utwor Grechuty jest słaby
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Gadu GaduLemmy pisze:Jaki obywatel?FOXD pisze:Obywatel G.G. także w dół, szkoda.

Najciekawsze (bo najbardziej odbiegające od oryginału) przeróbki wyszły od Apteki ("Korowód") i Kr'shna Brothers ("Dni...").jedrzej2012 pisze:"Korowód" przerobili Plateau & Martyna Jakubowicz, a "Dni, których nie znamy" to przerobili m.in. przyjaciele Trójki, a także ostatnio Kamil Bednarek.
no to może Leszek w top 20 

No, dobra - może jakaś niewielka szczypta ironii w tym była. Ale na serio przykre to jest, gdy ktoś tak źle pisze o tak cudownym przebojuFOXD pisze:To moim zdaniem nieco za bardzo przejmujesz komentarzami innych.gżegoż pisze:W tym, co napisałem, to jak najbardziej poważnie.FOXD pisze: a tak poza tym to Ty tak na poważnie z tymi przemyśleniami?

Coraz bardziej zaczynam wierzyć w to, że najnowsza Coma będzie nowością - bo to samo w sobie dość dziwacznie by wyglądało, gdyby 3 kawałki tego zespołu były w Top33, a czwarty poza setką.
-
Szkoda że "zaprzepaszczone" usunięto z ogólnego topu, nie? po w 18 TWC miało dobre 186.miejsce.
Co do dni się nie zgodzę, Wiosna jest sympatyczna (chociaż jakoś mi się przez wiele lat zakodowało, że to śpiewa Rosiewicz), ale co do Nie dokazuj to jak najbardziej masz rację.słoik pisze:Na przykład "Dni, których nie znamy", "Nie dokazuj", "Wiosna, ach to ty", żeby pierwsze z brzegu wybrać.miszony pisze:O kolejny udany utwór, zresztą który utwor Grechuty jest słaby
ZSŚAWZ (czy jakoś tak) to świetny kawałek. Najlepszy z tych, które są w topie.
Swoją drogą idąc tym tropem (długi utwór, który nigdy na liście nie był) proponowałbym za rok lub dwa dołączyć do zestawu Idzie wiatr (najciekawszy utwór Lao).
To znaczy o którym? Wymieniłem trzy.gżegoż pisze: Ale na serio przykre to jest, gdy ktoś tak źle pisze o tak cudownym przeboju
Zgodzisz się chyba, że nie dla każdego dany utwór jest cudowny, a nawet może koszmarny?gżegoż pisze: Ale na serio przykre to jest, gdy ktoś tak źle pisze o tak cudownym przeboju![]()
Jako samodzielny utwór może jeszcze ujdzie, przynajmniej jako dowód poczucia humoru Ciechowskiego, ale dla całej płyty "Tak tak!!" jest, łagodnie rzecz ujmując, niezbyt reprezentatywny.kajman pisze:A teraz w topie Obywatel w dobrym utworze (więcej tego nie napiszę).
Dni akurat wyszły tak sobie, ale Korowód to chyba wolę w wersji Plateau. Swoją drogą powinno być albo same Plateau albo Plateau & Jakubowicz & Osttaszewski.jedrzej2012 pisze:"Korowód" przerobili Plateau & Martyna Jakubowicz, a "Dni, których nie znamy" to przerobili m.in. przyjaciele Trójki, a także ostatnio Kamil Bednarek.