w podobny sposób Pan Wojciech już od jakiegoś czasu żegnał się ze słuchaczami, jeśli dobrze przywołuję słuchowe ślady w swej pamięci, i to dużo przed konfrontacją Załoga-Dyrektor.nemo pisze:ostatni "Manniak po ciemku" zakończył się słowami "..i mam nadzieję, że się usłyszymy", podobne słowa padły bodaj w piątkowej audycji pana Wojtka tydzień temu
Aktualności (Około) Trójkowe
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 10:40 pm przez anowika, łącznie zmieniany 1 raz.
pozwolę sobie na delikatną zmianę tematu, mam nadzieję, że nie zostanie to odebrane jako trywializacja, ważnych chyba dla wszystkich słuchaczy Trójki, aktualnych wydarzeń (około)antenowych. Mam na myśli projekt NBP i Polskiego Radia pt. "Leśna Akademia Sukcesu", który był (a może nadal jest) promowany także na stronach Trójki http://las.polskieradio.pl/obrot-bezgotowkowy/ Przedstawiciel "szarej strefy" zając Zenek napada na niedźwiedzia brunatnego Zbyszka, od którego to misia jest zresztą większy
... i co na to wszystko Pan Dohtór Kruszewicz?
Filmik o emeryturach http://las.polskieradio.pl/emerytury/ jest równie ciekawy
eh...te twarde prawa natury 

nagrywał ktoś dzisiejszy koncert Raz Dwa Trzy?
Adam Nowak zapowiadając "Talerzyk" dał bardzo wyraźnie do zrozumienia co myśli o obecnej sytuacji w Trójce, nie potrafię tego powtórzyć bo powiedział to w charakterystyczny dla siebie zagmatwany ale jednocześnie bardzo mądry sposób
Adam Nowak zapowiadając "Talerzyk" dał bardzo wyraźnie do zrozumienia co myśli o obecnej sytuacji w Trójce, nie potrafię tego powtórzyć bo powiedział to w charakterystyczny dla siebie zagmatwany ale jednocześnie bardzo mądry sposób

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
pewnie za czas jakiś będzie w klatce MarekET. A ja przed talerzykiem wyszedłem i jak wróciłem to już usłyszałem dosłownie dwa słowa...
- Yacy
- Kontakt:
kolejny artykuł:
Wojna w Trójce: Sobala odchodzi albo strajk
Wypowiadają się tu m.in.: Wojciech Mann, Magda Jethon, Jan Chojnacki, Artur Andrus, Barbara Marcinik a także
Wojciech Waglewski
" ... Jeśli ten pręgierz polityki zacznie być nieznośny, jeśli z Trójki znikną osoby, które są jej twarzą, to my z synem też się zwiniemy. To jest w dużej mierze związane z decyzją Wojtka Manna - czy zostanie, czy nie, bo dla mnie bez Wojtka Trójki nie ma..."
Grzegorz Wasowski
"Nie słucham Trójki i nie interesuję się już od roku jej sytuacją. Nie czuję z nią żadnych związków, mimo że spędziłem w niej 38 lat. Przykro mi to mówić, ale straciłem serce do ludzi tam pracujących..."
i inni.
Zacytowałem te dwa fragmenty, bo najmocniej na mnie podziałały...
Wojna w Trójce: Sobala odchodzi albo strajk
Wypowiadają się tu m.in.: Wojciech Mann, Magda Jethon, Jan Chojnacki, Artur Andrus, Barbara Marcinik a także
Wojciech Waglewski
" ... Jeśli ten pręgierz polityki zacznie być nieznośny, jeśli z Trójki znikną osoby, które są jej twarzą, to my z synem też się zwiniemy. To jest w dużej mierze związane z decyzją Wojtka Manna - czy zostanie, czy nie, bo dla mnie bez Wojtka Trójki nie ma..."
Grzegorz Wasowski
"Nie słucham Trójki i nie interesuję się już od roku jej sytuacją. Nie czuję z nią żadnych związków, mimo że spędziłem w niej 38 lat. Przykro mi to mówić, ale straciłem serce do ludzi tam pracujących..."
i inni.
Zacytowałem te dwa fragmenty, bo najmocniej na mnie podziałały...
Pana Wojtka dziś wieczorem nie będzie... Będzie Ania Gacek.
Po co strajk... wystarczy że odejdą niektórzy pracownicy trójki... po co hasła, demonstracje i pikiety..
wystarczy, że odejdzie pan Wojciech Mann..
Możni Polskiego Radia! zrobicie popStacje Polskiego Radia!

Możni Polskiego Radia! zrobicie popStacje Polskiego Radia!

- Yacy
- Kontakt:
Adam Nowak w czasie koncertu w Trójce, przed TALERZYKIEM powiedział:
... Wielokrotnie graliśmy w studiu im. Agnieszki Osieckiej. Traktujemy studio i Polskę, która jeżeli jest używana przez politykę, to polityka tylko na tym zyskuje. niestety nie chce to się dziać odwrotnie.
Dziękuję za wypowiedź
no to chyba na razie nie będzie się udzielał na lp3 ...
... Wielokrotnie graliśmy w studiu im. Agnieszki Osieckiej. Traktujemy studio i Polskę, która jeżeli jest używana przez politykę, to polityka tylko na tym zyskuje. niestety nie chce to się dziać odwrotnie.
Dziękuję za wypowiedź

no to chyba na razie nie będzie się udzielał na lp3 ...
- Yacy
- Kontakt:
Miały być dzisiaj rozmowy dwustronne... Może były, może nie - nikt nic nie pisze. Ale żeby wypełnić czymś tę pustkę, proponuję dwa artykuły z Wyborczej i z Rzeczpospolitej:
Dziennikarze "Trójki" już wygrali. Z polityką
Radio zawarło ugodę ze Skowrońskim
a jednak coś jest o rozmowach:
Związkowcy z Trójki negocjują z zarządem. Spotkanie skończyło się na niczym
Dziennikarze "Trójki" już wygrali. Z polityką
Radio zawarło ugodę ze Skowrońskim

a jednak coś jest o rozmowach:
Związkowcy z Trójki negocjują z zarządem. Spotkanie skończyło się na niczym
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Było o tym info w wiadomościach Trójki o godz.18.00. Później nie słuchałem już radia więc nie wiem, ale we wspomnianym serwisie usłyszeć można było głosy szefa Trójki, szefa związku zawodowego oraz kogoś (nazwiska ni funkcji nie pomnęYacy pisze:Miały być dzisiaj rozmowy dwustronne... Może były, może nie - nikt nic nie pisze.

Wynik rozmów w linku podanym przez kolegę Yacego, a z wypowiedzi wyżej wymienionych osób nic nowego nie wynikało o ile dobrze zrozumiałem.
W kwestii ugody z byłym szefem Trójki też był o tym materiał w którymś z serwisów. Ciekawe na której stronie napisze o tym GW i czy w ogóle w jej serwisie internetowym będzie o tym mowa

- Yacy
- Kontakt:
znów cisza o sporze w Trójce, więc temat zastępczy.
Trójka bije kolejny rekord słuchalności
Najnowsze wyniki badań Radio Track pokazują, że rozgłośnia drugi raz z rzędu pobiła swój rekord słuchalności
W okresie grudzień 2009 - luty 2010 publiczna Trójka po raz drugi z rzędu odnotowała najwyższy w historii badań RadioTrack poziom słuchalności. Jej udział w ogólnopolskim rynku słuchalności w tym czasie wynosił 7,34 proc. (rok wcześniej - 6,61 proc.). Poprzednia fala badań za listopad 2009-styczeń 2010 też przyniosła Trójce rekord w historii badań - słuchalność na poziomie 7,26 proc.
Mimo finansowych i innych wewnętrznych kłopotów, z jakimi boryka się Polskie Radio, pod względem wyników rozgłośnia radzi sobie w ostatnich miesiącach bardzo dobrze. W ubiegłym roku także dwa razy pobiła własne rekordowe wyniki (w okresach listopad 2008 – styczeń 2009 i wrzesień - listopad 2009). Liderem słuchalności według najnowszej fali badań słuchalności Radio Track pozostaje RMF FM z wynikiem na poziomie 26,85 proc. (rok wcześniej - 24,39 proc.). Słuchalność Radia Zet wynosiła 15,99 proc. (rok wcześniej 16,86 proc.), publicznej Jedynki - 12,97 proc. (12,74 proc.), Radia Maryja - 1,85 proc. (2,03 proc.), publicznej Dwójki - 0,71 proc. (0,6 proc.), a Polskiego Radia Euro - 0,18 proc. (0,11 rok wcześniej). Badania przeprowadza Millward Brown SMG/KRC.
Trójka bije kolejny rekord słuchalności
Najnowsze wyniki badań Radio Track pokazują, że rozgłośnia drugi raz z rzędu pobiła swój rekord słuchalności
W okresie grudzień 2009 - luty 2010 publiczna Trójka po raz drugi z rzędu odnotowała najwyższy w historii badań RadioTrack poziom słuchalności. Jej udział w ogólnopolskim rynku słuchalności w tym czasie wynosił 7,34 proc. (rok wcześniej - 6,61 proc.). Poprzednia fala badań za listopad 2009-styczeń 2010 też przyniosła Trójce rekord w historii badań - słuchalność na poziomie 7,26 proc.
Mimo finansowych i innych wewnętrznych kłopotów, z jakimi boryka się Polskie Radio, pod względem wyników rozgłośnia radzi sobie w ostatnich miesiącach bardzo dobrze. W ubiegłym roku także dwa razy pobiła własne rekordowe wyniki (w okresach listopad 2008 – styczeń 2009 i wrzesień - listopad 2009). Liderem słuchalności według najnowszej fali badań słuchalności Radio Track pozostaje RMF FM z wynikiem na poziomie 26,85 proc. (rok wcześniej - 24,39 proc.). Słuchalność Radia Zet wynosiła 15,99 proc. (rok wcześniej 16,86 proc.), publicznej Jedynki - 12,97 proc. (12,74 proc.), Radia Maryja - 1,85 proc. (2,03 proc.), publicznej Dwójki - 0,71 proc. (0,6 proc.), a Polskiego Radia Euro - 0,18 proc. (0,11 rok wcześniej). Badania przeprowadza Millward Brown SMG/KRC.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Należy nadmienić, że jakiś czas temu zmianie uległa metodologia badań, która w większym stopniu bierze teraz pod uwagę respondentów korzystających z telefonów komórkowych. Zapewne ten fakt wpływa też na wyniki i...rekordy Trójki! Niemniej wynik Polskiego Radia Programu Trzeciego ciagle rośnie, co przyjmuję z wielkim zaskoczeniem i radością. Tak trzymać.
- krzysiek83
hmm. coś dziwnego, bo GW publikuje drugi artykuł o tym samym tytule, a treść się sporo różni:
http://wyborcza.pl/1,75478,7659969,Prot ... ojki_.html
http://wyborcza.pl/1,75478,7659969,Prot ... ojki_.html
- krzysiek83
Ekhm... Nie będę złośliwy... Każdy może sam wyciągnąć wnioski.
- Robert
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984
Strasznie jestem ciekawy jaki Ty wniosek wyciągnąłeś. Mogłbyś się nim podzielić ? Proszę... To naprawdę może być ciekawe.krzysiek83 pisze:Ekhm... Nie będę złośliwy... Każdy może sam wyciągnąć wnioski.
Przy okazji ukłony do samej myśliwieckiej ziemi dla uczestników sobotniej pikiety...
- krzysiek83
Przemyślenie nie odnosi się do meritum - czyli samego zdarzenia, tylko do źródła, z którego pochodzą cytaty. Po prostu drugi tekst jest podrasowany, ma u czytelnika wywołać emocje i obok elementu informacyjnego są dodane różne "kwiatki" np. w postaci wymienienia miast z jakich przyjechali protestujący czy historia osoby, która wiele godzin podróżowała do stolicy. Informacja, która jest lekkim nadużyciem (ale to zarzut do obu tekstów) jest wymienienie przez autora tylko dziennikarzy związanych z jedną stroną polityczną a z drugą już nie (czyli ci drudzy są dobrzy? czy nie pasują do tezy autora? jak wyjaśnił mi na tym forum przedstawiciel protestujących nie podoba im się sam pomysł audycji, a nie tacy czy inni prowadzący - choć czytając forum Trójki mogę odnieść inne wrażenie). Kwestia liczenia protestujących jest już śmieszna.
Myślę, że student dziennikarstwa umiałby to fachowo opisać
A w ogóle to mi paskudny offtopic wyszedł (ponieważ kwestia ta nie ma żadnego znaczenia przy ocenie postulatów protestujących czy postawy dyrekcji), ale nie mogłem nie ulec prośbie Forumowicza Roberta
Myślę, że student dziennikarstwa umiałby to fachowo opisać

A w ogóle to mi paskudny offtopic wyszedł (ponieważ kwestia ta nie ma żadnego znaczenia przy ocenie postulatów protestujących czy postawy dyrekcji), ale nie mogłem nie ulec prośbie Forumowicza Roberta

- tadzio3
- Kontakt:
A gdzie się teraz załapał były dyrektor Trójki Witold Laskowski?
Odpowiedź http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/wi ... tv-polonia#
Odpowiedź http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/wi ... tv-polonia#
- Robert
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984
Chodziło mi raczej o wnioski dotyczące samego faktu ukazania się pod tym samym tytułem dwóch internetowych artykułów GW , bo wydawało mi się , że właśnie do tego odniosłeś się reagując na tą sytuację. Już same Twoje przemyślenia na temat samej zawartości artykułu mnie specjalnie aż tak bardzo nie interesują i nie zaskakująRobert pisze:Strasznie jestem ciekawy jaki Ty wniosek wyciągnąłeś. Mogłbyś się nim podzielić ? Proszę...krzysiek83 pisze:Ekhm... Nie będę złośliwy... Każdy może sam wyciągnąć wnioski.

Jeszcze bardziej podrasowany

- tadzio3
- Kontakt:
Przy całym szacunku do rozgłaśniania akcji protestacyjnej Trójkowiczów, GW jest nie rzadko jest stronnicza do bólu.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
W przypadku Radia - jak najbardziej tak. Znam jeszcze parę innych przypadków, ale je zachowam dla siebie, bo to forum Listy, a nie Gazety.
Trójka: Rekord słuchalności Trójki
Z tej okazji dziś po godzinie 18:00 usłyszałem w Trójce po raz pierwszy głos Pana Dyrektora! Powiedział: "Bardzo dziękuję naszym słuchaczom!"
Z tej okazji dziś po godzinie 18:00 usłyszałem w Trójce po raz pierwszy głos Pana Dyrektora! Powiedział: "Bardzo dziękuję naszym słuchaczom!"
- krzysiek83
Nie rozumiem fenomenu wzrostu słuchalności. Tzn może w pierwszym roku działalności Skowrońskiego i wprowadzeniu przez niego zmian, to zrozumiałe, ale dalszy "trynd" mnie dziwi. Bo po prawdzie nic się nie zmienia od dłuższego czasu, a tu rośnie, rośnie... Zbyszu trochę rozjaśnił sprawę pisząc o metodologii badań i tym to sobie tłumaczę.
Sam fakt wzrostu może cieszyć o tyle, że reklamodawcy na to patrzą i jakiś dodatkowy grosz wpada dla stacji dzięki temu.
Najzabawniejsze jest mnożenie ilości protestujących 
Sam fakt wzrostu może cieszyć o tyle, że reklamodawcy na to patrzą i jakiś dodatkowy grosz wpada dla stacji dzięki temu.
Niestety znowu nie zaskoczę:Robert pisze: Już same Twoje przemyślenia na temat samej zawartości artykułu mnie specjalnie aż tak bardzo nie interesują i nie zaskakują, aczkolwiek są zabawne
![]()

- tadzio3
- Kontakt:
I ja znam. Gazeta jest stronnicza, ale też żeby nie było, że nie lubię jej (a lubię) - ma świetne artykuły, które nie są związane z polityką, a i poszczególni, wybrani dziennikarze są profesjonalistami i na ile to jest możliwe starają się być obiektywni, czego w innych gazetach szukać ze świecą.Miszon pisze:Znam jeszcze parę innych przypadków, ale je zachowam dla siebie, bo to forum Listy, a nie Gazety.
To jest bardzo proste. Od kilku miesięcy dużo w mediach mówi się o Trójce - i nie ważne co, ważne że jest, a to przyciąga słuchaczy.krzysiek83 pisze:Nie rozumiem fenomenu wzrostu słuchalności.
Podobną tendencję zauważono przy okazji protestów za kadencji Laskowskiego, dopiero jak to wszystko ucichło i słuchalność spadała. Radio Maryja w okresie większej wrzawy zyskuje słuchalności (np sprawa z Madzią Buczek), RMF teraz też rośnie, a to z powodu 20-lecia i wydarzeń z tym związanych, a także reklamy.
Można mnożyć takie sytuacje.
PS. A podobno całkiem duża słuchalność miała Radiowa Dwójka w dniu protestu, kiedy "milczała" - był jedynie (z tego co wiem) śpiew ptaszków, czy coś w tym rodzaju