XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
ktoś sobie na bieżąco sprawdza albo mógłby na szybko wygenerować zbiór utworów dodanych po naszej rekomendacji, a które jeszcze nie zostały zaprezentowane?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494
I tak jest nieźle, bo nie jest to najniżej notowany utwór Bitli, więc jako nowość słusznie dodany.Gary pisze:Obladi Oblada spodziewałem się w top 500
Z nowości, to bardzo mnie cieszy, że w 1000 zmieszczą się Offspring, System of a Down i Florence + the Machine.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
1000
889 • —
999
740 • —
998
1381 • —
NAJWIĘKSZY SPADEK W TEJ SETCE
997
666 • —
996
990 • —
995
924 • —
994
898 • —
993
920 • —
992
900 • 1
991
1049 • —
©2015 by LPMN.pl & forum.lp3.pl
- tadzio3
- Kontakt:
Ledwo zaczęło się top 1000 a już same hiciory.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1991
I wygląda jakbyśmy przyśpieszyli 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
1000 na 1000 coś mi to przypomina... 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494
Jeśli mnie oczy nie mylą, to w tej dziesiątce tylko jeden utwór do góry. Dziwne, bo nowości nie było aż tyle, żeby wytworzyć taką tendencję spadkową. Większość utworów leci po kilkadziesiąt albo nawet kilkaset pozycji w dół.
-
Są 2 awanse.
Ciekawe gdzie jest Porque te vas, awans z miejsca 1400.
Gold grupy Spandau Ballet rok temu było tuż przed Wouldn't it be good Nika Kershawa.
A ta "10" może oznaczać, że dziś więcej wyników już nie będzie, więc Piotr ma wolne.
Ciekawe gdzie jest Porque te vas, awans z miejsca 1400.
Gold grupy Spandau Ballet rok temu było tuż przed Wouldn't it be good Nika Kershawa.
A ta "10" może oznaczać, że dziś więcej wyników już nie będzie, więc Piotr ma wolne.
AC/DC - BACK IN BLACKku3a pisze:ktoś sobie na bieżąco sprawdza albo mógłby na szybko wygenerować zbiór utworów dodanych po naszej rekomendacji, a które jeszcze nie zostały zaprezentowane?
Adele - ROLLING IN THE DEEP
Alice In Chains - YOUR DECISION
Amy Winehouse - YOU KNOW I'M NO GOOD
Beatles, The - ALL MY LOVING
Black Sabbath - HEAVEN AND HELL
Camel - LADY FANTASY
Coldplay - FIX YOU
Coma - LOS CEBULA I KROKODYLE ŁZY
Daft Punk - ONE MORE TIME
Dead Can Dance - THE HOST OF SERAPHIM
Editors - PAPILLON
Faith No More - ASHES TO ASHES
Florence And The Machine - COSMIC LOVE
Genesis - DANCING WITH THE MOONLIT KNIGHT
Guns N' Roses - CIVIL WAR
Hey - ZAZDROŚĆ
Him - JOIN ME
Janis Joplin - CRY BABY
Johnny Cash - HURT
Joy Division - ATMOSPHERE
Judas Priest - PAINKILLER
Kraftwerk - AUTOBAHN
Lenny Kravitz - I BELONG TO YOU
Marillion - FUGAZI
Michael Jackson - EARTH SONG
Miles Davis - SO WHAT?
Nat King Cole - WHEN I FALL IN LOVE
Offspring, The - SELF ESTEEM
Pink Floyd - ECHOES
Pixies - WHERE IS MY MIND?
Prodigy, The - SMACK MY BITCH UP
Queen - I WANT IT ALL
Queen - SOMEBODY TO LOVE
Sigur Rós - SAEGLOPUR
Simon And Garfunkel - SCARBOROUGH FAIR
System Of A Down - CHOP SUEY!
Tool - SCHISM
Ugly Kid Joe - CATS IN THE CRADLE
Yes - CLOSE TO THE EDGE
+ a-ha - STAY ON THESE ROADS od Helen.
Nie zgadzam się - ja jak na razie nie widzę żadnej różnicy jakościowej pomiędzy tym, co było poniżej 1000. miejsca, a utworami z miejsc 990-1000tadzio3 pisze:Ledwo zaczęło się top 1000 a już same hiciory.

Piotr pisze:Jutro niespodzianka - podziękujcie za nią Waszemu Woźnemu-konserwatorowi.
Też się bardzo z tego cieszę i dziękuję Woźnemu-konserwatorowi!westron pisze:I wygląda jakbyśmy przyśpieszyli

-
Około połowy nowości (zostało ich 41) w top 1000, to już o czymś świadczy.
Aż 39 poza 1000. Ponadto jeśli naprawdę będzie dziennie 2 razy więcej utworów niż dotychczas, to wyniki się skończą już 17 kwietnia, czyli w połowie okresu między startem głosowania, a emisją 8.PTWC.
Dopiero po opublikowaniu pełnych wyników tego TWC można będzie podać zestawienie topu polskiego w oparciu o ogólny top.
Aż 39 poza 1000. Ponadto jeśli naprawdę będzie dziennie 2 razy więcej utworów niż dotychczas, to wyniki się skończą już 17 kwietnia, czyli w połowie okresu między startem głosowania, a emisją 8.PTWC.
Dopiero po opublikowaniu pełnych wyników tego TWC można będzie podać zestawienie topu polskiego w oparciu o ogólny top.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Mam takie same odczucie.tadzio3 pisze:Ledwo zaczęło się top 1000 a już same hiciory.
tzn. z naszego dodania w ubiegłym roku też to się ulożyło fifty-fifty, czyli połowa zmieściła się w top 1000, druga połowa nie
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
990
1091 • —
989
1039 • —
988
839 • —
987
894 • 1
986
1044 • —
985
1069 • —
984
1001 • —
983
931 • —
982
1083 • —
981
1006 • —
Love Comes Tumbling , tak świetny kawałek żeby tak nisko był, kompletnie tego nie rozumiem...
Pixies zleciało 555 miejsc i podobno nie był to największy spadek w zestawie. W tej setce największy spadek już był, więc musi zlecieć coś z powyżej 350 miejsca...
Szybka zagadka - co?
Typy mam trzy: Florencja, DCD i Yes. Ktoś ma inne?
Szybka zagadka - co?
Typy mam trzy: Florencja, DCD i Yes. Ktoś ma inne?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
Hmmm a ja z kolei nie rozumiem co wy się tak ekscytujecie tym "Love Comes Tumbling"? Chociaż w zasadzie rozumiem - bo gusta są różne.
Ale jak dla mnie bardzo przeciętny utwór jak na U2. Od takiego "Desire" może i lepszy, ale do "One" czy "With Or Without You" czy "All I Want Is You" to według mnie startu nie ma. 
Ciekawe czy takie coroczne spadki U2 mają jakiś związek z 16 topem? Czyżby przez ten top słuchacze się zniechęcili? Z roku na rok ten zespół stopniowo traci.

Ciekawe czy takie coroczne spadki U2 mają jakiś związek z 16 topem? Czyżby przez ten top słuchacze się zniechęcili? Z roku na rok ten zespół stopniowo traci.
- Piotr
Ja już dawno temu zadałem to pytanie, ale nie było chętnych podnieść rękawicę.airborn pisze:Pixies zleciało 555 miejsc i podobno nie był to największy spadek w zestawie. W tej setce największy spadek już był, więc musi zlecieć coś z powyżej 350 miejsca...
Szybka zagadka - co?
Co do Pixies - to na 100 procent nie był to największy upadek.
Z największych spadków (Top10) znacie już numer 2, 5, 7, 8 i 9 czyli dokładnie połowę.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Podziękowania dla Jacka i Piotra za "włączenie" drugiego biegu i przyspieszenie w prezentacji wyników 

- Piotr
Tylko dla Jacka bo to była jego inicjatywajollyroger72 pisze:Podziękowania dla Jacka i Piotra za "włączenie" drugiego biegu i przyspieszenie w prezentacji wyników
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
A tam U-2 , ważne ze Vaya Con Dios do góry o ponad 100 miejsc! 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Absolutnie tego nie rozumiem.krzychu78 pisze:Love Comes Tumbling , tak świetny kawałek żeby tak nisko był, kompletnie tego nie rozumiem...

W naszym, forumowym zestawieniu to było miejsce 69.
Ostatnio zmieniony śr mar 04, 2015 11:10 pm przez Grzegorz1973, łącznie zmieniany 1 raz.
Trudno mi typować największego spadkowicza, bo to naprawdę wróżenie z fusów. Przykład Pixies wskazuje na to, że może to być coś, czego chyba nikt się nie spodziewa. Gdyby iść tym tropem, że to mogłoby być coś w miarę nowego, co wcześniej mogło korzystać na swojej "świeżości", a z biegiem czasu traci, to może rzeczywiscie "Amnesia"? Na nią mogłyby wskazywać spory spadek "Ulyssesa" oraz pojawienie się w zestawie innego utworu DCD (o ile pamiętam, to dość podobnego), który mógł jej odebrać trochę głosów. W sumie to chciałbym, aby ta prognoza się sprawdziła. A jeśli nie, to mam nadzieję, że to będzie jakiś utwór któregoś z najliczniej reprezentowanych w zestawie wykonawców, który w poprzednich latach został za wysoko wywindowany na skutek zorganizowanych akcji fanów (o czym tutaj pisał Donnie). Oba te kryteria spełniałby "Partyzant", ale jednak nie sądzę, by to o niego chodziło.
A czy konkurs na wytypowanie największego awansu już został rozstrzygnięty
Czy jego autorką jest Jeanette (minimum 420 miejsc w górę), czy jednak ktoś inny?
A czy konkurs na wytypowanie największego awansu już został rozstrzygnięty

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Tak, przyjechał Bono z zespołem, zmanipulował redakcję Trójki, wspólnie sfałszowali wyniki i trzeba się teraz na nich zemścić.piotr1990 pisze: Ciekawe czy takie coroczne spadki U2 mają jakiś związek z 16 topem? Czyżby przez ten top słuchacze się zniechęcili? Z roku na rok ten zespół stopniowo traci.

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Inicjatywa, która spotkała się z daleko idącym zrozumieniem i pomocą. No i odpowiednie przygotowanie wyników — to głównie zasługa Piotra.Piotr pisze:Tylko dla Jacka bo to była jego inicjatywajollyroger72 pisze:Podziękowania dla Jacka i Piotra za "włączenie" drugiego biegu i przyspieszenie w prezentacji wyników
dziękigżegoż pisze:AC/DC - BACK IN BLACK
(...)
+ a-ha - STAY ON THESE ROADS od Helen.