VI Polski Top Wszech Czasów (01-03.05.2013)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: VI Polski Top Wszech Czasów (01-03.05.2013)
36. Marek Grechuta - ŚWIECIE NASZ , 9 w górę
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
O kolejny udany utwór, zresztą który utwor Grechuty jest słaby
No więc ja i pewno niejeden z Was, czy generalnie: słuchaczy "Trójki" - życzyłby sobie trzeciej piosenki pani Bartosiewicz, ale nie sądzę jednak, aby "Jenny", czy "Skłamałam"miało być tą niespodzianką...
-
A skąd takie przekonanie, że będzie jeszcze jedna nowość?
Jeszcze raz prostuję sam siebie - "Śmierć na 5" jednak jest w Top 100, ale na szarym końcu.słoik pisze:O właśnie Baron udowadnia moją tezę. A śmierć na pięć to pewnie najsłabsza Republika w historii, a mimo to wysoko.GregF pisze:Idąc tym tropem, wysoko powinna się znaleźć także "Śmierć na 5", a jak na razie wszystko wskazuje na to, że nie załapała się do Top 100.słoik pisze:Pewnie gdyby Ciechowski żył, tego utworu (słusznie) nie byłoby w topie.
Grechuta zawsze dobrze brzmi 

Na przykład "Dni, których nie znamy", "Nie dokazuj", "Wiosna, ach to ty", żeby pierwsze z brzegu wybrać.miszony pisze:O kolejny udany utwór, zresztą który utwor Grechuty jest słaby
35. Stare Dobre Małżeństwo - CZARNY BLUES O CZWARTEJ NAD RANEM , 4 w dół
-
"Korowód" przerobili Plateau & Martyna Jakubowicz, a "Dni, których nie znamy" to przerobili m.in. przyjaciele Trójki, a także ostatnio Kamil Bednarek.
szkoda, że znowu zabraknie "Jaskółki uwięzionej".
A na jest już za późno, już za późno.
A na jest już za późno, już za późno.
SDM w tym roku także chyba w trendzie spadkowym.
-
Czarny blues powinien iść w górę do top30, teraz powinien być ten duży awans "Jest już za późno". A co się stało z "Jest już za późno"?
Nie zdzierżęsłoik pisze:Na przykład "Dni, których nie znamy"miszony pisze:O kolejny udany utwór, zresztą który utwor Grechuty jest słaby

No chyba, że chciałeś napisać, iż co prawda Dni... są beznadziejnie słabe, ale w wykonaniu niejakich (bądź też nijakich) Przyjaciół Trójki

Zresztą przeciwko Hydro też bluzgaliście, ale do tego już przywykłem i zawsze sobie wtedy przypominam nieśmiertelną frazę Panie przebacz im, bo nie wiedzą, co czynią...

- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
W moim Topie Wszechczasów (polskie i zagraniczne
) na piątym miejscu...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Mój Bożejedrzej2012 pisze:"Korowód" przerobili Plateau & Martyna Jakubowicz, a "Dni, których nie znamy" to przerobili m.in. przyjaciele Trójki, a także ostatnio Kamil Bednarek.

Dopiero jak zaczęli ŚN rozdzielać od Chodźmy zorientowałem się, że ten początek (do dwóch ogników) to nie jest koniec Chodźmy. Swoją drogą muzycznie zdecydowanie wolę Chodźmy.
Krawczyk chyba był zafascynowany tym utworym, bo śpiewał potem utwór wyraźnie na nim wzorowany (Nim zgaśnie dzień) z powtarzającymi się słowami Czasie nasz.
SDM mnie nigdy textami nie zachwycał do czasu gdy zaczął śpiewać Rybowicza (wyjątkiem wiersze Leśmiana). Muzycznie też coś mi tam brakuje (przynajmniej do końca poprzedniego stulecia).
Krawczyk chyba był zafascynowany tym utworym, bo śpiewał potem utwór wyraźnie na nim wzorowany (Nim zgaśnie dzień) z powtarzającymi się słowami Czasie nasz.
SDM mnie nigdy textami nie zachwycał do czasu gdy zaczął śpiewać Rybowicza (wyjątkiem wiersze Leśmiana). Muzycznie też coś mi tam brakuje (przynajmniej do końca poprzedniego stulecia).
Emilii nie ma dzisiaj, a tak poza tym to Ty tak na poważnie z tymi przemyśleniami?gżegoż pisze:Nie zdzierżęsłoik pisze:Na przykład "Dni, których nie znamy"miszony pisze:O kolejny udany utwór, zresztą który utwor Grechuty jest słabyEmilko droga, przywołaj swojego lubego do porządku!
![]()
No chyba, że chciałeś napisać, iż co prawda Dni... są beznadziejnie słabe, ale w wykonaniu niejakich (bądź też nijakich) Przyjaciół Trójki![]()
Zresztą przeciwko Hydro też bluzgaliście, ale do tego już przywykłem i zawsze sobie wtedy przypominam nieśmiertelną frazę Panie przebacz im, bo nie wiedzą, co czynią...
-
Krzysiu Myszkowski, doczekałem się Starego Dobrego Małżeństwa.
- tadzio3
- Kontakt:
Witam,
Cudowny dzień. A teraz dwie piosenki przy których zawsze mam ciary -"Świecie nasz" i "Czarny Blues"
Cudowny dzień. A teraz dwie piosenki przy których zawsze mam ciary -"Świecie nasz" i "Czarny Blues"
"Godzina z nocy na dzień.
Godzina z boku na bok.
Godzina dla trzydziestoletnich.
Godzina uprzątnięta pod kogutów pianie.
Godzina kiedy ziemia zapiera się nas.
Godzina kiedy wieje od wygasłych gwiazd.
Godzina a-czy-po-nas-nic-nie-pozostanie.
Godzina pusta.
Głucha, czcza.
Dno wszystkich innych godzin.
Nikomu nie jest dobrze o czwartej nad ranem.
Jeśli mrówkom jest dobrze o czwartej nad ranem
- pogratulujmy mrówkom. I niech przyjdzie piąta
o ile mamy dalej żyć."
Godzina z boku na bok.
Godzina dla trzydziestoletnich.
Godzina uprzątnięta pod kogutów pianie.
Godzina kiedy ziemia zapiera się nas.
Godzina kiedy wieje od wygasłych gwiazd.
Godzina a-czy-po-nas-nic-nie-pozostanie.
Godzina pusta.
Głucha, czcza.
Dno wszystkich innych godzin.
Nikomu nie jest dobrze o czwartej nad ranem.
Jeśli mrówkom jest dobrze o czwartej nad ranem
- pogratulujmy mrówkom. I niech przyjdzie piąta
o ile mamy dalej żyć."
34. Obywatel G.C. - TAK... TAK... TO JA , 2 w dół
a może "Spadam" wypadło i będą 2 nowości?
Jej wersja bardziej mi odpowiada.miszony pisze:Lubie bardzo ten kawałek w wyk. Republiki ale też fajnie to spiewała Lena Piękniewska kiedys na liście
A teraz w topie Obywatel w dobrym utworze (więcej tego nie napiszę).
-
Nie będzie chyba żadnej nowości. A może "Między ciszą a ciszą" zostanie?
Obywatel G.C. z "Tak, Tak .." także w dół, szkoda.
Ostatnio zmieniony czw maja 02, 2013 6:30 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.