Przy okazji jako ciekawostkę podliczyłem liczbę punktów podzieloną przez ilość utworów w zestawie (a więc i na Topie, bo każdy utwór z zestawu dostał co najmniej 1 głos). Zrobiłem to tak na szybko (więc mogą być błędy) dla 5 wykonawców. Podium czyli Bitelsi (miejsce 1, 23 utwory) - 1241 pkt, Queen (2 miejsce, 14 utworów) - 1305 pkt, Led Zeppelin (3 miejsce, 12 utworów) - 1495 pkt. Oraz na dodatek Coma (wiedziałem, że mają mało utworów a są wysoko - miejsce 76, 3 utwory) - 1575 pkt i Bjork (miejsce 100, 3 utwory) - 1194 pkt. Wygląda więc na to, że Coma ma wyższą średnią pozycję utworu, niż podium. Uważam, że jest to dobry przyczynek do dyskusji o dodaniu kolejnego (kolejnych?) ich utworów do zestawu. Bo (o ile dobrze liczę), biorąc pod uwagę 1575 pkt i 1678 utworów, to wychodzi mi, że statystyczna uśredniona piosenka Comy była zaraz za czołową setką - na 103 miejscu. A to wyżej niż zaprezentowane powyżej Led Zeppelin czy Queen (od Bitelsów też, ale o nich poniżej). Niestety nie mam większej ilości danych, jeśli ktoś może zrobić takie zestawienie, to proszę bardzo. Sam mogę to podliczyć, ale na pewno nie teraz.
I jeszcze jedno - powyższe podsumowanie wg mnie potwierdza, że Bitelsi mają za dużo propozycji w zestawie, dzięki temu ich propozycje wypadają stosunkowo nisko (przynajmniej tak mi się wydaje; duża ilość głosów rozkłada się na dużo utworów). Myślę, że gdyby było ich mniej, to fani w zastępstwie wybraliby inne piosenki, lecz ogólna ilość głosów oddanych na zespół nie uległaby wielkiej zmianie (a przynajmniej nie byłaby ona proporcjonalna do ilości usuniętych utworów, nawet gdyby pod uwagę wziać nie tyle średnią co konkretną ilość głosów na usunięte utwory. Innymi słowy - usuwając z zestawu utwory Bitelsów, które dostały w sumie powiedzmy 5000 głosów moim zdaniem zespół dostanie jakieś 2-3 tysiące mniej. Reszta wspomoże inne piosenki, zatem ich pozycje pójdą w górę. A czy na to zasługują czy nie, to już inna kwestia. Ale to tylko takie moje rozmyślania, które nie są poparte żadnymi danymi.
No i oczywiście dzięki za wyniki