Tygodniowa ForaLista Przebojów #322

Lokalna, Trójkowa Foralista Przebojów

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

kajman

Re: Tygodniowa ForaLista Przebojów #322

Post autor: kajman »

jollyroger72 pisze: pt sie 07, 2026 11:37 pm AlekOb podlicza, ale jest jeszcze VAR
Czyli wspólnie Ty, Mateusz i Yacy.
Ogólnie w nowościach AlekOb podliczał to na co ludzie głosowali i wszyscy byli zadowoleni, ale pojawiłeś się Ty i zacząłeś mieszać. Szkoda, bo było tak przyjemnie i miło.
gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Post autor: gioconda2 »

W dziale nowości decydować powinien Alek. A jak coś przejdzie dalej, to w zestawie do głosowania - Ty z temikiem.
Sundrajta pisze: pt sie 07, 2026 10:40 pm To chyba są czereśnie.
Po założeniu okularów- rzeczywiście. A bez nich na ekranie telefonu wyglądały jak czerwone porzeczki :lol: jak to leciało? "tracę słuch, tracę wzrok, gubię krok" /Akurat/
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

kajman pisze: sob sie 08, 2026 2:01 pm Szkoda, bo było tak przyjemnie i miło.
I co się chciało, to się robiło?
Sorry kajman, ale jeśli nie masz kompleksowego obrazu całej sytuacji, to Ty nie mieszaj.
Yacy zgłosił utwór bez dopisku mixu, co nie było prawidłowe. AlekOb, układając zestaw nowości, uzupełnił tytuł o ten mix i to jest pełna prawidłowa nazwa. Wszystkie inne zapisy (przynajmniej na tę chwilę) są błędne. I tyle.
Tak więc pisząc o mieszaniu, troszeczkę się hamuj.
kajman pisze: sob sie 08, 2026 2:01 pm Czyli wspólnie Ty, Mateusz i Yacy.
Nie, zespół ForaListy czyli AlekOb, temik3 i ja.
I powinieneś być z tego faktu zadowolony. Bo gdybym wyłącznie ja podejmował decyzje, to już od bardzo dawna Twoje głosowania z choćby jednym błędem (wiemy - feat. / &) w całości nie brałbym pod uwagę. Powód byłby prosty - robisz to uporczywie i złośliwie.
...............
Odbiegając od spraw ForaListy - skandalem jest, jak kaleczysz zapisy w dziale 357. Za to Deep Purple bez dopisku powinieneś zostać zwyczajnie wyrugowany. Mieszasz tam i tworzysz samowolki. Szkoda, że inni pobłażliwie na to pozwalają.
No ale... nie moje małpy, nie mój cyrk.
Awatar użytkownika
jollyroger72

gioconda2 pisze: sob sie 08, 2026 2:23 pm W dziale nowości decydować powinien Alek.
Przeczytaj mój post powyżej.
To Alek uzupełnił pisownię propozycji, którą zgłosił Yacy:
Yacy pisze: czw lip 30, 2026 12:55 pm propozycja:

Peter Gabriel - ONE BY ONE

https://www.youtube.com/watch?v=6998cLA4m6U
i wszyscy głosujący powinni to respektować.
Tak ciężko to zrozumieć?

Swoją drogą - też byłem nieco zdziwiony, że utwór nie znalazł się w 10 laureatów :roll:
No ale... macie szansę na powtórkę z rozrywki :wink:
kajman

jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 2:28 pm Yacy zgłosił utwór bez dopisku mixu, co nie było prawidłowe. AlekOb, układając zestaw nowości, uzupełnił tytuł o ten mix i to jest pełna prawidłowa nazwa.
No i dobrze, ale jeżeli liczącemu nie przeszkadza (a do tej pory nie zgłaszał, że mu to przeszkadza), że ktoś zmienia nieco zapis, to mogłoby tak zostać.
jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 2:28 pm Tak więc pisząc o mieszaniu, troszeczkę się hamuj.
Piszę o mieszaniu w kontekście, że przez 300 notowań było OK, ale chyba się nudzisz, nie mając się czego czepiać.
jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 2:28 pm Nie, zespół ForaListy czyli AlekOb, temik3 i ja.
Sformułowanie brzmiało moderatorzy i prowadzący. Yacy jest moderatorem, Ty jesteś moderatorem, AlekOb prowadzi top nowości.
jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 2:34 pm i wszyscy głosujący powinni to respektować.
Ale ja nie mam pretensji do AlkaOb, że umieścił taki zapis. Przy okazji jak się pojawi drugi mix to będzie go można zgłosić jako nowy utwór?
gioconda2 pisze: sob sie 08, 2026 2:23 pm W dziale nowości decydować powinien Alek. A jak coś przejdzie dalej, to w zestawie do głosowania - Ty z temikiem.
Ja jestem za takim rozwiązaniem.
jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 2:34 pm No ale... macie szansę na powtórkę z rozrywki
Może być ciężko. Bo jeżeli głosowałem na utwór to przy ponownym zgłoszeniu tego nie robię.
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze: sob sie 08, 2026 3:22 pm Przy okazji jak się pojawi drugi mix to będzie go można zgłosić jako nowy utwór?
Oczywiście, że tak.
W przeszłości był przynajmniej jeden taki przypadek.
kajman pisze: sob sie 08, 2026 3:22 pm No i dobrze, ale jeżeli liczącemu nie przeszkadza (a do tej pory nie zgłaszał, że mu to przeszkadza), że ktoś zmienia nieco zapis, to mogłoby tak zostać.
Nawet z powodu jak wyżej (czyli możliwość zaistnienia innego mixu) taki suchy zapis pozostać nie mógł. Tym bardziej, że został podany link do utworu z pełnym tytułem.
Chyba to kończy temat?
kajman pisze: sob sie 08, 2026 3:22 pm Piszę o mieszaniu w kontekście, że przez 300 notowań było OK, ale chyba się nudzisz, nie mając się czego czepiać.
Przez ponad 300 notowań było OK a teraz nie i tak, masz rację, nudzi mi się. Na ForaListę tym razem w całości zagłosowałeś poprawnie, więc gdzieś musiałem sobie znaleźć miejsce, by się do Ciebie dowalić :know: :lol: :lol: :lol:
Tydzień bez cyrku kajmana tygodniem straconym :wink:
kajman

jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 3:39 pm Nawet z powodu jak wyżej (czyli możliwość zaistnienia innego mixu) taki suchy zapis pozostać nie mógł.
Ja rozumiem, że to miałoby sens, gdyby obydwa mixy pojawiły się równocześnie, ale w tym wypadku chyba pomyłka w liczeniu w rachubę nie wchodzi.
jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 3:39 pm został podany link do utworu z pełnym tytułem
I tutaj uważam, że nie masz racji. Podany zapis jest tytułem i dopiskiem do niego. Dopisek owszem pewne rzeczy wyjaśnia, ale częścią tytułu nie jest.
jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 3:39 pm a teraz nie
Wielka szkoda. Szkoda, że robisz kolejny raz wszystko, żeby ludzi zniechęcić.
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze: sob sie 08, 2026 3:46 pm
jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 3:39 pm został podany link do utworu z pełnym tytułem
I tutaj uważam, że nie masz racji.
Podważasz rzeczywistość.
Potwierdzasz tylko, że nie należy Ci nawet na odrobinę samowolki pozwalać.
Nie mamy o czym dalej dyskutować.
kajman

A co to ma wspólnego z rzeczywistością?
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

kajman pisze: sob sie 08, 2026 4:14 pm A co to ma wspólnego z rzeczywistością?
Kajman mógłbyś już wreszcie przestać robić z siebie tak wiecznie poszkodowanego. Są zapisy w zestawie więc je respektuj, to chyba żaden problem. Dla nikogo prócz Ciebie, każdy stosuje zapis taki jak jest w zestawie, jesli ktoś popełnia błąd to jollyroger72 prosi z reguły o poprawkę i jeśli ktoś zdąży to poprawi, a jak nie zdąży to nie było przypadku by z tego powodu robił raban. Ale Ty niestety ciągle chcesz być w centrum uwagi, kompletnie nie mam pojęcia po co? To Ty przez swój upór niejednokrotnie obrzydzasz niektórym osobom chęć głosowania tutaj. Co do nowości to ja się nie wtrącam, Alek liczy to niech liczy, szczerze mi to lata co przejdzie czy nie przejdzie, ja dodam do zestawu co tam wejdzie i nie mam zamiaru sprawdzać na co tam głosujesz i jak tam głosujesz. Faktem jednak jest to, że są stworzone zasady i trzeba je respektować, bo za moment ktoś Twój błędny zapis oprotestuje bo stwierdzi, że jego faworyt odpadł a powinien wejść bo Twój zapis jest zły. Czy nie lepiej by takich sytuacji nie było? Sam stwarzasz zagrożenie dla tej listy, a u innych szukasz. Daj już spokój.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Ja tylko z jedną wątpliwością
jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 2:28 pm Yacy zgłosił utwór bez dopisku mixu, co nie było prawidłowe.
czyli za kilka dni można zgłosić dark-mix jako osobny utwór? czy jednak nie można, bo to tylko mix?
żeby nie było, pytam poważnie, bo wolę ciemne mixy, więc jeśli nikt mnie nie ubiegnie z jasnym to jeszcze raz spróbuję.
Awatar użytkownika
jollyroger72

Yacy pisze: sob sie 08, 2026 9:41 pm czyli za kilka dni można zgłosić dark-mix jako osobny utwór?
Oczywiście, że tak.
viewtopic.php?p=755986#p755986
Peter Gabriel - THE COURT (BRIGHT-SIDE MIX)
Peter Gabriel - THE COURT (DARK-SIDE MIX)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Nie pamiętałem tego faktu. :shock:
Dzięki.
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

ale chyba do tej akurat piosenki jak do tej pory nie pojawił się ten drugi mix
Awatar użytkownika
barb42
Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam

Post autor: barb42 »

jollyroger72 pisze: sob sie 08, 2026 2:34 pm
Yacy pisze: czw lip 30, 2026 12:55 pm propozycja:
Peter Gabriel - ONE BY ONE
https://www.youtube.com/watch?v=6998cLA4m6U
i wszyscy głosujący powinni to respektować.
Swoją drogą - też byłem nieco zdziwiony, że utwór nie znalazł się w 10 laureatów :roll:
No ale... macie szansę na powtórkę z rozrywki :wink:
Ach, ten Peter Mixiarz! Może po tej gorącej dyskusji, ktoś jeszcze wesprze jego utwór?! :D
AlekOb
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011

Post autor: AlekOb »

Widzę, że dość często pojawiał się mój nick tu ostatnio, to wypadałoby coś napisać ;)
Fakt, podliczając nowości raczej nie czepiam się jakichś literówek, czy uciętych dopisków, bo po prostu nie dodaje mi to żadnej roboty i raczej nie muszę się domyślać na co głos był oddany. Oczywiście to też nie znaczy, że w przyszłości mogłoby się to nie zmienić, w sumie nie wiem co za problem po prostu kopiować z pierwszych postów.
Co do Petera, bo widzę, że od tego się cała dyskusja zaczęła, to na samym początku, jeszcze przy pierwszym singlu z poprzedniej płyty, uznałem dopisek z mixem za istotny, bo też nie wiadomo było za bardzo ile tych mixów będzie i jak się będą różnić. No więc potem po prostu konsekwentnie te mixy rozgraniczałem. No i przy okazji tej płyty jest podobnie.
To akurat też już wiele razy zdarzało się, że coś lekko zmieniałem w zapisie przed otwarciem nowego wątku, więc też lepiej tam zerkać, niż kopiować to tak, jak dał zgłaszający.
ODPOWIEDZ