Fryderyki 2008

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Organizatorzy zbyt ostro zasugerowali odejście od telewizorów na sam koniec... :roll:
IZA

Post autor: IZA »

A wygrali ci, których się obawialiśmy. Pan kierowca z lubelskiego PKS-u co wozi Mateusza15 nie będzie chyba zadowolony ;)
Awatar użytkownika
I.C 1987

Post autor: I.C 1987 »

A kto bo wyłączyłem już tv?
IZA

Ci co pokazali na co ich stac. Ajajajaj ;)
Awatar użytkownika
I.C 1987

głosowali widzowie więc można było sie spodziewać, szkoda. Kiedyś Cool Kids OF Death, Coma teraz fil , co raz gorzej
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ku3a pisze:ja tam nawet tego nie ogladam :-P.
nie interesuja mnie Fryderyki, a Kayi nie trawie.
Dlaczego ja tak nie zrobiłem? :roll: [Tyle ode mnie w tym temacie.]
Awatar użytkownika
I.C 1987

abd3mz pisze:
ku3a pisze:ja tam nawet tego nie ogladam :-P.
nie interesuja mnie Fryderyki, a Kayi nie trawie.
Dlaczego ja tak nie zrobiłem? :roll: [Tyle ode mnie w tym temacie.]
nie zrobiłeś bo chciałeś zobaczyć Pana Marka jak większość ze słuchaczy listy ,na TVP2 jeszcze gorszy spektakl
IZA

I.C 1987 pisze:na TVP2 jeszcze gorszy spektakl
Koncert Ich Troje czy co? ;)
Awatar użytkownika
I.C 1987

Ich kilkoro. Tomasz Lis na żywo -debata znów o kościele, z udziałem miedzy innymi Prałata Jankowskiego. Jak tak patrze na te debaty to nie wyobrażam sobie mnie siedzącego w studiu za kilka lat i biorącego udziału w dyskusji na niskim poziomie, coś ta politologia nie wypali chyba -tak trochę poza tematem
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Wiecie co mi sie najbardziej muzycznie podobało? Jingiel towarzyszący Panu Markowi :mrgreen:
No i ciekawostka specjalnie na dziś - Wojtek Powaga i Przemek Myszor + Tomek Makowiecki - MakowicBand :P niezłego czadu dali chłopaki.
Dźwięki prawie jak Myslo i wokal Tomka - to naprawde było fajne! :D
Ostatnio zmieniony pn kwie 07, 2008 10:33 pm przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
I.C 1987

Psio Crew, NATU (Natalia Przybysz), Muchy, Dick4Dick oraz L.U.C.- wystąpili na scenie offowej szkoda że TVP tego nie pokazała chyba że już wyłączyłem w tedy tv.
Awatar użytkownika
I.C 1987

Martyr pisze:Wiecie co mi sie najbardziej muzycznie podobało? Jingiel towarzyszący Panu Markowi :mrgreen:
przypomniały się czas gdy w Trójce panowała lista z Panem Markiem chyba nie tylko Tobie.

Mi jeszcze spodobała się wypowiez Adama Nowaka, troche banalna ale chyba na miejscu dotycząca gatunków muzycznych
Awatar użytkownika
Martyr

kasia! pisze:straszne. osobiście nie mam nic do FF . Fryderyk należał się Roisin Murphy :(
nie przypominam sobie takiej nominacji w tej kategorii... :roll:
ale moze to ja nie zauważyłam... :wink:
IZA

Martyr pisze:No i ciekawostka specjalnie na dziś - Wojtek Powaga i Przemek Myszor + Tomek Makowiecki - MakowicBand :P niezłego czadu dali chłopaki.
O tak, wspaniale zrowerowali przebój Edwina Collinsa. Ucieszyłabym się gdyby ten utwór zastąpił "Ostatnie Wspólne Zdjęcie" na LP3.
Awatar użytkownika
Martyr

IZA pisze:O tak, wspaniale zrowerowali przebój Edwina Collinsa. Ucieszyłabym się gdyby ten utwór zastąpił "Ostatnie Wspólne Zdjęcie" na LP3.
Nowe czadowe "A Girl Like You" - fajnie gdyby sie pojawiło na LP3.
A moze bedzie tez na liście Marka Niedźwieckiego? w końcu był świadkiem tego wykonania na żywo :wink: :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Fryderyki były, jakie były. Dobrze, że w ogóle były transmitowane. Kayah rzeczywiście była pomyłką. A Niedźwiedź jak zwykle świetnie. Akurat na te momenty czekałem najbardziej- no i ta wspomniana muyczka w tle, jakie to było przyjemne uczucie :)
Wyniki mnie w zasadzie nie zaskoczyły, orócz zwycięztwa Raz, Dwa, Trzy jako gruę roku oraz wokalsisty Tomka Lipnickiego.
"Jozin z Bazin" bardzo fajnie wyszedł :)
Z innch występów to chyba Raz Dwa Trzy najbardziej mi się podobał.
Szkoda, że np taki Happysad nie był zauważony... :roll:
Awatar użytkownika
I.C 1987

tadzio3 pisze: Szkoda, że np taki Happysad nie był zauważony... :roll:
Happysad bardziej należały się nominacje niż Lipali czy Pogodno
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

tadzio3 pisze:Fryderyki były, jakie były. Dobrze, że w ogóle były transmitowane. Kayah rzeczywiście była pomyłką. A Niedźwiedź jak zwykle świetnie. Akurat na te momenty czekałem najbardziej- no i ta wspomniana muyczka w tle, jakie to było przyjemne uczucie :)
Wyniki mnie w zasadzie nie zaskoczyły, orócz zwycięztwa Raz, Dwa, Trzy jako gruę roku oraz wokalsisty Tomka Lipnickiego.
"Jozin z Bazin" bardzo fajnie wyszedł :)
Z innch występów to chyba Raz Dwa Trzy najbardziej mi się podobał.
Szkoda, że np taki Happysad nie był zauważony... :roll:
Dobrze to ująłeś. Organizatorzxy muszą jeszcze sporo popracować, bo była masa potknięć. Kayah beznadziejna, Niedźwiedź świetny (chociaż trochę przesadzał z tą reklamą Złotych PRzebojów, ale przynajmniej robił to w zabawny sposób ;) ).
Nagrody ogólnie OK przydzielone (poza niektóymi zamieszaniami między kategoriami poetycka/pop/alternatywa). Może trochę za dużo dla Heya. Pozytywnie zaskoczyły nagrody dla Raz Dwa Trzy.

PS. Raz Dwa Trzy dostały już kiedyś nagrodę za alternatywę (bodajżę "Talarzyk 2000"), tym razem za pop - niezły przeskok ;).
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

A jeszcze - komentarz Much co do wyników:
...

"zaszczytem jest przegrać z Piotrem Kupichą", hehe dobre :lol: .
Awatar użytkownika
I.C 1987

brawo za poczucie humoru
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Miszon pisze: Niedźwiedź świetny (chociaż trochę przesadzał z tą reklamą Złotych PRzebojów, ale przynajmniej robił to w zabawny sposób ;) ).
Hehe, no tak. Akurat był moment że żaden gośc nie chciał przyjść, to Niedźwiedź w swoim stylu zaczął coś tam mówić, aby nie było nudno. :lol:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

A mam tez taką małą teorię dotycząca wyboru odkrycia roku. Otóż komisji, która wybierała w tym wypadku było ciężko podjąć decyzję, bo z jednej strony z miłą chęcią by pominęli Feel w swoim wyborze, z drugiej gdyby tego nie uczynili dużo osób oskarżyło by ich o jawną dyskryminację tego zespołu. Mówiąc obiektywnie Feel w ostatnim roku zdobył niebywałą popularność wychodząc z nikąd. W tej sytuacji aby nie wybierać tego Feel postanowiono oddać decyzję w ręce widzów i dzięki temu zostali wybawieni od podejmowania tej karkołomnej decyzji.
Awatar użytkownika
I.C 1987

ich troje, doda i kilka innych pseudo artystów też osiągnęło nie bywały sukces ale czy byli nominowani i dostawiali Fryderyki? ja nie pamiętam takich sytuacji....
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Martyr pisze:No i ciekawostka specjalnie na dziś - Wojtek Powaga i Przemek Myszor + Tomek Makowiecki - MakowicBand :P niezłego czadu dali chłopaki.
łoj, ale to w czasie gali?! kurcze, Powaga ze swoją gitarą zawsze mnie rozwala :) . szkoda że nie widziałam... :?
a jeszcze bardziej, że nie słyszałam :wink: .
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

IZA pisze:A wygrali ci, których się obawialiśmy. Pan kierowca z lubelskiego PKS-u co wozi Mateusza15 nie będzie chyba zadowolony ;)
Ano raczej nie :))
:wink:
Fryderyki no cóż, słyszałem że ma być to super gala na miere tych brytyjskich yy nawet w stenej częścia taka nie była. Dobrze że są takie nagrody, trzeba doceniać prawdziwe talent. Ale czemu musi to prowadzić Kayah (:|) Pan Marek bardzo ajnie, totalne przeciwieństwo Kayah ;] "Zbałaganiona" trochę ta gala, prowadząca przerywała i nie wiedziali kto gdzie ma isc...i żeby nie zagrała Nosowska lub Hey :shock: (na antenie)... Makos bardzo fajnie. Ogólnie za mało muzyki ;]
ODPOWIEDZ