Żadnych teledysków jak dla mnie. Muzyka służy do słuchania, a nie do oglądania. Przynajmniej mojej (nie zawsze) skromnej osobie.jackal pisze:Modest Mouse - World at large: wyborna porcja indie rocka zza Wielkiej Wody. Polecam zwłaszcza w połączeniu z absolutnie fenomenalnym teledyskiem
Nasza Lista IV
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
U jednych na metal, u innych na przykład piosenka poetycka lub poezja śpiewana, ambitny rock lub nawet jazzrock. No ale Cac jest na początku C i może się okazać, że u mnie będzie prawie 10 minut klasyki metalu.tadzio3 pisze:Tym razem przyszedł czas na metalNivo pisze:NL robi się coraz bardziej zróżnicowana. Coraz ostrzjsza przy okazji... To nawet cieszący kierunek rozwoju. Chociaż Kredki nie należą do moich ulubionych zespołów.tadzio3 pisze:A oto moje propozycje:
Cradle Of Filth - The Foetus Of A New Day Kicking
King Diamond i Matthew K. Heafy - In the Fire

- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
To mi tu się dostało, że sam sobie oglądam teledyski to piosenek.Grycek pisze:I tego właśnie chcieliśmy uniknąć udostępniając wszystkie utwory jednego dnia.dominik_fi pisze:Przesłuchałem i obejrzałem sobie to co do tej pory zostało zaproponowane i to co było dostępne na youtube.(...)
A jackal prowadzi kampanię wyborczą w czasie ciszy wyborczej

Podając link do jego utworu. I co jemu nic nie masz Grycek do powiedzeniajackal pisze:Modest Mouse - World at large: wyborna porcja indie rocka zza Wielkiej Wody. Polecam zwłaszcza w połączeniu z absolutnie fenomenalnym CENZURA

Kajman jak możesz to też wywal ze swoich 2 postów.
Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2007 12:51 am przez dominik_fi, łącznie zmieniany 1 raz.
Teledysk to muzyka skażona obrazem i przez to nie może być odbierana w pełni właściwie, tak że jackal podając link działa na swoją szkodędominik_fi pisze:Podając link do jego utworu. I co jemu nic nie masz Grycek do powiedzeniajackal pisze:Modest Mouse - World at large: wyborna porcja indie rocka zza Wielkiej Wody. Polecam zwłaszcza w połączeniu z absolutnie fenomenalnym teledyskiem, który skasowałem.![]()
![]()

Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2007 1:54 am przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Podjąłem już decyzje. Jeśli ktoś zna utwory/wykonawców albo będzie chciał wyrazić o nich opinię (również negatywną) to zachęcam, aby wysłać ją do Grycka razem z głosami. Do konkursu wystawiam (Wykonawca - Tytuł):
Venflon - Człowiek
Marcelle Spirit - Latarnie na Reymonta
Terraplane - Doctor Jazz
Jako słowo komentarza napiszę tylko, że dwa zespoły poznanych dzięki Mariuszowi Owczarkowi, a jeden zespół znalazł się po tym jak zacząłem poszukiwać - zainspirowany przez Jana Chojnackiego, który twierdzi że są dobre polskie zespoły, tylko brak im promocji - polskiego bluesa. Więcej komentarzy i moje przewidywania co do pozycji utworów wyślę razem z głosami i/lub przedstawię gdy utwory nie będą już o nic walczyły. Kto chce i tak się dowie. Koniec. Niech zabrzmi muzyka...
Nagrania znajdują się tu: http://www.chomikuj.pl/abd3mz/forum.lp3 ... _IV-abd3mz(na razie zgodnie z regulaminem nie umieszczę linku, umieszczę później w razie jakiś problemów. Ten mój optymizm
)
PS. Mam kilka uwag odnośnie Naszej Listy, ale podam je dopiero za jakiś czas żeby teraz nie wywoływać "burzy"...
[Dodano: 12.11.2007]
Dodałem link.
Venflon - Człowiek
Marcelle Spirit - Latarnie na Reymonta
Terraplane - Doctor Jazz
Jako słowo komentarza napiszę tylko, że dwa zespoły poznanych dzięki Mariuszowi Owczarkowi, a jeden zespół znalazł się po tym jak zacząłem poszukiwać - zainspirowany przez Jana Chojnackiego, który twierdzi że są dobre polskie zespoły, tylko brak im promocji - polskiego bluesa. Więcej komentarzy i moje przewidywania co do pozycji utworów wyślę razem z głosami i/lub przedstawię gdy utwory nie będą już o nic walczyły. Kto chce i tak się dowie. Koniec. Niech zabrzmi muzyka...
Nagrania znajdują się tu: http://www.chomikuj.pl/abd3mz/forum.lp3 ... _IV-abd3mz(na razie zgodnie z regulaminem nie umieszczę linku, umieszczę później w razie jakiś problemów. Ten mój optymizm

PS. Mam kilka uwag odnośnie Naszej Listy, ale podam je dopiero za jakiś czas żeby teraz nie wywoływać "burzy"...
[Dodano: 12.11.2007]
Dodałem link.
Ostatnio zmieniony pn lis 12, 2007 2:49 pm przez abd3mz, łącznie zmieniany 2 razy.
- tadzio3
- Kontakt:
COF to trochę kontrowersyjny zespół death metalowy. Ortodoksyjni metale nienawidzą tego zespołu, gdyż uważają, ze grają pod publiczkę, za to lubią ich amatorzy takiej muzyki, tacy jak np jaNivo pisze:NL robi się coraz bardziej zróżnicowana. Coraz ostrzjsza przy okazji... To nawet cieszący kierunek rozwoju. Chociaż Kredki nie należą do moich ulubionych zespołów.tadzio3 pisze:A oto moje propozycje:
Cradle Of Filth - The Foetus Of A New Day Kicking
King Diamond i Matthew K. Heafy - In the Fire

A Ja do NL proponuje następujące utwory
1. John Foxx "Dance with Me" - były wokalista ultravox, który w latach 80-tych zajął się karierą solową. Nie było go na LP3 więc uznałem, że można. Jeśli nie to zmienie
2. Hanna Pakarinen "Leave me alone" - aż dziw bierze, że ten utwór sie na LP3 nie znalazł. Moja kandydatka na zwycięstwo w tegorocznej Eurowizji. Niestety mimo wysłania 8 smsów nie udało sie. Może na Naszej Liście bedzie lepiej
3. Rażeni Piorunem "Rzeczpospolita Ogólnospożywcza" - zespół z mojego rodzinnego miasta. Utwór znalazł się na płycie Minimax.pl 2. Ale na liście sie nie pojawił. Także myślę, że można
1. John Foxx "Dance with Me" - były wokalista ultravox, który w latach 80-tych zajął się karierą solową. Nie było go na LP3 więc uznałem, że można. Jeśli nie to zmienie

2. Hanna Pakarinen "Leave me alone" - aż dziw bierze, że ten utwór sie na LP3 nie znalazł. Moja kandydatka na zwycięstwo w tegorocznej Eurowizji. Niestety mimo wysłania 8 smsów nie udało sie. Może na Naszej Liście bedzie lepiej

3. Rażeni Piorunem "Rzeczpospolita Ogólnospożywcza" - zespół z mojego rodzinnego miasta. Utwór znalazł się na płycie Minimax.pl 2. Ale na liście sie nie pojawił. Także myślę, że można

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
http://power2.uci.agh.edu.pl/~jk/lp3/lp ... 672&show=1jotem3 pisze:Richenel - Love You Like There's No Tomorrow
Chyba że to zbieżność nazw.

Przyznam, że coraz bardziej skłaniam się do zdania kajmana...(Oczywiście oprócz tego, że jackal działa na swoją szkodękajman pisze:Teledysk to muzyka skażona obrazem i przez to nie może być odbierana w pełni właściwie, tak że jackal podając link działa na swoją szkodędominik_fi pisze:Podając link do jego utworu. I co jemu nic nie masz Grycek do powiedzeniajackal pisze:Modest Mouse - World at large: wyborna porcja indie rocka zza Wielkiej Wody. Polecam zwłaszcza w połączeniu z absolutnie fenomenalnym teledyskiem, który skasowałem.![]()
![]()
![]()

PS. Wyedytowałem swój poprzedni post.
Zastanawiam się czy tym razem nie przeszarżowałem z moimi propozycjami bo dwie z trzech trochę odbiegają od rodzaju muzyki jaką można spotkać na LP3, długo się zastanawiałem, ale też chciałbym by inni forumowicze dowiedzieli się troche o moich muzycznych gustach, które nie ograniczaja się tylko do programu trzeciego.
Moje propozycje:
Ashe - Cry for You - nic o nich nie wiem
Bran van 3000 - Drinking in L.A. - pan jest z Canady
Suicide Sports Club - 2.20 Girl - właściwie to miał być 2.20 Boy ale nie mogę go znikąd ściągnąć.
Moje propozycje:
Ashe - Cry for You - nic o nich nie wiem
Bran van 3000 - Drinking in L.A. - pan jest z Canady
Suicide Sports Club - 2.20 Girl - właściwie to miał być 2.20 Boy ale nie mogę go znikąd ściągnąć.
Znaczy, że mało? Rozumiem, że jeżeli kawałek ma 30 minut, to można mieć pewne wątpliwości czy aby na pewno nie jest za długo...prz_rulez pisze:LITOŚCI!A trzeci to dziesięć minut instrumentalnego grania
Ale co to jest 10 minut?
Odpowiedź: solidny kawałek muzyki...
Jedne z najlepszych kawałków Toola mają po 11 minut... sporo innych oscyluje wokół 10...
Chociaż pewnie wszyscy wiedzą, że czas idealny to 8:02

Na wybieranie piosenek do tej edycji nie miałam zbyt wiele czasu, więc wrzucam to co jako pierwsze przyszło mi na myśl - oto moje propozycje:
Farben Lehre - "Piosenka Leniwych Słoni" (to miałam wrzucić już przy NL3 ale tadzio3 mnie ubiegł z "Maturą"
)
The Gathering - "Leaves" (Live W/orchestra)
Emigrate - "My World"
Farben Lehre - "Piosenka Leniwych Słoni" (to miałam wrzucić już przy NL3 ale tadzio3 mnie ubiegł z "Maturą"

The Gathering - "Leaves" (Live W/orchestra)
Emigrate - "My World"
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2007 7:57 pm przez Martyr, łącznie zmieniany 2 razy.