Ja jeszcze nie słuchałem żadnego utworu (oprócz swoich ). Kończę układanie Topu U2 (ale wyniki jutro), a później NL5. Wpadł mi do głowy pewien pomysł. Przesłucham również swoje nagrania i umieszczę je na wirtualnych miejscach. Wiem, że to trudne (dystans), ale zapraszam do przyłączenia się do "akcji".
Ze zgłoszonych utworów znam 3 plus 2, które na pewno słyszałem i rozpoznaję po tytułach, ale w tej chwili nie kojarzę.
abd3mz pisze:Ja jeszcze nie słuchałem żadnego utworu (oprócz swoich ). Kończę układanie Topu U2 (ale wyniki jutro), a później NL5. Wpadł mi do głowy pewien pomysł. Przesłucham również swoje nagrania i umieszczę je na wirtualnych miejscach. Wiem, że to trudne (dystans), ale zapraszam do przyłączenia się do "akcji".
Ja tak robię.
O ile dobrze pamiętam, to chyba Miszon też gdzieś pisał, że ocenia własne utwory.
PS. Wiem, że to nie ten temat i w ogóle, ale mniej więcej od półtora godziny nie mogę się dostać na mycharts. Ktoś jeszcze ma takie problemy ?
EDIT: mycha działa.
Grycek pisze:
O ile dobrze pamiętam, to chyba Miszon też gdzieś pisał, że ocenia własne utwory.
Owszem. Od drugiej edycji zawsze. Tak dla orientacji, jak brzmią w stawce. Ale zawsze odrzucam przed wyborem czołówki, żeby mi nie przeszkadzały w ustalaniu kolejności.
Na razie tylko słuchałem fragmenty. NIe znam chyba zbyt wielu utworów, ale za to te które znam, znam bardzo dobrze i lubię.
Czy można prosić o korektę tytułu na prawidłowy? (o czym wcześniej pisałem)
Czyli "To nie jest moja historia".
Hmm... muszę przyznać, że jestem lekko przerażony, bo jestem po przesłuchaniu 40 utworów i jak na razie zaledwie 10 przyciągnęło bardziej moją uwagę... Owszem, chyba nic mnie też nie odrzuciło, ale zachwyceń było może ze 2 (oba już znałem).
Cóż, mam nadzieję, że drugie przesłuchanie będzie owocniejsze, może w bardziej sprzyjających warunkach słuchane niż historia myśli ekonomicznej (MSG)...
Ja nie ustawiałem swoich utworów, ale na pewno przynajmniej 2 razy moją piosenkę uznawałem za najlepszą, a do tej pory wszystkie na pewno załapałyby się u mnie na punktowane miejsca.
Czy można prosić o korektę tytułu na prawidłowy? (o czym wcześniej pisałem)
Czyli "To nie jest moja historia".
http://legalez.nuta.pl/z.html?ID=3759 tam gdzie to ściągałem (oczywiście legalnie ) był tytuł "To nie moja historia". Podobnie jest na stronie myspace zespołu, więc chyba chochlik musiał wkraść się na okładkę płyty Minimaxu.
BTW. Po pierwszym pełnym przesłuchaniu zostało mi 28 utworów (w tym 3 moje ), reszta dostaje drugą szansę. Czyli jednak nie jest tak źle (chociaż o ile pamiętam w zeszłej edycji po pierwszym odrzucie zostało mi 41).
edit:
Widzę (a raczej słyszę), że na 100% znałem równo 15 utworów (w tym 3 własne), z tego 11 przeszło już po pierwszym przesłuchaniu dalej (w tym 3 moje ).
A ja dopiero dzisiaj oczyściłem dysk na tyle, że mogłem zacząć ściągać, ale i tak nie miałbym czasu na przesłuchania, bo układałem swoją listę na mychartsa. A teraz jestem w 2/3 ściągania i niecałej połowie przesłuchania. Przez długi czas nic nie odpadło, a potem zaczęła się epidemia odrzutów (no może trochę przesadziłem, bo jest ich dopiero 6). Ale jal na razie żadnych rewelacji a i bardzo dobrych utworów jak dla mnie malutko. A w obecnej pierwszej trójce dwa utwory, które bardzo dobrze znam (przy czym jeden lepiej w wersji z ITR-u i jeszcze jakieś innej).
No i oczywiście tradycji stało się zadość. Utworów Łucka muszę poszukać sam, bo otwierają mi się w jakimś dziwnym formacie, którego mój Winamp nie przyjmuje.
kajman pisze:
No i oczywiście tradycji stało się zadość. Utworów Łucka muszę poszukać sam, bo otwierają mi się w jakimś dziwnym formacie, którego mój Winamp nie przyjmuje.
Hmm... dziwne. Ja widzę, że tylko 1 utwór jest w innym formacie niż mp3. Jest to pozakonkursowa Acroma (.ogg), więc nie wiem w czym problem .
edit:
Jednak jest tych utworów 4. Ale nie jestem pewien, czy wszystkie są Łucka (1 na pewno - Brian Jones Massacre, ale Kat chyba nie).
Grycek pisze:Łucek ma 2 utwory w mp3 i jeden w ogg.
Jeśli są problemy to można ściagać bezpośrednio od Łucka http://chomikuj.pl/el_Lucko
zgadza się, zresztą zawsze można pobrać odpowiednie wtyczki do Winampa
generalnie zgadzam się, z tekstami, że ta edycja rewelacyjnie się nie zapowiada, znalazły się jakieś niezłe kawałki, ale większość jest średnia, może jeszcze trafię na jakieś perełki (jeszcze nie wszystko przesłuchałem)
pozdrawiam
Pewniaków mam w sumie 7. Reszta trzeba będzie upychać na zasadzie: "może to nie arcydzieło, ale ma coś w sobie". Głos oddam najprawdopododobiej jeszcze dziś
Łucek pisze:
generalnie zgadzam się, z tekstami, że ta edycja rewelacyjnie się nie zapowiada, znalazły się jakieś niezłe kawałki, ale większość jest średnia,
Jest też plus - nie ma chyba w ogóle rzeczy, które by od razu odrzucały, a jednak w poprzednich edycjach zawsze się znalazły takie utwory (każdego odrzucały inne, to fakt ).
Inna sprawa - jakoś nie mogę pojąć faktu, że Farben Lehre przez te >20 lat istnienia nigdy nie był na Liście. Rozumiem, jak by był w zestawie, ale nie wszedł. Ale jakoś nie kojarzę też, aby można było na niego głosować. Napisałem nawet w tej sprawie do Barona. Jest singiel z nowej płyty, "Corrida" się zwie. Może będzie jak z Pidżamą i Akuratem - udany debiut po latach od debiutu?
Grycek pisze:Łucek ma 2 utwory w mp3 i jeden w ogg.
Jeśli są problemy to można ściagać bezpośrednio od Łucka
I te ogg pewnie sprawiają problemy niektórym Winampom, więc ściągniecie bezpośrednio od Łucka nic nie pomoże Kajmanowi.
Nie każdy jest na tyle wprawny w komputerologii, żeby wiedzieć, że wtyczka to może być coś innego niż końcówka kabla do prądu.
Dodatkowo Kajmanowi doskwiera chyba niewielka pojemność dysku (podobnie chyba z RAM-em). Sam też jeszcze 2-3 lata temu działałem na Win98 na starej maszynie.
Mam te utwory przekonwertowane do mp3, bo nie trawię ogga. Tylko powiedzcie, które udostępnić, bo plików w tym formacie było trochę, a ja wszystkie poprzekształcałam na mp3.
Miszon pisze:Może będzie jak z Pidżamą i Akuratem - udany debiut po latach od debiutu?
Debiut (na Liście) Akuratu uważasz za udany ?
No a nie? W szoku byłem, że w ogóle weszli na Listę szczerze mówiąc. Bez problemu przeszli poczekalnię, a że dalej się nie udało, trudno. Jak na debiut, naprawdę OK. Może gdyby była bardziej przebojowa piosenka, byłoby wyżej, ale akurat te bardziej przebojowe nigdy nie znalazły się w zestawie do głosowania...
Głosy oddane. Zauważyłam, że sporo jest coverów w tej edycji. Też mam kilka przygotowanych, ale przechowuję na razie, bo a nóż, widelec będzie specjalna-rowerowa
Utworów, które mi się spodobały odnotowałam w sumie 20. Reszta już mniej, a niektóre wyjątkowo niebardzo. Do miejsca 8 nie było problemów z ułożeniem zestawu, potem trzeba było trochę pomęczyć parę piosenek, aby to wszystko skompletować.
P.S. jeden użytkownik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył