bez przesady. zaskoczenie może i jest, ale nie sensacja. w końcu to obecny nr 1 na LP3.
chociaż z pierwszej szóstki najmniej obstawiałbym właśnie VV.
podium dla Archive też mnie zaskoczyło, bo po pojedynczych głosach się nie zapowiadało
Sensacją jest niskie miejsce Śladów!
A ja liczyłem na zwycięstwo kogoś z mojej najlepszej dwójki i stało się. Wprawdzie mój nr 2 był dziesiąty, ale rewelacyjne Gdybym wygrało. Jest pięknie.
Krótko pisząc:
Zasłużone zwycięstwo Voo Voo.
Aczkolwiek nieoczekiwane. I myślę, że tym razem do tego sukcesu przyczyniła się ta mniej mejnstrimowa część forowiczów. Jednakże tak wielce zasłużony zespół zasługuje na takie wyróżnienie i lepiej późno niż wcale.
Bo mnie najbardziej zaskoczyło w całym plebiscycie, to że tak wielka kapela jak U2 takiego sukcesu nie osiągnęła...
a więc głosy na najlepszego z najlepszych wysłane!
co prawda ... zestaw raczej średni i gdyby nie kilka hitów z dawnych lat ... to nie byłoby na co zagłosować.
ale wierzę głęboko, że wszystko się jeszcze odmieni na lepsze i ,że w końcu w pierwszej dziesiątce będą piosenki, które będę lubiła i z przyjemnością na nie głosowała. A jak jeszcze na 1 miejscu znajdzie się piosenka, na którą głosowałam ... fiu fiu ... to już chyba odlecę z radości
Porażka i zaskoczenie to by były, gdyby wygrał "Miód", bo wtedy musiałbym mocno zrewidować swój układ finałowej 33.
Zresztą to nawet nie o definicje słów chodzi, nawet nie o gusta różnych osób, tylko zapewne o sposób doboru piosenek, który każdy z nas stosował. Myślę, że większość z Was bardziej przyłożyła się do tej zabawy niż ja, bo poszedłem trochę na łatwiznę, dzięki której nie musiałem przesłuchiwać wielu piosenek. Po prostu bazowałem na mojej pamięci: jeśli coś pamiętałem i kojarzyłem po tytule, to to uznawałem za przebój warty zagłosowania. Z tymi ostatnimi laty był taki problem, że pamięta się za dużo, więc tutaj układając swoje dziesiątki starałem się przewidzieć, jakie piosenki pozostaną w mojej pamięci za kilka lat. Oczywiście wróżką nie jestem i dodatkowo kierowały mną podświadomie również chwilowe emocje, ale stąd nieobecność w moim ostatnim głosie "Gdybym", "Śladów" i jeszcze wielu wartościowych piosenek - za kilka lat nie będę w stanie zanucić ich z pamięci.
Aha, mam takie pytanko do Yacego, ostateczne wyniki oczywiście będą prezentowane trójkami i od końca? A nie od razu cała grupa 33 utworów jak to było przy corocznych podsumowaniach.
I kiedy zostaną zaprezentowane, bo jakoś nie zwróciłem uwagi w Twoich postach (a może termin jest już podany)?
Yacy pisze:5. Termin zakończenia głosowania na finałową "33" - 2015-04-24, godzina 18:00. Ale bardzo proszę w miarę możliwości nie czekać na ostatnią chwilę. Od 19:00, może od 20:00 chciałbym prezentować kolejne pozycje.
nie wiem jak to dokładnie wyjdzie, bo okazało się, że będę w Trójce w czasie jubileuszowego notowania.
i o ile z samym policzeniem nie będzie problemu, to z samą prezentacją może być już nieco gorzej...
w najgorszym wypadku wyniki pojawią się - partiami - w sobotni wieczór...
no "niestety" nie przewidziałem, ani nie spodziewałem się takiego rozwoju sytuacji
dostałem głosy od dwóch osób, które do tej pory nie bawiły z nami. jeden to forowicz, więc nie ma sprawy.
ale druga osoba jest spoza ... Piotr Metz!
i co mam zrobić? doliczyć czy przedstawić jako ciekawostkę na forum?
może się okazać, że Piotr Metz nie będzie ostatnim głosem spoza forum...
Na le grand finale swoje głosy oddał już także Yacy, a ja jestem ich skromnym depozytariuszem (żeby nie było - od 19.04.2015 r. godzina... no słońce już w każdym bądź razie zaszło) i bardzo podoba mi się... po wielkiemu cichu
anowika pisze:Na le grand finale swoje głosy oddał już także Yacy...
no ślepa, jak nic ślepa, może stąd ten depozyt
w sprawie rzeczonej (Osobista to też Lista) nie wiem, czy mam prawo głosu, ale gdybym miała, to co szkodzi doliczyć ? tym bardziej, że w odpowiedzi na
Yacy pisze:yyy... zagląda do skrzynki mailowej ...
więc gdyby nie - byłoby niegrzecznie, a tak - będzie z kulturą
To miło, że Piotr Metz zagląda na forum i ma ochotę brać udział w naszych zabawach. Chyba byłoby niegrzecznością nie policzyć jego głosów.
Choć z drugiej strony... Punkt 5 zasad napisanych w pierwszym wpisie tego wątku wyraźnie mówi, że głosy należy przesyłać przez PW. Jeśli więc Piotr Metz korzystał z innego kanału, to formalnie nie powinno się ich liczyć - może zmobilizuje go to do rejestracji?
Ale z trzeciej strony... Skoro organizatorem i wszechmocnym władcą tej zabawy jest Yacy, to nikt nie może mu zabronić naginania zasad albo nawet ich zmiany. A ponieważ jest władcą mądrym i roztropnym, spytał nas o zdanie, by mieć uczciwe podstawy do jakiejś decyzji.
Moje zdanie jest takie, że doliczyć.
LLucky pisze:To miło, że Piotr Metz zagląda na forum
LLucky pisze:Punkt 5 zasad napisanych w pierwszym wpisie tego wątku wyraźnie mówi, że głosy należy przesyłać przez PW.
to niestety muszę wstrzymać głosowanie i przeliczyć WSZYSTKIE roczniki. ja nie wysłałem, ani jednego pw., kilka głosów dostałem mailem, a raz nawet na kartce...
LLucky pisze:wszechmocnym władcą tej zabawy jest Yacy, to nikt nie może mu zabronić naginania zasad albo nawet ich zmiany.