Ja takąż formę przyjąłem i stosuję

A tak w ogóle - to witamy na pokładzie kolejnego weterana lp3!jotem3 pisze:GRUNWALD ICE BAND - Because I Want You to Stay - z płyty Jerzy Grunwald - Gwiazdka z nieba (ta sama wersja co była na Liście, choć na płycie tytuł jest lekko skrócony Cause I Want You to Stay)
super, że to nagranie zostało przypomniane.PS pisze:A Jan Kowalski to był zespół Alka Mrożka.
to proszę odebrać PW na forum.danco28 pisze:Jeśli chodzi o zespół JAN KOWALSKI, to
Na liście była grana ta sama wersja która pod koniec 1982 roku ukazał się na płycie Live. Nie sposób zapomnieć tej wersji, Markowski myli się w tej wersji, w tekście, realizator nagrania szaleje, puszczając publikę raz w tle a raz na pierwszym planie.PERFECT - Chcemy być sobą (wersja live ze Stodoły) - debiut w notowaniu 15. (31 lipca 1982),
Tak to zapamiętałem, widać błędnie.Wg książki o Perfekcie "Wszystkie pilne sprawy", koncert nagrany na potrzeby płyty "Live" odbył się w październiku 1982 roku. Ale kto wie, może masz rację twierdząc, że akurat "Chcemy być sobą" jest na tej płycie w wersji z koncertu lipcowego. Informacje na tylnej okładce płyty winylowej tego nie precyzują. Podane jest tylko: Recorded at Student Club "Stodoła" (live) by PRiTV, Warsaw. Realizowali Przybylski i Regulski.
Szkoda gadać.A co do taśm z koncertu, to owszem... zachowały się.Kilka lat temu Piotr Kaczkowski grał fragmenty właśnie z tych taśm. Były tam chyba "Co za hałas, co za szum" i "Nie bój się tego...", których nie ma na płycie. Słyszałem też wypowiedź Hołdysa, który mówił coś o możliwości wydania tego materiału na CD, ale - jak zwykle w jego przypadku - zapał również do tego przedsięwzięcia okazał się słomiany.
Chodzi o tą wersję?:36. MARTYNA JAKUBOWICZ - Ale plama, na kolana -> zamówiony: 2012-05-22 (bez rezultatu - tutaj mam pewność, że nagranie w dobrej jakości znajduje się w archiwum trójkowym, bo kiedyś słyszałem je w Muzycznej Poczcie UKF...)