Głosowanie na 1458 notowanie LP3
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Re: Głosowanie na 1458 notowanie LP3
1. Kult - MARYSIA
2.
3.
4.
5.
6. Farben Lehre - URWIS
7.
8.
9.
10.
2.
3.
4.
5.
6. Farben Lehre - URWIS
7.
8.
9.
10.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Jak to nie dajmy? Co masz na myśli? Usunąć kajmana z forum byś chciał? Nie wiem jak to inaczej rozumieć!obserw99 pisze: Wiem, że cenzura to największa porażka okresu komunizmu, ale chociaż ten jeden raz zróbmy wyjątek i nie dajmy więcej wypisać żenujących głupot temu największemu pierdole krytycznemu... Niech swoje żale wylewa na forum Pudelka czy Onetu – tam jest takich jemu podobnych wielu.
Mnie się styl kajmana podoba, choć krytykuje on chętnie i DM, ale nie odbieram tego jako ataku na mnie, nie ma w tym nic obraźliwego w stylu: "takiej a takiej muzyki to chyba jakieś pierdoły słuchają". Przecież robi to w dozwolonych granicach. A atak ad personam na niego nie podoba mi się bardzo. Takie słowo "pierdoła" - nie jest obraźliwe?
W zasadzie już toczyła się dyskusja na ten temat. Ale była prowadzona bez agresji. Choć z nie mniejszym żalem. Bronię wolności słowa na forum, co leży i w moim interesie (lubię sobię pomarudzić

Kwestia o przekonywaniu, że A-ha wielkim zespołem jest raczej nas (tych, którzy ich nie lubią) nie przekona do tego

PS. Nerwowi ci fani A-ha

PS.2 Uzi też mogłaby się obrazić za oceny na temat U2 jakie ja wypisuję, czy Ku3a, czy ktokolwiek inny. Tym sposobem każdy z każdym by się musiał pożreć

Proponuję nieco więcej dystansu i tolerancji do tego co wypisują niektórzy. Wartością każdej społeczność jest możliwość zaistnienia bardzo różnym poglądom, również i tym skrajnym, jak i nadwyraz ekspresyjnym. Zawsze można zignorować wypowiedź kogoś innego, lub też próbować "rozłożyć" na czynniki pierwsze jego wypowiedź zarzucając brak merytoryczności (jak inne niegodne intencje). Tak więc bądźmy wyrozumiali dla "odmienności" innychobserw99 pisze: Wiem, że cenzura to największa porażka okresu komunizmu, ale chociaż ten jeden raz zróbmy wyjątek i nie dajmy więcej wypisać żenujących głupot temu największemu pierdole krytycznemu... Niech swoje żale wylewa na forum Pudelka czy Onetu – tam jest takich jemu podobnych wielu.

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Panie i Panowie!
Nie może być tak, że jeden for(um)owicz nie szanuje drugiego.
Nie może być tak, że nie szanuje się czyjegoś gustu muzycznego, choćby to była Doda z Mandaryną i chórkami Kupichy z Nergalem.
Ja też mam swoich anty, ale raczej nie odzywam się w tym temacie. Staram się myśleć pozytywnie.
Chyba, że ktoś (jakiś muzyk) wali jawnie i prosto w moje poglądy. To jest jednak kwestia przesłania i tekstu, którego zaśpiewu można nie słuchać.
A co do narzekań na utwory - każdemu wolno, byleby bez obrazy słuchaczy.
Trzeba odróżniać muzykę i muzyka, dzieło artysty od samego artysty.
Nie czytałem wszystkich postów kajmana, ale mam wrażenie, że On świetnie tą różnicę rozumie.
Co polecam innym. Zwłaszcza na forum takim jak to!!!
Się wymądrzyłem... sorry, ale po prostu nie powinno się pisać o człowieku (koledze z Forum!) takich zdań
jak niektórzy to niestety uczynili. Proponuję PAX!!!
I wzajemny szacun.
Jak piszecie jakiś post, to spróbujecie postawić się w roli czytelnika/odbiorcy.
Pozdr.
Nie może być tak, że jeden for(um)owicz nie szanuje drugiego.
Nie może być tak, że nie szanuje się czyjegoś gustu muzycznego, choćby to była Doda z Mandaryną i chórkami Kupichy z Nergalem.
Ja też mam swoich anty, ale raczej nie odzywam się w tym temacie. Staram się myśleć pozytywnie.
Chyba, że ktoś (jakiś muzyk) wali jawnie i prosto w moje poglądy. To jest jednak kwestia przesłania i tekstu, którego zaśpiewu można nie słuchać.
A co do narzekań na utwory - każdemu wolno, byleby bez obrazy słuchaczy.
Trzeba odróżniać muzykę i muzyka, dzieło artysty od samego artysty.
Nie czytałem wszystkich postów kajmana, ale mam wrażenie, że On świetnie tą różnicę rozumie.
Co polecam innym. Zwłaszcza na forum takim jak to!!!
Się wymądrzyłem... sorry, ale po prostu nie powinno się pisać o człowieku (koledze z Forum!) takich zdań
jak niektórzy to niestety uczynili. Proponuję PAX!!!

Jak piszecie jakiś post, to spróbujecie postawić się w roli czytelnika/odbiorcy.
Pozdr.
Pełna zgoda
"Wycieczki" pod czyimś adresem nigdy nie prowadzą do czegoś twórczego. Dlatego lepiej skoncentrować się na tematach wątków i w ramach nich polemizować, z poszanowaniem odmienności zdań innych 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no to dałeś czaduobserw99 pisze:Ten facet jest jakiś totalnie ograniczony i zajadliwy do bólu jak "Ojciec R. z Radia M."
Na każdym forum czy to komentarze listy bieżącej czy wszechczasów na forum LP3 czy forum LMN najeżdża i wręcz pastwi się nad zespołem a-ha. Każdy komentarz tego gościa to "Wieczna krytyka tego zespołu" z totalnym obrażaniem jego zwolenników.

Czytam kajmana już długo i to nie tylko na tym forum. Dostało się od Niego różnym wykonawcom, których słucham. I to nieraz tak, że ho ho... No i co? Jakoś nigdy nie poczułem się u- czy ob-rażony... Widać różnimy się w odbiorze muzyki i w pisaniu na jej temat.
Chociaż mamy też wspólne muzyczne mianowniki

Nie sądzę aby potrzebne było kajmanowi wsparcie, bo pewnie sobie sam znakomicie poradzi i ustosunkuje sie do Twojego postu. Ale jakoś nie mogłem tego przemilczeć, mimo że wcześniej dwa razy zrezygnowałem z odpisania na Twój post.
- tadzio3
- Kontakt:
A widzisz... To tylko ponad 10 tysięcy postówNie czytałem wszystkich postów kajmana

Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 11:54 am przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
To może ja przypomnę, że w tym wątku oddajemy głosy na kolejne notowanie forumowej listy przebojów. 
A w głosowaniu na "elpetrójkę" promujemy:
Moby - MISTAKE

A w głosowaniu na "elpetrójkę" promujemy:
Moby - MISTAKE
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
O wiele bardziej odstrasza mnie Twój sposób wypowiedzi. Emanujesz złością, wręcz jadem. I to z jakiego powodu? Bo Kajman wypowiedział się nie po Twojej myśli na temat zespołu, którego jesteś fanem. Tez nie przepadam za tą grupą i nie uważam jej za świetną, ale mam prawo tak uważać i to pisać i nikt mnie nie wyrzuci za to z forum dopóki nie zacznę obrażać innych. To nie jest forum Aha, gdzie wszyscy są zafascynowani tym zespołem, a zarejestrował się taki Kajman tylko po to żeby "najeżdżać" na tę grupę. Przeczytałem kilka tysięcy postów Kajmana i może ma On specyficzny styl pisania, ale uwierz, że da się go polubić.obserw99 pisze:Tego typu jego teksty odstraszają od Waszego forum niejednego słuchacza, sam zaglądam rzadko...

Na szczęście nie Ty o tym decydujesz. I na mnie nie liczobserw99 pisze: Wielka prośba do forumowiczów. Wiem, że cenzura to największa porażka okresu komunizmu, ale chociaż ten jeden raz zróbmy wyjątek i nie dajmy więcej wypisać żenujących głupot temu największemu pierdole krytycznemu... Niech swoje żale wylewa na forum Pudelka czy Onetu – tam jest takich jemu podobnych wielu.

A i jeszcze jedno, to, że jakiś utwór trafił na 1. miejsce lp3 nie oznacza, że ma być wielbiony przez wszystkich. Wyluzuj trochę.
PS Miałem się nie wypowiadać, ale po prostu nie mogłem

- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
co wiesz o kajmanie oprócz tego, że nie odpowiada Ci sposób jego wypowiadania się, że określasz go takimi epitetami?! [że tak zacytuję tylko maleńki fragment tego, co napisałeś]. [i jeżeli już to 'zjadliwy', a nie 'zajadliwy']obserw99 pisze:Jednak ogłosiłbym taki plebiscyt na "Największa pierdoła krytykująca muzykę roku 2009".
Nominuję tylko jednego zawodnika "Kajman"
Ten facet jest jakiś totalnie ograniczony i zajadliwy do bólu jak "Ojciec R. z Radia M."
nie chcę pisać zbyt wiele, ale chcę jasno powiedzieć, że nie zgadzam się na wypowiedzi w stylu, które Ty zaprezentowałeś. w zasadzie ze względu na ten styl nie zamierzam w ogóle wchodzić w dyskusję na temat, który tak Cie poruszył.
i jeżeli już miałaby być jakaś cenzura, to właśnie na bezpośrednie ataki na konkretna osobę.
[a żeby rozwiać ewentualne wątpliwości - wcale nie jestem zwolenniczką 100% wypowiedzi kajmana]
Dajcie już spokój obserw99, bo jeszcze weźmie sobie zbyt do serca tę nagonkę i coś sobie zrobi
Może również poczuł nieodpartą potrzebę wyładowania emocji, związanych z twórczością kajmana 

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Nie dziwię się zbulwersowaniu forumowiczów. Takiego obraźliwego ataku to ja nie pamiętam na tym forum
Raczej lekko to skomentowałem. Ale widzę, że na szczęście wielu osobom też taka agresja nie odpowiada.
Ze względu na niesmaczne wymiany epitetów darowałem sobie angażowanie się w inne forum muzyczne, które jest bliskie wielu naszym forumowiczom

Raczej lekko to skomentowałem. Ale widzę, że na szczęście wielu osobom też taka agresja nie odpowiada.
Ze względu na niesmaczne wymiany epitetów darowałem sobie angażowanie się w inne forum muzyczne, które jest bliskie wielu naszym forumowiczom

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Już się poprawiamku3a pisze:nie edytujemy głosów po ich wysłaniu!!!

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
No i się zdublowałam 

1. Jacek Kleyff - A ILE?
2. Skunk Anansie – SQUANDER
3. Steve Hackett - FIRE ON THE MOON
4. Guns N'Roses - THIS I LOVE
5. Porcupine Tree - TIME FLIES
6. Mark Knopfler - REMEMBRANCE DAY
7. Siódma W Nocy - KIEDY BLUES MNIE OPUŚCI
8. Alice In Chains - YOUR DECISION
9. Kings Of Leon - REVELRY
10. Kult - MARYSIA
2. Skunk Anansie – SQUANDER
3. Steve Hackett - FIRE ON THE MOON
4. Guns N'Roses - THIS I LOVE
5. Porcupine Tree - TIME FLIES
7. Siódma W Nocy - KIEDY BLUES MNIE OPUŚCI
8. Alice In Chains - YOUR DECISION
9. Kings Of Leon - REVELRY
10. Kult - MARYSIA
1. (1.) Strachy na Lachy - ŻYJĘ W KRAJU
2. (3.) Rammstein - FRUHLING IN PARIS
3. (2.) Spięty - MA CZAR KARMA
4. (4.) Skunk Anansie - SQUANDER
5. (5.) Renata Przemyk - ODJAZD
6. (-) Hey - UMIERAJ STĄD
7. (6.) Alice In Chains - YOUR DECISION
8. (-) Green Day - PEACEMAKER
9. (10.) Kult - MARYSIA
10. (-) Moby - MISTAKE
2. (3.) Rammstein - FRUHLING IN PARIS
3. (2.) Spięty - MA CZAR KARMA
4. (4.) Skunk Anansie - SQUANDER
5. (5.) Renata Przemyk - ODJAZD
6. (-) Hey - UMIERAJ STĄD
7. (6.) Alice In Chains - YOUR DECISION
8. (-) Green Day - PEACEMAKER
9. (10.) Kult - MARYSIA
10. (-) Moby - MISTAKE
- Robert
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984
1. Steve Hackett - FIRE ON THE MOON (utrz)
2. Strachy na Lachy - ŻYJĘ W KRAJU (utrz)
3. Hey - UMIERAJ STĄD (-)
4. Sade - SOLDIER OF LOVE (-3)
5. Muse – UNDISCLOSED DESIRES (-4)
6. Ive Mendes - WHAT YOU LOVE TO DO (utrz)
7. Guns N'Roses - THIS I LOVE (-5)
8. Time to Express - UCIECZKA (-7)
9. Hatifnats - WORLD 2 (utrz)
10. Saluminesia - DZWONEK (utrz)
No kolego obserw99 , nieładnie… Cieszę się z takiej , a nie innej reakcji forumowiczów… Nie marginalizując problemu , który co pewien czas powraca jak bumerang napiszę , a mam tutaj na myśli utrzymanie odpowiedniego poziomu forum , że to poniekąd wina także nas , forumowiczów. Brak szybkiej reakcji na niewłaściwe zachowania , różnego rodzaju prowokacje czy wycieczki personalne , mogą być przyczyną właśnie takich ataków jak ostatni. Z drobnych zaczepek , uszczypliwości tworzy się forma , która bez napiętnowania , konsekwentnego "głośnego forumowego" zwracania uwagi na bieżąco przybiera na sile , powoduje zwalnianie hamulców i na forum robi się zwykły „syf”. Pisanie postów pełnych oburzenia i zniesmaczenia jest jak najbardziej wskazane tylko chyba troszkę spóźnione. A że człowiek jak to człowiek przyzwyczaja się do wszystkiego i to co dawniej go raziło z czasem może stać się normą. Abstrahując już od stylu i formy wypowiedzi kajmana , którego styl pisania akurat tutaj stał się przyczynkiem do polemiki , zawsze bawiła mnie dyskusja o gustach muzycznych i tak też traktuję tego rodzaju posty , które akurat w żaden sposób nikogo nie urażają , no chyba że tych , którzy nie potrafią zachować dystansu i miary.
2. Strachy na Lachy - ŻYJĘ W KRAJU (utrz)
3. Hey - UMIERAJ STĄD (-)
4. Sade - SOLDIER OF LOVE (-3)
5. Muse – UNDISCLOSED DESIRES (-4)
6. Ive Mendes - WHAT YOU LOVE TO DO (utrz)
7. Guns N'Roses - THIS I LOVE (-5)
8. Time to Express - UCIECZKA (-7)
9. Hatifnats - WORLD 2 (utrz)
10. Saluminesia - DZWONEK (utrz)
No kolego obserw99 , nieładnie… Cieszę się z takiej , a nie innej reakcji forumowiczów… Nie marginalizując problemu , który co pewien czas powraca jak bumerang napiszę , a mam tutaj na myśli utrzymanie odpowiedniego poziomu forum , że to poniekąd wina także nas , forumowiczów. Brak szybkiej reakcji na niewłaściwe zachowania , różnego rodzaju prowokacje czy wycieczki personalne , mogą być przyczyną właśnie takich ataków jak ostatni. Z drobnych zaczepek , uszczypliwości tworzy się forma , która bez napiętnowania , konsekwentnego "głośnego forumowego" zwracania uwagi na bieżąco przybiera na sile , powoduje zwalnianie hamulców i na forum robi się zwykły „syf”. Pisanie postów pełnych oburzenia i zniesmaczenia jest jak najbardziej wskazane tylko chyba troszkę spóźnione. A że człowiek jak to człowiek przyzwyczaja się do wszystkiego i to co dawniej go raziło z czasem może stać się normą. Abstrahując już od stylu i formy wypowiedzi kajmana , którego styl pisania akurat tutaj stał się przyczynkiem do polemiki , zawsze bawiła mnie dyskusja o gustach muzycznych i tak też traktuję tego rodzaju posty , które akurat w żaden sposób nikogo nie urażają , no chyba że tych , którzy nie potrafią zachować dystansu i miary.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
1. Hey - UMIERAJ STĄD
2. Dick4Dick - HOLLYWOOD
3. Kings Of Leon - REVELRY
4. Charlie Winston - LIKE A HOBO
5. Kult - MARYSIA
6. Anita Lipnicka - CAR DOOR
7. Happysad - MÓW MI DOBRZE
8. Spięty - MA CZAR KARMA
9. Pedro Costa - PIE IN THE SKY
10. Farben Lehre - URWIS
2. Dick4Dick - HOLLYWOOD
4. Charlie Winston - LIKE A HOBO
5. Kult - MARYSIA
6. Anita Lipnicka - CAR DOOR
7. Happysad - MÓW MI DOBRZE
8. Spięty - MA CZAR KARMA
9. Pedro Costa - PIE IN THE SKY
10. Farben Lehre - URWIS
Czyżbyś miał na myśli forum programu 3 Polskiego Radia??krzysiek83 pisze:(...)Ze względu na niesmaczne wymiany epitetów darowałem sobie angażowanie się w inne forum muzyczne, które jest bliskie wielu naszym forumowiczom

- Miszon
- Kontakt:
Nie, inne forum miał na myśli.
1. Moby - MISTAKE
2. Sting - SOUL CAKE
3. Guns N'Roses - THIS I LOVE
4. Strachy na Lachy - ŻYJĘ W KRAJU
5. Editors - PAPILLON
6. Hey - KTO TAM? KTO JEST W ŚRODKU?
7. Charlie Winston - LIKE A HOBO
8. Voo Voo i Haydamaky - BĄDŹ ZDROWE, SERCE ME
9. Hey - UMIERAJ STĄD
10. Pearl Jam - GOT SOME
2. Sting - SOUL CAKE
3. Guns N'Roses - THIS I LOVE
4. Strachy na Lachy - ŻYJĘ W KRAJU
5. Editors - PAPILLON
6. Hey - KTO TAM? KTO JEST W ŚRODKU?
7. Charlie Winston - LIKE A HOBO
8. Voo Voo i Haydamaky - BĄDŹ ZDROWE, SERCE ME
9. Hey - UMIERAJ STĄD
10. Pearl Jam - GOT SOME
1. Rammstein - FRUHLING IN PARIS
2. Strachy na Lachy - ŻYJĘ W KRAJU
3. Hey - KTO TAM? KTO JEST W ŚRODKU?
4. Muse - UNDISCLOSED DESIRES
5. Spięty - MA CZAR KARMA
6. Piotr Bukartyk - NIESTETY TRZEBA MIEĆ AMBICJĘ
7. Depeche Mode - HOLE TO FEED
8. Dick4Dick - HOLLYWOOD
9. Green Day - PEACEMAKER
10. Pearl Jam - GOT SOME
2. Strachy na Lachy - ŻYJĘ W KRAJU
3. Hey - KTO TAM? KTO JEST W ŚRODKU?
4. Muse - UNDISCLOSED DESIRES
5. Spięty - MA CZAR KARMA
6. Piotr Bukartyk - NIESTETY TRZEBA MIEĆ AMBICJĘ
7. Depeche Mode - HOLE TO FEED
8. Dick4Dick - HOLLYWOOD
9. Green Day - PEACEMAKER
10. Pearl Jam - GOT SOME
- Miszon
- Kontakt:
<puk puk puk>Zapraszamy<puk puk puk>do reklamy
Dla wszystkich, którzy głosowali na Marka Knopflera (a kilku ich było), a może także dla innych - info:
jutro od 21, z okazji Tygodnia z... Markiem Knopflerem, w Radiu Orbit audycja w której będzie można wygrać jego płytę (mniemam że najnowszą).
słuchamy tu: http://www.radioorbit.pl (można także przez realplayera, winampa, wmp, a chyba nawet itunes czy jak mu tam).
<puk puk puk> Żegnamy reklamy
Dla wszystkich, którzy głosowali na Marka Knopflera (a kilku ich było), a może także dla innych - info:
jutro od 21, z okazji Tygodnia z... Markiem Knopflerem, w Radiu Orbit audycja w której będzie można wygrać jego płytę (mniemam że najnowszą).

słuchamy tu: http://www.radioorbit.pl (można także przez realplayera, winampa, wmp, a chyba nawet itunes czy jak mu tam).
<puk puk puk> Żegnamy reklamy
Hej, hej!! : ))
1. Green Day - PEACEMAKER
2. Happysad - MÓW MI DOBRZE
4. Skunk Anansie - SQUANDER
5. Muse - UNDISCLOSED DESIRES
7. Hey - UMIERAJ STĄD
8. Green Day - EAST JESUS NOWHERE
9. Guns N'Roses - THIS I LOVE