Neo01 pisze:Początek tego kawałka zrozumiałem jako: "Let dem dżonki piponki". Nie powiem żeby to funkowo nie brzmiało, ale nie mam pojęcia co tam rzeczywiście jest.
Ok, sprawdziłem, ale i tak nie wiem co znaczy .
Mi to cały czas brzmi, jak "lipstik dżonki bi fanki or de moczi" czy coś takiego.
A jest tak: "Lipstick junkie
Debunk the all in one, she" - trzeba przyznać, frazowanie prawdziwie funkowe
I jeszcze "Hound dog" i "That's alright mama", "Blue suede shoes", "Fever", "Suspicious mind". Ale to zdanie kajmana o Presleyu już słyszałem.
Blue suede shoes to przecież Chuck Berry!
Fever to Peggy Lee, a przed nią ktoś jeszcze, Hound dog to Big Mama Thornton, tylko Presley odcisnął na nich swoje piętno. Ale skoro potrafił nawet na "O sole mio"...
grawitacja pisze:"Plan Ewakuacji" nie chwyta mnie za serce.
Ja Kulki to bardzo bardzo bardzo (hm, "lubię" to w tym przypadku akurat takie średnio pasujące słowo; w każdym razie dużo "bardzo" ). Tylko jakoś niekoniecznie do Listy mi ten zespół pasuje. A co do nowej płyty to jeszcze nic nie mówię, muszę sobie całej posłuchać.
We mnie budzą niepokój. Wolę te stare niż te, na jakie się zanosi. Ale w pewnym sensie rozumiem zmianę. A co do listy-bardzo możliwe, że masz rację.
słoik pisze:
I jeszcze "Hound dog" i "That's alright mama", "Blue suede shoes", "Fever", "Suspicious mind". Ale to zdanie kajmana o Presleyu już słyszałem.
Blue suede shoes to przecież Chuck Berry!
Fever to Peggy Lee, a przed nią ktoś jeszcze, Hound dog to Big Mama Thornton, tylko Presley odcisnął na nich swoje piętno. Ale skoro potrafił nawet na "O sole mio"...
a czyje jest love me tender i onlyy juuuu bo widzę że trzeba założyć że nie Elvisa?
prz_rulez pisze:Z Adelką chodziło mi o to, by była pamiętana tak, jak tamci
aha. Sorry, ciśnienie mnie dzisiaj dobija i nie mam siły domyślać się " co autor miał na myśli "
I tu wstyd na mnie, bo moim zdaniem świat zapomniał o już Presleyu
grawitacja pisze:
"Plan Ewakuacji" nie chwyta mnie za serce.
Tak dobrze jak na debiucie już nigdy nie będzie, ale z ta nowa płyta na prawdę jest niezła.
Niech "wiemy wszystko" będzie nowym single to raczej da radę na liście.
Jest coś w tej piosence takiego co przywołuje mi na myśl te pierwsze ich teksty.