Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Nie wiem czy tu nie mamy najwyższego przedstawiciela - albo bardziej przedstawicielkę - popu. Nie chcę spojlerować, ale tak mi po prostu pachnie.
76. 538 12 7 Led Zeppelin - WHOLE LOTTA LOVE https://www.youtube.com/watch?v=HibBnC6SVk8
Album: Led Zeppelin II, 1969. 14. Forumowy TWC (3): miejsce 50. (zmiana w edycji 2020/21: -26)
75. 539 12 18 Dire Straits - MONEY FOR NOTHING https://www.youtube.com/watch?v=JRDgihVDEko
Album: Brothers in Arms, 1985. 14. Forumowy TWC (3): miejsce 107. (zmiana w edycji 2020/21: +32)
TStudent pisze: ↑pt sty 01, 2021 9:10 pm76. 538 12 7 Led Zeppelin - WHOLE LOTTA LOVE
To taki "zakamuflowany" blues. Choć jak byście usłyszeli oryginał, to nigdy nie powiedzielibyście że to w zasadzie ten sam utwór, bo tak go Led Zeppy zmienili.
Podobnie zresztą rzecz ma się z "When the Levee Breaks".
Za tymi piosenkami jakoś nie przepadam: Zeppelini za krótcy, Dire Straits w tym utworze zawsze mnie drażnił, a Madonnę to lubię tylko w "Live to Tell". No, może jeszcze "Crazy for You" się na to łapie...
obserw99 pisze: ↑pt sty 01, 2021 9:16 pm
Zeppelini coś pospadali. Muszę zdążyć przed następnym Topem dodać Dazed And Confused i The Battle of Evermore.
Trzymam za słowo. Ścisła czołówka u mnie. Ale pewnie kapitalne Battle nie zaszaleje.
kacper94 pisze: ↑pt sty 01, 2021 9:17 pm
Dire Straits w tym utworze zawsze mnie drażnił
To ja na odwrót Miałem przyjemność przypomnieć ten fajny rockowy, gitarkowy kawałek przy okazji wspominki sprzed 35 lat, z tego co pamiętam to w listopadzie sobie go przypominałem.
Zeppelini coś pospadali. Muszę zdążyć przed następnym Topem dodać Dazed And Confused i The Battle of Evermore.
Ja czekam na "When the Levee Breaks", ale chyba się nie doczekam. Bo nie wiem, czy ktoś oprócz lady i mnie na to głosował...
gioconda2 pisze: ↑pt sty 01, 2021 8:47 pm
Ja mam "zmienioną tożsamość" dla sklepów, mediów, kurierów dla sąsiadów itp. Nauczyłam się na pamięć imienia, nazwiska, innej daty urodzenia...
tylko dla urzędów i lekarzy dane zgodne ze stanem faktycznym
No i do radia, skoro otrzymałaś w prezencie płytę pod właściwy adres.
kacper94 pisze: ↑pt sty 01, 2021 9:20 pm
Ja czekam na "When the Levee Breaks", ale chyba się nie doczekam. Bo nie wiem, czy ktoś oprócz lady i mnie na to głosował...
Na pewno ktoś głosował (ja nie - miałem innych faworytów).
gioconda2 pisze: ↑pt sty 01, 2021 8:47 pm
Ja mam "zmienioną tożsamość" dla sklepów, mediów, kurierów dla sąsiadów itp. Nauczyłam się na pamięć imienia, nazwiska, innej daty urodzenia...
tylko dla urzędów i lekarzy dane zgodne ze stanem faktycznym
No i do radia, skoro otrzymałaś w prezencie płytę pod właściwy adres.
To było bardzo dawno temu, internetu nie było, RODO nie było... mieszkałam jeszcze z rodzicami, a Niedźwiedź był piękny i młody ...nikt nie kradł tożsamości z baz danych, co najwyżej gdyby ktoś dowód zgubił...a ja nawet nie wiem czy już miałam dowód
Dane podawałam prawdziwe, bo nie było powodu tworzyć alter ego, a teraz jest to forma ochrony osobistej
kacper94 pisze: ↑pt sty 01, 2021 9:24 pm
Kariery w dziedzinie "Private Investigations" bym nie zrobił - p. Grzegorz odpisał na wiadomość, ale nie chce podać mi swojego nicku...
kacper94 pisze: ↑pt sty 01, 2021 9:24 pm
Kariery w dziedzinie "Private Investigations" bym nie zrobił - p. Grzegorz odpisał na wiadomość, ale nie chce podać mi swojego nicku...
To nieladnie z jego strony. Brać tylko? Nawet jak to w jakimś sensie reklama, to warto byśmy wiedzieli kto bierze.