Aktualności (Około) Trójkowe

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Re: Aktualności (Około) Trójkowe

Post autor: dominik_fi »

fajnex pisze:Od poniedziałku 1 marca zmiany w ramówce. Zapowiadana przez p. Sobalę godzinna audycja publicystyczna pojawi się o 15:00. Będzie się nazywać "Trójka po Trzeciej". Szkoda, że słuchacze muszą się sami postarać, aby się dowiedzieć o jej pojawieniu. Szkoda mi skrócenia "Prywatnej Kolekcji" :cry:
Ta nowa audycja to tragedia, kompletna porażka. Prowadzący zachowywał się tak jakby przepytywał studentów, albo nie potrafił zrozumieć tego co mówili jego rozmówcy. Godzina lania wody, jakiegoś bełkotu z którego nic nie wynika i nic się nie można dowidzieć.
Raport o stanie świata jest od takich rozmów, zresztą to jedna z moich ulubionych audycji (ROSŚ) niemuzycznych.

A co od innych zmian, to nie podoba mi się też zabranie 15 min Muzycznej poczcie UKF w piątki od 15:45 do 16:00. Przecież redakcja sportowa ma własną 2 godzinną audycję a rozmowy o samochodach można bez problemu pod to podciągnąć.
Na trzecim biegu pierwsze wydanie było dokładnie o tym samym o czym było w ZD3 popołudniowym tydzień wcześniej. Marek Wałkuski z Kubą Strzyczkowskim rozmawiali właśnie o tych usterkach w samochodach.

A gdzie jest teatrzyk zielone oko :?:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

jeśli ktoś ma ochotę przeczytać cały wywiad z Wojciechem Mannem, to zapraszam do mojej klatki z napisem Wojciech Mann - Odwalcie się od Trójki! POLECAM chociaż nie jest to przyjemna lektura...
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

dominik_fi pisze:Ta nowa audycja to tragedia, kompletna porażka. Prowadzący zachowywał się tak jakby przepytywał studentów, albo nie potrafił zrozumieć tego co mówili jego rozmówcy.
Moim zdaniem było ciekawie i dla niezorientowanego słuchacza bardzo czytelne (stąd może te pytania, ale to w końcu nie seminarium naukowe - chociaż szkoda ;) )
dominik_fi pisze:A co od innych zmian, to nie podoba mi się też zabranie 15 min Muzycznej poczcie UKF w piątki od 15:45 do 16:00. Przecież redakcja sportowa ma własną 2 godzinną audycję a rozmowy o samochodach można bez problemu pod to podciągnąć.
A co to ma wspólnego ze sportem? Złotych przebojów i koncertów życzeń w różnych radiostacjach w bród.
A niestety w to przerodziła się poczta (w latach 90tych ta audycja miała sens)
dominik_fi pisze:A gdzie jest teatrzyk zielone oko :?:
Też chcę to wiedzieć :roll:
Jego reanimacja się nie powiodła, choć słuchałem każdego odcinka, więc z mojej strony słuchalność była 100% - owa :D
Awatar użytkownika
mefiu

Post autor: mefiu »

Awatar użytkownika
krzysiek83

Chyba będę się skłaniał ku propozycjom jakie wychodziły swego czasu z kręgów rządowych, że prywatyzacja niektórych kanałów radiowych/telewizyjnych jest nieuchronna. Może rzeczywiście media publiczne nie mają sensu w tak rozbudowanej formie.
bear

Post autor: bear »

Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Wczoraj czytałem na forum Trójki wypociny wielu słuchaczy na temat nowej audycji - oczywiście bardzo krytycznych, nie dziwi mnie to. Mimo, że lubię "słowo" w Trójce, to kompletnie mi nie podeszło. Nudy, farmazony i po co to. Godzinę później o 16 jest ZD3, sprawy bieżące są obgadane - no i jest przede wszystkim "Puls Trójki".
Godzina kompletnie jest niepasująca - a u Orzecha wczoraj był Riverside, który słusznie lamentował, że ma tak mało czasu. Zapewne wielkie grono słuchaczy musiało być zirytowanych z tego powodu, że 3 członków Riverside przyjechało na Myśliwiecką tylko na niewiele ponad 40 minut audycji, a potem musiało słuhcać (albo raczej nie słuchać) ględzenia po raz kolejny o Białorusi.
Ech... Mam nadzieję, że zmian na niekorzyść już nie będzie.
dominik_fi pisze:A gdzie jest teatrzyk zielone oko
A nawet nie wiedziałem, że powrócił. :roll: W niedzielę słuchałem "Scenę teatralną Trójki" to mi przypomniał się "Teatrzyk" :)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Bo TZO nie powrócił... to było tylko retoryczne pytanie dominika_fi ... a szkoda, że nie ma na to szans :(
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Awatar użytkownika
krzysiek83

Dede

Post autor: Dede »

ale to jest artykuł z Polityki sprzed dwóch lat
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

:P

a ja sobie zostawiłem lekturę na popołudnie. ciekawe czy zwróciłbym uwagę na datę? ;-)
Awatar użytkownika
krzysiek83

Dede pisze:ale to jest artykuł z Polityki sprzed dwóch lat
Tak. A jaki aktualny ;) Przynajmniej tak uważam. Ot, taka ciekawostka.
bear

Post autor: bear »

dziś przypadkiem znalazłem coś takiego...
http://deser.pl/deser/1,97052,7620987,F ... kiego.html
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

no, no, no...
śmiać się czy płakać?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Zdarza mi się, ale coraz rzadziej słuchać Eski Rock, a tej audycji niestety już nie słucham wcale. Jak zwykle przesadzają, a podszywanie się pod inne osoby, a tym bardziej za szefa konkurencyjnej stacji powinno być karalne. W tym momencie jest to działanie na szkodę Trójki i to brzydkie.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

tadzio3 pisze:Jak zwykle przesadzają, a podszywanie się pod inne osoby, a tym bardziej za szefa konkurencyjnej stacji powinno być karalne.
To jest jeden ze sposobów pracy dziennikarza.
"Podstawowym zadaniem dziennikarza jest przekazywanie prawdziwych informacji - ich ujawnianie, a nie ukrywanie. Prowokacja dziennikarska jest metodą dochodzenia do prawdy. Ale jest to sposób dopuszczalny tylko wówczas, gdy dziennikarz zdobywa przy jej pomocy ważne informacje dotyczące sfery publicznej, których nie może zdobyć w inny sposób" - napisał RPO.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

A ja nie bardzo wiem czemu ta "prowokacja" miała służyć? Jakie ważne informacje dotyczące sfery publicznej w ten sposób zdobyli?
No i nie wiem czy na zakończenie nie powinni wyjaśnić kto dzwoni? Ale ja nie jestem dziennikarzem i nie znam się na tym... Zdrowy rozsądek jednak nakazuje mi zgodzić się z tadziem3.
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

:mrgreen:
Ja się popłakałem ze śmiechu. Nie żeby mnie ta sytuacja bawiła , ale mój szeroki uśmiech spowodował sam sposób uchwycenia kwintesencji w tym dialogu. W sumie sytuacja mieszcząca się w granicach wyobraźni 8)

Czytając wywiad Wojtkiem "Człowiekiem" ni stąd ni zowąd przypomniały mi się kulisy niedoszłego obejmowania stanowiska dyrektora Trójki przez Wojtka. Razem z Grzegorzem Miecugowem poszli na spotkanie z "górą" i padła propozycja dla Manna objęcia fotela dyrektora Trójki.
- OK - odpowiedział Mann
- Ale Ty masz podobno własną firmę - powiedziała "góra"
- Mam
- To musisz z niej zrezygnować
- Nic nie muszę
- To nie będziesz dyrektorem
- To nie będę. A może Ty Grzesiek będziesz ?
- OK. Mogę być - odpowiedział Miecugow
:)

Tak było...
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... em,54610,1

I piosenka Tiltu aktualna...
Zastanawiam się dlaczego politycy traktują społeczeństwo jak... nie skończę,
proszę sobie dokonczyć - każdy wedle uznania.

Jestem po lekturze całego wywiadu z Wojciechem Mannem.
Oby Go nie zwolnili :STOP: . Trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

abd3mz pisze:
tadzio3 pisze:Jak zwykle przesadzają, a podszywanie się pod inne osoby, a tym bardziej za szefa konkurencyjnej stacji powinno być karalne.
To jest jeden ze sposobów pracy dziennikarza.
"Podstawowym zadaniem dziennikarza jest przekazywanie prawdziwych informacji - ich ujawnianie, a nie ukrywanie. Prowokacja dziennikarska jest metodą dochodzenia do prawdy. Ale jest to sposób dopuszczalny tylko wówczas, gdy dziennikarz zdobywa przy jej pomocy ważne informacje dotyczące sfery publicznej, których nie może zdobyć w inny sposób" - napisał RPO.
A wniosek jaki z tego?
Kiedyś zadzwonili gdzieś na portiernie w budynku gdzie pracował Stanisław Lem i poprosili o połączenie. A następnie wyśmiali kobietę, że połączyła ich z osobą, która zmarła.
Gdzie tu chęć ukazania prawdy i komu?

Gdyby jeszcze oddzwaniali do tych wkręcanych osób, wszystko im wyjaśnili a może nawet dali jakiś upominek od radia.
Czy ktoś pamięta co Wojewódzki prowadził w Trójce? Ja niestety nie zachowałem tego w pamięci :) i nie mam takiej wiedzy ;)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Kuba Wojewódzki był jednym z prowadzących "Brumu".
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Gary pisze:Kuba Wojewódzki był jednym z prowadzących "Brumu".
I został dyscyplinarnie zwolniony
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

wyborcza.pl pisze:Chcą, by się pan wycofał z decyzji programowych. Chodzi m.in. o nowe pasmo publicystyczne, prowadzenie którego powierzył pan Danielowi Passentowi, Andrzejowi Jonasowi, Bronisławowi Wildsteinowi, Rafałowi Ziemkiewiczowi i Tomaszowi Sakiewiczowi.
- Mógłbym się wycofać z miliona decyzji, gdyby były złe. Ale je nie podejmuję złych decyzji.

A jak "Trójka" w proteście przeciwko panu ogłosi strajk i zamilknie, przyzna się pan do błędu?
- Jakiego błędu? Ja błędów nie popełniam.
Jacek Sobala, dyrektor, co błędów nie popełnia - wywiad
ODPOWIEDZ