Nasza Lista V

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

No to na razie przesłuchałem ok. 20 piosenek. Na razie mam tylko pół pewniaka, ale z drugiej strony odrzutów też mało. :)

PS. Właśnie słyszę, że w tej edycji zagościł pan Pachelbel ze swoim słynnym numerem z XVII wieku :wink:
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Ja po pierwszym pełnym przesłuchaniu mam narazie 2 pewniaki.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Ja jeszcze nie słuchałem żadnego utworu (oprócz swoich ;)). Kończę układanie Topu U2 (ale wyniki jutro), a później NL5. :D Wpadł mi do głowy pewien pomysł. Przesłucham również swoje nagrania i umieszczę je na wirtualnych miejscach. :) Wiem, że to trudne (dystans), ale zapraszam do przyłączenia się do "akcji". :)

Ze zgłoszonych utworów znam 3 plus 2, które na pewno słyszałem i rozpoznaję po tytułach, ale w tej chwili nie kojarzę. :roll:
Grycek

abd3mz pisze:Ja jeszcze nie słuchałem żadnego utworu (oprócz swoich ;)). Kończę układanie Topu U2 (ale wyniki jutro), a później NL5. :D Wpadł mi do głowy pewien pomysł. Przesłucham również swoje nagrania i umieszczę je na wirtualnych miejscach. :) Wiem, że to trudne (dystans), ale zapraszam do przyłączenia się do "akcji". :)
Ja tak robię. :)
O ile dobrze pamiętam, to chyba Miszon też gdzieś pisał, że ocenia własne utwory.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Ja też tak robię ;-) I muszę napisać, że do tej pory jednego ustawiłem nawet na pierwszym miejscu :mrgreen:
Awatar użytkownika
abd3mz

Ja pozycje swoich utworów wyślę do Grycka. :)

PS. Wiem, że to nie ten temat i w ogóle, ale mniej więcej od półtora godziny nie mogę się dostać na mycharts. :? Ktoś jeszcze ma takie problemy ?
EDIT: mycha działa. 8)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ja miałem podobnie, ale 2 minuty temu wszedłem :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Grycek pisze: O ile dobrze pamiętam, to chyba Miszon też gdzieś pisał, że ocenia własne utwory.
Owszem. Od drugiej edycji zawsze. Tak dla orientacji, jak brzmią w stawce. Ale zawsze odrzucam przed wyborem czołówki, żeby mi nie przeszkadzały w ustalaniu kolejności.

Na razie tylko słuchałem fragmenty. NIe znam chyba zbyt wielu utworów, ale za to te które znam, znam bardzo dobrze i lubię.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Transfuzjon - To nie moja historia
Czy można prosić o korektę tytułu na prawidłowy? (o czym wcześniej pisałem)
Czyli "To nie jest moja historia".

Hmm... muszę przyznać, że jestem lekko przerażony, bo jestem po przesłuchaniu 40 utworów i jak na razie zaledwie 10 przyciągnęło bardziej moją uwagę... Owszem, chyba nic mnie też nie odrzuciło, ale zachwyceń było może ze 2 (oba już znałem).

Cóż, mam nadzieję, że drugie przesłuchanie będzie owocniejsze, może w bardziej sprzyjających warunkach słuchane niż historia myśli ekonomicznej (MSG)... :?
kajman

Post autor: kajman »

Ja nie ustawiałem swoich utworów, ale na pewno przynajmniej 2 razy moją piosenkę uznawałem za najlepszą, a do tej pory wszystkie na pewno załapałyby się u mnie na punktowane miejsca.
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

nie jest dobrze ...
dwa całkowite przesłuchania i zostało 35 piosenek ...
będzie ciężko ...
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Ja na razie przesłuchałem utwory raz . Na razie łapią się 3 . Z tego jeden ma ogromną przewagę nad pozostałymi dwoma.....
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Miszon pisze:
Transfuzjon - To nie moja historia
Czy można prosić o korektę tytułu na prawidłowy? (o czym wcześniej pisałem)
Czyli "To nie jest moja historia".
http://legalez.nuta.pl/z.html?ID=3759 tam gdzie to ściągałem (oczywiście legalnie ;) ) był tytuł "To nie moja historia". Podobnie jest na stronie myspace zespołu, więc chyba chochlik musiał wkraść się na okładkę płyty Minimaxu. :)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Albo nastąpiła zmiana tytułu, bo:
http://minimax.info/debiuty/indexmpl3.htm
http://www.transfuzjon.art.pl/polski.html
Trzeba kliknąć na kółeczko kręcące się z hasłem "Teksty", podobnie w "Historia" zespołu, Muzyka (tam nawet próbka utworu).
:D

BTW. Po pierwszym pełnym przesłuchaniu zostało mi 28 utworów (w tym 3 moje :lol: ), reszta dostaje drugą szansę. Czyli jednak nie jest tak źle (chociaż o ile pamiętam w zeszłej edycji po pierwszym odrzucie zostało mi 41).

edit:
Widzę (a raczej słyszę), że na 100% znałem równo 15 utworów (w tym 3 własne), z tego 11 przeszło już po pierwszym przesłuchaniu dalej (w tym 3 moje 8) ).
kajman

Post autor: kajman »

A ja dopiero dzisiaj oczyściłem dysk na tyle, że mogłem zacząć ściągać, ale i tak nie miałbym czasu na przesłuchania, bo układałem swoją listę na mychartsa. A teraz jestem w 2/3 ściągania i niecałej połowie przesłuchania. Przez długi czas nic nie odpadło, a potem zaczęła się epidemia odrzutów (no może trochę przesadziłem, bo jest ich dopiero 6). Ale jal na razie żadnych rewelacji a i bardzo dobrych utworów jak dla mnie malutko. A w obecnej pierwszej trójce dwa utwory, które bardzo dobrze znam (przy czym jeden lepiej w wersji z ITR-u i jeszcze jakieś innej).
No i oczywiście tradycji stało się zadość. Utworów Łucka muszę poszukać sam, bo otwierają mi się w jakimś dziwnym formacie, którego mój Winamp nie przyjmuje.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

kajman pisze: No i oczywiście tradycji stało się zadość. Utworów Łucka muszę poszukać sam, bo otwierają mi się w jakimś dziwnym formacie, którego mój Winamp nie przyjmuje.
Hmm... dziwne. Ja widzę, że tylko 1 utwór jest w innym formacie niż mp3. Jest to pozakonkursowa Acroma (.ogg), więc nie wiem w czym problem :roll: .

edit:
Jednak jest tych utworów 4. Ale nie jestem pewien, czy wszystkie są Łucka (1 na pewno - Brian Jones Massacre, ale Kat chyba nie).
Grycek

Łucek ma 2 utwory w mp3 i jeden w ogg.
Jeśli są problemy to można ściagać bezpośrednio od Łucka

http://chomikuj.pl/el_Lucko
Awatar użytkownika
Łucek

Post autor: Łucek »

Grycek pisze:Łucek ma 2 utwory w mp3 i jeden w ogg.
http://chomikuj.pl/el_Lucko
zgadza się, zresztą zawsze można pobrać odpowiednie wtyczki do Winampa 8)
generalnie zgadzam się, z tekstami, że ta edycja rewelacyjnie się nie zapowiada, znalazły się jakieś niezłe kawałki, ale większość jest średnia, może jeszcze trafię na jakieś perełki (jeszcze nie wszystko przesłuchałem)
pozdrawiam :)
IZA

Post autor: IZA »

Pewniaków mam w sumie 7. Reszta trzeba będzie upychać na zasadzie: "może to nie arcydzieło, ale ma coś w sobie". Głos oddam najprawdopododobiej jeszcze dziś :D
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Łucek pisze: generalnie zgadzam się, z tekstami, że ta edycja rewelacyjnie się nie zapowiada, znalazły się jakieś niezłe kawałki, ale większość jest średnia,
Jest też plus - nie ma chyba w ogóle rzeczy, które by od razu odrzucały, a jednak w poprzednich edycjach zawsze się znalazły takie utwory (każdego odrzucały inne, to fakt :) ).

Inna sprawa - jakoś nie mogę pojąć faktu, że Farben Lehre przez te >20 lat istnienia nigdy nie był na Liście. Rozumiem, jak by był w zestawie, ale nie wszedł. Ale jakoś nie kojarzę też, aby można było na niego głosować. Napisałem nawet w tej sprawie do Barona. Jest singiel z nowej płyty, "Corrida" się zwie. Może będzie jak z Pidżamą i Akuratem - udany debiut po latach od debiutu?
Awatar użytkownika
abd3mz

Miszon pisze:Może będzie jak z Pidżamą i Akuratem - udany debiut po latach od debiutu?
Debiut (na Liście) Akuratu uważasz za udany ? :)
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Grycek pisze:Łucek ma 2 utwory w mp3 i jeden w ogg.
I te ogg pewnie sprawiają problemy niektórym Winampom, więc ściągniecie bezpośrednio od Łucka nic nie pomoże Kajmanowi.
Nie każdy jest na tyle wprawny w komputerologii, żeby wiedzieć, że wtyczka to może być coś innego niż końcówka kabla do prądu. ;)
Dodatkowo Kajmanowi doskwiera chyba niewielka pojemność dysku (podobnie chyba z RAM-em). Sam też jeszcze 2-3 lata temu działałem na Win98 na starej maszynie.
IZA

Mam te utwory przekonwertowane do mp3, bo nie trawię ogga. Tylko powiedzcie, które udostępnić, bo plików w tym formacie było trochę, a ja wszystkie poprzekształcałam na mp3.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

abd3mz pisze:
Miszon pisze:Może będzie jak z Pidżamą i Akuratem - udany debiut po latach od debiutu?
Debiut (na Liście) Akuratu uważasz za udany ? :)
No a nie? W szoku byłem, że w ogóle weszli na Listę szczerze mówiąc. Bez problemu przeszli poczekalnię, a że dalej się nie udało, trudno. Jak na debiut, naprawdę OK. Może gdyby była bardziej przebojowa piosenka, byłoby wyżej, ale akurat te bardziej przebojowe nigdy nie znalazły się w zestawie do głosowania...
IZA

Głosy oddane. Zauważyłam, że sporo jest coverów w tej edycji. Też mam kilka przygotowanych, ale przechowuję na razie, bo a nóż, widelec będzie specjalna-rowerowa ;)
Utworów, które mi się spodobały odnotowałam w sumie 20. Reszta już mniej, a niektóre wyjątkowo niebardzo. Do miejsca 8 nie było problemów z ułożeniem zestawu, potem trzeba było trochę pomęczyć parę piosenek, aby to wszystko skompletować.
P.S. jeden użytkownik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył :)

Utwór Łucka, z którym Kajman najprawdopodobniej miał kłopot jest tu: http://rapidshare.com/files/94516977/Th ... s.mp3.html
ODPOWIEDZ