Głosowanie do 1304 notowania LP3

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

foa pisze:o widze ze tu nie tylko ja sie popisalam umiejetnoscia czytania ze zrozumieniem regulaminu;) radze sie kolego rafal11 zreflektowac bo beda na kolege krzyczec;)
Zaraz tam krzyczeć :) Ale jakiś porządek musi być :wink: No gdyby to był ktoś 1 raz głosujący, no to jeszcze by można zrozumieć...
Awatar użytkownika
Gary

stavanger pisze:Ja wiem , że powstało małe zamieszanie w formularzu do głosowania, ale pewne zasady obowiązują cały czas.
Małe zamieszanie :lol: OFFTOPIC normalnie :D
ku3a

Post autor: ku3a »

Gary pisze:
foa pisze:o widze ze tu nie tylko ja sie popisalam umiejetnoscia czytania ze zrozumieniem regulaminu;) radze sie kolego rafal11 zreflektowac bo beda na kolege krzyczec;)
Zaraz tam krzyczeć :) Ale jakiś porządek musi być :wink: No gdyby to był ktoś 1 raz głosujący, no to jeszcze by można zrozumieć...
otoz to.
jesli ktos orientuje sie, ze jest zmiana kolejnosci tytul-wykonawca to powinien tez sie orientowac w innych rzeczach.
tym razem juz glosow nie policze jesli nie zostana wyedytowane. sorry.
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

tadzio3 pisze:
foa pisze:chcialam tylko powiedziec ze to niesamowite ze regulamin jest tak przestrzegany i ze bardzo mi sie to podoba aczkolwiek bede napewno robic mase razacych bledow.
A jednak potrafimy się zgrać :) Żeby nie robic błedów najlepiej jest kopiowac piosenki z formularza do głosowania
Niekoniecznie. Wystarczy raz się pomęczyć i dobrze sprawdzić, a potem już tylko kopiować z poprzednich głosowań.
Ja za pierwszym razem aż tak przejąłem się tym całym regulaminem, że... popełniłem masę błędów wynikających z nieznajomości regulaminu ;)
Tak więc zawsze na pierwsze głosy można przymknąć oko ;)
ku3a

mrsap pisze:
tadzio3 pisze:A jednak potrafimy się zgrać :) Żeby nie robic błedów najlepiej jest kopiowac piosenki z formularza do głosowania
Niekoniecznie. Wystarczy raz się pomęczyć i dobrze sprawdzić, a potem już tylko kopiować z poprzednich głosowań.
ja tak wlasnie robie :-).
mrsap pisze:Ja za pierwszym razem aż tak przejąłem się tym całym regulaminem, że... popełniłem masę błędów wynikających z nieznajomości regulaminu ;)
Tak więc zawsze na pierwsze głosy można przymknąć oko ;)
pewnie ze tak, nawet w regulaminie stoi tak napisane :-)
ale na siodme to juz niekoniecznie...
olgus

Post autor: olgus »

Witam, śledzę forum i listę od dłuższgo czasu, ale dzisiaj głosuję na forum po raz pierwszy. Oto moje głosy:

1. Basia Stępniak-Wilk feat. Grzegorz Turnau - BOMBONIERKA
2. Myslovitz - NOCNYM POCIĄGIEM AŻ DO KOŃCA ŚWIATA
3. Sting&Edin Karamazov - CAN SHE EXCUSE MY WRONGS?
4. Hey - BYŁABYM
5. Mira Kubasińska&After Blues - ZOBACZ JAK PIĘKNIE
6. Orkiestra Na Zdrowie&Jacek Kleyff - NOCNOAUTOBUSOWA
7. T.Love - CZARNUCH
8. Norah Jones - THINKING ABOUT YOU
9. Lidia Pospieszalska - INAIJE
10. Katie Melua - IT'S ONLY PAIN

Pozdrawiam!
ku3a

no prosze - sledztwo od dluzszego czasu przynioslo skutek. Glosy oddane zgodnie z wszelkimi prawidlami :-). Sie chwali!
aha - witamy :-).
Awatar użytkownika
Gary

To już 3 nowy głosujący w tym tygodniu. Zdaje się, że były też powroty to może kolejna bariera zostanie przełamana :)
antek

Post autor: antek »

1. Razorlight - AMERICA
2. Maleo Reggae Rockers - OSTROŻNIE
3. Damien Rice - 9 CRIMES
4. Muse - KNIGHTS OF CYDONIA
5. The Beatles - LADY MADONNA
6. Maria Peszek - MIŁY MÓJ
7. Lech Janerka - SŁOŃ
8. Myslovitz - NOCNYM POCIĄGIEM AŻ DO KOŃCA ŚWIATA
9. Nelly Furtado - ALL GOOD THINGS
10. Orkiestra na Zdrowie i Jacek Kleyff - NOCNOAUTOBUSOWA
kajman

Post autor: kajman »

olgus pisze: 3. Sting&Edin Karamazov - CAN SHE EXCUSE MY WRONGS?
Niesamowite! Ktoś głosuje na Stinga! Ja to czyniłem przez dłuższy czas (w pierwszym głosowaniu był na 1 miejscu), teraz jest u mnie nieco niżej, bo wybór jest niesamowity.
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

1. Smolik feat. Kasia Kurzawska - CLOSE YOUR EYES (utrz)
2. Maleo Reggae Rockers - OSTROŻNIE (utrz)
3. Lidia Pospieszalska - INAIJE (-)
4. Tool - The POT (utrz)
5. Damien Rice feat. Lisa Hannigan - 9 CRIMES (-3)
6. Kasabian - EMPIRE (-)
7. Incubus - LOVE HURTS (-5)
8. Michael Buble & Laura Pausini - YOU'LL NEVER FIND ANOTHER LOVE LIKE MINE (utrz)
9. Anna Treter - ĆMY BAROWE (-6)
10. -
ku3a

nie wiedzialem gdzie to wrzucic, a nie chcialem az calego nowego tematu zakladac. Sluchacie dzisiaj Trojki i tych wszystkich kawalkow U2 ktore puszczaja? To pytanie glownie do tych ktorym sie "Window In The Skies" podoba. Przeciez to sie plakac chce jak sie slucha tego tworu i porownuje z tymi wielkimi dzielami ktore stworzyli wczesniej.
kajman

No i pojawiły się zagwozdki. Wprawdzie chodzi tu tylko o 1 mały punkcik, ale teoretycznie taka sytuacja może nastąpić w stosunku do piosenki, która załapałaby się do naszej 30. Z zestawu do głosowania usunięto Holly wood, a dodano Easy ridera (obie Hunter). Ale tadzio3 zdążył zagłosować na tą pierwszą piosenkę. Ale czy ku3a ją zaliczy, skoro już wypadła z zestawu do głosowania? A jeżeli nie zaliczy, to czy w takiej wyjątkowej sytuacji głosujący nie powiniem mieć możliwości zmiany swojego głosu. Oczywiście tylko na zasadzie, że wszystkie piosenki, znajdujące się pod usuniętą z zestawu idą miejsce do góry (akurat w tym konkretnym przypadku nie ma to zastosowania, gdyż Hunter był na 10 miejscu), a na 10 miejscu oddany zostanie głos na inną piosenkę. Wiem, że w głosowaniu na listę takiej szansy nie ma, ale u nas jednak obowiązują nieco inne zasady, bo jednak piosenki dostają nie jeden punkt za każdy głos tylko od 10 do 1.
kajman

ku3a pisze:nie wiedzialem gdzie to wrzucic, a nie chcialem az calego nowego tematu zakladac. Sluchacie dzisiaj Trojki i tych wszystkich kawalkow U2 ktore puszczaja? To pytanie glownie do tych ktorym sie "Window In The Skies" podoba. Przeciez to sie plakac chce jak sie slucha tego tworu i porownuje z tymi wielkimi dzielami ktore stworzyli wczesniej.
Wszystko jest kwestią gustu. Wprawdzie Window in the skies nie jest szczytowym osiągnięciem U2, ale moim zdaniem U2 nigdy nie było wielkie. No może nigdy to przesada, gdyż nigdy mnie nie ruszało na tyle, żeby się nią szczególnie zainteresować i nie znam właściwie ich twórczości przed Unforgettable fire poza tym co pojawiało się na liście wszechczasów (a i to nie robiło na mnie specjalnego wrażenia).
ku3a

kajman pisze:Z zestawu do głosowania usunięto Holly wood, a dodano Easy ridera (obie Hunter). Ale tadzio3 zdążył zagłosować na tą pierwszą piosenkę. Ale czy ku3a ją zaliczy, skoro już wypadła z zestawu do głosowania?
zalicze. Tadzio3 glosowal zgodnie z zasadami.
Dobrze, ze trzymacie reke na pulsie z tym co jej w zestawie. Dzieki.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

ku3a pisze:
kajman pisze:Z zestawu do głosowania usunięto Holly wood, a dodano Easy ridera (obie Hunter). Ale tadzio3 zdążył zagłosować na tą pierwszą piosenkę. Ale czy ku3a ją zaliczy, skoro już wypadła z zestawu do głosowania?
zalicze. Tadzio3 glosowal zgodnie z zasadami.
Dobrze, ze trzymacie reke na pulsie z tym co jej w zestawie. Dzieki.
Szkoda, ze wywalili Huntera :cry: Mogliby dwie zostawić. Podobna sytuacja była z Quidamem.
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

A to rzecz gustu i tyle. Mnie u2 szczerze powiedziawszy nie za bardzo rusza, a wręcz nudzą. Wszystko to jakieś takie podobne do siebie . A , że WITS mi się podoba, sam jestem zaskoczony ;P
Awatar użytkownika
Gary

ku3a pisze:nie wiedzialem gdzie to wrzucic, a nie chcialem az calego nowego tematu zakladac. Sluchacie dzisiaj Trojki i tych wszystkich kawalkow U2 ktore puszczaja? To pytanie glownie do tych ktorym sie "Window In The Skies" podoba. Przeciez to sie plakac chce jak sie slucha tego tworu i porownuje z tymi wielkimi dzielami ktore stworzyli wczesniej.
Oczywiście, że słuchamy :D Ja dzisiaj przynajmniej na razie nie wyłączam radia.
I nawet 1 raz słyszałem w radiu "New Year's day" :D Pięknie.
Awatar użytkownika
Gary

kajman pisze: Z zestawu do głosowania usunięto Holly wood, a dodano Easy ridera (obie Hunter).
:lol: :lol:
Czy prowadzisz może statystyki przebywania w zestawie do głosowania i czy to było najkrócej?
Awatar użytkownika
Carlit
Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
Kontakt:

Post autor: Carlit »

01. Basia Stepniak-Wilk & Grzegorz Turnau - BOMBONIERKA
02. The Killers - WHEN YOU WERE YOUNG
03. Buldog - V ROZBIÓR POLSKI
04. Maleo Reggae Rockers - OSTROŻNIE
05. Mira Kubasinska & After Blues - ZOBACZ JAK PIEKNIE
06. Orkiestra Na Zdrowie i Jacek Kleyff - NOCNOAUTOBUSOWA
07. The Beatles - LADY MADONNA
08. Lidia Pospieszalska - INAIJE
09. Scissor Sisters - I DON'T FEEL LIKE DANCING
10. James Blunt - GOODBYE MY LOVER
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

1. Red Hot Chili Peppers - SNOW (HEY OH) (1) śnieg spadł... ale nie u mnie!
2. Soul Asylum - 1993 RUNAWAY TRAIN (-) po prostu piękny utwór
3. Damien Rice feat. Lisa Hannigan - 9 CRIMES (2)
4. Snow Patrol - CHASING CARS (3)
5. Muse - KNIGHTS OF CYDONIA (4)
6. Nelly Furtado - ALL GOOD THINGS (9)
7. Nickelback - IF EVERYONE CARED (-) wreszcie jakaś dobra ich piosenka, najlepsza od 5 lat (How You Remind Me !)
8. James Blunt - GOODBYE MY LOVER (7)
9. Depeche Mode - MARTYR (6)
10. Placebo (feat. Alison Mosshart) - MEDS (5) za późno na LP3 trafiło, u mnie już pierwszego miejsca nie będzie
---
11. Buldog - V ROZBIOR POLSKI (8)
12. Franz Ferdinand - ELEANOR PUT YOUR BOOTS ON (10)
13. Hey - BYLABYM (11)
14. Razorlight - AMERICA (15)
15. U2 & Green Day - THE SAINTS ARE COMING (-) nawet zaczęło mi się podobać, ale WITS dalej beznadziejne

Ja chcę Bloc Party na liście!
kajman

U mnie jak zwykle 30, chociaż sporo czasu zajęło mi, żeby wszystko znowu poustawiać po staremu (w przyszłym tygodniu będę miał zdecydowanie mniej czasu, więc zrobiłem to teraz). Będzie to pewnie dziwnie wyglądało, bo pierwsza 10 będzie w kolejności wykonawca tytuł, a dwie kolejne odwrotnie. A tak w ogóle to dużo zmian na liście, bo i w zestawie do głosowania dużo się zmieniło. Co ciekawe ilościowo się to na moim zestawieniu osbiło niekorzystnie, ale za to jakościowo korzystnie, bo są aż 4 nowości w pierwszej 15, w tym jedna debiutuje na pierwszym.
1. N. Katie Melua – SHY BOY
2. 2. The Car Is On Fire - NEYORKEWR
3. 1. Lech Janerka - SŁOŃ
4. 3. Basia Stępniak-Wilk & Grzegorz Turnau - BOMBONIERKA
5. 4. Voo Voo – F-1
6. 5. Ampop - MY DELUSIONS
7. 8. The Beatles - LADY MADONNA
8. 9. Sting & Edin Karamazov - CAN YOU EXCUSE ME WRONGS
9. 6. My Chemical Romance - WELCOME TO THE BLACK PARADE
10. N. The Kill – BURY ME
11. N. THUNDER ON THE MOUNTAIN – Bob Dylan
12. 7. THE POT – Tool
13. 23. ONCE - Blackfield
14. N. DOWN ON MY KNEES - Ayo
15. 16. ELEANOR PUT YOUR BOOTS ON – Franz Ferdinand
16. 8. NOCNOAUTOBUSOWA - Orkiestra na Zdrowie & Jacek Kleyff
17. 10. CZARNUCH – T Love
18. 24. PRESIDENT - IAMX
19. 17. 9 CRIMES – Damien Rice & Lisa Harrigan
20. 12. BROKEN BOY SOLDIER – The Raconteurs
21. 22. EMPIRE - Kasabian
22. 18. GOODBYE MY LOVER – James Blunt
23. P. THROW IT AWAY – Aga Zaryan Blackfield - ONCE
24. 21. BETTER – Regina Spector
25. 30. I’M CONFESSING (THAT I”M IN LOVE) – Liz Wright
26. 11. TINDERBOX – Elton John
27. 26. KNIGHTS OF CYDONIA – Muse
28. 27. POSTARDS FROM ITALY – Beirut
29. N. WISH YOU WERE HERE – Blackmore’s Night
30. P. THE SAINTS ARE COMING – U2 & Green Day
kajman

Gary pisze:
kajman pisze: Z zestawu do głosowania usunięto Holly wood, a dodano Easy ridera (obie Hunter).
:lol: :lol:
Czy prowadzisz może statystyki przebywania w zestawie do głosowania i czy to było najkrócej?
Już raz zdarzyło się tak (w tym tysiącleciu - bo moje zapiski sięgają niewiele dłużej) że piosenki nie doczekały do końca tygodnia, w którym pojawiły się w zestawie. Na końcu lipca (28) i sierpnia 4 piosenki pojawiły się w zestawie i nie jestem pewien, czy dotrawły do sierpnia, ale jeżeli to do góra 2 (ale wydaje mi się, że wcześniej zniknęły). Nie notuję tego dniami, więc dokładnie nie mogę powiedzieć. I nie były to piosenki, które zastąpiono innymi tych wykonawców, tylko po prostu nagle je usunięto.
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

adr pisze:Ja chcę Bloc Party na liście!
Ten nowy singielek bardzo ciekawy, popieram Twoje życzenie :)
Awatar użytkownika
iqh
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: iqh »

jackal pisze:
adr pisze:Ja chcę Bloc Party na liście!
Ten nowy singielek bardzo ciekawy, popieram Twoje życzenie :)
dołączam się do popierania;]
ODPOWIEDZ