XXXVI Zlot Forum LP3 - 11-13.04.2025, Świder

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Re: XXXVI Zlot Forum LP3 - 11-13.04.2025, Świder (?)

Post autor: bobby-x »

Jeśli Pani z Powsina wymyśli szybko coś sensownego, to zmienicie lokal na Warszawę?
Awatar użytkownika
albarn
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
Kontakt:

Post autor: albarn »

Dobry wieczór,
zgłaszam obecność (tradycyjnie sobota i niedzielny poranek) :)
ku3a

Post autor: ku3a »

Dostałem odpowiedź z ośrodka w Powsinie.
Jest tam m.in.:

"Mogę zaproponować dla Państwa brydżówke, jest ona ogólnodostępna, z tym że można z niej skorzystać w piątek po godzinie 15 , a w sobotę i niedziele już od rana.
Klucze posiada ochrona należy poprosić o udostępnienie kluczy i wtedy zostaną one wydane.
Musze zaznaczyć ,iż zgodnie z regulaminem jest całkowity zakaz spożywania alkoholu w brydżu.
"

Jak się na to zapatrujemy?
Na razie zapytałem czy korzystanie z "brydżówki" wiąże się z jakimiś opłatami oraz od której dokładnie godziny w sobotę i niedzielę, a także do której w piątek i sobotę można z niej korzystać.
kajman

Post autor: kajman »

Swoją drogą taki zlot bez piwa to jakoś dziwnie by było.
ku3a

dlatego zapytałem jak się zapatrujemy.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

Ja jestem za 8)

Znalazłem na Google w miarę aktualne zdjęcie tego przybytku:
Obrazek

Co do piwa, to trzeba zauważyć, że przy braku lodówki w Filato to jego amatorzy będą musieli się raczyć ciepłym lub liczyć na powrót mrozów, żeby znów wystawić za okno :mrgreen:
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

My jesteśmy jednak za Filato tym razem, a następnym to można na spokojnie pomyśleć o nowej lokalizacji. Piwo lepsze ciepłe niż wcale - chociaż osobiście nie przepadam, a poza tym jeszcze nie ma upałów, tak że ciepłe ono i tak nie będzie, najwyżej mniej schłodzone :mrgreen:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Mi tam piwo obojętne.
kajman

Post autor: kajman »

Na wszelki wypadek może warto by zapytać czy jeżeli już pawilon będzie to tam będzie można konsumować piwo?
Rozumiem, że w tej brydżówce się zmieścimy i będziemy mogli bez problemu słuchać muzyki.
ku3a

żeby się nie zgubiło - właśnie dzwonił do mnie Marcin i powiedział, że on głosuje za tym, żeby na razie się przemęczyć w Filato, a na jesień pomyśleć o zmianie.

czekam na głosy pozostałych osób.
kajman pisze: śr mar 26, 2025 6:35 pmNa wszelki wypadek może warto by zapytać czy jeżeli już pawilon będzie to tam będzie można konsumować piwo?
zapytać można, choć skoro nie wyszczególniali o jaki alkohol chodzi, to raczej chodzi o każdy.
kajman pisze: śr mar 26, 2025 6:35 pmRozumiem, że w tej brydżówce się zmieścimy i będziemy mogli bez problemu słuchać muzyki.
tak. tak.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

ku3a pisze: śr mar 26, 2025 7:58 pm zapytać można, choć skoro nie wyszczególniali o jaki alkohol chodzi, to raczej chodzi o każdy.
kajmanowi chodziło chyba o ten pawilon, który na razie jest remontowany - czy w nim będzie można pić piwo, jak już będzie dostępny.

Ja, jak wiadomo, alkoholu nie piję, więc trudno mi oceniać ten aspekt. Ale chyba chętnie bym sprawdziła ten nowy obiekt nawet teraz - nie wiem czy w Filato jest jakiś termin do którego można odwoływać rezerwację? Tam nie wymagali jakiejś zaliczki?
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Jesteśmy za Filato przede wszystkim przez dobrą i sprawdzoną komunikację. Do Powsina może i byśmy dojechali (najpewniej jak zwykle większą grupą), ale już z powrotem moglibyśmy mieć problem, z tego powodu, że musimy jakoś dostać się na Zachodni w niedzielę dosyć wcześnie rano.
ku3a

neon.ka pisze: śr mar 26, 2025 8:03 pmkajmanowi chodziło chyba o ten pawilon, który na razie jest remontowany - czy w nim będzie można pić piwo, jak już będzie dostępny.
ach, OK, przepraszam. ja po prostu założyłem, że pawilonik, o którym słyszałem przez telefon to właśnie ta "brydżówka". choć może rzeczywiście chodzi o coś innego. upewnię się.
neon.ka pisze: śr mar 26, 2025 8:03 pmchyba chętnie bym sprawdziła ten nowy obiekt nawet teraz - nie wiem czy w Filato jest jakiś termin do którego można odwoływać rezerwację? Tam nie wymagali jakiejś zaliczki?
to już pytanie do Łukasza.
rozumiem, że innej opcji póki co nie mamy, tylko Filato albo Powsin. do propozycji zgłoszonych przez konwickiego niewiele osób się odniosło.
w przypadku wybrania przez nas Filato w takim razie nawet nie ma co dzwonić i pytać o lodówkę, skoro i tak byśmy tam jechali bez względu na to czy lodówka będzie, czy żarówki będą i pomimo zwiększonej opłaty.

w międzyczasie dziś dostałem do wglądu regulamin "brydżówki".
nie wrzucam tu całego, a jedynie punkty, które z naszego punktu widzenia są najważniejsze. niestety jeden może być decydujący (na minus).

"W dni powszednie w godzinach 15:00-21:00 oraz w soboty i niedziele w godzinach 8:00-21:00 budynek "Brydż" udostępniany jest do użytku do grania w gry towarzyskie (planszowe, karciane itp.).

Udostępnianie budynku jest nieodpłatne.

W budynku "Brydż" obowiązuje całkowity zakaz spożywania alkoholu, palenia papierosów i zażywania narkotyków. Dopuszcza się możliwość spożywania posiłków i picia napojów bezalkoholowych.

W budynku funkcjonuje monitoring wizyjny w celu zapewnienie bezpieczeństwa osób przebywających na jego terenie oraz ochrony mienia.
"

Czyli pomieszczenie dostępne tylko do 21:00...
Ale muszę się jeszcze dowiedzieć czy to są wszystkie opcje, które są dostępne, ponieważ przez telefon słyszałem jeszcze o jakimś pomieszczeniu, które być może będzie można za opłatą wynająć. A tu jest wyraźnie napisane, że to jest bezpłatne. Czyli chodziłoby o jakieś inne. Ale to przez telefon, a dzwonić mam w piątek, kiedy na miejscu będzie z powrotem kierownik. Dam znać.
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

ku3a pisze: śr mar 26, 2025 9:34 pm
neon.ka pisze: śr mar 26, 2025 8:03 pmchyba chętnie bym sprawdziła ten nowy obiekt nawet teraz - nie wiem czy w Filato jest jakiś termin do którego można odwoływać rezerwację? Tam nie wymagali jakiejś zaliczki?
to już pytanie do Łukasza.
Nie, żadnej zaliczki w Filato nie wymagają.
W Emowie też nie wymagali, chyba tylko raz na początku.
Ja sam zbieram zaliczki na zlot z innych powodów:
- żebyście nie musieli wozić ze sobą większych sum gotówki,
- żebyście czuli się bardziej zmotywowani, żeby przyjechać na zlot, bo już kasę w to włożyliście, ;)
- żeby mieć czym zapłacić za nocleg, który ktoś zarezerwował, ale nie przyjechał (co zdarzyło się może raz albo dwa, ale jednak).

A propos, zaliczki wpłacili:

ku3a - 2 noclegi
wwas - 2 noclegi
kajman - 2 noclegi
adameria - 2 noclegi
LLucky - 2 noclegi
neon.ka - 2 noclegi
djjack - 2 noclegi

Co do dylematu alkoholowego to jako niepijący mogę śmiało powiedzieć, że nie jest to dla mnie dylemat i zgodzę się na ustalenia większości. :) Mogę być jeszcze raz w Filato, mogę też jechać do Powsina i sprawdzić nową miejscówkę. Wady tego pierwszego już znam, wady drugiego na razie potencjalnie są dwie: daleki dojazd (dla mnie) i krótkie wieczorne godziny dostępności salki brydżowej.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

ku3a pisze: śr mar 26, 2025 9:34 pm rozumiem, że innej opcji póki co nie mamy, tylko Filato albo Powsin. do propozycji zgłoszonych przez konwickiego niewiele osób się odniosło.
Na pewno dało mi to do myślenia, że w przyszłości nie warto tracić na to czasu :wink: Tak w ogóle to Wawer już zarezerwowany, Łomianki jeszcze aktualne.

Mój konkurs już w 80 proc. gotowy, także można się przygotowywać, bo kategorie i pewne schematy pytań są te same :mrgreen:
Awatar użytkownika
bobby-x

kajman pisze: śr mar 26, 2025 7:32 am Swoją drogą taki zlot bez piwa to jakoś dziwnie by było.
Trzeba by dopisać w tytule wątku:
Re: XXXVI (pierwszy % free) Zlot Forum LP3 - 11-13.04.2025, Powsin (?)

Poza tym czemu mają wypowiadać się osoby nie pijące alkoholu, one powinny być pominięte w ankiecie ponieważ im to i tak jest rybka. Zresztą te nasze zloty to nie jest jakieś pijaństwo , tylko pifko do towarzystwa (to tak dla tych co nigdy nie byli).

PS. Jestem za Filato, chciałbym poznać tę atmosferę i zobaczyć te gwoździe wystające.
Awatar użytkownika
bobby-x

hej. A może byśmy spróbowali do Grabka pojechać na listę? Czemu nie 357? Tam już byliśmy a w nowu trójku jeszcze nie, ciekaw jestem jakby nas przyjął (czy by się zgodził) i czy pozwolił zapowiedzieć jakieś piosenki?
ku3a

ku3a pisze: śr mar 26, 2025 9:34 pmCzyli pomieszczenie dostępne tylko do 21:00...
Ale muszę się jeszcze dowiedzieć czy to są wszystkie opcje, które są dostępne, ponieważ przez telefon słyszałem jeszcze o jakimś pomieszczeniu, które być może będzie można za opłatą wynająć. A tu jest wyraźnie napisane, że to jest bezpłatne. Czyli chodziłoby o jakieś inne. Ale to przez telefon, a dzwonić mam w piątek, kiedy na miejscu będzie z powrotem kierownik. Dam znać.
Dzwoniłem. Niestety dostałem potwierdzenie, że to jest jedyna opcja. Nie ma możliwości wynajęcia innego pomieszczenia, nawet płatnie, tak żeby siedzieć powiedzmy do północy...
W związku z tym oraz dotychczasowymi preferencjami tych, którzy się w wątku wypowiedzieli (szkoda, że nie wszyscy...) wygląda na to, że tę opcję trzeba odwołać i pozostajemy przy Filato...
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

bobby-x pisze: śr mar 26, 2025 10:47 pm Poza tym czemu mają wypowiadać się osoby nie pijące alkoholu, one powinny być pominięte w ankiecie ponieważ im to i tak jest rybka.
Dlatego, że kwestia alkoholu nie jest jedyną związaną ze zlotem i miejscem, w którym miałby się on odbywać.
bobby-x pisze: czw mar 27, 2025 11:09 pm hej. A może byśmy spróbowali do Grabka pojechać na listę? Czemu nie 357? Tam już byliśmy a w nowu trójku jeszcze nie, ciekaw jestem jakby nas przyjął (czy by się zgodził) i czy pozwolił zapowiedzieć jakieś piosenki?
Ja osobiście już do Trójki nie chcę jeździć i obstawiam, że z upływem czasu nie zmieni mi się to podejście. Wiem, że dziennikarze tam pracujący nie są związani z przykrymi wydarzeniami sprzed kilku lat ale mi już po prostu samo to miejsce źle się kojarzy...

Martyr i Yacy - a czy Wy rozważacie może możliwość przyjechania na zlot w jakiejś nie bardzo odległej perspektywie czasu?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

neon.ka pisze: pt mar 28, 2025 5:52 pm
Martyr i Yacy - a czy Wy rozważacie może możliwość przyjechania na zlot w jakiejś nie bardzo odległej perspektywie czasu?
mieliśmy z tym poczekać do kolejnych ustaleń, ale skoro... ;-)
Wtorek, 30 września 2025 o 19:00 - 22:00
NENA/30.09.25/Progresja, Warszawa
jeśli zlot odbyłby się w weekend przed lub po, to BARDZO poważnie rozważymy taką możliwość.
oczywiście nie mamy pojęcia co na to Marysia :mrgreen:, więc dopiero tuż "przed" określimy czy będzie to pobyt trzydniowy, kilkugodzinny czy jakikolwiek inny.
tylko już teraz zaznaczamy, że jeśli inny termin będzie bardziej dostępny dla większości, to my będziemy celować w inny, np. kolejny wiosenny zlot :-)
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Ja to bym chciał i do 357, i do Trójki, tylko że logistycznie z wielu względów taka wyprawa jest trudna do ogarnięcia, a ja jeszcze jestem zaangażowany w zakupy...
ku3a pisze: pt mar 28, 2025 11:10 am wygląda na to, że tę opcję trzeba odwołać i pozostajemy przy Filato...
:(

@Yacy: w Progresji się widzimy i pewnie jeszcze będzie kilka innych znajomych twarzy 8)
Awatar użytkownika
bobby-x

ku3a pisze: pt mar 28, 2025 11:10 am i pozostajemy przy Filato...
Jeśli dojadę, czy pokażecie mi wszystkie mankamenty? A tą Panią Właścicielkę, to bym osobiście opierdolił za to podejście i "promocję" Otwocka w Polsce.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Nie odzywałem się, ponieważ nie piję alkoholu.
Ograniczenie do 21:00 moim zdaniem jest nie do przejścia.

Musimy zdzierżyć jakoś brak lodówki.
Zawsze można do jedzenia kupić takie produkty, które się nie psują szybko.

Pamięta ktoś, czy to były żarówki E27 czy E14?
Jak nie zapomnę, to przywiozę jedną albo dwie na czas zlotu.

Bobby, masz rację. To jest antyreklama.
Gwoździe wystarczy wyjąć, śruby wykręcić - one tam nie pełnią żadnej roli (np. konstrukcyjnej),
tylko taką, żeby ktoś sobie zrobił krzywdę...

Mój konkurs jest póki co na etapie pomysłów.
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

adameria pisze: pn mar 31, 2025 2:53 pm Pamięta ktoś, czy to były żarówki E27 czy E14?
Jak nie zapomnę, to przywiozę jedną albo dwie na czas zlotu.
W większości miejsc jest E14, z tego co pamiętam. U mnie chyba jakaś świetlówka się znajdzie, więc chyba nie musisz wieźć. Na pewno wezmę lampę nad stół, którą miałem poprzednio. Przyda się do grania w kuchni.
ku3a

Uwaga! Musimy potwierdzić ostateczną liczbę osób.
Proszę więc aby do sobotniego wieczora wszyscy którzy jeszcze nie wpłacili zaliczki napisali tutaj w wątku, że mają zamiar być i żeby dla nich też zarezerwować miejsce. Jednocześnie przypominam o wpłacaniu zaliczek do Łukasza!
Aktualna lista osób, które wpłaciły zaliczkę:
- ku3a - 2 noclegi
- wwas - 2 noclegi
- kajman - 2 noclegi
- adameria - 2 noclegi
- LLucky - 2 noclegi
- neon.ka - 2 noclegi
- djjack - 2 noclegi
Jeśli ktoś ma zamiar nocować tylko przez jedną noc, to proszę o wskazanie która to będzie noc.

Spodziewam się potwierdzeń od:
- konwicki1980 - 2 noclegi
- lady+moonshine - 2 noclegi
- Miszon - ?
- albarn - 1 nocleg (druga noc)

Marcin pojawi się w sobotę na ABC.
Bobby?
ODPOWIEDZ