Aktualności (Około) Trójkowe
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
Dziennikarze Programu III Polskiego Radia rozważają wejście w spór zbiorowy z dyrektorem stacji Jackiem Sobalą. Uważają, że jego decyzje zagrażają wizerunkowi Trójki "jako obiektywnego medium", jak stwierdzili w skierowanym do niego piśmie.
Całość tutaj: http://wiadomosci.onet.pl/2128397,327,d ... ,item.html
Całość tutaj: http://wiadomosci.onet.pl/2128397,327,d ... ,item.html
-
Najważniejsze, że Karnowski zachowa miejsce pracy. 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
słuchałem dzisiaj rano... Marcel go zapowiada, potem zapowiedź wsteczna i tyle. Wcześniej z Hanke czy dzisiaj z kimś kto prezentował wiadomości ekonomiczne po 7:30 [niestety nie wiem kto był dzisiaj], zagadywał, żartował... Niestety, a może właśnie stety słychać, że pan K. nie pasuje tu absolutnie. O tym co wygaduje nawet nie chcę pisać...
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Teraz dopiero zaczął Wam przeszkadzać?
(dzisiejszy wywiad był rzeczywiście okropny, każdemu się taki zdarzają)
A żarciki z red. Hanke mnie nie śmieszą. Najgorszym jednak przeżyciem było prowadzenie audycji przez niego. Próbował być śmieszny jak Marcel ale...mu nie wychodziło.
Jak już tak narzekamy to i ja sobie ponarzekałem, a co mi szkodzi

A żarciki z red. Hanke mnie nie śmieszą. Najgorszym jednak przeżyciem było prowadzenie audycji przez niego. Próbował być śmieszny jak Marcel ale...mu nie wychodziło.
Jak już tak narzekamy to i ja sobie ponarzekałem, a co mi szkodzi

- Yacy
- Kontakt:
mi osobiście ZAWSZE przeszkadzał...
no widzisz, a mi sobotnie zd3 prowadzone przez Pana Krystiana bardzo odpowiada! Do tego stopnia, że potrafię nastawić budzik na 6:00, włączyć radio i trochę spać, trochę słuchać
no ale cóż wszystko zależy od tego kto co lubi. Jak Karnowskiego nie lubię. i już...
no widzisz, a mi sobotnie zd3 prowadzone przez Pana Krystiana bardzo odpowiada! Do tego stopnia, że potrafię nastawić budzik na 6:00, włączyć radio i trochę spać, trochę słuchać

no ale cóż wszystko zależy od tego kto co lubi. Jak Karnowskiego nie lubię. i już...
-
Mnie też zawsze przeszkadzał, a przez ostatni rok na niego nie narzekałem, bo go na szczęście nie było. 
Już nie chodzi o to, że jest zbyt wyraźnie upolityczniony, ale zwyczajnie nie pasuje do znakomicie współpracujących ze sobą dziennikarzy Trójki (np. Marcel - Hanke). Tak jak zauważył Yacy, nikt z prawdziwych Trójkowiczów nie ma z nim nic humorystycznego do powiedzenia, tylko zapowiedź i podziękowanie. Dla mnie jako miłośnika Trójki liczy się opinia dziennikarzy, z którymi jestem związany od wielu lat jako słuchacz, a ten gość jest zdecydowanie nietrójkowy.

Już nie chodzi o to, że jest zbyt wyraźnie upolityczniony, ale zwyczajnie nie pasuje do znakomicie współpracujących ze sobą dziennikarzy Trójki (np. Marcel - Hanke). Tak jak zauważył Yacy, nikt z prawdziwych Trójkowiczów nie ma z nim nic humorystycznego do powiedzenia, tylko zapowiedź i podziękowanie. Dla mnie jako miłośnika Trójki liczy się opinia dziennikarzy, z którymi jestem związany od wielu lat jako słuchacz, a ten gość jest zdecydowanie nietrójkowy.
mi Karnowski totalnie wisi, ale że nie pasuje do towarzystwa, to nie trzeba był zbyt wnikliwym obserwatorem, żeby zauważyć.
dla mnie chodzi o to, że na jego miejscu nie ma już Krystiana Hanke, bo jego choćby krótkie dialogi z Marcelem były genialne i były dla mnie wspaniałym początkiem dnia. choćbym był zaspany, choćbym nie miał sił czy humoru, to wystarczyło tego posłuchać i już wszystko było fajniejsze. o!
dla mnie chodzi o to, że na jego miejscu nie ma już Krystiana Hanke, bo jego choćby krótkie dialogi z Marcelem były genialne i były dla mnie wspaniałym początkiem dnia. choćbym był zaspany, choćbym nie miał sił czy humoru, to wystarczyło tego posłuchać i już wszystko było fajniejsze. o!
"ja do tej pory NIE WIEM, jakie sympatie polityczne czy jaki światopogląd mają Krystian Hanke, Marcin Zaborski albo Małgorzata Spór (przepraszam Was, koleżanko i koledzy, że posługuję się Waszym przykładem). Z drugiej strony istnieje zawód publicysty-komentatora, który (i tu się zgadzam wyjątkowo z Jarosławem) nie może być neutralny, bo się robi nudny. Natomiast powinien, jak mi się zdaje, być elastyczny, zwłaszcza, jeśli prowadzi rozmowy. Jego zadanie polega bowiem wówczas na pokazaniu (że zacytuję „manifest ideowy” naszego związku) „nierozstrzygniętej różnicy zdań”, to znaczy na zaprezentowaniu poglądów rozmówcy i wskazaniu punktów, w których to odbiorca ma wyrobić sobie pogląd na sprawę. W tym celu, jeśli się z rozmówcą publicysta zanadto zgadza, musi przywoływać poglądy innych i konfrontować je ze swoim, zbyt bliskim sobie, rozmówcą."
cały wpis na blogu Jerzego Sosnowskiego.
cały wpis na blogu Jerzego Sosnowskiego.
Wraca Marek Niedźwiecki. Wrócą też jego stare audycje czy będzie robił coś nowego?
Jacek Sobala, dyrektor programu III Polskiego Radia: Cieszę się, że wraca. Namawiałem go, żeby nie odchodził. Tu jest jego miejsce.
„Listę przebojów Trójki“ prowadzi teraz Piotr Baron. Skoro wraca Niedźwiecki, to pewnie Baron odda listę?
Marka nie było dwa lata i listę prowadził Piotrek. Ale to nie jest tak, że on „robił zastępstwo“. Raczej nadał nową jakość temu, co się tutaj odbywało. Więc obu panom złożyłem taką propozycję, która wydaje mi się fair wobec jednego i drugiego.
Razem ją poprowadzą?
Jak będzie, pierwsi dowiedzą się słuchacze Trójki. Na razie Marek jeszcze odpoczywa, bo ma do końca marca zakaz pracy w konkurencji.
cały wywiad
Jacek Sobala, dyrektor programu III Polskiego Radia: Cieszę się, że wraca. Namawiałem go, żeby nie odchodził. Tu jest jego miejsce.
„Listę przebojów Trójki“ prowadzi teraz Piotr Baron. Skoro wraca Niedźwiecki, to pewnie Baron odda listę?
Marka nie było dwa lata i listę prowadził Piotrek. Ale to nie jest tak, że on „robił zastępstwo“. Raczej nadał nową jakość temu, co się tutaj odbywało. Więc obu panom złożyłem taką propozycję, która wydaje mi się fair wobec jednego i drugiego.
Razem ją poprowadzą?
Jak będzie, pierwsi dowiedzą się słuchacze Trójki. Na razie Marek jeszcze odpoczywa, bo ma do końca marca zakaz pracy w konkurencji.
cały wywiad
- krzysiek83
- Yacy
- Kontakt:
pozwolę sobie zacytować ostatni akapit z artykułu Piotra Zaremby:
Myślę z pełną sympatią o zawodowej pasji i talentach ciekawego zespołu Trójki, zwłaszcza w tych trudnych czasach, gdy publicznymi mediami miotają finansowe kłopoty i polityczne burze. Ale dedykowałbym Wam koledzy pewną anegdotę, która jest prawdziwa, bo znam ją z autopsji. Pewien ważny polityk Unii Wolności przekonywał mnie kiedyś, że znany dziennikarz jest uosobieniem obiektywizmu. Spytany, na jakiej podstawie tak sądzi, odrzekł: - No przecież mówi z reguły to co ja.
parafrazując pana Zarembę, mógłby on powiedzieć: Karnowski jest uosobieniem obiektywizmu - no przecież pracuje tam gdzie ja
dla jasności - lubię rozmowy Zaremby z Wojciechem Mannem. A jeszcze bardziej lubię jak się nie zgadza z nim Bartek Wróblewski w sprawach dotyczących PiSu
no ale cóż - nie przekonał mnie...
Myślę z pełną sympatią o zawodowej pasji i talentach ciekawego zespołu Trójki, zwłaszcza w tych trudnych czasach, gdy publicznymi mediami miotają finansowe kłopoty i polityczne burze. Ale dedykowałbym Wam koledzy pewną anegdotę, która jest prawdziwa, bo znam ją z autopsji. Pewien ważny polityk Unii Wolności przekonywał mnie kiedyś, że znany dziennikarz jest uosobieniem obiektywizmu. Spytany, na jakiej podstawie tak sądzi, odrzekł: - No przecież mówi z reguły to co ja.
parafrazując pana Zarembę, mógłby on powiedzieć: Karnowski jest uosobieniem obiektywizmu - no przecież pracuje tam gdzie ja

dla jasności - lubię rozmowy Zaremby z Wojciechem Mannem. A jeszcze bardziej lubię jak się nie zgadza z nim Bartek Wróblewski w sprawach dotyczących PiSu

no ale cóż - nie przekonał mnie...
ja tylko napiszę, że nie zgadzam się praktycznie z niczym co napisał p. Zaremba. i na dodatek bardzo nie podoba misie forma i środki niemal manipulacyjne zastosowane w tym artykule.
Koncertowy marzec w Trójce!
Koncertowy marzec w Trójce!
- krzysiek83
-
Kto nie słuchał Minimaxu w zeszłym tygodniu, oto rozmowa z Piotrem Kaczkowskim.
Robinson, bardzo dziękuję za link, przegapiłam ale grunt to dobre dusze nagrywające
... i w całej tej pawiej prezentacji opiniotwórczych dziennikarskich osóbowości, co to jedynej polytycznej słuszności poglądy wyrażają, to ja z utęsknieniem czekam na ten Głos, a Panu Leszkowi kłaniam nisko za wspaniałą radiową robotę 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Znowu jakiś z nim "problem"? 

- krzysiek83
Czy jako "związkowiec" będzie mógł być zwolniony? 

a chciałbyś, żeby mógł być?krzysiek83 pisze:Czy jako "związkowiec" będzie mógł być zwolniony?
- Yacy
- Kontakt:
no cóż, ja tu nie widzę powodu do radości, ani nawet do uśmiechu. tym bardziej, że ja to odbieram jako początek czegoś, co na pewno mi się podobać nie będzie...krzysiek83 pisze:Czy jako "związkowiec" będzie mógł być zwolniony?
ale chyba to, że różnimy się w odbiorze czy raczej w podejściu do rzeczy, które są związane z Trójką, tajemnicą nie jest...
- krzysiek83
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Tam jest ciekawey fragmnt:
Ile mejli dziennie dostaje pan od niezadowolonych słuchaczy "Trójki"? Na forum aż huczy od pomysłów, aby zaprotestować przeciwko panu.
W tym tygodniu jakieś sześć dziennie. To śladowe ilości. Co do forum - co można sądzić o opiniach wydawanych anonimowo?