VI Polski Top Wszech Czasów (01-03.05.2013)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
-
Re: VI Polski Top Wszech Czasów (01-03.05.2013)
Jeśli chodzi o Norwida to De Press "Moją piosnkę II" miał w poczekalnii LP3 oraz "Popiół i diament" Balcar z Dżemu cover Stana Borysa.
Kolejny mocny utwór.
42. Collage - LIVING IN THE MOONLIGHT , jedno miejsce w dół
Drugi, po Lao, utwór z Topu, którego właściwie nie znam.
-
Mało brakowało do pierwszej stagnacji, prawie "wykrakałem".
Republika też. A tak w ogóle to czemu wyskoczyłeś z tym Toruniem?jedrzej2012 pisze:Kobranocka +5 to dobrze. Oni są z Torunia.
Ostatnia zaległość. Muzycznie dla mnie zespół wypada znakomicie tylko na pierwszej płycie. Potem zabrakło Zabora i to już nie to, chociaż mają przebłyski. No ale prawie wszystkie ich texty to delicje. Irlandia też się broni, chociaż mieli sporo znacznie lepszych.
nie wiem jak Stelmi, bo akurat jego najmniej mi się zdarza słuchać, ale Balonik i Metz w swoich autorskich audycjach przypominali dość regularnie.gżegoż pisze: zadam jeszcze raz pytanie, skierowane do tych, którzy codziennie słuchają Trójki: czy redaktorzy czasem przypominali na antenie o głosowaniu na PTW (nie licząc piątkowych wieczorów oraz audycji okołolistowych)?
Niemen Genialny, ale Collage też boskie...
Norwida trudno jest śpiewać, bo jest skomplikowany formalnie. Ciekawe, jak Niemenowi wyszłaby adaptacja "Fortepianu Chopina", niby wiersz na wskroś muzyczny, ale na pewno nie samograj.jedrzej2012 pisze:Jeśli chodzi o Norwida to De Press "Moją piosnkę II" miał w poczekalnii LP3 oraz "Popiół i diament" Balcar z Dżemu cover Stana Borysa.
-
Robert Amirian śpiewa.
41. Dżem - DO KOŁYSKI , 5 w dół
Dziwny ten Collage dla mnie, muzycznie jeszcze jeszcze.
A teraz Balcar wlecze korowód.
Było non-stop namawianie do głosowania zarówno przez Balonika, Stelkę i Metza jak i Nieźwiedzia.gżegoż pisze:Korzystając z okazji, że sporo osób jest online, zadam jeszcze raz pytanie, skierowane do tych, którzy codziennie słuchają Trójki: czy redaktorzy czasem przypominali na antenie o głosowaniu na PTW (nie licząc piątkowych wieczorów oraz audycji okołolistowych)?
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
W ostatnich dniach słyszałem kilka razy reklamę, w której P.Baron mówił z czym mu się kojarzą utwory, które zameldowały się na pudle w ubiegłym roku.gżegoż pisze:Korzystając z okazji, że sporo osób jest online, zadam jeszcze raz pytanie, skierowane do tych, którzy codziennie słuchają Trójki: czy redaktorzy czasem przypominali na antenie o głosowaniu na PTW (nie licząc piątkowych wieczorów oraz audycji okołolistowych)?
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Nie zagalopowałeś się? Czasem to co najprostsze jest najlepsze.kajman pisze:Co do Chłopców to nigdy nie rozumiałem ich popularności. Dla mnie byli muzycznie strasznie prostaccy.
-
Balcar do dziś śpiewa w Dżemie, Borzucki już 8 lat jest.
Szkoda, że nie ma Dżemu z Dewódzkim typu "Zapal świeczkę", "Być albo mieć", "Alex", "To tylko 2 piwa", "Dzikość mego serca", "Pod wiatr", "Kilka zdartych płyt".
A jeśli chodzi o płytę 2004 to mam swoje typy jeśli chodzi o Balcara: "Gorszy dzień", "Nieproszony", "Chleb z dżemem", "Diabelski żart", a z 2010 roku "Do przodu" niezłe, ale "Partyzant" ujdzie, jednak mam wolę "Koniecznie", "Szara mgła" też niezła.
Szkoda, że nie ma Dżemu z Dewódzkim typu "Zapal świeczkę", "Być albo mieć", "Alex", "To tylko 2 piwa", "Dzikość mego serca", "Pod wiatr", "Kilka zdartych płyt".
A jeśli chodzi o płytę 2004 to mam swoje typy jeśli chodzi o Balcara: "Gorszy dzień", "Nieproszony", "Chleb z dżemem", "Diabelski żart", a z 2010 roku "Do przodu" niezłe, ale "Partyzant" ujdzie, jednak mam wolę "Koniecznie", "Szara mgła" też niezła.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Stelmi też przypominał. No i Niedźwiedź.Aro pisze:nie wiem jak Stelmi, bo akurat jego najmniej mi się zdarza słuchać, ale Balonik i Metz w swoich autorskich audycjach przypominali dość regularnie.
gżegoż a czemu pytasz?
-
Jest już za późno już niedługo będzie SDM.
Bo w muzyce chodzi przede wszystkim o emocje.kajman pisze: Co do Chłopców to nigdy nie rozumiałem ich popularności. Dla mnie byli muzycznie strasznie prostaccy.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
ale kajman nie napisał, że proste...adameria pisze:Nie zagalopowałeś się? Czasem to co najprostsze jest najlepsze.kajman pisze:Co do Chłopców to nigdy nie rozumiałem ich popularności. Dla mnie byli muzycznie strasznie prostaccy.

Ostatnio zmieniony czw maja 02, 2013 5:32 pm przez Yacy, łącznie zmieniany 1 raz.
No i zaraz mi się porobią zaległości.
Collage nigdy mnie nie potrafiło do siebie przekonać. W tej kategorii zdecydowanie najciekawszym polskim zespołem był Exodus.
Co do Dżemu to miewali ciekawsze utwory, były zresztą już w topie, ale w sumie nie jest źle.
Wprawdzie nie wiem, co się tam wczoraj pisało, ale w temacie najpopularniejszej piosenki śpiewanej po polsku przez obcokrajowca to dla mnie czymś takim jest katowane kiedyś nagminnie w radio Moja droga ja cię kocham (oficjalnie to się chyba nazywało My melody of love) Bobby Wintona, która doczekała się wersji turystycznej o tytule Moja droga asfaltowa.
Collage nigdy mnie nie potrafiło do siebie przekonać. W tej kategorii zdecydowanie najciekawszym polskim zespołem był Exodus.
Co do Dżemu to miewali ciekawsze utwory, były zresztą już w topie, ale w sumie nie jest źle.
Wprawdzie nie wiem, co się tam wczoraj pisało, ale w temacie najpopularniejszej piosenki śpiewanej po polsku przez obcokrajowca to dla mnie czymś takim jest katowane kiedyś nagminnie w radio Moja droga ja cię kocham (oficjalnie to się chyba nazywało My melody of love) Bobby Wintona, która doczekała się wersji turystycznej o tytule Moja droga asfaltowa.
-
No i za moment Top40, a tu 2 razy SDM.
Dużo tego Mickiewicza tam nie ma. A z trójki polskich wieszczów romantycznych to najwyżej cenię Krasińskiego.słoik pisze:Oho, stronnicy Słowackiego dają o sobie znać.
40. Raz, Dwa, Trzy - TRUDNO NIE WIERZYĆ W NIC , 14 w dół